eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GliwiceDostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach



Ogłoszenie z dnia 2025-04-23

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych
do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 13 w Gliwicach

1.3.) Oddział zamawiającego: ZSP 13 Gliwice

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 380678377

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Rubinowa 16a

1.5.2.) Miejscowość: Gliwice

1.5.3.) Kod pocztowy: 44-121

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki

1.5.7.) Numer telefonu: 32 270-88-04

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsp13.gliwice.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://zsp13gliwice.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych
do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d3c98b94-b7c3-4c3c-ae6e-b5af9643090e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00202215

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-04-23

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00086728/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych do stołówki

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d3c98b94-b7c3-4c3c-ae6e-b5af9643090e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) postępowanie prowadzone jest w języku polskim,
2) w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami
(z zastrzeżeniem sposobu przygotowania i złożenia oferty) odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia,
która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl lub poczty elektronicznej,
3) korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne,
4) adres strony prowadzonego postępowania (link prowadzący bezpośrednio do widoku postępowania
na Platformie e-zamówienia):
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-d3c98b94-b7c3-4c3c-ae6e-b5af9643090e
Postępowanie można wyszukać również ze strony głównej Platformy e-Zamówienia (przycisk "Przeglądaj
postępowania/konkursy"),
5) Identyfikator (ID) postępowania na Platformie e-Zamówienia:
ocds-148610-d3c98b94-b7c3-4c3c-ae6e-b5af9643090e,
6) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca”
na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady
i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny
na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum
Pomocy”,
7) przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta
na Platformie e-Zamówienia ani logowania,
8) sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią
elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami
określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych,
9) dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30
grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla
dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego lub konkursie, wskazane w rozdziale "Dokumenty lub oświadczenia, składane
w toku postępowania o zamówienie publiczne" oraz "Opis sposobu przygotowania i składania oferty"
niniejszej specyfikacji, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach
rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (KIR), z uwzględnieniem rodzaju
przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
Ponadto, do kompresji (zmniejszenia objętości) dokumentów elektronicznych Zamawiający dopuszcza również
możliwość przekazywania dokumentów w formacie ".rar", natomiast do danych zawierających informację
graficzną - format ".bmp".
Preferowane przez Zamawiającego formaty:
a) danych: .pdf, .doc, .docx, .rtf, .odt, .ods, .xls, .xlsx, .jpg (.jpeg);
b) kompresji dokumentów elektronicznych: .zip, .7z.
W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały
bezpośredniego zastosowania,
10) informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady
Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz
wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie, przekazywane w postępowaniu
sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w pkt 9) i przekazuje się jako załącznik, lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji
elektronicznej, np. w treści wiadomości e-mail (z uwzględnieniem pkt 18) lub w treści "Formularza
do komunikacji",
Ciąg dalszy w SWZ pkt 12

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): zapisy z SWZ pkt.27

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): zapisy z SWZ pkt.27

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSP13.26.1.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy „Dostawy artykułów spożywczych w podziale na części:
Część 1. Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich

2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia dla każdej części, przedstawiono w załącznikach do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz.2132);ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2021 r. poz. 630) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020 r. poz.1753) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw.
4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154).
5. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16 z pózn.zm.).
6. Ponadto Zamawiający w zakresie Części 5 zamówienia wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa były produktami wysokiej jakości, I klasy, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu
Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
a) świeże
b) całe
c) zdrowe (bez oznak chorobowych, zepsucia oraz przemrożenia, bez śladów pleśni)
d) czyste i jędrne
e) wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
f) wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego
g) wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków
h) wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe

i) w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym
j) oznakowane krajem pochodzenia.
7. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
8. Cena oferty stanowi maksymalne wynagrodzenie należne Wykonawcy w związku z realizacją umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Rzeczywiste ilości zamówienia wynikać będą z bieżącego zapotrzebowania składanego przez Zespół– zwanego dalej „Odbiorcą”.
10. W przypadku oferowania innej gramatury opakowań należy cenę za opakowanie przeliczyć na gramaturę wymaganą w formularzu cenowym oraz w kolumnie Uwagi wpisać gramaturę proponowanego produktu.
11. Wykonawca może zaproponować produkty innego producenta niż wskazane w formularzu cenowym pod warunkiem, że ich jakość oraz walory smakowe będą takiej samej jakości lub lepsze. W takim przypadku w kolumnie Uwagi wpisać nazwę producenta proponowanego produktu.
12. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
13. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły, gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do Odbiorcy.
14. Artykuły spożywcze dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z póź.zm.) oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
15. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do magazynu żywnościowego Odbiorcy - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z ustalonego z Odbiorcą harmonogramu dostaw zgodnymi z zapisami umowy.
16. Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną lub mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Odbiorcy.
17. Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie:
I. Część 1. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie w godzinach 7:00 – 8:00, codziennie rozumie się dostawy w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku,
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy placówek oświatowych.
II. Część 2. Artykuły mleczne, nabiał, jaja. w godzinach 7:00 – 8:00
III. Część 3. Ryby mrożone, i warzywa mrożone. w godzinach 7:00 – 8:00
IV. Część 4. Produkty zwierzęce, świeże mięso i wędliny. w godzinach 7:00 – 8:00
V. Część 5. Owoce i warzywa w godzinach 7:00 – 8:00
VI. Część 6. Pozostałe artykuły żywnościowe, przyprawy, herbata, tłuszcze roślinne. w godzinach 7:00 – 8:00
VII. Część 7 – Wyroby garmażeryjne godzinach 8|:00-10:00.

18. Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na dokumencie odbioru dostawy przez osobę dokonującą odbioru.
19. Dokładny harmonogram ustalony zostanie pomiędzy stronami po podpisaniu umowy zachowując opisane powyżej wytyczne.
20. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie SANEPID-u n/w dokumenty:
a) decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalająca na przewóz produktów spożywczych.
b) aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno – epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.
21. Do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny, WZ lub fakturę.
22. Zamawiane artykuły powinny być dostarczane w opakowaniach (skrzynki, pojemniki itp.). Opakowanie powinno być dostosowane do właściwości danego artykułu i odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
23. Środki transportu powinny być czyste i bez obcych zapachów. Niedopuszczalne jest stosowanie opakowań zastępczych do produktów spożywczych. Produkty powinny być zapakowane w materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
24. Opakowania jednostkowe oraz transportowe
muszą być czytelnie oznakowane, zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi znakowania żywności. Opakowania jednostkowe oraz transportowe muszą być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi znakowania żywności, na opakowaniach jednostkowych muszą być umieszczone czytelne napisy, w języku polskim, zawierające co najmniej: nazwę produktu, nazwę i adres producenta, masę netto, datę produkcji, datę przydatności do spożycia, klasę jakości, warunki przechowywania.
25. Wykonawca zobowiązuje się do umożliwienia Odbiorcy kontroli środka transportu i pojemników (opakowań) do przewozu towaru pod kątem czystości.
26. Odbioru jakościowego artykułów dokonuje Odbiorca w chwili ich dostawy.
27. W przypadku dostarczenia artykułów z wadami lub brakami Wykonawca dokona wymiany lub ich uzupełnienia na artykuły wolne od wad na swój koszt niezwłocznie od momentu zgłoszenia wady. Wszystkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca.
28. Wykonawca poda imię i nazwisko osoby oraz określi numery telefonów kontaktowych i adresów e-mail niezbędne dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
29. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany artykułu wskazanego w ofercie Wykonawcy na artykuł o takiej samej lub wyższej jakości w przypadku, gdy na skutek okoliczności nie leżących po stronie Wykonawcy oferowany artykuł nie będzie dostępny na rynku w chwili realizacji przedmiotu umowy, czego nie można było przewidzieć na etapie realizacji zamówienia, przy zachowaniu należytej staranności.. Zmiana może nastąpić jedynie po takiej samej lub niższej cenie niż określona w załączniku do umowy. Zmiana wprowadzona będzie w formie aneksu do umowy.
30. Wykonawca zobowiązuje się odbioru pustych opakowań zbiorczych, w których dostarczył
towary (np. kartony, skrzynki, folie opakowaniowe)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Do wartości umowy prawo opcji zamiany produktów

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1)Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków
przedstawionych przez wykonawców w zakresie powyższego kryterium,
2) oferta spełniającą w najwyższym stopniu wymienione kryterium otrzyma maksymalna liczbę punktów.
Maksymalna liczba punktów, jaka może otrzymać oferta to 100 pkt.,

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy „Dostawy artykułów spożywczych w podziale na części:

Część 2. Dostawa nabiału

2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia dla każdej części, przedstawiono w załącznikach do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz.2132);ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2021 r. poz. 630) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020 r. poz.1753) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw.
4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154).
5. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16 z pózn.zm.).
6. Ponadto Zamawiający w zakresie Części 5 zamówienia wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa były produktami wysokiej jakości, I klasy, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu
Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
a) świeże
b) całe
c) zdrowe (bez oznak chorobowych, zepsucia oraz przemrożenia, bez śladów pleśni)
d) czyste i jędrne
e) wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
f) wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego
g) wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków
h) wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe

i) w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym
j) oznakowane krajem pochodzenia.
7. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
8. Cena oferty stanowi maksymalne wynagrodzenie należne Wykonawcy w związku z realizacją umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Rzeczywiste ilości zamówienia wynikać będą z bieżącego zapotrzebowania składanego przez Zespół– zwanego dalej „Odbiorcą”.
10. W przypadku oferowania innej gramatury opakowań należy cenę za opakowanie przeliczyć na gramaturę wymaganą w formularzu cenowym oraz w kolumnie Uwagi wpisać gramaturę proponowanego produktu.
11. Wykonawca może zaproponować produkty innego producenta niż wskazane w formularzu cenowym pod warunkiem, że ich jakość oraz walory smakowe będą takiej samej jakości lub lepsze. W takim przypadku w kolumnie Uwagi wpisać nazwę producenta proponowanego produktu.
12. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
13. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły, gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do Odbiorcy.
14. Artykuły spożywcze dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z póź.zm.) oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
15. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do magazynu żywnościowego Odbiorcy - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z ustalonego z Odbiorcą harmonogramu dostaw zgodnymi z zapisami umowy.
16. Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną lub mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Odbiorcy.
17. Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie:
I. Część 1. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie w godzinach 7:00 – 8:00, codziennie rozumie się dostawy w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku,
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy placówek oświatowych.
II. Część 2. Artykuły mleczne, nabiał, jaja. w godzinach 7:00 – 8:00
III. Część 3. Ryby mrożone, i warzywa mrożone. w godzinach 7:00 – 8:00
IV. Część 4. Produkty zwierzęce, świeże mięso i wędliny. w godzinach 7:00 – 8:00
V. Część 5. Owoce i warzywa w godzinach 7:00 – 8:00
VI. Część 6. Pozostałe artykuły żywnościowe, przyprawy, herbata, tłuszcze roślinne. w godzinach 7:00 – 8:00
VII. Część 7 – Wyroby garmażeryjne godzinach 8|:00-10:00.

18. Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Do wartości umowy prawo opcji zamiany produktów

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: : 1)Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków
przedstawionych przez wykonawców w zakresie powyższego kryterium,
2) oferta spełniającą w najwyższym stopniu wymienione kryterium otrzyma maksymalna liczbę punktów.
Maksymalna liczba punktów, jaka może otrzymać oferta to 100 pkt.,

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy „Dostawy artykułów spożywczych w podziale na części:

Część 3. Dostawa mrożonych warzyw i owoców oraz ryb


2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia dla każdej części, przedstawiono w załącznikach do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz.2132);ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2021 r. poz. 630) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020 r. poz.1753) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw.
4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154).
5. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16 z pózn.zm.).
6. Ponadto Zamawiający w zakresie Części 5 zamówienia wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa były produktami wysokiej jakości, I klasy, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu
Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
a) świeże
b) całe
c) zdrowe (bez oznak chorobowych, zepsucia oraz przemrożenia, bez śladów pleśni)
d) czyste i jędrne
e) wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
f) wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego
g) wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków
h) wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe

i) w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym
j) oznakowane krajem pochodzenia.
7. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
8. Cena oferty stanowi maksymalne wynagrodzenie należne Wykonawcy w związku z realizacją umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Rzeczywiste ilości zamówienia wynikać będą z bieżącego zapotrzebowania składanego przez Zespół– zwanego dalej „Odbiorcą”.
10. W przypadku oferowania innej gramatury opakowań należy cenę za opakowanie przeliczyć na gramaturę wymaganą w formularzu cenowym oraz w kolumnie Uwagi wpisać gramaturę proponowanego produktu.
11. Wykonawca może zaproponować produkty innego producenta niż wskazane w formularzu cenowym pod warunkiem, że ich jakość oraz walory smakowe będą takiej samej jakości lub lepsze. W takim przypadku w kolumnie Uwagi wpisać nazwę producenta proponowanego produktu.
12. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
13. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły, gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do Odbiorcy.
14. Artykuły spożywcze dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z póź.zm.) oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
15. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do magazynu żywnościowego Odbiorcy - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z ustalonego z Odbiorcą harmonogramu dostaw zgodnymi z zapisami umowy.
16. Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną lub mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Odbiorcy.
17. Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie:
I. Część 1. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie w godzinach 7:00 – 8:00, codziennie rozumie się dostawy w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku,
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy placówek oświatowych.
II. Część 2. Artykuły mleczne, nabiał, jaja. w godzinach 7:00 – 8:00
III. Część 3. Ryby mrożone, i warzywa mrożone. w godzinach 7:00 – 8:00
IV. Część 4. Produkty zwierzęce, świeże mięso i wędliny. w godzinach 7:00 – 8:00
V. Część 5. Owoce i warzywa w godzinach 7:00 – 8:00
VI. Część 6. Pozostałe artykuły żywnościowe, przyprawy, herbata, tłuszcze roślinne. w godzinach 7:00 – 8:00
VII. Część 7 – Wyroby garmażeryjne godzinach 8|:00-10:00.

18. Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Do wartości umowy prawo skorzystania z opcji zamiany produktów

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1)Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków
przedstawionych przez wykonawców w zakresie powyższego kryterium,
2) oferta spełniającą w najwyższym stopniu wymienione kryterium otrzyma maksymalna liczbę punktów.
Maksymalna liczba punktów, jaka może otrzymać oferta to 100 pkt.,

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy „Dostawy artykułów spożywczych w podziale na części:

Część 4. Dostawa mięsa, wędlin i produktów mięsnych

2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia dla każdej części, przedstawiono w załącznikach do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz.2132);ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2021 r. poz. 630) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020 r. poz.1753) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw.
4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154).
5. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16 z pózn.zm.).
6. Ponadto Zamawiający w zakresie Części 5 zamówienia wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa były produktami wysokiej jakości, I klasy, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu
Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
a) świeże
b) całe
c) zdrowe (bez oznak chorobowych, zepsucia oraz przemrożenia, bez śladów pleśni)
d) czyste i jędrne
e) wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
f) wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego
g) wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków
h) wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe

i) w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym
j) oznakowane krajem pochodzenia.
7. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
8. Cena oferty stanowi maksymalne wynagrodzenie należne Wykonawcy w związku z realizacją umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Rzeczywiste ilości zamówienia wynikać będą z bieżącego zapotrzebowania składanego przez Zespół– zwanego dalej „Odbiorcą”.
10. W przypadku oferowania innej gramatury opakowań należy cenę za opakowanie przeliczyć na gramaturę wymaganą w formularzu cenowym oraz w kolumnie Uwagi wpisać gramaturę proponowanego produktu.
11. Wykonawca może zaproponować produkty innego producenta niż wskazane w formularzu cenowym pod warunkiem, że ich jakość oraz walory smakowe będą takiej samej jakości lub lepsze. W takim przypadku w kolumnie Uwagi wpisać nazwę producenta proponowanego produktu.
12. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
13. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły, gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do Odbiorcy.
14. Artykuły spożywcze dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z póź.zm.) oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
15. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do magazynu żywnościowego Odbiorcy - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z ustalonego z Odbiorcą harmonogramu dostaw zgodnymi z zapisami umowy.
16. Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną lub mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Odbiorcy.
17. Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie:
I. Część 1. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie w godzinach 7:00 – 8:00, codziennie rozumie się dostawy w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku,
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy placówek oświatowych.
II. Część 2. Artykuły mleczne, nabiał, jaja. w godzinach 7:00 – 8:00
III. Część 3. Ryby mrożone, i warzywa mrożone. w godzinach 7:00 – 8:00
IV. Część 4. Produkty zwierzęce, świeże mięso i wędliny. w godzinach 7:00 – 8:00
V. Część 5. Owoce i warzywa w godzinach 7:00 – 8:00
VI. Część 6. Pozostałe artykuły żywnościowe, przyprawy, herbata, tłuszcze roślinne. w godzinach 7:00 – 8:00
VII. Część 7 – Wyroby garmażeryjne godzinach 8|:00-10:00.

18. Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Do wartości umowy prawo skorzystania z opcji zamiany produktów

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1)Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków
przedstawionych przez wykonawców w zakresie powyższego kryterium,
2) oferta spełniającą w najwyższym stopniu wymienione kryterium otrzyma maksymalna liczbę punktów.
Maksymalna liczba punktów, jaka może otrzymać oferta to 100 pkt.,

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy „Dostawy artykułów spożywczych w podziale na części:

Część 5. Dostawa warzyw i owoców

2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia dla każdej części, przedstawiono w załącznikach do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz.2132);ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2021 r. poz. 630) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020 r. poz.1753) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw.
4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154).
5. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16 z pózn.zm.).
6. Ponadto Zamawiający w zakresie Części 5 zamówienia wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa były produktami wysokiej jakości, I klasy, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu
Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
a) świeże
b) całe
c) zdrowe (bez oznak chorobowych, zepsucia oraz przemrożenia, bez śladów pleśni)
d) czyste i jędrne
e) wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
f) wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego
g) wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków
h) wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe

i) w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym
j) oznakowane krajem pochodzenia.
7. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
8. Cena oferty stanowi maksymalne wynagrodzenie należne Wykonawcy w związku z realizacją umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Rzeczywiste ilości zamówienia wynikać będą z bieżącego zapotrzebowania składanego przez Zespół– zwanego dalej „Odbiorcą”.
10. W przypadku oferowania innej gramatury opakowań należy cenę za opakowanie przeliczyć na gramaturę wymaganą w formularzu cenowym oraz w kolumnie Uwagi wpisać gramaturę proponowanego produktu.
11. Wykonawca może zaproponować produkty innego producenta niż wskazane w formularzu cenowym pod warunkiem, że ich jakość oraz walory smakowe będą takiej samej jakości lub lepsze. W takim przypadku w kolumnie Uwagi wpisać nazwę producenta proponowanego produktu.
12. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
13. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły, gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do Odbiorcy.
14. Artykuły spożywcze dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z póź.zm.) oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
15. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do magazynu żywnościowego Odbiorcy - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z ustalonego z Odbiorcą harmonogramu dostaw zgodnymi z zapisami umowy.
16. Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną lub mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Odbiorcy.
17. Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie:
I. Część 1. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie w godzinach 7:00 – 8:00, codziennie rozumie się dostawy w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku,
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy placówek oświatowych.
II. Część 2. Artykuły mleczne, nabiał, jaja. w godzinach 7:00 – 8:00
III. Część 3. Ryby mrożone, i warzywa mrożone. w godzinach 7:00 – 8:00
IV. Część 4. Produkty zwierzęce, świeże mięso i wędliny. w godzinach 7:00 – 8:00
V. Część 5. Owoce i warzywa w godzinach 7:00 – 8:00
VI. Część 6. Pozostałe artykuły żywnościowe, przyprawy, herbata, tłuszcze roślinne. w godzinach 7:00 – 8:00
VII. Część 7 – Wyroby garmażeryjne godzinach 8|:00-10:00.

18. Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na

4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Do wartości umowy możliwość skorzystania z prawa opcji zamiany produktów

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1)Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków
przedstawionych przez wykonawców w zakresie powyższego kryterium,
2) oferta spełniającą w najwyższym stopniu wymienione kryterium otrzyma maksymalna liczbę punktów.
Maksymalna liczba punktów, jaka może otrzymać oferta to 100 pkt.,

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy „Dostawy artykułów spożywczych w podziale na części:

Część 6. Dostawa artykułów ogólnospożywczych

2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia dla każdej części, przedstawiono w załącznikach do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz.2132);ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2021 r. poz. 630) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020 r. poz.1753) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw.
4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154).
5. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16 z pózn.zm.).
6. Ponadto Zamawiający w zakresie Części 5 zamówienia wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa były produktami wysokiej jakości, I klasy, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu
Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
a) świeże
b) całe
c) zdrowe (bez oznak chorobowych, zepsucia oraz przemrożenia, bez śladów pleśni)
d) czyste i jędrne
e) wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
f) wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego
g) wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków
h) wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe

i) w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym
j) oznakowane krajem pochodzenia.
7. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
8. Cena oferty stanowi maksymalne wynagrodzenie należne Wykonawcy w związku z realizacją umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Rzeczywiste ilości zamówienia wynikać będą z bieżącego zapotrzebowania składanego przez Zespół– zwanego dalej „Odbiorcą”.
10. W przypadku oferowania innej gramatury opakowań należy cenę za opakowanie przeliczyć na gramaturę wymaganą w formularzu cenowym oraz w kolumnie Uwagi wpisać gramaturę proponowanego produktu.
11. Wykonawca może zaproponować produkty innego producenta niż wskazane w formularzu cenowym pod warunkiem, że ich jakość oraz walory smakowe będą takiej samej jakości lub lepsze. W takim przypadku w kolumnie Uwagi wpisać nazwę producenta proponowanego produktu.
12. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
13. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły, gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do Odbiorcy.
14. Artykuły spożywcze dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z póź.zm.) oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
15. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do magazynu żywnościowego Odbiorcy - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z ustalonego z Odbiorcą harmonogramu dostaw zgodnymi z zapisami umowy.
16. Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną lub mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Odbiorcy.
17. Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie:
I. Część 1. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie w godzinach 7:00 – 8:00, codziennie rozumie się dostawy w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku,
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy placówek oświatowych.
II. Część 2. Artykuły mleczne, nabiał, jaja. w godzinach 7:00 – 8:00
III. Część 3. Ryby mrożone, i warzywa mrożone. w godzinach 7:00 – 8:00
IV. Część 4. Produkty zwierzęce, świeże mięso i wędliny. w godzinach 7:00 – 8:00
V. Część 5. Owoce i warzywa w godzinach 7:00 – 8:00
VI. Część 6. Pozostałe artykuły żywnościowe, przyprawy, herbata, tłuszcze roślinne. w godzinach 7:00 – 8:00
VII. Część 7 – Wyroby garmażeryjne godzinach 8|:00-10:00.

18. Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Do wartości zamówienia prawo skorzystania z opcji zamiany produktów

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1)Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków
przedstawionych przez wykonawców w zakresie powyższego kryterium,
2) oferta spełniającą w najwyższym stopniu wymienione kryterium otrzyma maksymalna liczbę punktów.
Maksymalna liczba punktów, jaka może otrzymać oferta to 100 pkt.,

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy „Dostawy artykułów spożywczych w podziale na części:

Część 7 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych

2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia dla każdej części, przedstawiono w załącznikach do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub na wszystkie części zamówienia.
3. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz.2132);ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2021 r. poz. 630) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020 r. poz.1753) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw.
4. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154).
5. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16 z pózn.zm.).
6. Ponadto Zamawiający w zakresie Części 5 zamówienia wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa były produktami wysokiej jakości, I klasy, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadające jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu
Warzywa i owoce muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być:
a) świeże
b) całe
c) zdrowe (bez oznak chorobowych, zepsucia oraz przemrożenia, bez śladów pleśni)
d) czyste i jędrne
e) wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
f) wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego
g) wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków
h) wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe

i) w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w stanie nieuszkodzonym
j) oznakowane krajem pochodzenia.
7. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
8. Cena oferty stanowi maksymalne wynagrodzenie należne Wykonawcy w związku z realizacją umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Rzeczywiste ilości zamówienia wynikać będą z bieżącego zapotrzebowania składanego przez Zespół– zwanego dalej „Odbiorcą”.
10. W przypadku oferowania innej gramatury opakowań należy cenę za opakowanie przeliczyć na gramaturę wymaganą w formularzu cenowym oraz w kolumnie Uwagi wpisać gramaturę proponowanego produktu.
11. Wykonawca może zaproponować produkty innego producenta niż wskazane w formularzu cenowym pod warunkiem, że ich jakość oraz walory smakowe będą takiej samej jakości lub lepsze. W takim przypadku w kolumnie Uwagi wpisać nazwę producenta proponowanego produktu.
12. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
13. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły, gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do Odbiorcy.
14. Artykuły spożywcze dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z póź.zm.) oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
15. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do magazynu żywnościowego Odbiorcy - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z ustalonego z Odbiorcą harmonogramu dostaw zgodnymi z zapisami umowy.
16. Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną lub mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Odbiorcy.
17. Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie:
I. Część 1. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie w godzinach 7:00 – 8:00, codziennie rozumie się dostawy w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku,
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy placówek oświatowych.
II. Część 2. Artykuły mleczne, nabiał, jaja. w godzinach 7:00 – 8:00
III. Część 3. Ryby mrożone, i warzywa mrożone. w godzinach 7:00 – 8:00
IV. Część 4. Produkty zwierzęce, świeże mięso i wędliny. w godzinach 7:00 – 8:00
V. Część 5. Owoce i warzywa w godzinach 7:00 – 8:00
VI. Część 6. Pozostałe artykuły żywnościowe, przyprawy, herbata, tłuszcze roślinne. w godzinach 7:00 – 8:00
VII. Część 7 – Wyroby garmażeryjne godzinach 8|:00-10:00.

18. Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Do wartości zamówienia prawo skorzystania z opcji zamiany produktów.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1)Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków
przedstawionych przez wykonawców w zakresie powyższego kryterium,
2) oferta spełniającą w najwyższym stopniu wymienione kryterium otrzyma maksymalna liczbę punktów.
Maksymalna liczba punktów, jaka może otrzymać oferta to 100 pkt.,

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Warunki udziału w postępowaniu
1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym
Określenie warunku:
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie. Nie dotyczy
2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z
odrębnych przepisów
Określenie warunku:
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.
Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, jest
spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada
uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje roboty
budowlane, dostawy lub usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane. W takim przypadku
wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają odpowiednio do wniosku
o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty
budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
3. Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunku:
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.
4. Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunku:
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.
Nie dotyczy
5. W przypadku podania kwot w walucie obcej, zamawiający dokona przeliczenia tej wartości na wartość
w złotych według średniego kursu NBP dla danej waluty z dnia zamieszczenia ogłoszenia w Biuletynie
Zamówień Publicznych. Jeżeli w dniu ukazania się ogłoszenia o zamówieniu, NBP nie opublikuje informacji
o średnim kursie walut, Zamawiający dokona odpowiednich przeliczeń wg średniego kursu z pierwszego,
kolejnego dnia, w którym NBP opublikuje ww. informacje.
10. Podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 108 i 109 ust

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1.oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnieniu warunków udziału w postępowaniu
2.zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby
Na wezwanie
1. odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej,
2.oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust 1 pkt 5 ustawy pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej
3.oświadczenie wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Składane wraz z ofertą:
1.oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnieniu warunków
udziału w postępowaniu
2.zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy wspólnie
ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają roboty
budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku wykonawcy wspólnie ubiegający
się o udzielenie zamówienia dołączają odpowiednio do wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo do oferty
oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Warunki zmiany umowy określono w załączniku nr 4 - wzór umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-05-05 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-05-05 10:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-06-03

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.