eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Strzelce OpolskieArtykuły zywnościowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-05-13

Strzelce Opolskie: Artykuły zywnościowe
Numer ogłoszenia: 99753 - 2008; data zamieszczenia: 13.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Strzelcach Opolskich, ul. Karola Miarki 1, 47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie, tel. 077 4621520+25.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły zywnościowe.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. konserwa rybna szprot w oleju, opakowanie puszka z otwieraczem 0,330kg, w ilości 2500 kg, dostawy sukcesywne po około 250, 00kg, termin przydatności do spożycia niekrótszy niż 30 dni. 1.2. konserwa rybna szprot w pomidorach, opakowanie puszka z otwieraczem 0,330kg, w ilości 2 500kg, dostawy sukcesywne po około 250,00kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.3. paprykarz szczeciński, opakowanie puszka z otwieraczem 0,330kg w ilości 2 500kg dostawy sukcesywne po około 250kg, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni. 1.4. pasztet drobiowy z pieczarkami, opakowanie alupak 0,130kg w ilości 2 500kg, dostawy sukcesywne po około 250kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.5. pasztet mazowiecki, opakowanie puszka z otwieraczem 0,360kg w ilości 2 000kg.dostawy sukcesywne po około 200kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.6. Śmietana 18% UHT, opakowanie kartonik 0,400l. w ilości 2 500l, dostawy sukcesywne po około 60l, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 21 dni. 1.7. Ser topiony czysty kostka 0,100 kg, w ilości 2 500 kg,dostawy sukcesywne po około 130kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.8. marmolada wieloowocowa, opakowania wiadra (niezwrotne) do 15kg. w ilości 2 500kg., dostawy sukcesywne po około 150kg., termin przydatności nie krótszy niż 30 dni 1.9 .olej słonecznikowy w ilości 500l., dostawy sukcesywne po około 30l., termin przydatności nie krótszy niż 30 dni. 1.10. leczo pieczarkowe, opakowanie puszka max. do 4,00kg, w ilości 2 000kg, dostawy sukcesywne po około 200, 00kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.11. ogórek konserwowy, opakowanie max. do 2,00kg, w ilości 2 500g, dostawy sukcesywne po około 250,00 kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.12. papryka konserwowa krojona w dużych kawałkach, opakowanie max do 4,00kg w ilości 750 kg dostawy sukcesywne po około 100kg, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni. 1.13. koncentrat szczawiowy, opakowanie max. do 1,00kg w ilości 700kg. Dostawy sukcesywne po około 200 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.14 .koncentrat pomidorowy opakowanie max. do 1,00kg w ilości 2 500kg. dostawy sukcesywne po około 120kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.15. groszek konserwowy opakowanie puszka 0,400kg w ilości 2 000kg. dostawy sukcesywne po około 80kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. 1.16. fasolka konserwowa szparagowa opakowanie puszka 0,400kg w ilości 1 750kg. Dostawy sukcesywne po około 80kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. Jakość w/w art. żywnościowych nie może odbiegać od Polskich Norm.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.41.11.00 - Olej roślinny Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.11.00 - Olej roślinny Oryginalny kod CPV: 15.51.20.00 - Śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.20.00 - Śmietana Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 16.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 5.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, t.j. wykonują lub wykonali co najmniej jedno zamówienie w okresie ostatnich trzech latach przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadające swoim rodzajem i wartością, dostawy stanowiące przedmiot zamówienia. dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, t.j. dysponują środkiem transportu przystosowanym do przewozu art. żywnościowych stanowiących przedmiot zamówienia oraz dysponują co najmniej 1 pracownikiem, ze stażem pracy nie mniejszym niż 3-ce w przedmiocie zamówienia. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy) Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt 13 niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz w pkt 3 SIWZ ;(załącznik nr 2 do SIWZ) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności,wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; Dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl (zamówienia publiczne)

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl (zamówienia publiczne).

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.05.2008 godzina 08:00, miejsce: ZAKŁAD KARNY NR 1 UL. KAROLA MIARKI 1 47-100 STRZELCE OPOLSKIE sekretariat.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: konserwa rybna, szprot w oleju.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: konserwa rybna szprot w oleju, opakowanie puszka z otwieraczem 0,330kg, w ilości 2500 kg, dostawy sukcesywne po około 250, 00kg, termin przydatności do spożycia niekrótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: konserwa rybna, szprot w pomidorach.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: konserwa rybna szprot w pomidorach, opakowanie puszka z otwieraczem 0,330kg, w ilości 2 500kg, dostawy sukcesywne po około 250,00kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: paprykarz szczeciński.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: paprykarz szczeciński, opakowanie puszka z otwieraczem 0,330kg w ilości 2 500kg dostawy sukcesywne po około 250kg, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: pasztet drobiowy z pieczarkami.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pasztet drobiowy z pieczarkami, opakowanie alupak 0,130kg w ilości 2 500kg, dostawy sukcesywne po około 250kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pasztet mazowiecki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pasztet mazowiecki, opakowanie puszka z otwieraczem 0,360kg w ilości 2 000kg dostawy sukcesywne po około 200kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Śmietana 18% UHT.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% UHT, opakowanie kartonik 0,400l w ilości 2 500l, dostawy sukcesywne po około 60l, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 21 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ser topiony.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser topiony czysty kostka 0,100 kg, w ilości 2 500 kg,dostawy sukcesywne po około 130kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: marmolada wieloowocowa.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: marmolada wieloowocowa, opakowania wiadra (niezwrotne) do 15kg w ilości 2 500kg, dostawy sukcesywne po około 150kg, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: olej słonieczikowy.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: olej słonecznikowy w ilości 500l, dostawy sukcesywne po około 30l, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: leczo pieczarkowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: leczo pieczarkowe, opakowanie puszka max. do 4,00kg, w ilości 2 000kg, dostawy sukcesywne po około 200, 00kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: ogórek konserwowy.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ogórek konserwowy, opakowanie max. do 2,00kg, w ilości 2 500g, dostawy sukcesywne po około 250,00 kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: papryka konserwowa krojona.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: papryka konserwowa krojona w dużych kawałkach, opakowanie max do 4,00kg w ilości 750 kg dostawy sukcesywne po około 100kg, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: koncentrat szczawiowy.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: koncentrat szczawiowy, opakowanie max. do 1,00kg w ilości 700kg. Dostawy sukcesywne po około 200 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: koncentrat pomidorowy.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: koncentrat pomidorowy opakowanie max. do 1,00kg w ilości 2 500kg, dostawy sukcesywne po około 120kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: groszek konserwowy.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: groszek konserwowy opakowanie puszka 0,400kg w ilości 2 000kg, dostawy sukcesywne po około 80kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: fasolka konserwowa szparagowa.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasolka konserwowa szparagowa opakowanie puszka 0,400kg w ilości 1 750kg. Dostawy sukcesywne po około 80kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.