eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaPrzetarg nieograniczony na dostawy mięsa i produktów mięsnych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/2P/09

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-04-15

Warszawa: Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa i produktów mięsnych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/2P/09
Numer ogłoszenia: 106288 - 2009; data zamieszczenia: 15.04.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec , ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8473341, faks 022 8437366.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa i produktów mięsnych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/2P/09.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część A L. p. Przedmiot zamówienia Kod CPV Polska Norma Orientacyjna ilość w kilogramach Wymagany minimalny termin do spożycia od dnia dostawy 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007/A1:1998 6 700 48 godzin 2. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007/A1:1998 2 900 48 godzin 3. Salceson włoski 15131133-6 PN-A-82007/A1:1998 2 900 48 godzin 4. Salceson wiejski czosnkowy 15131133-6 PN-A-82007/A1:1998 5 600 48 godzin 5. Salceson ozorkowy 15131134-3 PN-A-82007/A1:1998 2 000 48 godzin 6. Pasztetowa 15130000-8 PN-A-82007/A1:1998 2 900 48 godzin 7. Pasztet mięsny 15131310-1 PN-A-82012:1996 5 400 48 godzin 8. Pasztet drobiowy 15131310-1 PN-A-86526:1995/Az2:2000 2 900 48 godzin 9. Kiełbasa biała parzona 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 600 4 dni 10. Mortadela 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 5 500 5 dni 11. Parówkowa 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2900 5 dni 12. Parówki wieprzowe cienkie 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 3 000 5 dni 13. Kiełbasa litewska 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 150 5 dni 14. Kiełbasa podwawelska 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 500 5 dni 15. Kiełbasa zwyczajna 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 900 5 dni 16. Lunch meat 1531130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 5 600 5 dni 17. Pieczeń rzymska 15131100-6 PN-A-82012:1996 5 700 5 dni 18. Boczek faszerowany 15131133-6 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 800 5 dni 19. Mielonka wieprzowa 15131133-6 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 900 4 dni 20. Kiełbasa szynkowa wierpzowa 15131133-6 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 300 5 dni 21. Kiełbasa zielonogórska 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 500 5 dni 22. Kiełbasa krakowska parzona 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 500 5 dni 23. Kiełbasa kanapkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 5 600 5 dni 24. Polędwica miodowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1 500 5 dni 25. Kiełbasa drobiowa cienka 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 6 700 5 dni 26. Mielonka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 4 750 5 dni 27. Parówki drobiowe 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 7 900 5 dni 28. Baleron drobiowy 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1 500 5 dni 29. Polędwica drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1 500 5 dni 30. Serdelki drobiowe 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 6 800 5 dni 31. Szynka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 2 000 5 dni 32. Szynka mielona drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 6 900 5 dni 33. Piersi z kurczaka - filet 15112210-1 2 800 3 dni 34. Udziec z kurczaka 15112210-1 5 900 3 dni 35. Wątroba wieprzowa 15114000-0 PN-A-82004:1986 5 000 48 godzin 36. Wątróbki drobiowe 15122300-9 350 48 godzin 37. Nerki wieprzowe 15131400-9 PN-A-82004:1986 200 48 godzin 38. Serca wieprzowe 15131400-9 PN-A-82004:1986 2 600 48 godzin 39. Serca drobiowe 15112200-8 3 200 48 godzin 40. Kości wołowe 15100000-9 12 900 4 dni 41. Żeberka wieprzowe (paski) 15113000-3 PN-A-82002:1986 4 800 3 dni 42. Boczek surowy b/k 15113000-3 PN-A-82002:1986 1 100 5 dni 43. Boczek wędzony bez żeber 15113000-3 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 850 5 dni 44. Karkówka 15113000-3 PN-A-82002:1986 2 700 4 dni 45. Mięso wieprzowe kl. II b/k 15113000-3 PN-A-82000:1965 1 800 4 dni 46. Mięso wołowe kl. II b/k 15111000-9 PN-A-82000:1965 11 000 4 dni 47. Mięso mielone wieprzowo-wołowe (skład 50/50 b/dodatków) 15130000-8 PN-A-82009/A1:1998 6 800 3 dni 48. Mięso wołowe b/k z łopatki 15111100-0 PN-A- 82003:1998/Ap1:2004 2 700 4 dni 49. Słonina świeża bez skóry 15412100-0 PN-A-82002:1986 2 900 5 dni 50. Smalec 15412100-0 PN-A-82002:1986 2 600 7 dni 51. Kiełbasa szynkowa wołowa 15131132-9 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 200 5 dni 52. Pieczeń drobiowa 1513110-6 PN-A-82012:1996 2 700 5 dni 53. Udka z kurczaka (ćwiartka waga ok. 250g) 15112210-1 1 200 3 dni Część B L. p. Przedmiot zamówienia Kod CPV Polska Norma Orientacyjna ilość w kilogramach Wymagany minimalny termin do spożycia od dnia dostawy 1. Konserwa turystyczna mięsna (puszka z otwieraczem; masa netto jednej puszki od 280 do 330 gram) 15131000-5 PN-A-82022:1998/Az1:2000 4 100 2 miesiące 2. Smalec z mięsem (alopak; masa netto jednego opakowania od 280 do 330 gram) 15131000-5 PN-A-82022:1998/Az1:2000 2 100 2 miesiące 3. Pasztet mięsny (puszka z otwieraczem; masa netto jednej puszki od 280 do 330 gram) 15131000-5 PN-A-82022:1998/Az1:2000 4 100 2 miesiące 4. Pasztet drobiowy (alopak; masa netto jednego opakowania - 50 gram) 15131000-5 PN-A-86525:1996/Az1:2000 1 700 2 miesiące.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.11.22.10 - 15.11.22.10 15.11.40.00 - Podroby 15.12.23.00 - 15.12.23.00 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.11.22.00 - 15.11.22.00 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.11.00 - Wołowina 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.13.11.32 - 15.13.11.32 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: część A zamówienia - 8000 PLN część B zamówienia - 1000 PLN

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych: 2) Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: IX. Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu 1. Oświadczenie o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 i art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewi-dencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do re-jes-tru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 mie-sięcy przed upływem terminu składania ofert; 3. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo-łecz-nego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem po-datków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświad-czeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześ-niej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 6. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika reprezentującego Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jeżeli zachodzi taka okoliczność. 7. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. Wykaz żądanych dokumentów, poza wymaganymi ustawowo, jakie powinien dołączyć wykonawca: 1. Aktualne zezwolenie (decyzja) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sani-tarnej, stwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higie-ny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej - dot. przedsiębiorstw produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność będącą pod nadzorem PIS - jeżeli ustawy nakładają obo-wią-zek posiadania takich uprawnień; 2. Aktualne zezwolenie (decyzja) powiatowego lekarza weterynarii, właściwego ze względu na miejsce produkcji, dopuszczające zakład w zakresie prowa-dzonej działalności do produkcji - dot. produktów będących pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania ta-kich uprawnień..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Warszawie - Służewcu; ul. Kłobucka 5; 02-699 Warszawa.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.05.2009 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu; ul. Kłobucka 5; 02-699 Warszawa.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część A L. p. Przedmiot zamówienia Kod CPV Polska Norma Orientacyjna ilość w kilogramach Wymagany minimalny termin do spożycia od dnia dostawy 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007/A1:1998 6 700 48 godzin 2. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007/A1:1998 2 900 48 godzin 3. Salceson włoski 15131133-6 PN-A-82007/A1:1998 2 900 48 godzin 4. Salceson wiejski czosnkowy 15131133-6 PN-A-82007/A1:1998 5 600 48 godzin 5. Salceson ozorkowy 15131134-3 PN-A-82007/A1:1998 2 000 48 godzin 6. Pasztetowa 15130000-8 PN-A-82007/A1:1998 2 900 48 godzin 7. Pasztet mięsny 15131310-1 PN-A-82012:1996 5 400 48 godzin 8. Pasztet drobiowy 15131310-1 PN-A-86526:1995/Az2:2000 2 900 48 godzin 9. Kiełbasa biała parzona 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 600 4 dni 10. Mortadela 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 5 500 5 dni 11. Parówkowa 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2900 5 dni 12. Parówki wieprzowe cienkie 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 3 000 5 dni 13. Kiełbasa litewska 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 150 5 dni 14. Kiełbasa podwawelska 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 500 5 dni 15. Kiełbasa zwyczajna 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 900 5 dni 16. Lunch meat 1531130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 5 600 5 dni 17. Pieczeń rzymska 15131100-6 PN-A-82012:1996 5 700 5 dni 18. Boczek faszerowany 15131133-6 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 800 5 dni 19. Mielonka wieprzowa 15131133-6 PN-A-82007:1996/Az1:1998 2 900 4 dni 20. Kiełbasa szynkowa wierpzowa 15131133-6 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 300 5 dni 21. Kiełbasa zielonogórska 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 500 5 dni 22. Kiełbasa krakowska parzona 15131130-5 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 500 5 dni 23. Kiełbasa kanapkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 5 600 5 dni 24. Polędwica miodowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1 500 5 dni 25. Kiełbasa drobiowa cienka 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 6 700 5 dni 26. Mielonka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 4 750 5 dni 27. Parówki drobiowe 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 7 900 5 dni 28. Baleron drobiowy 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1 500 5 dni 29. Polędwica drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 1 500 5 dni 30. Serdelki drobiowe 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 6 800 5 dni 31. Szynka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 2 000 5 dni 32. Szynka mielona drobiowa 15131135-0 PN-A-86526:1995/Az2:2000 6 900 5 dni 33. Piersi z kurczaka - filet 15112210-1 2 800 3 dni 34. Udziec z kurczaka 15112210-1 5 900 3 dni 35. Wątroba wieprzowa 15114000-0 PN-A-82004:1986 5 000 48 godzin 36. Wątróbki drobiowe 15122300-9 350 48 godzin 37. Nerki wieprzowe 15131400-9 PN-A-82004:1986 200 48 godzin 38. Serca wieprzowe 15131400-9 PN-A-82004:1986 2 600 48 godzin 39. Serca drobiowe 15112200-8 3 200 48 godzin 40. Kości wołowe 15100000-9 12 900 4 dni 41. Żeberka wieprzowe (paski) 15113000-3 PN-A-82002:1986 4 800 3 dni 42. Boczek surowy b/k 15113000-3 PN-A-82002:1986 1 100 5 dni 43. Boczek wędzony bez żeber 15113000-3 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 850 5 dni 44. Karkówka 15113000-3 PN-A-82002:1986 2 700 4 dni 45. Mięso wieprzowe kl. II b/k 15113000-3 PN-A-82000:1965 1 800 4 dni 46. Mięso wołowe kl. II b/k 15111000-9 PN-A-82000:1965 11 000 4 dni 47. Mięso mielone wieprzowo-wołowe (skład 50/50 b/dodatków) 15130000-8 PN-A-82009/A1:1998 6 800 3 dni 48. Mięso wołowe b/k z łopatki 15111100-0 PN-A- 82003:1998/Ap1:2004 2 700 4 dni 49. Słonina świeża bez skóry 15412100-0 PN-A-82002:1986 2 900 5 dni 50. Smalec 15412100-0 PN-A-82002:1986 2 600 7 dni 51. Kiełbasa szynkowa wołowa 15131132-9 PN-A-82007:1996/Az1:1998 1 200 5 dni 52. Pieczeń drobiowa 1513110-6 PN-A-82012:1996 2 700 5 dni 53. Udka z kurczaka (ćwiartka waga ok. 250g) 15112210-1 1 200 3 dni.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-6, 15.13.00.00-8, 15.13.13.10-1, 15.13.11.30-5, 15.13.11.00-6, 15.11.22.10-1, 15.11.40.00-0, 15.12.23.00-9, 15.13.14.00-9, 15.11.22.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.13.00.00-8, 15.11.11.00-0, 15.13.11.32-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część B L. p. Przedmiot zamówienia Kod CPV Polska Norma Orientacyjna ilość w kilogramach Wymagany minimalny termin do spożycia od dnia dostawy 1. Konserwa turystyczna mięsna (puszka z otwieraczem; masa netto jednej puszki od 280 do 330 gram) 15131000-5 PN-A-82022:1998/Az1:2000 4 100 2 miesiące 2. Smalec z mięsem (alopak; masa netto jednego opakowania od 280 do 330 gram) 15131000-5 PN-A-82022:1998/Az1:2000 2 100 2 miesiące 3. Pasztet mięsny (puszka z otwieraczem; masa netto jednej puszki od 280 do 330 gram) 15131000-5 PN-A-82022:1998/Az1:2000 4 100 2 miesiące 4. Pasztet drobiowy (alopak; masa netto jednego opakowania - 50 gram) 15131000-5 PN-A-86525:1996/Az1:2000 1 700 2 miesiące.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.