To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-07
Andrychów: Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego oraz zup) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach
Numer ogłoszenia: 9574 - 2013; data zamieszczenia: 07.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 257097 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Samorządowych w Roczynach, Roczyny, ul. Szkolna 10, 34-120 Andrychów, woj. małopolskie, tel. 33 875 14 33, faks 33 875 14 23.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego oraz zup) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego oraz zup) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach. Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego: ZESTAW I: klopsy w sosie pieczarkowym 100 g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g. ZESTAW II: kotlet dewolay 100g + ziemniaki 220g + kapusta czerwona na ciepło 170g. ZESTAW III: gulasz wieprzowy 100g + kasza 200g + ogórek korniszon 170g. ZESTAW IV: makaron pene z sosem Alla bolonez i serem 400 g. ZESTAW V: mintaj panierowany 100g + ziemniaki 220g + surówka kiszonej z kapusty 170g. ZESTAW VI: filet drobiowy w cieście 100g + ziemniaki 220g + mizeria 70g. ZESTAW VII: placki ziemniaczane po węgiersku 400 g + surówka z kiszonej kapusty 170 g. ZESTAW VIII: zrazy z boczkiem i marchewką 100 g + ziemniaki 220 g. + buraczki czerwone 170 g. ZESTAW IX: pieczeń wieprzowa 100 g + kluski śląskie 200 g. + kapusta czerwona na ciepło 170 g. ZESTAW X: racuchy z jabłkami i cukrem pudrem 400 g. ZESTAW XI: kotlet schabowy 100 g. + ziemniaki 220 g. + mizeria 170 g. ZESTAW XII: łazanki z kiełbasą i kapustą 400 g. ZESTAW XIII: pulpety w sosie koperkowym 100 g. + ziemniaki 220 g. +surówka z marchwi i jabłka 170 g. ZESTAW XIV: kotlet mielony 100g + ziemniaki 220g + kapusta zasmażana 170g. ZESTAW XV: naleśniki z serem i dżemem truskawkowym 400 g. ZESTAW XVI: gołąbki w sosie pomidorowym 400 g. ZESTAW XVII: filet z kurczaka w płatkach 100g + ziemniaki 220g + mizeria 170g ZESTAW XVIII: potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami 400 g. ZESTAW XIX: udziec z kurczaka 100 g. + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g. ZESTAW XX: kluski leniwe z cukrem 400 g. Wykaz zestawów zup: 1. Zupa pomidorowa z makaronem - 350 ml. 2. Zupa jarzynowa z ziemniakami - 350 ml. 3. Zupa ziemniaczana z kiełbasą - 350 ml. 4. Rosół z makaronem - 350 ml. 5. Barszcz zabielany z ziemniakami i jajkiem - 350 ml. 6. Zupa ogórkowa z ryżem - 350 ml. 7. Krupnik zabielany z ziemniakami - 350 ml. 8. Zupa pieczarkowa - 350 ml. 9. Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą - 350 ml. 10. Zupa pomidorowa z ryżem - 350 ml. 11. Ogórkowa z ryżem - 350 ml. 12. Barszcz czerwony czysty z ziemniakami lub z uszkami - 350 ml. Wykonawca będzie dostarczał posiłki w poszczególnych dniach żywienia zgodnie z zestawami drugich dań oraz zup z pkt I niniejszej SIWZ. Zestawy obiadowe (II danie oraz zupy) muszą posiadać obowiązującą gramaturę oraz normy na składniki pokarmowe zgodnie z Instytutem Żywności i Żywienia. Raz w tygodniu (piątek) serwowana jest potrawa bezmięsna. Jadłospis na prośbę zamawiającego może ulec zmianie. A)Zamawiający planuje, że: - dziennie należy dostarczyć 70 obiadów (drugie danie obiadowe) oraz 30 zup, - w roku 2013 należy dostarczyć około 13 160 obiadów (drugie danie obiadowe), tj. 70 obiadów x 188 dni oraz 5 640 zup tj. 30 zup x 188 dni . Miesiąc dostawy Ilość dni usługi Styczeń 12 Luty 20 Marzec 19 Kwiecień 20 Maj 20 Czerwiec 19 Lipiec 0 Sierpień 0 Wrzesień 21 Październik 23 Listopad 19 Grudzień 15 RAZEM 188 B) Cena jednostkowa w trakcie realizacji nie może ulec zmianie. C) Zamawiający zastrzega, że liczba obiadów jest zmienna. Zamawiający danego dnia do 9.00 poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. D) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171 poz.1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. -Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. E) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. - Transport posiłków powinien odbywać się w termosach- pojemnikach transportowych wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniającymi właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. -Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. -Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu szkoły wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt. - Koszty związane z, myciem zastawy obiadowej, sprzątaniem kuchni ponosić będzie Zamawiający. -Wykonawca zobowiązany jest do codziennego wydawania posiłków (porcjowania posiłków) w stołówce szkolnej w godzinach od 11.30 - 11.50. - Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii, produkcji i jakości wykonywanych usług. F) Koszty związane z myciem termosów - pojemników transportowych ponosić będzie Wykonawca i zobowiązuje się do ich mycia w swojej siedzibie. Koszty te są ujęte przez Wykonawcę w cenie obiadu. G) Posiłki będą wydawane na zastawie obiadowej (70 sztuk dużych talerzy i 30 miseczek na zupy, sztućce: widelce, noże po - 70 szt. oraz łyżki 30 sztuk)- użyczonej nieodpłatnie Zamawiającemu przez Wykonawcę na okres obowiązywania umowy. -Ponadto Wykonawca użyczy nieodpłatnie Zamawiającemu środki myjące przeznaczone do zmywarki. W razie awarii Wykowana użyczy nieodpłatnie zmywarki Zamawiającemu. - Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wyznaczonej godziny wydawania posiłków tj. 11.30 - 11.50 (przerwa obiadowa). -Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności finansowej za stłuczenie w trakcie użytkowania 10% zastawy użyczonej przez Wykonawcę. -Braki w zastawie powyżej 10% uzupełni Zamawiający na swój koszt. H) Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, a mianowicie: Dostarczone posiłki muszą być świeże i winny być przyrządzone w dniu dostawy. I) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania i wydawania posiłków w okresie od 02.01.2013 r. do 20.12.2013 r. w dniach pracy szkoły z wyłączeniem: ferii zimowych i letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno - wychowawczych, w stałych godzinach przerwy międzylekcyjnej od godz. 11.30 do godz. 11.50. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o niezgorszej jakości na swój koszt z innych źródeł . J) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie ilości dostarczonych posiłków przez Wykonawcę i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ARKONA Sp. z. o. o., Wadowicka 169A, 34-120 Inwałd, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 89027,40 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 114661,20
Oferta z najniższą ceną: 89300,00 / Oferta z najwyższą ceną: 114661,20
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ANDRYCHOWA
- Pełnienie kompleksowego nadzoru inwestorskiego nad realizacją zadania pn.: "Zagospodarowanie terenu Stadionu Beskid w Andrychowie - etap I"
- Zakup paliwa płynnego oleju napędowego ON na potrzeby Andrychowskiego Zakładu Komunikacyjnego w Andrychowie
więcej: przetargi w Andrychowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla pacjentów hospitalizowanych w SP WZOZ MSWiA w Bydgoszczy
- Przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia obiadów oraz zorganizowanie kolacji wigilijnej na rzecz podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej
- Usługi cateringowe na potrzeby Dziennego Domu Pobytu Senior+ w Starym Kobrzyńcu
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników Dziennego Domu Pomocy
- "Dowóz uczniów szkół ponadpodstawowych na warsztaty, zajęcia edukacyjne i inne oraz świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją projektu "Dziś uczeń - jutro student"
- Świadczenie usług cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.