Ogłoszenie z dnia 2012-01-10
Czechowice-Dziedzice: Przygotowywanie i wydawanie w roku 2012 zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w rejonie Czechowice - Dziedzice Południowe, w ramach pomocy świadczonej przez Zamawiającego, w oparciu o ustawę o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004r. oraz ustawę z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego -Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Numer ogłoszenia: 9401 - 2012; data zamieszczenia: 10.01.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czechowicach-Dziedzicach, ul. Kolejowa 37, 43-502 Czechowice-Dziedzice, woj. śląskie, tel. 32 2154409, faks 32 2154409.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i wydawanie w roku 2012 zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w rejonie Czechowice - Dziedzice Południowe, w ramach pomocy świadczonej przez Zamawiającego, w oparciu o ustawę o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004r. oraz ustawę z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego -Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla około 6 osób, klientów Ośrodka Pomocy Społecznej, zwanego dalej OPS , w rejonie miasta Czechowice- Dziedzice -Południowe w ilości około 2136 zestawów obiadowych tj. -wydawanie zestawów obiadowych przez 356 dni ( od 11.01.2012 do 31.12.2012) dla 6 osób, Istotne warunki przedmiotu zamówienia. 1.Wykonawca będzie zobowiązany wydawać gorące posiłki 7 razy w tygodniu, w godzinach od 12:00 do 15:00, z możliwością wydawania posiłku sobotniego i niedzielnego lub świątecznego na wynos w opakowaniu jednorazowego użytku lub naczyniach należących do klienta. 2.Posiłki będą wydawane na podstawie kart żywieniowych o stałej wartości równej cenie ofertowej 1 obiadu. 3.Zamawiający wymaga aby przygotowywanie i wydawanie posiłków odbywało się zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 4.Wykonawca nie może zamiast przygotowanego posiłku dokonywać wypłaty równowartości posiłku w pieniądzu lub dokonywać zamiany posiłków na towary w stanie nieprzetworzonym. 5.Wartość kaloryczna zestawu obiadowego nie może być mniejsza niż 1000 kcal Posiłki muszą być skomponowane w następujących proporcjach: -co najmniej trzy razy w tygodniu obiad mięsny, -co najwyżej trzy razy w tygodniu obiad bezmięsny, -raz w tygodniu ryba. 6. Na posiłek spożywany na miejscu musi składać się : -zupa - nie mniej niż 300 ml. -drugie danie - gramatura mięsa lub ryby musi wynosić nie mniej niż 100 g. - gramatura ziemniaków, makaronu itp. nie mniej niż 250g - gramatura surówki lub warzyw nie mniej niż 100 g. - napój - 250 ml. - gramatury podano dla produktów po obróbce termicznej. 7. Posiłki muszą być przygotowywane i wydawane z zachowaniem wszystkich obowiązujących przepisów sanitarno- higienicznych a w szczególności: -ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. Nr 171, poz.1225 z 2006 r. z późn. zm.), -Rozp. Min. Zdrowia z dnia 26.04.2004 r. w sprawie wymagań higieniczno - sanitarnych w zakładach produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz.U.. nr 104, poz. 1096). 8.Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny jakości posiłków tj. ich walorów smakowych, temperatury oraz sposobu i kultury ich wydawania. Zamawiający będzie oceniał jakość posiłków na podstawie ustawy z dnia 25.11.1970 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, norm żywienia oraz zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia. 9.Dostarczane posiłki muszą posiadać odpowiednią temperę: -gorące zupy - min. 75oC, -gorące drugie dania - min. 65oC, -gorące napoje - min. 80oC, 10.Wykonawca jest zobowiązany wykonać posiłki z naturalnych produktów metodą tradycyjną nie używając produktów typu instant oraz gotowych produktów 11.Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz. od upływu dnia podania. Pobór próbek i ich przechowywanie następuje zgodnie z wymogami rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego(Dz.U.z 2007 nr 80 poz. 545). 12.Obiady muszą być wydawane w lokalu Wykonawcy, w którym jednorazowo może spożywać posiłek 6 osób. 13.Lokal Wykonawcy wraz z zapleczem musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzającą spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.01.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Z.U.H. SZÓSTKA Sp. z o.o., Z.U.H. SZÓSTKA, 43-300 Bielsko- Biała, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19779,36 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 21360,00
Oferta z najniższą ceną: 21360,00 / Oferta z najwyższą ceną: 21360,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
W prowadzonych kolejno dwóch postępowaniach przetargowych, prowadzonych w trybie przetargów nieograniczonych, nie zostały złożone żadne oferty, a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione.
INNE PRZETARGI Z CZECHOWIC-DZIEDZIC
- "Dowóz dzieci niepełnosprawnych z terenu Gminy Czechowice-Dziedzice do placówek oświatowych w 2025 r." - CZĘŚĆ nr 5
- "Bieżące utrzymanie zieleni miejskiej, wykaszanie działek gminnych na terenie Gminy Czechowice-Dziedzice" - z podziałem na zadania
- Remont nawierzchni nieulepszonych na terenie Gminy Czechowice-Dziedzice
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi hotelarskie i gastronomiczne wraz z wynajęciem sal konferencyjnych na potrzeby organizacji konferencji TRANSPORT XXI wieku dla Wydziału Transportu Politechniki Warszawskiej
- Organizacja Jarmarku Wielkanocnego na Rynku Starego Miasta w Lublinie w terminie 12-13 kwietnia 2025 r.
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
- wynajęcie sali wykładowej oraz świadczenie usługi cateringowej realizowanej w takcie warsztatów w dwóch terminach, współfinansowanej ze środków Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkolenia
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.