To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-06-12
Ogłoszenie nr 95949 - 2017 z dnia 2017-06-12 r.
Racibórz: Dostawa następującego asortymentu żywności: Część I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczów
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 511592-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień", krajowy numer identyfikacyjny
125504400000, ul.
ul. Grzonki
1,
47400
Racibórz, państwo
Polska, woj.
śląskie, tel.
324 152 001, faks
324 152 001, e-mail
dps.zlota.jesien@wp.pl
Adres strony internetowej (URL): www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa następującego asortymentu żywności: Część I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczów
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):SA.252.3.2017
II.2) Rodzaj zamówienia:Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i produktów mleczarskich oraz past serowych do smarowania i tłuszczów dla Domu Pomocy Społecznej "Złota Jesień" w Raciborzu. Zakres zamówienia podzielono na dwie oddzielne części : Część I Zakres części I obejmuje dostawę mleka i produktów mleczarskich w ilości i asortymencie jak niżej Lp. Nazwa i opis produktu Wielkość opakowania jednostkowego Jedn, miary Ilość dostawy 1. 2. 3. 4. 5. 1 Mleko Mleko pasteryzowane- spożywcze 2 % tłuszczu Opakowanie max. 15 l litr 16.000 2. Śmietanka 30 % tł. 330g - 500 g kg 400 3. Śmietana 12 % tł. 330g- 500 g kg 250 4. Ser żółty typu SALAMI Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30g blok do 3 kg kg 25 5. Ser żółty typu GOUDA Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30 g blok do 3 kg kg 25 6. Ser parzony( domowy) z kminkiem wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 20 g, blok do 2 kg kg 60 7. Twaróg półtłusty typu krajanka ( nie mielony) wartości odżywcze w 100g , białko co najmniej 15 g, tłuszcz 4 g Opakowanie max 1 kg kg 800 8. Masło "extra" Zawartość tł. 82 %, produkt o wyraźnym zapachu i smaku masła, niekruczący się podczas porcjowania np.: SM Bieluch, OSM Kowalew Dobrzyca, OSM Międzybórz, SM Mlekovita, OSM Końskie, Masło extra Unikat wypr. dla Centrum Nabiału Katowice, Moniecka Spółdzielnia Mleczarska Kostka 200g kg 900 9. Ser topiony czysty Zawartość tłuszczu w 100g produktu do 27 g Pakowany do 100 g kg 70 10. Twarożek ziarnisty wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 10 g, tłuszcz do 6 g Kubek 150 g - 200 g kg 500 11. Kefir wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g, tłuszcz 1,5g - 2 g Kubek 200 g- 250 g kg 450 12. Jogurt naturalny wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g , tłuszcz 2g -3 g Kubek 150 g- 180 g kg 350 13. Jogurt owocowy wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 2,5 g, tłuszcz 2g - 3g zawartość owoców co najmniej 9 % np.: Zott- Jobella, Mlekovita- Jogurt Polski Kubek 150g - 180 g kg 500 W/w ilości asortymentu są przewidywaną wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w kol. 3 powyższego zestawienia. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości. W poz.8 Masło oraz 13. Jogurt owocowy zamawiający wskazał przykładowo marki - producentów wyrobów spełniających wymagania zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innych producentów o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych, zawartości składników tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych wyrobów. Dostawy zamawiający będzie realizował następująco: Dostawa mleka od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni świątecznych do godz. 6:00; dostawy produktów mleczarskich będą dobywać się średnio dwa razy w tygodniu w terminie 2 dni od zgłoszenia przekazanego telefonicznie lub faxem określającego ilość produktów. Dostawy produktów mleczarskich mogą być dostarczane w godz. od 7:00 do 14:00 w dni robocze. Dostawca dostarczy przedmiot umowy do siedziby zamawiającego na swój koszt i ryzyko. Część II Zakres części II obejmuje dostawę past serowych i tłuszczów w ilości i asortymencie jak niżej Lp. Nazwa artykułu i opis poszczególnego asortymentu Ilość dostawy w szt./ kg Ilość dostawy 1. 2. 3. 1. Serek na bazie twarogu, wartości odżywcze w 100g zwartość białka co najmniej 4g, tłuszczu do 15g, pakowany w kubek po 100g, różne smaki Np.: "Serek do chleba" Włoszczowa szt 1.000 2. Serek twarogowy, kremowy o gładkiej, zwartej konsystencji, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 7g. tłuszczu do 20g, pakowany w kubek 125 g, różne smaki Np.: " Turek kremowy smak" - Mleczarnia Turek szt 1.000 3. Serek twarogowy typu tartare, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 7g, tłuszczu do 25 g, pakowany w kubek 150g, różne smaki Np.: "Serek tartare" - Mleczarnia Turek szt 1.000 4 Serek śmietankowy w plastrach, skład: serek śmietankowy, substancje żelujące, wartości odżywcze w 100 g zawartość białka co najmniej 6 g, tłuszczu do 25 g, różne smaki Np. serek Capresi Polmlek sp. z o.o. kg 150 5 Ser topiony w plastrach, każdy plaster oddzielnie pakowany, skład: co najmniej 50 % sera, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białko co najmniej 17 %, tłuszcz do 20 g, różne smaki Np. ser topiony w plastrach Hochland Polska sp. z o.o. kg 150 6 Serek homogenizowany naturalny Skład: ser twarogowy, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białka co najmniej 5 g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130-150 g Np.: Serek homogenizowany : Darek Mlekowita, Hej OSM Radomsko, Zott Jogobella, Jogser OSM Łowicz. kg 150 7 Serek homogenizowany owocowy Skład: ser twarogowy Wartości odżywcze w 100 g, białko co najmniej 5g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130 - 150 g Np.: Serek homogenizowany: Darek Mlekowita, Hej OSM Radomsko, Zott Jogobella. kg 150 8 Serek typu "fromage" pakowany w kostki 75- 100g, różne smaki kg 30 9 Margaryna śniadaniowa pakowana w kostki 250 g kg 400 10 Margaryna Palma pakowana w kostki 250 g kg 200 11 Smalec pakowany w kostki 200-250g kg 40 Ilości wymienionego asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności do potrzeb zamawiającego. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w opisie. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio dwa razy w miesiącu w dni robocze w godz. 7:00 - 14:00. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z Dostawcą. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem. W pozycjach od 1-7 przykładowo wskazano nazwę i producenta poszczególnego asortymentu serków spełniających wymagania zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaproponowanie innych wyrobów równoważnych tzn. o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych, smakowych, zawartości składników tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych wyrobów. Miejscem dostawy jest DPS "Złota Jesień" ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
II.5) Główny Kod CPV:
15500000-3
Dodatkowe kody CPV:
15545000-0,
15412000-9
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 | NAZWA: Dostawa mleka i produtków mleczarskich |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08/06/2017 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT65740.50 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert2 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM dane rejestrowe jakie przetargi wygrała firma Cena wybranej oferty/wartość umowy 64205.40 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 2 | NAZWA: Dostawa past serowych i tłuszczów |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08/06/2017 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT22090.10 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert3 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 20173.45 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- Sukcesywna dostawa artykułów zbożowych, skrobiowych, przemiału ziarna oraz makaronu na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 3 części
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych
- Dostawa wyrobów medycznych cz. II
- Remont obiektów na terenie Komendy ŚlOSG
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.