eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › zakup i dostawa w okresie od 1.07.2008 r. do 30.06.2009 r. mięsa i wędlin oraz drobiu i podrobów dla potrzeb komórek organizacyjnych działających przy MOPS w Bydgoszczy



Ogłoszenie z dnia 2008-05-12

Bydgoszcz: zakup i dostawa w okresie od 1.07.2008 r. do 30.06.2009 r. mięsa i wędlin oraz drobiu i podrobów dla potrzeb komórek organizacyjnych działających przy MOPS w Bydgoszczy
Numer ogłoszenia: 98108 - 2008; data zamieszczenia: 12.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Bydgoszczy, ul. Ogrodowa 9, 85-043 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 325-44-10, fax 0-52 3215535.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: mopsbydgoszcz.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc Społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: zakup i dostawa w okresie od 1.07.2008 r. do 30.06.2009 r. mięsa i wędlin oraz drobiu i podrobów dla potrzeb komórek organizacyjnych działających przy MOPS w Bydgoszczy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część Nr 1- mięso i wędliny Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb DDP Kapuściska 1. Gulaszowe wieprzowe- 200 kg 2. Schab bez kości- 120 kg 3. Karkówka bez kości- 140 kg 4. Łopatka bez kości- 200 kg 5. Boczek świeży- 50 kg 6. Żeberka wieprzowe- 120 kg 7. Wątroba wieprzowa- 100 kg 8. Boczek wędzony- 30 kg 9. Kiełbasa biała surowa- 80 kg 10. Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna- 90 kg 11. Kiełbasa typu śląska lub równoważna- 110 kg 12. Parówki- 210 kg 13. Salceson ozorowy- 75 kg 14. Ogonówka parzona- 60 kg 15. Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna, wieprzowa- 60 kg 16. Metka wieprzowa- 150 kg 17. Kaszanka- 200 kg 18. Pasztetowa- 150 kg 19. Mielonka wieprzowa- 85 kg 20. Kiełbasa typu podwawelska lub równoważna- 200 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb DDP Senior 1. Mięso mielone wieprzowe- 250 kg 2. Schab bez kości- 120 kg 3. Karkówka bez kości- 120 kg 4. Łopatka bez kości- 160 kg 5. Żeberka- 120 kg 6. Mięso gulaszowe wieprzowe- 20 kg 7. Boczek wędzony bez kości- 72 kg 8. Kości wieprzowe wędzone- 30 kg 9. Kiełbasa typu jarmarczna lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)- 170 kg 10. Kiełbasa typu krakowska lub równoważna, parzona (flak naturalny)- 50 kg 11. Mielonka wieprzowa prasowana- 30 kg 12. Parówka gruba wieprzowa (flak naturalny)- 120 kg 13. Parówka cienka wieprzowa - folia- 80 kg 14. Kiełbasa typu piwna lub równoważna (flak naturalny)- 40 kg 15. Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna, wieprzowa (flak naturalny)- 80 kg 16. Kiełbasa typu bydgoska lub równoważna, parzona (flak naturalny)- 80 kg 17. Kiełbasa typu tatrzańska lub równoważna (flak naturalny)- 72 kg 18. Kiełbasa typu toruńska lub równoważna (flak naturalny)- 80 kg 19. Kiełbasa typu biwakowa lub równoważna (flak naturalny)- 20 kg 20. Kiełbasa typu żywiecka lub równoważna (flak naturalny)- 20 kg 21. Kiełbasa typu chłopska lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)- 20 kg 22. Kiełbasa typu podwawelska lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)-24 kg 23. Kiełbasa typu zbójnicka lub równoważna, podwędzana (flak naturalny)- 20 kg 24. Kiełbasa biała surowa wieprzowa- 20 kg 25. Szynka wieprzowa gotowana- 10 kg 26. Kiełbasa typu mortadela lub równoważna, wieprzowa- 40 kg 27. Kiełbasa typu cygańska lub równoważna, wieprzowa (flak naturalny)- 30 kg 28. Kiełbasa typu dębicka lub równoważna, parzona- 20 kg 29. Kiełbasa typu zwyczajna lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)- 60 kg 30. Metka wieprzowa podwędzana- 40 kg 31. Salceson biały- 25 kg 32. Salceson czarny- 25 kg 33. Pasztetowa wieprzowa, flak naturalny- 30 kg 34. Pasztet wieprzowy - blok- 40 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb Bydgoskiego Centrum Wsparcia Rodziny 1. Mięso mielone wieprzowo-wołowe- 500 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości- 400 kg 3. Schab wieprzowy bez kości- 150 kg 4. Karkówka wieprzowa bez kości- 250 kg 5. Boczek wędzony- 100 kg 6. Boczek świeży- 60 kg 7. Wędlina zwyczajna- 450 kg 8. Wędlina typu podwawelska lub równoważna- 60 kg 9. Wędlina typu krakowska lub równoważna, parzona- 60 kg 10. Wędlina typu szynkowa lub równoważna, wieprzowa- 50 kg 11. Szynka typu śniadaniowa lub równoważna- 40 kg 12. Szynka gotowana- 15 kg 13. Kiełbasa biała surowa- 10 kg 14. Parówki extra w grubej osłonce- 150 kg 15. Parówki cienkie- 40 kg 16. Pasztetowa podwędzana- 20 kg 17. Mielonka konserwowa- 15 kg 18. Kiełbasa typu bydgoska lub równoważna parzona- 20 kg 19. Kaszanka w grubej osłonce- 180 kg 20. Wątroba wieprzowa- 70 kg 21. Flaki wołowe- 150 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb ŚDŚ Niezapominajka 1. Łopatka wieprzowa- 35 kg 2. Mięso mielone wieprzowo-wołowe- 70 kg 3. Żeberka wieprzowe- 70 kg 4. Karkówka bez kości- 25 kg 5. Schab z kością- 30 kg 6. Kaszanka cienka- 20 kg 7. Kaszanka gruba- 40 kg 8. Pachwina wędzona- 30 kg 9. Parówki cienkie wieprzowe- 75 kg 10. Wędlina zwyczajna- 150 kg 11. Kiełbasa biała surowa- 30 kg Część Nr 2- drób i podroby Wykaz asortymentowo - ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb DDP Kapuściska 1. Kurczak świeży- 300 kg 2. Udko z kurczaka - świeże- 120 kg 3. Filet z piersi kurczaka- 50 kg 4. Porcje rosołowe z kurczaka- 40 kg 5. Wątróbka drobiowa- 150 kg 6. Żołądki z drobiu- 150 kg Wykaz asortymentowo - ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb DDP Senior 1. Kurczak świeży- 70 kg 2. Filet z kurczaka bez kości, b/s- 120 kg 3. Porcje rosołowe z kurczaka- 360 kg 4. Żołądki z kurczaka- 90 kg 5. Wątróbka z kurczaka- 90 kg 6. Udko z kurczaka- 200 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb Bydgoskiego Centrum Wsparcia Rodziny 1. Piersi z kurczaka - z kością- 500 kg 2. Pałki z kurczaka- 500 kg Wykaz asortymentowo - ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb ŚDŚ Niezapominajka 1. Porcje rosołowe z kurczaka- 60 kg 2. Skrzydełka z kurczaka- 100 kg 3. Udka z kurczaka - świeże- 80 kg 4. Pierś z kurczaka z kością i ze skórą- 60 kg 5. Wątróbka drobiowa z kurczaka- 40 kg 6. Żołądki drobiowe- 30 kg

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 i spełniający warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. a) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) wypełniony i podpisany przez osobę (osoby) upoważnioną (ne) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy formularz ofertowy zawierający między innymi oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu wymaganych art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych warunków udziału w postępowaniu oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24. ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych- załącznik nr 1 do SIWZ; 2) oryginał lub poświadczoną przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem kopią aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, (wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert); 3) podpisany wykaz asortymentowo-ilościowy sporządzony w oparciu o dołączoną do SIWZ - załącznik nr 2 i załącznik nr 3. 4) informację finansową określającą obroty, zysk, zobowiązania i należności za okres od 2005 do 2007 r. , a w przypadku gdy Wykonawca rozpoczął działalność gospodarczą w okresie późniejszym należy podać za ten okres. Do postępowania zostaną dopuszczeni Wykonawcy, których wynik finansowy za każdy rok w okresie od 2005 - do 2007 r. nie zamyka się stratą- załącznik nr 4 do SIWZ;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopsbydgoszcz.org.pl (białoczerwona ikonka BIP)

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Ogrodowa 9, 85-043 Bydgoszcz II piętro, pokój nr 43.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.05.2008 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Ogrodowa 9, 85-043 Bydgoszcz, II piętro p. nr 43.

IV.3.5) Termin związania ofertą: 25.06.2008.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: zakup i dostawa mięsa i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb DDP Kapuściska 1. Gulaszowe wieprzowe- 200 kg 2. Schab bez kości- 120 kg 3. Karkówka bez kości- 140 kg 4. Łopatka bez kości- 200 kg 5. Boczek świeży- 50 kg 6. Żeberka wieprzowe- 120 kg 7. Wątroba wieprzowa- 100 kg 8. Boczek wędzony- 30 kg 9. Kiełbasa biała surowa- 80 kg 10. Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna- 90 kg 11. Kiełbasa typu śląska lub równoważna- 110 kg 12. Parówki- 210 kg 13. Salceson ozorowy- 75 kg 14. Ogonówka parzona- 60 kg 15. Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna, wieprzowa- 60 kg 16. Metka wieprzowa- 150 kg 17. Kaszanka- 200 kg 18. Pasztetowa- 150 kg 19. Mielonka wieprzowa- 85 kg 20. Kiełbasa typu podwawelska lub równoważna- 200 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb DDP Senior 1. Mięso mielone wieprzowe- 250 kg 2. Schab bez kości- 120 kg 3. Karkówka bez kości- 120 kg 4. Łopatka bez kości- 160 kg 5. Żeberka- 120 kg 6. Mięso gulaszowe wieprzowe- 20 kg 7. Boczek wędzony bez kości- 72 kg 8. Kości wieprzowe wędzone- 30 kg 9. Kiełbasa typu jarmarczna lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)- 170 kg 10. Kiełbasa typu krakowska lub równoważna, parzona (flak naturalny)- 50 kg 11. Mielonka wieprzowa prasowana- 30 kg 12. Parówka gruba wieprzowa (flak naturalny)- 120 kg 13. Parówka cienka wieprzowa - folia- 80 kg 14. Kiełbasa typu piwna lub równoważna (flak naturalny)- 40 kg 15. Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna, wieprzowa (flak naturalny)- 80 kg 16. Kiełbasa typu bydgoska lub równoważna, parzona (flak naturalny)- 80 kg 17. Kiełbasa typu tatrzańska lub równoważna (flak naturalny)- 72 kg 18. Kiełbasa typu toruńska lub równoważna (flak naturalny)- 80 kg 19. Kiełbasa typu biwakowa lub równoważna (flak naturalny)- 20 kg 20. Kiełbasa typu żywiecka lub równoważna (flak naturalny)- 20 kg 21. Kiełbasa typu chłopska lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)- 20 kg 22. Kiełbasa typu podwawelska lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)- 24 kg 23. Kiełbasa typu zbójnicka lub równoważna, podwędzana (flak naturalny)- 20 kg 24. Kiełbasa biała surowa wieprzowa- 20 kg 25. Szynka wieprzowa gotowana- 10 kg 26. Kiełbasa typu mortadela lub równoważna, wieprzowa- 40 kg 27. Kiełbasa typu cygańska lub równoważna, wieprzowa (flak naturalny)- 30 kg 28. Kiełbasa typu dębicka lub równoważna, parzona- 20 kg 29. Kiełbasa typu zwyczajna lub równoważna, drobno mielona (flak naturalny)- 60 kg 30. Metka wieprzowa podwędzana- 40 kg 31. Salceson biały- 25 kg 32. Salceson czarny- 25 kg 33. Pasztetowa wieprzowa, flak naturalny- 30 kg 34. Pasztet wieprzowy - blok- 40 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb Bydgoskiego Centrum Wsparcia Rodziny 1. Mięso mielone wieprzowo-wołowe- 500 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości- 400 kg 3. Schab wieprzowy bez kości- 150 kg 4. Karkówka wieprzowa bez kości- 250 kg 5. Boczek wędzony- 100 kg 6. Boczek świeży- 60 kg 7. Wędlina zwyczajna- 450 kg 8. Wędlina typu podwawelska lub równoważna- 60 kg 9. Wędlina typu krakowska lub równoważna, parzona- 60 kg 10. Wędlina typu szynkowa lub równoważna, wieprzowa- 50 kg 11. Szynka typu śniadaniowa lub równoważna- 40 kg 12. Szynka gotowana- 15 kg 13. Kiełbasa biała surowa- 10 kg 14. Parówki extra w grubej osłonce- 150 kg 15. Parówki cienkie- 40 kg 16. Pasztetowa podwędzana- 20 kg 17. Mielonka konserwowa- 15 kg 18. Kiełbasa typu bydgoska lub równoważna parzona- 20 kg 19. Kaszanka w grubej osłonce- 180 kg 20. Wątroba wieprzowa- 70 kg 21. Flaki wołowe- 150 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy mięsa i wędlin dla potrzeb ŚDŚ Niezapominajka 1. Łopatka wieprzowa- 35 kg 2. Mięso mielone wieprzowo-wołowe- 70 kg 3. Żeberka wieprzowe- 70 kg 4. Karkówka bez kości- 25 kg 5. Schab z kością- 30 kg 6. Kaszanka cienka- 20 kg 7. Kaszanka gruba- 40 kg 8. Pachwina wędzona- 30 kg 9. Parówki cienkie wieprzowe- 75 kg 10. Wędlina zwyczajna- 150 kg 11. Kiełbasa biała surowa- 30 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakup i dostawa drobiu i podrobów..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wykaz asortymentowo - ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb DDP Kapuściska 1. Kurczak świeży- 300 kg 2. Udko z kurczaka - świeże- 120 kg 3. Filet z piersi kurczaka- 50 kg 4. Porcje rosołowe z kurczaka- 40 kg 5. Wątróbka drobiowa- 150 kg 6. Żołądki z drobiu- 150 kg Wykaz asortymentowo - ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb DDP Senior 1. Kurczak świeży- 70 kg 2. Filet z kurczaka bez kości, b/s- 120 kg 3. Porcje rosołowe z kurczaka- 360 kg 4. Żołądki z kurczaka- 90 kg 5. Wątróbka z kurczaka- 90 kg 6. Udko z kurczaka- 200 kg Wykaz asortymentowo-ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb Bydgoskiego Centrum Wsparcia Rodziny 1. Piersi z kurczaka - z kością- 500 kg 2. Pałki z kurczaka- 500 kg Wykaz asortymentowo - ilościowy drobiu i podrobów dla potrzeb ŚDŚ Niezapominajka 1. Porcje rosołowe z kurczaka- 60 kg 2. Skrzydełka z kurczaka- 100 kg 3. Udka z kurczaka - świeże- 80 kg 4. Pierś z kurczaka z kością i ze skórą- 60 kg 5. Wątróbka drobiowa z kurczaka- 40 kg 6. Żołądki drobiowe- 30 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.