eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grojecusługa cateringowa żywienia

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-04-14

Grojec: usługa cateringowa żywienia
Numer ogłoszenia: 104326 - 2010; data zamieszczenia: 14.04.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 73526 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Grojcu, Aleja Ogrodowa 1, 32-615 Grojec, woj. małopolskie, tel. 033 8428136, faks 033 8428903.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: usługa cateringowa żywienia.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: usługa w zakresie kompleksowego przygotowania posiłków oraz ich dystrybucji do oddziałów PZOL w Grojcu wg klasyfikacji wspólnego słownika zamówień (CPV): 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55322000-3 usługi gotowania posiłków 55520000-1 usługi dostarczania posiłków Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie: przygotowania i dostawy całodziennych posiłków dla pacjentów PZOL w Grojcu Al.Ogrodowa 1 oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych. Zakład posiada dwa oddziały: psychiatryczny i ogólny z podziałem na: Oddział Psychiatryczny - II, IV Oddział Ogólny - I, III Średnia miesięczna ilość osobodni żywienia wynosi 3650,co stanowi 10950 przygotowywanych posiłków, uwzględniając dodatki w diecie cukrzycowej /osobodzień-stawka dzienna żywienia rozumiana jako 3 posiłki dziennie we wszystkich dietach lub 5 posiłków w diecie cukrzycowej, wysokokalorycznej, wysokobiałkowej/ Posiłki dla pacjentów winny być dostarczane o ściśle ustalonych godzinach - śniadanie - godzina 7.00 - obiad - godzina 11.00 - kolacja - godzina 17.00 Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym zakładzie oraz zgodnie z zaleceniem lekarza- żywienie pacjentów w PZOL w Grojcu opiera się na niżej wymienionych dietach : 1.Dieta Podstawowa - podstawowa mielona - podstawowa redukcyjna 1500 kcal - podstawowa redukcyjna mielona 1500 kcal - podstawowa redukcyjna 1000 kcal - podstawowa redukcyjna mielona 1000 kcal - podstawowa wysokokaloryczna - 5 posiłków - podstawowa wysokokaloryczna mielona - 5 posiłków - podstawowa z ograniczeniem soli - podstawowa z ograniczeniem fosforu - podstawowa z ograniczeniem potasu 2.Dieta Wątrobowa - wątrobowa mielona - wątrobowa bez mleka i produktów mlecznych - wątrobowa bez mleka i produktów mlecznych mielona - wątrobowa redukcyjna 3.Dieta żołądkowa - żołądkowa mielona 4.Dieta Łatwostrawna - łatwostrawna mielona 5.Dieta Cukrzycowa - 5 posiłków - cukrzycowa redukcyjna - 5 posiłków - cukrzycowa mielona - 5 posiłków - cukrzycowa bez mleka, jarzyny, owoce gotowane- 5 posiłków 6.Dieta Wysokobiałkowa zawierająca 100-120g białka- 5 posiłków 7.Dieta Niskobiałkowa zawierająca do 40 g białka 8.Dieta Kleikowa 9.Diety indywidualne na zlecenie lekarza Diety mogą ulec zmianie w zależności od stanu zdrowia pacjentów. Zamawiający zastrzega sobie prawo niezrealizowania całości zamówienia, jeżeli jego indywidualne potrzeby będą mniejsze od przewidywanych. Wykonawca będzie przygotowywać posiłki w oparciu o system HACCP zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia /Dz.U z 2006r Nr 171 poz 1225 z późniejszymi zmianami/. Wykonawca będzie zobowiązany do sporządzenia dziennych jadłospisów w formie tzw.dekadówki /10-dniowy jadłospis/.Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji osobie wyznaczonej przez Zamawiającego z 5-dniowym wyprzedzeniem. Jadłospis dekadowy dostarczony będzie w 4 - kopiach Wykonawca będzie przygotowywać posiłki tradycyjne w okresie świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy oraz na okazyjne uroczystości. Zamawianie ilości oraz rodzajów diet posiłków będzie się odbywało przez pracownika tutejszego Zakładu z wyprzedzeniem 1 -dniowym, modyfikacja zamówienia będzie się odbywać w dniu realizacji /rodzaj diety i ilość posiłków/ Dostarczanie posiłków winno odbywać się w odpowiednio przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych wykonanych z tworzywa zabezpieczającego posiłki przed wylaniem i schłodzeniem: termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków /zupa, napoje/ termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami, które występują w różnej konfiguracji, zapewnią dostarczanie na oddziały /Psychiatryczny -II, IV, Ogólny I, III/ poszczególnych zamówionych posiłków-diet. Należy zapewnić wymagany standard Sanitarno-Epidemiologiczny. Właścicielem niezbędnej ilości termosów jest Wykonawca Dbanie o czystość termosów /mycie po każdym dostarczonym posiłku i dezynfekcja/ należy do Wykonawcy. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru odpadów pokonsumpcyjnych. Odbiór następuje po każdym posiłku. Koszt transportu odpadów pokonsumpcyjnych ponosi Wykonawca..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.00.00-1.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Negocjacje z ogłoszeniem

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.04.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • HUTNIK Sp.Z o.o., ul.Kościuszki 111, 32-650 Kęty, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 569421,90 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 521220,00

  • Oferta z najniższą ceną: 501510,00 / Oferta z najwyższą ceną: 521220,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.