Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-06-22
Herby: Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy.
Numer ogłoszenia: 99395 - 2016; data zamieszczenia: 22.06.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Krótka 28, 42-284 Herby, woj. śląskie, tel. 0-34 3528115, 3528123, faks 0-34 3528134.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny w Herbach.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia - Część I : Realizacja dostaw artykułów Grupy 152 -konserwy rybne i grupy 151 - konserwy mięsne w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:1. Paprykarz szczeciński kod CPV:15243000-3 mięso rybne rozdrobnione , koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny, cebula, sól spożywcza, puszka z samo otwieraczem300g do 330g . Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw. smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 700 kg, 2.Szprot w pomidorach kod CPV: 15240000-2 w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto Cechy dyskwalifikujące:niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg, 3.Konserwa mięsna kod CPV: 15131000-5 konserwa sterylizowana; mięso: wieprzowo-wołowe mielone o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20% puszka z samo otwieraczem 300g do 330 g Cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych ścięgien i chrząstek lub odłamków kości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg, 4.Szprot w oleju kod CPV:15240000-2 w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto Cechy dyskwalifikujące:niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 500 kg, 5.Konserwa rybna kod CPV: 15243000-3 puszka z samo otwieraczem 150do 200g Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 40 kg. Opis przedmiotu zamówienia - Część II : Realizacja dostaw artykułów grupy 152 ryby mrożone, grupa 153 warzywa mrożone w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:1. Mieszanka warzywna Kod CPV 15331170-9 Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z marchwi, fasolki szparagowej, brukselki, groszku zielonego, kalafiora, pietruszki , selera itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. poniżej -18oC) gotowy do spożycia po obróbce termicznej.SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych warzyw, niedopuszczalne inne obce zapachy. WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady.STRUKTURA I KONSYSTENCJA : w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu krucha .CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, mineralne - gleba, piasek itp. WAGA - OD 2 KG DO 5KG w ilości 700 kg, 2.Pierogi ruskie Kod CPV 15894300-4 Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany z mąki pszennej z dodatkiem farszu z twarogu ,ziemniaków i cebulki, głęboko mrożony (w temperaturze poniżej -18oC), gotowy do spożycia po ugotowaniu.SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla ciasta pierogowego i nadzienia serowo-ziemniaczanego. WYGLĄD : kształt regularny, trójkątny, półkolisty, powierzchnia gładka, pierogi równomiernie głęboko mrożone.STRUKTURA I KONSYSTENCJA : ciasta - jednolita, farszu - nie jednolita, miękka, nie rozpadająca się właściwa dla użytych składników i stopnia rozdrobnienia sera i dodatków.CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : obce posmaki, zapachy (gorzki, jełki, stęchły, kwaśny), niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu np. rozerwane ciasto z wydostającym się farszem, rozmrożenie produktu Waga opakowania od 2 kg do 5 kg. w ilości 250 kg, 3.Filet z mintaja Kod CPV 15220000-6 Wygląd- Filety całe ,bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna , o naturalnej barwie, charakterystycznej dla mintaja.Oprawienie-Powierzchnie cięć równe, gładkie, bez poszarpań krawędzi , nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności. Sprężystość tkanki- sprężysta do osłabionej.Smak i zapach po ugotowaniu- swoisty , właściwy dla mintaja , nie dopuszcza się smaku obcego lub gorzkiego i zapachu obcego lub jełkiego.Tekstura po ugotowaniu- Zwarta , krucha , soczysta , charakterystyczna dla mintaja , dopuszcza się lekko miękką. Opakowanie jednostkowe: blok filetów ułożony warstwowo zastosowaniem przekładek z folii umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe zawierające wielokrotność opakowania jednostkowego.Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi w ilości 100 kg, 4.Kotlety rybne Kod CPV 15229000-9 Kotlety rybne panierowane mrożone , waga 1 szt od 0.060 kg do 0.110 kg. Minimalna zawartość ryby 20% w ilości 1500 kg, 5.Fasola szparagowa Kod CPV 15331170-9 Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady ,bez zanieczyszczeń.Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa- Charakterystyczna dla danego gatunku. Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 2 do 5 kg. W ilości 300 kg, 6. Mieszanka kompotowa Kod CPV 15331170-9 Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z truskawek, śliwek, aronii, czarnej porzeczki, rabarbaru itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. - 18oC ) gotowy do spożycia po obróbce termicznej. SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych owoców, niedopuszczalne inne obce. WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady. Owoce całe nie uszkodzone mechanicznie. CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego , mineralne - gleba, piasek itp., obce posmaki i zapachy objawy zapleśnienia ,psucia. Waga- opakowania od 2 kg do 5 kg w ilości 150 kg. Opis przedmiotu zamówienia - Część III : Realizacja dostaw artykułów grupy 032 (CPV) WARZYWA STRACZKOWE suszone, łuskane w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:1. Fasola 03212200-2 Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów.Barwa- Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg w ilości 650 kg, 2. Groch obłuskany połówki 03212200-2 Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa-Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku. Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg w ilości 650 kg.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2, 15.24.30.00-3, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 15.89.43.00-4, 15.22.00.00-6, 15.22.90.00-9, 03.21.22.00-2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony lub potwierdzony jako aktualny nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem upływu składania ofert
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy oraz wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wypełniony formularz ofertowy
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Termin realizacji partii towaru - 5
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, ul. Krótka 28, 42 - 284 Herby.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.07.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Herbach, ul. Krótka 28, 42 - 284 Herby.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI HERBY
więcej: przetargi HERBY »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku w 2025 r. z podziałem na 8 części
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 4 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 21 im. Józefa Lompy w Bytomiu w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 50 im. Królowej Jadwigi w Warszawie na 2025r
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 11 w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.