To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-16
Zabrodzie: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla około 115 dzieci (dziennie) w okresie od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013 w przybliżonej ilości 20700 szt. (rocznie) w szkołach i przedszkolach na terenie gminy Zabrodzie
Numer ogłoszenia: 9387 - 2013; data zamieszczenia: 16.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 255891 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy w Zabrodziu, ul. Wł. St. Reymonta 51, 07-230 Zabrodzie, woj. mazowieckie, tel. 029 757 12 28, faks 029 757 12 61.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla około 115 dzieci (dziennie) w okresie od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013 w przybliżonej ilości 20700 szt. (rocznie) w szkołach i przedszkolach na terenie gminy Zabrodzie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie z dostawą własnym transportem oraz wydawanie w siedzibach szkół i przedszkolach na terenie gminy Zabrodzie gorących posiłków jednodaniowych o kaloryczności minimum 900 kcal dla około 115 dzieci (dziennie), z uwzględnieniem zapewnienia jednorazowych naczyń i sztućców oraz pieczywa. Przewidywana łączna liczba zamawianych posiłków w całym okresie zamówienia wynosi 20700 szt. (dopuszcza się możliwość; zwiększenia lub zmniejszenia do 30% ilości dostarczanych posiłków). Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień: Kod CPV: 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 5524000-9 usługi dostarczania posiłków do szkół Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Przygotowywaniu gorących jednodaniowych posiłków dla szkół podstawowych w : Adelinie (Zespół Szkolno-Przedszkolny), Dębinkach, Zabrodziu, szkół gimnazjalnych w : Zabrodziu , szkół ponadgimnazjalnych tj. do Zespołu Szkół im. Władysława Stanisława Reymonta w Zabrodziu oraz do Przedszkola w Adelinie, Przedszkola w Kicinach ( Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie) Przedszkola w Zabrodziu . 2. Dowóz własnym specjalistycznym transportem posiłków w termosach oraz wydawanie w przybliżonych ilościach do następujących szkół: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie Szkoła Podstawowa (liczba dzieci -około) - 32 Publiczna Szkoła Podstawowa w Dębinkach (liczba dzieci - około) - 6 Publiczna Szkoła Podstawowa w Zabrodziu (liczba dzieci - około) - 33 Publiczne Gimnazjum w Zabrodziu (liczba dzieci - około) - 22 Zespół Szkół im. Wł. St. Reymonta w Zabrodziu (liczba dzieci - około) - 10 Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie Przedszkole Adelin (liczba dzieci - około) - 2 Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie Przedszkole Kiciny (liczba dzieci - około) - 2 Przedszkole w Zabrodziu (przy Szkole Podstawowej w Zabrodziu) (liczba dzieci - około) - 8 3. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach czy zajęcia w przedszkolu w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt szkoły zgłaszają z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. Ponadto posiłki dla Przedszkola w Adelinie i Przedszkola w Kicinach (Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie ) oraz Przedszkola w Zabrodziu ( przy Szkole Podstawowej w Zabrodziu) będą przez wykonawcę przygotowywane i dowożone oraz wydawane w okresie ferii i wakacji szkolnych. 4. Ilość dzienną tj. zapotrzebowanie na dostarczanie konkretnej liczby posiłków przez oferenta ustalana będzie codziennie w sposób telefoniczny do godz. 830 przez dyrektorów placówek. 5. Godzina wydawania posiłków w szkołach i przedszkolu jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły czy przedszkola. 6. Wymagania dla dostarczanych posiłków: Przez posiłek należy rozumieć gorący jednodaniowy posiłek (drugie danie lub zupa) powtarzające się okresowo co dwa tygodnie, w ciągu tygodnia dwa razy zupa oraz trzy razy drugie danie, a przynajmniej 2 razy w tygodniu musi być to posiłek mięsny. Gorący posiłek oznacza jego temperaturę nie niższą niż 65 oC. 7. Gramatura posiłków i zalecany jadłospis Wartość odżywcza i kaloryczna posiłku powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym oraz młodzieży. Posiłek musi zawierać minimum 900 kcal i gramaturę 400g. Zalecany jadłospis: Drugie dania: 1. Paluszki rybne z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, 2. Kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami lub ryżem i surówką z marchwi lub buraczkami, 3. Udko z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, 4. Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, 5. Kopytka w sosie , 6. Pyzy z serem, 7. Pierogi nadziewane (mięso, ser), 8. Naleśniki z konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną, 9. Pulpety z kaszą jęczmienna lub ziemniakami w sosie własnym z ogórkiem kiszonym, 10. Potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, 11. Kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką z białej lub czerwonej kapusty, 12. Makaron z sosem warzywnym lub pieczarkowym, 13. Gulasz wołowy z kasza gryczaną i surówką z kiszonej kapusty, 14. Kluski śląskie z sosem i surówką z białej kapusty, 15. Klopsik wieprzowy w sosie grzybowym lub pomidorowym z ogórkiem kiszonym, 16. Fasolka po bretońsku z kajzerką, Zupy: 1. Zupa ogórkowa, 2. Zupa jarzynowa, 3. Zupa grochowa, 4. Zupa krupnik, 5. Zupa pomidorowa, 6. Zupa zalewajka z kiełbasą, 7. Zupa z białej kapusty, 8. Zupa koperkowa, 9. Zupa szczawiowa z jajkiem 10. Zupa kalafiorowa, 11. Barszcz biały, 12. Barszcz ukraiński, 13. Rosół z makaronem z wkładką, 14. Zupa pieczarkowa, 15. Zupa borowikowa, 16. Zupa ogonowa. 8. Zamawiający zastrzega, że ilość dostarczanych gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia ( zwiększenie lub zmniejszenie do 30% wynikających z zamówienia). Każdorazowo na bieżąco dostarczający gorące posiłki będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. W dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym dostarczający wywiesza menu na każdy dzień dożywiania..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.40.00-9.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- J&J Łu.Ko.- Łukasz Kowalczyk, ul. Mickiewicza 326/17, 05-160 Nowy Dwór Mazowiecki, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 108054,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 80109,00
Oferta z najniższą ceną: 80109,00 / Oferta z najwyższą ceną: 105570,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI ZABRODZIE
więcej: przetargi ZABRODZIE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
- wynajęcie sali wykładowej oraz świadczenie usługi cateringowej realizowanej w takcie warsztatów w dwóch terminach, współfinansowanej ze środków Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkolenia
- Usługi przygotowywania posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola Nr 2 w Ząbkach wraz z wynajmem pomieszczeń przeznaczonych na prowadzenie kuchni związanej z działalnością gastronomiczną
- przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla wychowanków placówek opiekuńczo wychowawczych w Poznaniu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.