Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2008-04-30
Brzeg: Zaopatrzenie Zak³adu Karnego w Brzegu w artyku³y nabia³owe.
Numer og³oszenia: 90913 - 2008; data zamieszczenia: 30.04.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zak³ad Karny, ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, fax 077 4162287.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostêpne s± informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Pañstwowa jednostka organizacyjna nie posiadaj±ca osobowo¶ci prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Zaopatrzenie Zak³adu Karnego w Brzegu w artyku³y nabia³owe..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: 1. twaróg chudy foliowany w kostkach 200-250g w ilo¶ci 6 000 kg, 2. kefir w opakowaniach jednorazowych 150-200 g w ilo¶ci 800 l, 3. jogurt naturalny w opakowaniach jednorazowych 150 g w ilo¶ci 900 l 4. ser topiony w op. jednorazowych 100 g w ilo¶ci 2 400 kg, 5. ser ¿ó³ty twardy typu salami w ilo¶ci 1 000 kg, 6. ¶mietana 12 % w op. jednorazowych 350-400 g w ilo¶ci 3 400 l, 7. serek ziarnisty w op. jednorazowych 150 g w ilo¶ci 600 kg.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozosta³e przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozosta³e przefermentowane przetwory mleczne Oryginalny kod CPV: 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych Oryginalny kod CPV: 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy Oryginalny kod CPV: 15.51.21.00 - ¦mietana chuda Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.51.21.00 - ¦mietana chuda Oryginalny kod CPV: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakoñczenia: 31.05.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy.
III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienie mog± ubiegaæ siê oferenci, którzy spe³ni± nastêpuj±ce warunki: 1) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 2) posiadaj± niezbêdna wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym, i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 24 Ustawy Prawo zamówieñ publicznych., Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu o zamówienie publiczne Oceny spe³nienia warunków przez oferentów zamawiaj±cy bêdzie dokonywa³ na podstawie z³o¿onych o¶wiadczeñ i dokumentów wymienionych w rozdziale X Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia: Spe³nia / Nie spe³nia
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Wykaz o¶wiadczeñ lub dokumentów, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu W celu wykazania spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, ka¿dy z wykonawców powinien przed³o¿yæ wraz z ofert± nastêpuj±ce o¶wiadczenia i dokumenty: - aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert - aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego oraz w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne lub spo³eczne, lub za¶wiadczenia,¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, - o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu z wykorzystaniem wzoru (za³±cznik nr 3),
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zak³ad Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul.Boles³awa Chrobrego 29.
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego okre¶lonych w sposób umo¿liwiaj±cy przygotowanie siê wykonawców do udzia³u w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy
IV 3.3) Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody: nie dotyczy
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 15.05.2008 godzina 10:00, miejsce: Zak³ad Karny w Brzegu,49-300 Brzeg, ul.Boles³awa Chrobrego 29.Sekretariat Dyrektora ZK w Brzegu..
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: 13.06.2008.
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy
INNE PRZETARGI Z BRZEGU
wiêcej: przetargi w Brzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby Internatu Szko³y Policealnej - Medycznego Studium Zawodowego im. J. Korczaka, ul. Kryñskiego 12 w £ukowie w roku szkolnym 2024/2025
- Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i margaryn dla Domu Pomocy Spo³ecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie
- Sukcesywna dostawa nabia³owych produktów porcjowanych w ramach realizacji programu pilota¿owego "Dobry posi³ek w Szpitalu"
- Sukcesywna dostawa mleka i przetworów mlecznych oraz warzyw i owoców do Szko³y Podstawowej nr 2 im. Romualda Traugutta w Józefowie (2 czê¶ci)
- Sukcesywne dostawy nabia³u na potrzeby Aresztu ¦ledczego w Koszalinie
- Sukcesywna dostawa artyku³ów mleczarskich- nabia³u.
wiêcej: ¦mietana chuda »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.