Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-04-08
Oleśnica: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, nabiału, warzyw i owoców, pieczywa, jaj i ryb mrożonych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy
Numer ogłoszenia: 98634 - 2010; data zamieszczenia: 08.04.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy , ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 071 3143747, faks 071 3143747.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.pzsolesnica.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, nabiału, warzyw i owoców, pieczywa, jaj i ryb mrożonych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, nabiału, warzyw i owoców, pieczywa, jaj i ryb mrożonych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do SIWZ i załącznik do ogłoszenia. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne pakiety: Pakiet nr 1 - Artykuły spożywcze Pakiet nr 2 - Nabiał Pakiet nr 3 - Warzywa i owoce Pakiet nr 4 - Pieczywo Pakiet nr 5 - Jaja Pakiet nr 6 - Ryby mrożone.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.51.20.00-0, 15.50.00.00-3, 15.51.11.00-4, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.54.21.00-0, 15.55.13.00-8, 03.22.10.00-6, 03.22.23.21-9, 03.22.23.22-6, 03.22.21.11-4, 15.81.11.00-7, 15.81.10.00-6, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.22.10.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wykonawca ubiegający się o przedmiotowe zamówienie nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz musi spełniać wszystkie warunki określone a art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Na potwierdzenie spełniania tego warunku Wykonawca musi złożyć oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu oceniane będzie wg kryterium spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, że Wykonawca warunki spełnił. Niespełnienie któregoś z warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania, z zastrzeżeniem postanowień art. 26 ust. 3 i 4 ustawy Prawo zamówień publicznych. Do oferty należy również dołączyć następujące dokumenty: - wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ), - wypełniony formularz asortymentowo-cenowy (załącznik nr 2 do SIWZ) - w przypadku reprezentowania Wykonawcy przez pełnomocnika, do oferty musi być załączony oryginał pełnomocnictwa lub jego kopia poświadczona notarialnie - oświadczenie, iż Wykonawca dysponuje środkiem transportu, spełniającym wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r, w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. z 2003 r nr 21 poz. 179) - (załącznik nr 6 do SIWZ) - oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia ( DZ.U. Nr 63 poz.634 ze zmianami), w szczególności podleganiu stałemu nadzorowi właściwego miejscowo organu Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej (załącznik nr 7 do SIWZ) - oświadczenie, iż zaoferowane artykuły są wyprodukowane zgodnie z Polską Normą (załącznik nr 8 do SIWZ) - jeżeli odrębne przepisy nie wymagają wpisu do rejestru, do oferty należy dołączyć dokument, z którego będzie wynikało, że osoba, która podpisała ofertę jest upoważniona do reprezentowania firmy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pzsolesnica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Zespół Szpitali
ul. Armii Krajowej 1
56-400 Oleśnica.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.04.2010 godzina 08:30, miejsce: Powiatowy Zespół Szpitali ul. Armii Krajowej 1 56-400 Oleśnica piętro IV, pokój 9.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - Artykuły spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Budyń z cukrem - 1800 szt. - Torebka 60 g 2. Cukier kryształ - 2500 kg Torebka 1 kg 3. Cukier waniliowy - 200 szt. - Torebka 32 g 4. Herbata granulowana - 80 kg - Torebka 100 g 5. Marmolada - 600 szt. - Opakowanie 600 g 6. Groszek konserwowy puszka - 400 szt. - Puszka 375 g 7. Kucharek lub produkt równoważny - 360 szt. - Torebka 200 g 8. Kasza jęczmienna - 1000 kg - Torebka 1 kg 9. Kasza manna - 600 kg - Torebka 1 kg 10. Koncentrat pomidorowy 30% duży - 240 szt. - Słoik 900 g 11. Koncentrat pomidorowy 30% mały - 400 szt. - Słoik 165 g 12. Koncentrat barszczu czerwonego w płynie - 300 szt. - Słoik 190 ml 13. Kawa zbożowa - 300 kg - Torebka 500 g 14. Kwasek cytrynowy - 400 szt. - Torebka 30 g 15. Kompot (asortyment: wiśnia, truskawka, czarna porzeczka) - 500 szt. - Słoik 900 ml 16. Kleik ryżowy - 300 szt. - Torebka 180 g 17. Konserwa rybna makrela w pomidorach - 1000 szt. - Puszka 310 g 18. Kisiel z cukrem - 7000 szt. - Torebka 77 g 19. Kapusta czerwona konserwowa 0,9 l - 500 szt. - Słoik 900 g 20. kakao - 120 szt. - Opakowanie 200 g 21. Makaron asortyment (kolanko, nitka, łazanki, świderki) - 1000 kg - Opakowanie 500 g 22. Mąka pszenna typ 500 - 2000 kg - Torebka 1 kg 23. Mąka ziemniaczana - 200 kg - Torebka 1 kg 24. Musztarda - 120 szt. - Słoik 200 g 25. Masło roślinne - 500 kg - Opakowanie 500 g 26. Majonez - 250 szt. - Słoik 730 g 27. Majonez - 200 szt. - Słoik 260 g 28. Przyprawa w płynie typu Magii - 250 szt. - Butelka 1 l 29. Majeranek - 120 szt. - Torebka 20 g 30. Ocet spirytusowy 10% - 200 szt. - Butelka 0,5 l 31. Ogórek konserwowy - 800 szt. - Słoik 0,9 l 32. Olej - 300 szt. - Butelka 1 l 33. Liść laurowy - 120 szt. - Torebka 20 g 34. Pieprz - 400 szt. - Torebka 20 g 35. Pasztet drobiowy typu Drop - 3700 szt. - Puszka 160 g 36. Płatki owsiane - 200 kg - Torebka 500 g 37. Przecier ogórkowy - 400 szt. - Słoik 300 g 38. Ryż - 1100 kg - torebka 1 kg 39. Sól - 800 kg - Torebka 1 kg 40. Sos pieczeniowy - 150 szt. - Torebka 30 g 41. Suchary z cukrem - 600 szt. - Opakowanie 290 g 42. Suchary bez cukru - 100 szt. - Opakowanie 290 g 43. Syrop owocowy (asortyment: wiśniowy, malinowy, żurawinowy) - 1400 szt. - Butelka 490 ml 44. Szczaw konserwowy - 200 szt. - Słoik 300 g 45. Żelatyna - 400 szt. - Torebka 30 g 46. Mrożonka - fasolka szparagowa cięta - 200 szt. - Opakowanie 400 g 47. Mrożonka - szpinak - 500 szt. - Opakowanie 400 g 48. Ziele angielskie - 120 szt. - Torebka 20 g 49. Wafle w czekoladzie - 450 szt. - Karton 36 szt (1szt. =39g) 50. Wafle ryżowe - 5 opakowań - Opakowanie 400g 51. Sok marchwiowo-owocowy - 450 szt. - Zgrzewka 20 szt. (1szt.=300ml) 52. Zupki marchwiowo-ryżowe od 5 miesiąca życia - 80 szt. - Zgrzewka po 6 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko pasteryzowane 1,5% - 42000 Litrów - Worek foliowy 5l 2. Ser żółty twardy - 150kg - Typu salami, opakowanie 2 kg 3. Ser biały (twaróg półtłusty) - 2700 kg - Pakowany w pergamin po 1 kg 4. Śmietana słodka zawartość tłuszczu 15% - 1200 Litrów - Worek foliowy 0,5 litra 5. Ser topiony - 150kg - Opakowanie zbiorcze 10sztuk x 100g (typ gouda) 6. Jogurty smakowe, wieloowocowe - 3000 Szt. - kubek 125 ml, widoczne kawałki owoców, zawartość tłuszczu 2% 7. Masło typu ekstra - 1500kg- Kostka 200g sztuka (80-90% tłuszczu) 8. Śmietana kwaśna 12% - 550 Szt. - Kubek 450g 9. Jogurt naturalny - 400 Szt. - kubek 125ml, zawartość tłuszczu 2% 10. margaryna - 1800 Szt. - Kostka 250g (80% tłuszczu).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0, 15.50.00.00-3, 15.51.11.00-4, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.54.21.00-0, 15.55.13.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - Warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Burak czerwony - 2400 kg - Worek 10 kg 2. Cebula - 200 kg - Worek 5 kg 3. Czosnek - 6 kg - Worek 1 kg 4. Fasola Jaś - 140 kg - Woreczek 400 g 5. Jabłka - 1000 kg - Skrzynka 15 kg, jabłko o wadze 100g szt. 6. Kapusta biała - 1600 kg - Worek 25 kg 7. Kapusta czerwona - 400 kg - Worek 25 kg 8. Kapusta kiszona - 500 kg - Woreczek foliowy 1 kg 9. Kalafior - sezon - 600 szt. - Skrzynka 10 szt. 10. Koper - 1200 szt. - Pęczki po 10 szt. 11. Marchew - 8000 kg - Worek 10 kg, płukana, bez śladów piachu i brudu 12. Natka pietruszki - 740 szt. - Pęczek po 10 szt. 13. Ogórek zielony - sezon - 400 kg - Worek 10 kg 14. Ogórek kiszony - 500 kg - Woreczek foliowy 0,5 kg 15. Pietruszka - korzeń - 500 kg - Worek 5 kg, płukana, bez śladów piachu i brudu 16. Pomidor - sezon - 800 kg - Skrzynka 15 kg 17. Rzodkiew biała - 400 kg - Skrzynka 12 kg 18. Seler - 1400 kg - Worek 5 kg, płukany, bez śladów piachu i brudu 19. Sałata - sezon - 700 szt. - Skrzynka 15 szt. 20. Szczypior - 400 szt. - Pęczek po 10 szt. 21. Groch łuskany - 50 kg - Torebka 500 g 22. Pomidor poza sezonem (import) - 500 kg - Skrzynka 15 kg, pomidor okrągły o wadze 100 g za 1 szt. 23. Gruszka - 70 kg - Skrzynka 2 kg 24. Banan - 70 kg - Skrzynka 2 kg 25. Por - 150 kg - Skrzynka 5 kg 26. Brokuły - 250 szt. - Skrzynka 10 szt. 27. Brukselka - 400 kg - Worek po 5 kg 28. Rzodkiewka - 540 pęczków - Pęczek po 10 szt. 29. Pomarańcza - 70 kg - Siatka 2 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.21-9, 03.22.23.22-6, 03.22.21.11-4, 03.22.22.20-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka - 2600 szt. - Bułka krojona, opakowanie termiczne pokrywające wyrób, waga 400g, kształt podłużny, wyraźny podział na kromki o jednakowej długości, skórka ściśle powiązana z miękiszem. Miękisz zwarty, jednolity. Widoczne oznakowanie pieczywa z datą ważności. 2. Chleb - 1100 szt. - Chleb krojony, opakowanie termiczne pokrywające wyrób, waga 600g, kształt podłużny, wyraźny podział na kromki o jednakowej długości. Skórka ściśle powiązana z miękiszem. Miękisz zwarty, jednolity. Widoczne oznakowanie pieczywa z datą ważności. 3. Bułka tarta - 170 kg - opakowanie 0,5 kg. Barwa od szarokremowej do złocistej, postać sypka bez grudek, zapach swoisty bez obcych zapachów, smak charakterystyczny dla suszonego pieczywa bez obcych posmaków, wilgotność nie więcej niż 10%, zawartość cukru w suchej masie nie więcej niż 5%.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.81.10.00-6, 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajko - 35 000 szt. - Rozmiar M 53-63 g. Pakowane w wytłaczanki po 10 szt. Klasa 1A. szczegółowe znakowanie opakowania zbiorczego (data ważności, klasa wagowa, rozmiar). Pojedyncze sztuki oznakowane pieczątką producenta..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 - Ryby mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona panga - filet - 600 kg - Tafla 7 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OLEŚNICY
- Utwardzenie kostką betonową alejki na cmentarzu komunalnym nr 3 przy ul. Wileńskiej w Oleśnicy
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 6 w Oleśnicy
- Usługa ochrony mienia na obiekcie Zamawiającego położonym w Oleśnicy przy ul. Bolesława Krzywoustego 31c
- Wyłapywanie i transport bezdomnych zwierząt z terenu Gminy Miasto Oleśnica oraz objęcie ich opieką przed przewiezieniem do schroniska w roku 2025
- Techniczna obsługa stała w budynkach i na zewnątrz budynków w zasobach komunalnych Miasta Oleśnicy oraz świadczenie usług w bud. i na zewnątrz bud. w zasobach komunalnych Miasta Oleśnica w 2025 r.
więcej: przetargi w Oleśnicy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Zawodowych Nr 1 im. Władysława Korżyka w Rykach
- "Dostawa artykułów ogólnospożywczych w 2025 roku na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jaworze podzielonych na 8 grup"
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. JANA PAWŁA II W OBROWIE W 2025 ROKU
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Przedszkola w Czudcu w 2025 roku".
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.