eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › PRZETARG PONIŻEJ 133 000 EURO NA UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO NA SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-05-05

Racibórz: PRZETARG PONIŻEJ 133 000 EURO NA UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO NA SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH
Numer ogłoszenia: 92407 - 2008; data zamieszczenia: 05.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny(państwowa jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZETARG PONIŻEJ 133 000 EURO NA UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO NA SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I 1 Cukier kryształ w opakowaniach 1 kg (ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 23 grudnia 2003 r.w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej niektórych półproduktów i produktów przemysłu cukrowniczego(Dz. U. z dnia 15 stycznia 2004 r.)) 15831200-4 kg 30 000 II 1 Herbata czarna ekspresowa w opakowaniach po 100 szt. w torebkach jednorazowych 1,5g , termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu 15864100-3 Op (100SZT) 9 000 III 1 Granulat sojowy produkit wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 2 kg termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15890000-3 kg 1 000 2 Kostka sojowa produkit wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 1 kg termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15890000-3 kg 860 3 Kotlety sojowe a`la schabowe (o gramaturze min.16g/szt) produkit wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 1 kg termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15890000-3 kg 70 IV 1 Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach szklanych do 1 kg koncentrat pomidorowy powinien posiadać: a.równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania; b.zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej; c.całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrazoną w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; d.volatile acidity wyrazone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; e.poziom pH nie przekraczający 4,5 koncentrat pomidorowy powinien mieć: a.charakterystyczny czerwony kolor; b.dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu. termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu 15331427-6 kg 3 000 2 Groszek konserwowy w opakowaniach do 400g termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15331462-3 kg 1 600 3 Fasolka konserwowa szparagowa w opakowaniach do 400g] termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15331500-2 kg 1 000 V 1 Marmolada w opakowaniach do 5 kg Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:   1)   cukrów;   2)   wody;   3)   jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki. 2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu). Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe 1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:   1)   cukrów;   2)   pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego. 2. Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż:   1)   1.100 g - w przypadku marmolady twardej;   2)   800 g - w przypadku marmolady miękkiej. 15332230-5 kg 3 700 2 Dżem w opakowaniach do 5 kg Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)wody; 3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców. 2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry. 3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4. 4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż:   1)   250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy; 15332290-3 kg 3 500 3 Miód sztuczny płynny - Płynna masa cukrowa o smaku miodowym. Miód sztuczny płynny jest to produkt spożywczy o konsystencji płynnej, otrzymany w wyniku połączenia różnych rodzajów syropów cukrowych , z dodatkiem aromatu i barwnika. Barwa:Złocista do jasnobursztynowej Konsystencja:Gęsta ciecz, jednolita w całej masie Zapach :Swoisty, przypominający miód naturalny, bez obcego zapachu Smak:Słodki, przypominający smak miodu naturalnego, bez obcego smaku Słoje szklane, nakrętka z tworzywa sztucznego, wiaderka plastikowe. O pojemności do 1 kg DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI: Opakowania: wszystkie rodzaje - 12 miesięcy. 15831600-8 kg 2700 VI 1 Naturalna woda źródlana gazowana w opakowaniach plastikowych 1,5 l 15900000 l 20 000

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.83.12.00 - Cukier biały Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.12.00 - Cukier biały Oryginalny kod CPV: 15.86.41.00 - Herbata w torebkach Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.41.00 - Herbata w torebkach Oryginalny kod CPV: 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy Oryginalny kod CPV: 15.33.14.62 - Groch puszkowany Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.14.62 - Groch puszkowany Oryginalny kod CPV: 15.33.15.00 - Warzywa konserwowane w occie Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.15.00 - Warzywa konserwowane w occie Oryginalny kod CPV: 15.33.22.30 - Marmolady Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.22.30 - Marmolady Oryginalny kod CPV: 15.33.22.90 - Dżemy Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.22.90 - Dżemy Oryginalny kod CPV: 15.83.16.00 - Miód Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.16.00 - Miód Oryginalny kod CPV: 15.90.00.00 - Napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 20.08.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają wymogi określone w art.22,ust.1 ustawy z dnia 29.01.2004 roku Prawo zamówień publicznych (Dz.U.z 2004r. nr 19,poz. 177) oraz wymagania zawarte w SIWZ. Ocena spełnienia warunków - na podstawie złożonej oferty
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenie o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów z godnie z art.27 ust.1 i 2 ustawy z dnia 11.05.2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz.U. z 2005r.Nr 31, poz 265) (zał.5)(w celu poświadczenia spełnienia art. 22 ust.1 pkt.1 ustawy pzp) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (w celu poświadczenia spełnienia art. 22 ust.1 pkt.1 ustawy pzp) aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzające odpowiednio,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -wystawione nie wcześniej niz 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert (w celu poświadczenia spełnienia art. 22 ust.1 pkt.4 ustawy pzp) Uzupełniony Wzór Umowy, parafowany na każdej stronie przez Osoby Uprawnione oraz oświadczenie o gotowości zawarcia umowy z Zamawiającym na warunkach Uzupełnionego Wzoru Umowy. (Wraz ze SIWZ, Wykonawca otrzymał od Zamawiającego wzór umowy na wykonanie Zamówienia (dalej Wzór Umowy). Wzór Umowy musi zostać uzupełniony przez Wykonawcę wyłącznie zgodnie ze wskazaniami zawartymi w SIWZ oraz we Wzorze Umowy, o dane dotyczące Wykonawcy oraz dane zawarte w ofercie (tj. cena). Tak uzupełniony Wzór Umowy określany jest dalej mianem Uzupełnionego Wzoru Umowy. Dokumenty jakich żąda zamawiający powinny być w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych oświadczeń lub dokumentów, albo złożenie dokumentu w niewłaściwej formie (np. nie poświadczone przez wykonawcę za zgodność z oryginałem odpisy lub kopie)lub złożone dokumenty zawierają błędy spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt. 3 z zastrzeżeniem art. 26 ust 3.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie., adres strony, na której będzie prowadzona: NIE DOTYCZY


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.SW.GOV.PL

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZAKŁAD KARNY UL.EICHENDORFFA 14, 47-400 RACIBÓRZ.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: NIE DOTYCZY

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: NIE DOTYCZY

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.05.2008 godzina 10:00, miejsce: SEKRETARIAT ZAKLADU KRANEGO W RACIBORZU ZAKŁAD KARNY W RACIBORZU UL.EICHENDORFFA 14 47-400 RACIBÓRZ.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: NIE DOTYCZY

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Cukier kryształ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier kryształ w opakowaniach 1 kg (ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 23 grudnia 2003 r.w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej niektórych półproduktów i produktów przemysłu cukrowniczego(Dz. U. z dnia 15 stycznia 2004 r.)) kg 30 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Herbata czarna ekspresowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata czarna ekspresowa w opakowaniach po 100 szt. w torebkach jednorazowych 1,5g , termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu Op (100SZT) 9 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.41.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PRODUKTY SOJOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Granulat sojowy produkit wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 2 kg termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15890000-3 kg 1 000 2 Kostka sojowa produkit wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 1 kg termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15890000-3 kg 860 3 Kotlety sojowe a`la schabowe (o gramaturze min.16g/szt) produkit wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 1 kg termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15890000-3 kg 70.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: KONCENTRAT POMIDOROWY, FASOLKA KONS., GROSZEK KONSERWOWY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach szklanych do 1 kg koncentrat pomidorowy powinien posiadać: a.równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania; b.zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej; c.całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrazoną w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; d.volatile acidity wyrazone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; e.poziom pH nie przekraczający 4,5 koncentrat pomidorowy powinien mieć: a.charakterystyczny czerwony kolor; b.dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu. termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu 15331427-6 kg 3 000 2 Groszek konserwowy w opakowaniach do 400g termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15331462-3 kg 1 600 3 Fasolka konserwowa szparagowa w opakowaniach do 400g] termin przydatności do spozycia nie krótszy niz 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 15331500-2 kg 1 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27-6, 15.33.14.62-3, 15.33.15.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: MARMOLADA, DŻEM, MIÓD SZTUCZNY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Marmolada w opakowaniach do 5 kg Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:   1)   cukrów;   2)   wody;   3)   jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki. 2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu). Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe 1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:   1)   cukrów;   2)   pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego. 2. Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż:   1)   1.100 g - w przypadku marmolady twardej;   2)   800 g - w przypadku marmolady miękkiej. 15332230-5 kg 3 700 2 Dżem w opakowaniach do 5 kg Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)wody; 3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców. 2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry. 3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4. 4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż:   1)   250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy; 15332290-3 kg 3 500 Miód sztuczny płynny - Płynna masa cukrowa o smaku miodowym. Miód sztuczny płynny jest to produkt spożywczy o konsystencji płynnej, otrzymany w wyniku połączenia różnych rodzajów syropów cukrowych , z dodatkiem aromatu i barwnika. Barwa:Złocista do jasnobursztynowej Konsystencja:Gęsta ciecz, jednolita w całej masie Zapach :Swoisty, przypominający miód naturalny, bez obcego zapachu Smak:Słodki, przypominający smak miodu naturalnego, bez obcego smaku Słoje szklane, nakrętka z tworzywa sztucznego, wiaderka plastikowe. O pojemności do 1 kg DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI: Opakowania: wszystkie rodzaje - 12 miesięcy. 15831600-8 kg 2700.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.30-5, 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: NATURALNA WODA ŹRÓDLANA GAZOWANA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Naturalna woda źródlana gazowana w opakowaniach plastikowych 1,5 l 15900000 l 20 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.