Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-06-18
Łódź: Dostawy mięsa i tłuszczy zwierzęcych, wędlin drobiowych, wyrobów garmażeryjnych, mięsa drobiowego i wędlin wieprzowo - wołowych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi.
Numer ogłoszenia: 115645 - 2013; data zamieszczenia: 18.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Łodzi , ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6750415, 6750415, faks 042 6750500.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka penitencjarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i tłuszczy zwierzęcych, wędlin drobiowych, wyrobów garmażeryjnych, mięsa drobiowego i wędlin wieprzowo - wołowych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I. mięso i tłuszcze zwierzęce, Grupa CPV -15110000-2 Grupa CPV -15412100-0 Lp Nazwa artykułu Przewidywane zapotrzebowanie na 6 miesięcy w kg 1 2 3 1 Łopatka bez skóry z kością 1500 2 Szynka wieprzowa b/k bez skóry,bez goleni 100 3 Mięso mielone wieprzowo wołowe 1500 4 Wołowina b-k kl. II 1500 5 Wątroba wieprzowa 900 6 Ozory wołowe 100 7 Kości 900 8 Serca wieprzowe 300 9 Karkówka wieprzowa b-k 100 10 Słonina bez skóry 400 11 Pachwina 400 12 Podgardle wędzone 400 Część II. wędliny drobiowe, wyroby garmażeryjne, mięso drobiowe. Grupa CPV -15131120-2 Lp Nazwa artykułu Przewidywane zapotrzebowanie. na 6 miesięcy w kg 1 2 3 1 Pieczeń drobiowo -wieprzowa drobno rozdrobniona 800 2 Produkt blokowy drobiowy drobno rozdrobniony 800 3 Produkt blokowy drobiowy grubo rozdrobniony 800 4 Kiełbasa drobiowa drobno rozdrobniona 1000 5 Kiełbasa drobiowa grubo rozdrobniona 1000 6 Pasztetowa drobiowa 600 7 Pasztetowa drobiowo -wieprzowa 600 8 Pasztet drobiowy pieczony 600 9 Pasztet drobiowo -wieprzowy pieczony 600 10 Kurczak 120 11 Udziec z kurczaka a 230-270g 400 12 Mięso mielone drobiowe 200 13 Serca drobiowe 100 14 Żołądki drobiowe 100 Część III. wędliny wieprzowo - wołowe Grupa CPV -15131120-2 Lp Nazwa artykułu Przewidywane zapotrzebowanie na 6 miesięcy w kg 1 2 3 1 Produkt blokowy wieprzowo -wołowa drobno rozdrobniony 1000 2 Produkt blokowy wieprzowo -wołowy grubo rozdrobniony 1000 3 Kiełbasa wieprzowo -wołowa drobno rozdrobniona 1000 1000 4 Kiełbasa wieprzowo -wołowa średnio rozdrobniona wędzona 1000 1000 parzona 1000 1000 5 Kiełbasa wieprzowo -wołowa grubo rozdrobniona wędzona 1000 1000 parzona 1000 1000 6 Pasztetowa wieprzowa 400 7 Pasztet wieprzowy pieczony 400 8 Kiszka krwista 400 9 Kaszanka 400 10 Salceson czarny 400.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.41.21.00-0, 15.13.11.20-2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 w Łodzi
ul. Beskidzka 54
91-612 Łódź.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.06.2013 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 w Łodzi ul. Beskidzka 54 91-612 Łódź.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I. mięso i tłuszcze zwierzęce,.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I. mięso i tłuszcze zwierzęce, Lp Nazwa artykułu Przewidywane zapotrzebowanie na 6 miesięcy w kg 1 2 3 1 Łopatka bez skóry z kością 1500 2 Szynka wieprzowa b/k bez skóry,bez goleni 100 3 Mięso mielone wieprzowo wołowe 1500 4 Wołowina b/k kl. II 1500 5 Wątroba wieprzowa 900 6 Ozory wołowe 100 7 Kości 900 8 Serca wieprzowe 300 9 Karkówka wieprzowa b/k 100 10 Słonina bez skóry 400 11 Pachwina 400 12 Podgardle wędzone 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.41.20.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II. wędliny drobiowe, wyroby garmażeryjne, mięso drobiowe..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II. wędliny drobiowe, wyroby garmażeryjne, mięso drobiowe. Lp Nazwa artykułu Przewidywane zapotrzebowanie. na 6 miesięcy w kg 1 2 3 1 Pieczeń drobiowo -wieprzowa drobno rozdrobniona 800 2 Produkt blokowy drobiowy drobno rozdrobniony 800 3 Produkt blokowy drobiowy grubo rozdrobniony 800 4 Kiełbasa drobiowa drobno rozdrobniona 1000 5 Kiełbasa drobiowa grubo rozdrobniona 1000 6 Pasztetowa drobiowa 600 7 Pasztetowa drobiowo -wieprzowa 600 8 Pasztet drobiowy pieczony 600 9 Pasztet drobiowo -wieprzowy pieczony 600 10 Kurczak 120 11 Udziec z kurczaka a 230-270g 400 12 Mięso mielone drobiowe 200 13 Serca drobiowe 100 14 Żołądki drobiowe 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III. wędliny wieprzowo - wołowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III. wędliny wieprzowo - wołowe Lp Nazwa artykułu Przewidywane zapotrzebowanie na 6 miesięcy w kg 1 2 3 1 Produkt blokowy wieprzowo -wołowa drobno rozdrobniony 1000 2 Produkt blokowy wieprzowo -wołowy grubo rozdrobniony 1000 3 Kiełbasa wieprzowo -wołowa drobno rozdrobniona 1000 1000 4 Kiełbasa wieprzowo -wołowa średnio rozdrobniona wędzona 1000 1000 parzona 1000 1000 5 Kiełbasa wieprzowo -wołowa grubo rozdrobniona wędzona 1000 1000 parzona 1000 1000 6 Pasztetowa wieprzowa 400 7 Pasztet wieprzowy pieczony 400 8 Kiszka krwista 400 9 Kaszanka 400 10 Salceson czarny 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Sukcesywna dostawa materiałów eksploatacyjnych do drukarek, kserokopiarek i innych urządzeń biurowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego
- Świadczenie usług terapii traumy w projekcie "#Rodzina"
- Dostosowanie wybranych obiektów bazy GESUT do obowiązujących przepisów
- Dostosowanie wybranych obiektów bazy GESUT do obowiązujących przepisów
- Wykonanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla zadań inwestycyjnych polegających na budowie Psich Parków
- Wykonywanie przeglądów, konserwacji i napraw instalacji systemów sygnalizacji w budynkach I Oddziału ZUS w Łodzi (postępowanie prowadzone z dopuszczeniem składania ofert częściowych - trzy części).
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy mięsa drobiowego
- Dostawa wędlin
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025 dla Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Bursy Szkolnej w Kędzierzynie-Koźlu w I półroczu 2025 roku
- Dostawa artykułów mięsnych, przetworów mięsnych i artykułów drobiarskich dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej.
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.