Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-05-05
Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 108731 - 2010; data zamieszczenia: 05.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - KONSERWY I PRZETWORY Z MIĘSA 1.pasztet drobiowy - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 1000kg kod CPV 15131310-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy- puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.konserwa mięsna - Turystyczna - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część II - DŻEMY 1.dżem- opak. do 15kg w ilości do 3500kg kod CPV 15332290-3 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część III - MIÓD 1.miód sztuczny płynny - opak. o gramaturze 0,370kg w ilości do 2000kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część IV - WARZYWA PRZETWORZONE 1.leczo pieczarkowe - opak. do 5kg w ilości do 2100kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku - waga po odcieku 0,220kg w ilości do 700kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku - waga po odcieku 0,220kg w ilości do 700kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4.ogórek konserwowy po odcieku - waga po odcieku do 2kg w ilości do 2000kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 5.koncentrat pomidorowy 30% -opak. do 5 kg w ilości do 3000kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część V - PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA 1.kasza jęczmienna, średnia - opak. do 5kg w ilości do 2600kg kod CPV 15613300-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce 2.kasza manna - opak. do 5kg w ilości do 1500kg kod CPV 15613300-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce 3.płatki owsiane - opak. do 5kg w ilości do 1100kg kod CPV 15613380-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce 4.mąka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) - opak. o gramaturze 1kg w ilości do 1000kg kod CPV 15620000-0 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część VI - JAJA 1.jaja spożywcze, klasa A, kategoria M (średnie), oznakowane zgodnie z normą, w ilości do 80 000 szt. kod CPV 03142500-3 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 14 dni Część VII - DRÓB 1.kurczak cały świeży w ilości do 4600kg kod CPV 15112000-6.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5, 15.33.22.90-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82-500 Kwidzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.05.2010 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 3 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: konserwy i przetwory z mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.pasztet drobiowy - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 1000kg kod CPV 15131310-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy- puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.konserwa mięsna - Turystyczna - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dżemy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.dżem- opak. do 15kg w ilości do 3500kg kod CPV 15332290-3 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: miód.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.miód sztuczny płynny - opak. o gramaturze 0,370kg w ilości do 2000kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.leczo pieczarkowe - opak. do 5kg w ilości do 2100kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku - waga po odcieku 0,220kg w ilości do 700kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku - waga po odcieku 0,220kg w ilości do 700kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4.ogórek konserwowy po odcieku - waga po odcieku do 2kg w ilości do 2000kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 5.koncentrat pomidorowy 30% -opak. do 5 kg w ilości do 3000kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: produkty z przemiału ziarna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kasza jęczmienna, średnia - opak. do 5kg w ilości do 2600kg kod CPV 15613300-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce 2.kasza manna - opak. do 5kg w ilości do 1500kg kod CPV 15613300-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce 3.płatki owsiane - opak. do 5kg w ilości do 1100kg kod CPV 15613380-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce 4.mąka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) - opak. o gramaturze 1kg w ilości do 1000kg kod CPV 15620000-0 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1, 15.61.33.80-5, 15.62.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.jaja spożywcze, klasa A, kategoria M (średnie), oznakowane zgodnie z normą, w ilości do 80 000 szt. kod CPV 03142500-3 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 14 dni.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kurczak cały świeży w ilości do 4600kg kod CPV 15112000-6.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
- "Modernizacja obiektów szkolnych - rozbudowa, nadbudowa i przebudowa budynku CKZiU wraz z wyposażeniem" 82-500 Kwidzyn, ul. Staszica 25.
- "Przystosowanie budynku przedszkola przy ulicy Willowej 15 do przepisów ppoż."
- Przystosowanie budynku przedszkola przy ulicy Kochanowskiego 34 do przepisów ppoż.
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności (produktów spożywczych) na potrzeby Żłobka Samorządowego w Niebylcu, Niebylec 217, 38-114 Niebylec w okresie od 01.04.2025r. do 31.12.2025r."
- Dostawa pieczywa i artykułów mięsnych dla potrzeb Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły
- Dostawy margaryny, oleju spożywczego oraz jaj kurzych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze oraz jego Oddziału Zewnętrznego w Grądach-Woniecku
- Dostawa artykułów spożywczych dla Zakładu Aktywności Zawodowej Zakładu Produkcyjno-Usługowego "Wspólna Pasja" w Żorach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Parku Śląskiego S.A. w Chorzowie na 2025 rok
- Dostawa mięsa i wędlin na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Radzyminie
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.