Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-01-19
Wojkowice: Dostawa produktów sypkich, przypraw, konserw
Numer ogłoszenia: 9144 - 2011; data zamieszczenia: 19.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice, woj. śląskie, tel. 032 2961600, faks 032 2961613.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://sw.gov.pl/pl/okregowy-inspektorat-sluzby-wieziennej-katowice/zaklad-karny-wojkowice/index.htm
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka org. nie posiadająca osobowości prawnej podległa min. sprawiedliwości.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów sypkich, przypraw, konserw.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów sypkich (cukier, sól, maka itp.), przypraw, zup w proszku, warzyw konserwowanych, konserw rybnych i mięsnych. Cukier biały (opak. 1 kg)kg10800 Makaron kg 6300 Herbata granulowana kg 460 Ocet spirytusowy 10% (opak. 0,5 - 1 l)l 670 Musztarda kg 150 Przyprawa do zup w płynie (opak. 1 l) l 2800 Liść laurowy kg 26 Majeranek kg 32 Pieprz mielony kg 110 Pieprz ziołowy kg 40 Czosnek granulowany kg 110 Sól do celów spożywczych (opak. 1 kg) g 2400 Żurek w proszku kg 450 Zupa pieczarkowa w proszku kg 450 Ziele angielskie kg 42 Sos pieczeniowy w proszku kg 500 Sos grzybowy w proszku kg 500 Sos myśliwski kg 400 Zupa kalafiorowa w proszku kg 350 Zupa porowa kg 350 Zupa selerowa kg 350 Bulion jarzynowy w proszku kg 1900 Barszcz czerwony w proszku kg 450 kg Ryż (opak.1 kg) kg 4400 Płatki owsiane (opak. 0,5 kg) kg 300 Mąka pszenna (opak 1 kg) kg 5000 Mąka ziemniaczana (opak 1 kg) kg 800 Kasza manna (opak 1 kg) kg 1200 Kasza jęczmienna (opak. 1 kg) kg 5500 Susz koperkowy kg 75 Kotlet sojowy kg 20 Groch łuskany kg 2300 Fasola kg 4300 Koncentrat pomidorowy 28-30 % kg 3400 Sałatka warzywna kg 4400 Sałatka z czerwonej kapusty kg 3000 Sałatka szwedzka kg 3000 Fasolka szparagowa konserwowa kg 3000 Ogórki konserwowe kg 3000 Dżem kg 2000 Marmolada kg 1400 Konserwa turystyczna 300g kg 2300 Pasztet drobiowy 200-300g kg 3000 Konserwa tyrolska 300g kg 2300 Paprykarz szczeciński 300-330g kg 3100 Szprot w pomidorach 300-330g kg 2400 Szprot w oleju 300-330g kg 2400 Kukurydza konserwowa kg 1300.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00 - Cukier biały 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.86.30.00 - Herbata 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych 15.87.24.00 - Sól 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.87.12.60 - Sosy 15.61.40.00 - Ryż przetworzony 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.20.00 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty 15.61.33.00 - Produkty zbożowe 15.33.11.37 - Kiełki sojowe 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa 15.33.14.25 - Przecier pomidorowy 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 15.33.22.90 - Dżemy 15.33.22.30 - Marmolady .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zadanie 1 - 3500 zł Zadanie 2 - 5000 zł
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://sw.gov.pl/pl/okregowy-inspektorat-sluzby-wieziennej-katowice/zaklad-karny-wojkowice/index.htm
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Wojkowice
ul.Sobieskiego 298
42-580 Wojkowice.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.01.2011 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Wojkowicach Sobieskiego 298 42-580 Wojkowice sekretariat (wejście od strony ulicy Plaka).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Dostawa artykułów spożywczych, przypraw i podobnych produktów dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Stradomi Wierzchniej z podziałem na 5 części
- "Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych do Aresztu Śledczego w Słupsku"
- Dostawa artykułów sypkich, słoików, makaronów dla SPZOZ Sanok
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla spółki Termy Maltańskie sp. z o.o
więcej: Warzywa przetworzone »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.