To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-02-20
Piaski: Przygotowanie i wydawanie śniadań i obiadów w Szkole Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Piaskach
Numer ogłoszenia: 652S - 2017; data zamieszczenia: 20.02.2017
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 143295 - 2016r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Mikołaja Kopernika w Piaskach, ul. Mickiewicza 2, 21-050 Piaski, woj. lubelskie, tel. 81 5821054, faks 81 5821054.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: oświata.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie śniadań i obiadów w Szkole Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Piaskach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przygotowanie i wydawanie śniadań i obiadów w Szkole Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Piaskach (z wyłączeniem przerw od nauki szkolnej) Zakres robót przewidzianych do realizacji : Przewiduje się, że w okresie realizacji zamówienia zostanie wydanych dziennie 150 sztuk obiadów dwudaniowych + deser oraz 50 śniadań, przy założeniu że w każdym roku szkolnym odbędzie się 200 dni nauki razy 3 lata (obiady 150x 200x3= 90 000 sztuk; śniadania 50x200x3= 30 000 sztuk) Warunki szczegółowe wymagane od wykonawców: 1. Świeże śniadania i obiady należy przygotować i wydać w stołówce Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Piaskach . 2. Posiłki należy przygotowywać zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarno -epidemiologicznymi i standardami żywieniowymi dotyczącymi dzieci i młodzieży szkolnej. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności 3. Obiad musi spełniać następujące warunki: - zupa + pieczywo - bez ograniczeń, - drugie danie: ziemniaki, makaron, kasze, mięso, ryba, zamiennie: pierogi, kopytka; surówki, - deser (kompot, owoce, słodycze). 4. Śniadanie powinno zawierać: świeże pieczywo, sezonowe warzywa, nabiał, wędlina, napój - herbata, mleko, kakao. 5. Zamawiający zastrzega, że posiłki powinny spełniać następujące warunki jakościowe: - minimalna wartość kaloryczna 1(jednej) szt. zestawu obiadowego - 950 kcal; wymagane parametry jednej porcji obiadowej a) zupa o pojemności nie mniejszej niż 300 ml- kaloryczność 250 kcal, b) drugie danie - kaloryczność 600 kcal w tym : ziemniaki ( kasza, ryż, makaron) - 200g mięso, ryba -80g- surówki lub jarzyny gotowane ; 100 g - naleśniki, 200g- pierogi, c) sok 200ml, - podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych np. mięsa, ryb, jaj, sera, lub tzw . potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami), przy czym potrawa rybna powinna być podawana przynajmniej raz w tygodniu z wykorzystaniem fileta rybnego, - jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, - w tygodniu powinien być przygotowany co najmniej 3 razy zestaw obiadowy z produktów białkowych, - ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw, - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, - w skład posiłku powinny wchodzić warzywa i owoce, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, - posiłki dla dzieci i młodzieży powinny być urozmaicone wysokiej wartości odżywczej , a jednocześnie pełnym zaspokojeniu kalorycznym i witaminowym, bogatym w składniki mineralne, - wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości o właściwej wadze i objętości oraz odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym, - posiłek powinien spełniać polskie normy żywieniowe odpowiednie do wieku osoby uprawnionej do posiłku (dzieci i młodzieży) w zakresie zaopatrzenia w jednostki kaloryczne, - obiady powinny obejmować kuchnię tradycyjną, charakterystyczną dla regionu z uwzględnieniem produkcji własnej posiłków, - do przygotowania posiłku zalecane jest stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli, - zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno-mięsnym. 6. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 9. Pomieszczenia kuchni i magazynów w SP Piaski wraz z wyposażeniem zostaną wynajęte Wykonawcy z uwzględnieniem opłat za zużytą energię elektryczną, gaz i wodę według wskazań liczników, wywóz śmieci (270,00 PLN -miesięcznie), czynsz (700,00 PLN- miesięcznie), dzierżawę wyposażenia kuchni i magazynów (100,00 PLN - miesięcznie). 10. Sprzątanie pomieszczeń kuchni, magazynów i stołówek oraz zakup środków czystości na koszt Wykonawcy. 11. Wykonawca na terenie SP w Piaskach nie może prowadzić innej działalności niż wymieniona w zamówieniu. 12. Na terenie odnajętych pomieszczeń (kuchni, pomieszczeń magazynowych) mogą przebywać wyłącznie osoby zatrudnione przez Wykonawcę na czas trwania umowy. Wykonawca używa odnajętych pomieszczeń kuchni i magazynów w godz. 7.00 - 15.00 (a w innych godzinach za zgodą Dyrektora SP Piaski) w dniach nauki szkolnej, a pomieszczenia stołówek na czas wydawania posiłków. 13. Naprawy sprzętu i urządzeń należą do Wykonawcy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.08.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Usługi Gastronomiczne Alfreda Staszczyk
jakie przetargi wygrała firma
Usługi Gastronomiczne Alfreda Staszczyk
- Usługi Gastronomiczne Alfreda Staszczyk, ul Mickiewicza 2, 21-050 Piaski, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 569444,44 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 569700,00
Oferta z najniższą ceną: 569700,00 / Oferta z najwyższą ceną: 714000,00
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI PIASKI
więcej: przetargi PIASKI »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.