eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SejnyPrzetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowywania posiłków w kuchni szpitalnej dla Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w okresie 12 miesięcy z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-05-08

Sejny: Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowywania posiłków w kuchni szpitalnej dla Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w okresie 12 miesięcy z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych.
Numer ogłoszenia: 96607 - 2008; data zamieszczenia: 08.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Sejnach, ul. dr. Edwarda Rittlera 2, 16-500 Sejny, woj. podlaskie, tel. 087 5162138, fax 087 5162341.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowywania posiłków w kuchni szpitalnej dla Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w okresie 12 miesięcy z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowywania posiłków w kuchni szpitalnej dla Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w okresie 12 miesięcy z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 33.32.20.00 - 33.32.20.00 .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał wniesienia wadium.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zapewnienie zaopatrzenia w artykuły spożywcze i środki techniczne do świadczenia usług. 2. Przygotowywanie w całości posiłków w kuchni szpitalnej w celu całodziennego wyżywienia pacjentów Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego zgodnie z klasyfikacją diet dla około 100 żywionych pacjentów dziennie. 3. Dostawa gorących posiłków do oddziałów szpitalnych w zróżnicowanym harmonogramem czasie, w naczyniach zbiorczych (Załącznik 7 i 8). W przypadku diet podstawowych dostawa czterech posiłków dziennych śniadanie, drugie śniadanie, obiad, kolacja. W przypadku diet specjalnych dostawa pięciu posiłków śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja 4. Odbiór odpadów pokonsumpcyjnych. 5. Wykonawca ma obowiązek wydzierżawienia pomieszczeń kuchni oraz przynależnych pomieszczeń stanowiących integralną część kuchni wraz z wyposażeniem, przyjęcie odpowiedzialności za stan sanitarno - epidemiologiczny ww pomieszczeń Załącznik 3,4,5. 6. Wykonawca ma obowiązek zainstalować w kuchni która posiada instalację elektryczną własne kotły elektryczne, w których będzie gotował posiłki oraz zorganizować zaplecze techniczno - socjalne. Wykonawca ma obowiązek wyposażyć kuchnię w drobny sprzęt kuchenny na czas trwania umowy. 7. Wykonawca pokrywa koszty dostarczenia i zużycia energii elektrycznej wg. Wskazać urządzeń pomiarowych na podstawie wystawianych faktur przez Zamawiającego. 8. W ramach świadczonych usług Wykonawca będzie przygotowywał posiłki odpłatnie personelowi szpitala. 9. Wykonawca zapewni różnorodność potraw, kaloryczność, sezonowość, częstotliwość zmian zgodnie z założeniami Instytutu Żywności i Żywienia pt. System dietetyczny dla Zakładów służby Zdrowia. 10. Wykonawca ma obowiązek wykonywania usługi zgodnie z systemem HACCP (rozporządzenie WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady) z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 11. Wykonawca zobowiązuje się do wystawiania faktury VAT dwa razy w miesiącu tzn. w połowie i na koniec miesiąca kalendarzowego dołączając specyfikację wydanych posiłków w rozbiciu na oddziały potwierdzoną przez pielęgniarki oddziałowe lub pielęgniarki przez nie wyznaczone. 12. Termin płatności nie może być krótszy niż 30 dni od dnia wystawienia faktury VAT. 13. Przeciętna wartość surowców użytych do sporządzenia posiłków będzie stanowić nie mniej niż 43 % ceny usługi brutto.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Formularz ofertowy (Załącznik nr 1). 2. Oświadczenie o spełnianiu warunków zawartych w art. 22 ust. 1 Prawo zamówień publicznych (Załącznik nr 2). 3. Aktualny odpis z KRS w przypadku przedsiębiorców wpisanych do KRS, albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w przypadku osób fizycznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4. Aktualne zaświadczenie właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymania w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5. Aktualne informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6. Zamawiający żąda polisy lub innego dokumentu ubezpieczenia potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę nie niższą niż 300 000 zł. 7. Zamawiający żąda sprawozdania finansowego (bilans zysków i strat) a jeżeli oferent nie sporządza w/w sprawozdania, zeznanie roczne (PIT za 2007 r.) w części dotyczącej działalności gospodarczej. 8. Oświadczenie, że zapoznali się z niniejszą SIWZ.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sejny.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SP ZOZ w Sejnach ul. Dr E. Rittlera 2 16 - 500 Sejny.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.05.2008 godzina 12:00, miejsce: SP ZOZ w Sejnach ul. Dr E. Rittlera 2 16 - 500 Sejny, sekretariat.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.