Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-01-07
Rumia: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów dla Zespołu Szkół Ogólnokształcacych w Rumi przy ul. Stoczniowców 6
Numer ogłoszenia: 9674 - 2013; data zamieszczenia: 07.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Rumi , ul. Stoczniowców 6, 84-230 Rumia, woj. pomorskie, tel. 0-58 671 29 17; 671 83 07, faks 0-58 671 29 17; 671 83 07.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.rumia.edu.pl/ZSO/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów dla Zespołu Szkół Ogólnokształcacych w Rumi przy ul. Stoczniowców 6.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej powyżej 14 tyś EUR na dostawę do szkoły mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów. Wszystkie dostarczane produkty winny być I gatunku, nie mrożone. Czas realizacji zamówienia od 1.02.2013 do 31.01.2014 roku: Asortyment dostaw w kg: - wołowina pieczeniowa 160 - karkówka wieprzowa b/k 600 - łopatka wieprzowa b/k 900 - szynka wieprzowa b/k 700 - żeberka wieprzowe-paski 60 - schab wieprzowy b/k 800 - wątroba wieprzowa 60 - kiełbasa śląska wieprzowa 200 - kiełbasa wyborcza 300 - kiełbasa biała parzona 50 - parówki cienkie wysoko gatunkowe 260 - boczek wędzony 300 - kiełbasa szynkowa 60 - ogonówka 70 - pasztet pieczony wieprzowy 50 - polędwica sopocka 30 - szynka konserwowa 60 - szynka wieprzowa gotowana 50 - szynka wiejska 50 - boczek surowy chudy 20 - słonina 50 - smalec 50 - filet z piersi kurczaka 750 - udo z kurczaka 1000 - kurczaki 500 - wątróbka drobiowa 60 - szkielety drobiowe 900 - żołądki z kurczaka 90 - skrzydełka z kurczaka 650 - szynka z indyka 60 - polędwica drobiowa 30 - wędzonka indycza 40 - parówki drobiowe cienkie 60, filet z piersi indyka - 500..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych, spełniają wymagania określone w SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Wymagane certyfikaty i zaświadczenia do prowadzenia działalności w zakresie przetwórstwa mięsnego. 2. Wymagane zezwolenia i opinie uprawniające do obrotu produktami żywnościowymi stanowiącymi przedmiot zamówienia. 3. Przedstawienie aktualnej decyzji właściwego terytorialnie PPIS o zatwierdzeniu Zakładu do prowadzenia działalności w zakresie obrotu żywnością i wpisie do rejestru zakładu podlegającego urzędowej kontroli - Ustawa z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz.U. Nr 171 z 2006 r. 4. Protokół z ostatniego przeglądu sanitarnego wraz z arkuszem ocen. 5. Wykazu wykonanych w okresie ostatnich 36 miesięcy dostaw o podobnym przedmiocie zamówienia, z podaniem ich wartości i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających że dostawy zostały wykonane należycie od co najmniej 2 odbiorców. 6. Oświadczenia z art. 22 ust.1 Prawo Zamówień Publicznych. 7. Oświadczenia z art. 24 ust 1 Prawo Zamówień Publicznych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rumia.edu.pl/ZSO/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Ogólnokształcacych 84-230 Rumia ul.Stoczniowców 6 pok.nr 12- sekretariat szkoły.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Ogólnokształcacych 84-230 Rumia ul.Stoczniowców 6 pok.nr 12- sekretariat szkoły.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 31.01.2014.
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z RUMI
- "Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 7 w Rumi : Różne artykuły spożywcze, produkty mleczarskie, produkty mączne, jaja."
- ŚWIADCZENIE USŁUG ASYSTENCJI OSOBISTEJ DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ - MIESZKAŃCÓW GMINY MIEJSKIEJ RUMIA
- "Usługa koszenia wybranych ulic z płyt "YOMB" w Rumi w 2025 r.".
więcej: przetargi w Rumi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawy mięsa i przetworów mięsnych (sprawa nr 1/ZP/WTiZ/25)
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Ruskich Piaskach
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 18 WE WROCŁAWIU
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.