Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-04-23
Racibórz: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 117502 - 2009; data zamieszczenia: 23.04.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień" , ul. Grzonki 1, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4152001, faks 032 4152001.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: A. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w ilości i asortymencie jak niżej: Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg Mięso wołowe 1. Gulaszowe wołowe 1.400 2. Pręga wołowa 100 3. Mięso wołowe extra b/k, pieczeń wołowa 600 Mięso wieprzowe 4. Gulaszowe wieprzowe 900 5. Wieprzowe b/k ( mięso z szynki, pieczeń wieprzowa) 800 6. Karczek bez kości 200 7. Schab z kością 650 8. Schab bez kości 100 9. Łopatka wieprzowa bez kości 100 10. Żeberka wieprzowe 250 11. Golonko wieprzowe 150 12. Nogi wieprzowe 100 13. Słonina świeża 100 Kości 14. Kości wieprzowe np. schabowe, z karczku 1.400 Wędliny cienkie - kiełbasy 15. Kiełbasa swojska 100 16. Kiełbasa śląska - drobiowa 350 17. Kiełbasa toruńska, podwawelska 100 18. Kiełbaski alpejskie, kiełbaski pyszne 100 19. Kiełbasa zwyczajna, zbójnicka 100 29. Parówkowa 100 21 Parówki: wieprzowe, cielęce lub drobiowe 100 22 Muminki: wieprzowe lub drobiowe 100 23 Winerki 150 24 Kiełbaski senatorskie 100 25 Kiełbasa surowa , pieprzowa surowa 100 Wędliny grube ( batony) - kiełbasy 26. Mortadela 300 27. Kiełbasa kminkowa 100 28. Szynka krakowska, kiełbasa krakowska 150 29. Kiełbasa szynkowa, , wieprzowa szynka firmowa 200 30. Kiełbasa żywiecka, tatrzańska 100 31. Kiełbasa kanapkowa 100 32. Szynka biała 100 33. Szynka drobiowa golonkowa, 100 34. Kiełbasa szynkowa drobiowa, polędwica z kurczaka, polędwica miodowa 200 Wędliny wędzone, wędliny drobiowe 35. Ogonówka wędzona, szynka wędzona, wędzonka swojska 200 36. Szynka atamańska, szyneczka kapitańska, szynka alpejska 200 37. Szynka chlebowa, szynka ogrodowa, wędzona cygańska 250 38. Szynka kuźniańska, szynka domowa, kasler 300 39. Szynka firmowa, galicyjska 200 40. Szynka tradycyjna, szynka gotowana 150 41. Szynka dębowa 150 42. Polędwica sopocka 150 43. Baleron, baleron wędzony 200 44. Boczek gotowany, boczek wędzony, boczek pieczony 200 45. Boczek faszerowany, boczek wiejski 100 46. Słonina wędzona 50 47. Szynka konserwowa 100 48. Filet z indyka , pierś z indyka pieczona, szynka indyk biała 200 49. Blok szynkowy z indyka, super indyk, blok z drobiu prasowany 100 50. Szynka z fileta z indyka, indyk królewski, szynka z indyka 100 Mielonki, pieczenie, pasztety, wyroby podrobowe 51. Schab pieczony 100 52. Pieczeń z indyka, pieczeń a la kaczka 100 53. Pieczeń z przyprawami, necówka 50 54. Salceson biały, salceson domowy 100 55. Salceson ozorkowy 50 56. Pasztet babski, pasztetowa drobiowa, pasztetowa luksusowa 100 57. Pasztet kuźniański wędzony, pasztet zapiekany 100 48. Pasztet swojski, pasztet wiejski, pasztet cielęcy 100 59. Krupniok 250 60. Metka cebulowa 100 61. Metka łososiowa 100 B. W/w asortyment i ilości określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego. W związku ze stosowaniem przez wykonawców różnych nazw handlowych na wyroby - szczególnie wędliny, pozycje niektórego asortymentu określono kilkoma nazwami najczęściej występującymi w handlu i określającymi podobny wyrób. Pozycje 21 i 22 podano alternatywnie, co należy rozumieć, że jeden z oferowanego asortymentu parówki lub muminki musi być drobiowy (cielęcy)- posiłki dla diet. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie dwa razy w tygodniu w dni robocze. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z wykonawcą. Wykonawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem w godzinach od 7.00-14.00. Możliwości zmiany umowy: Zamawiający dopuszcza waloryzacje cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy, w oparciu o wskaźnik wzrostu cen towarów konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy. Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości oferty. Zamawiający dopuszcza zamianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT przedmiotu umowy..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Zamawiający uzna spełnianie powyższych warunków przez wykonawcę w oparciu o dokumenty wymienione w pkt 9 SIWZ Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana w oparciu o informacje zawarte w dokumentach według formuły spełnia - nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Oświadczenie i dokumenty potwierdzające spełnianie warunków: Wykonawcy potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu poprzez dołączenie do oferty : a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokument należy złożyć w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do podpisania oferty. b) oświadczenia o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 uPzp- sporządzonego według wzoru załącznika nr 2 do SIWZ. B. Inne oświadczenia i dokumenty: Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: a) dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, b) wymagane oświadczenia i dokumenty wskazane w pkt 9 SIWZ winne być złożone przez każdy podmiot..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatraciborski.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Złota Jesień ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.05.2009 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Złota Jesień ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz, pok. nr 4 - sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- "Remont instalacji kanalizacji sanitarnej oraz deszczowej na terenie jednostki w Zakładzie Karnym w Raciborzu"
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych.
- BUDOWA BOISKA WIELOFUNKCYJNEGO WRAZ Z ZADASZENIEM O STAŁEJ KONSTRUKCJI PRZY ZESPOLE SZKOLNO-PRZEDSZKOLNYM NR 4 W RACIBORZU
- Sukcesywna dostawa artykułów zbożowych, skrobiowych, przemiału ziarna oraz makaronu na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 3 części
- Remont obiektów na terenie Komendy ŚlOSG
- Remont pokrycia dachu warsztatów szkolnych Zakładu Poprawczego i Schroniska dla Nieletnich w Raciborzu
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach
- Dostawa żywności
- Dostawa artykułów spożywczych do Magazynu spożywczego SPZOZ w Dąbrowie Białostockiej
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2025 r. dla Zespołu Szkół Sportowych i Mistrzostwa Sportowego im. Janusza Kusocińskiego w Gdańsku -II
- Sukcesywny (codzienny) zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Chęcinach w roku 2025
- Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.