To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-05-30
Sulechów: Świadczenie usługi gastronomicznej w związku z organizacją pobytu uczniów szkół ponadgimnazjalnych, uczestników Interdyscyplinarnej Akademii Naukowców, realizowanej w ramach projektu Kompetencje kluczowe drogą do kariery współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Sulechowie
Numer ogłoszenia: 120233 - 2012; data zamieszczenia: 30.05.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 109007 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Sulechowie, ul. Armii Krajowej 51, 66-100 Sulechów, woj. lubuskie, tel. 068 3528300, faks 068 3528303.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi gastronomicznej w związku z organizacją pobytu uczniów szkół ponadgimnazjalnych, uczestników Interdyscyplinarnej Akademii Naukowców, realizowanej w ramach projektu Kompetencje kluczowe drogą do kariery współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Sulechowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna w związku z organizacją pobytu uczniów szkół ponadgimnazjalnych, uczestników Interdyscyplinarnej Akademii Naukowców, realizowanej w ramach projektu Kompetencje kluczowe drogą do kariery współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Sulechowie. 2. Miejsce posiłków usytuowane maksymalnie 200 metrów od miejsca zakwaterowania (ul. Prosta 7a i 7b Sulechów). 3. Miejsce spełniające wymogi dotyczące bezpieczeństwa, ochrony przeciwpożarowej, warunków higieniczno-sanitarnych. 4. W okresie 02.07.2012-14.08.2012 r. zaplanowano zorganizowanie 5 ośmiodniowych turnusów wakacyjnych dla młodzieży III klas, szkół ponadgimnazjalnych zakwaterowanej w Domach Studenta PWSZ w Sulechowie. 5. Usługa gastronomiczna - wyżywienie uczestników - winno odbywać się w jednym obiekcie: a) spełniającym wymogi dotyczące bezpieczeństwa, ochrony przeciwpożarowej, warunków higieniczno-sanitarnych, b) znajdującym się w odległości maksymalnie 200 metrów od miejsc noclegowych. 6. Wymagania dla Wykonawców dotyczące usługi gastronomicznej: a) Wykonawca zobowiązany jest do terminowego przygotowania i podania zamawianych przez Zamawiającego posiłków, b) umożliwienia sprawdzenia przez Zamawiającego ilości i jakości wydawanych posiłków, a także ich zgodności z opisem przedmiotu zamówienia i umową; c) zapewnienia obsługi kelnerskiej d) posiłki powinny być urozmaicone, odpowiadające normom żywieniowym dzieci i młodzieży pod względem ilości, jakości oraz wartości odżywczych, bogate w witaminy, dużą ilość warzyw i owoców, posiłki dla uczniów - co do zasady 3 posiłki dziennie tj. śniadanie, obiad (posiłek dwudaniowy) i kolacja, przy zastrzeżeniu, że : -pierwszy dzień każdego turnusu rozpoczyna się obiadokolacją, a ósmy dzień kończy się obiadem i suchym prowiantem na drogę w postaci kanapek, wody lub soku i owoców, -drugiego, trzeciego, czwartego dnia obozu dodatkowo drugie śniadanie w formie 2 dużych bułek (z wędliną lub serem i warzywem np. plastrem pomidora lub ogórka) i 0,5l napojem lub wodą dla każdego ucznia przekazywane na śniadaniu. -posiłki dla wychowawców - co do zasady 3 posiłki dziennie tj. śniadanie, obiad (posiłek dwudaniowy) i kolacja; przy zastrzeżeniu, że: e) pierwszy dzień każdego turnusu rozpoczyna się obiadokolacją, a ósmy dzień kończy się obiadem i suchym prowiantem na drogę w postaci kanapek, wody lub soku i owoców. f) w przypadku temperatury powietrza powyżej 25 stopni C, podczas realizacji zajęć rekreacyjnych powinny zostać zapewnione dla uczestników chłodne napoje. g) w ramach jednego, wcześniej uzgodnionego dnia każdego turnusu obiad połączony z kolacją (nie wliczając tu dnia przyjazdu) serwowane w formie cateringu podczas festynu rekreacyjnego w ośrodku jeździeckim w Kalsku. h) zabezpieczenie miejsca na ognisko integracyjne pierwszego dnia turnusu (uzależnione od pogody) 7. Przykładowy podział posiłków oraz godziny serwowania/1 turnus: -1 dzień: 18-19.00 obiadokolacja połączona ze spotkaniem integracyjnym przy ognisku (uzależnione od pogody, ewentualne zmiany zostaną wcześniej uzgodnione) -2 -4 dzień: 8-8.30 śniadanie pierwsze plus drugie śniadanie w formie 2 dużych bułek (z wędliną lub serem i warzywem np. plastrem pomidora lub ogórka) i 0,5 l napojem lub wodą dla każdego ucznia przekazywane na śniadaniu; 15-16 obiad; 19.30-20.00 kolacja - 5-6 dzień: 8-8.30 śniadanie; 14.30-15.30 obiad; 19.30-20.00 kolacja (jednego dnia obiadokolacja na festynie w Kalsku) -7 dzień: 8-8.30 śniadanie; 13.30-14.30 obiad; 19.30-20.00 kolacja - 8 dzień: 9.00 śniadanie; 12.00-13.00 obiad plus suchy prowiant na drogę w postaci kanapek, wody lub soku i owoców 8. Osoby korzystające z posiłków: 154 uczestników obozów (w tym 7 opiekunów, 3 osoby biura projektu) w jednym turnusie, z zastosowaniem prawa opcji, przyjmując możliwość zmniejszenia maksymalnie o 70 liczby uczestników na każdym turnusie. 9. Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, tj.: 1) dostarczone posiłki będą przygotowane ze świeżych produktów i przyrządzane tego samego dnia, w którym odbywa się wydawanie posiłków; 2) zastawa będzie czysta, nieuszkodzona (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowana zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, 3) obsługa kelnerska będzie świadczona na właściwym poziomie, zgodnie z obowiązującymi zasadami w tym zakresie, 4) wszyscy pracownicy mający kontakt z przygotowywaniem posiłków będą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. 10. Wykonawca oświadcza, iż posiada wszelkie wymagane prawem uprawnienia i zezwolenia do efektywnego świadczenia usług objętych przedmiotem niniejszej SIWZ. Wykonawca jest zobowiązany niezwłocznie zawiadomić Zamawiającego o utracie wymaganych uprawnień i zezwoleń niezbędnych do prawidłowej realizacji umowy oraz innych zmian w tym zakresie. 11. Zamawiający uprawniony będzie do kontroli przestrzegania uzgodnionych warunków świadczonej usługi i udzielania Wykonawcy w razie potrzeby niezbędnych wskazówek. 12. Podstawą wystawienia faktury VAT będzie odbiór ilościowy i jakościowy każdej wykonanej usługi, podpisany przez Zamawiającego. Oryginał faktury Wykonawca przekazuje odbierającemu przedmiot zamówienia. 13. Forma rozliczenia się: każdorazowo po zakończonym turnusie w ciągu 21 dni od dnia zakończenia turnusu i otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT. 14. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.05.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"SARA" KASYNO IRENEUSZ FILIPOWICZ
jakie przetargi wygrała firma
"SARA" KASYNO IRENEUSZ FILIPOWICZ
- Ireneusz Filipowicz Kasyno SARA, Ul. Przemysłowa 23, 66-100 Sulechów, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 164301,67 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 177900,00
Oferta z najniższą ceną: 177900,00 / Oferta z najwyższą ceną: 177900,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z SULECHOWA
- Sukcesywne dostawy odczynników immunochemicznych wraz z dzierżawą analizatora
- Budowa dróg ul. Chełmońskiego, J. Matejki, S. Wyspiańskiego w Brzeziu k. Sulechowa. Etap: ul. J. Matejki.
- Dostawa kruszywa naturalnego łamanego oraz piasku dla Nadleśnictwa Sulechów.
więcej: przetargi w Sulechowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla uczniów szkół podstawowych w Mieście Zielonka
- Zakup usługi gastronomicznej wraz z obsługą podczas dwóch spotkań z przedstawicielami maz. powiatowych/miejskich urzędów pracy w celu omówienia kwestii dotyczących realizacji KFS w woj. maz.
- Kompleksowa usługa organizacji wydarzenia "Szkoła Prototypowania"
- "Kompleksowa usługa org. i przeprowadzenia konferencji dla przedstawicieli jednostek samorządu terytorialnego (JST), PCPR, OPS oraz podmiotów i organizacji zaangażowanych w proces tworzenia (LPDI)".
- Zakup usług hotelowo - gastronomiczno - transportowych na potrzeby organizacji konferencji szkoleniowej dla sędziów i asesorów WSA w Warszawie
- Świadczenie usług hotelarskich i wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 09.06.2025 r. do 22.06.2025 r.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.