Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-04-11
Nowy Sącz: Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1.
Numer ogłoszenia: 124026 - 2014; data zamieszczenia: 11.04.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4485600, faks 018 4485609.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych: Część I - Cukier 1. Cukier biały w opakowaniach jednostkowych do 10 kg. Łączna ilość dostaw 7 200 kg (CPV 15831200-4) - cukier biały Część II - Jaja kurze 1. Jaja kurze świeże o gramaturze jednostkowej 53-62 g. Łączna ilość dostaw 85 200 szt, (CPV 03142500-3) - jaja Część III - Kostka rybna 1. Kostka rybna z fileta (nie mielona) gat. I mrożona. Łączna ilość dostaw 1 600 kg (CPV 15220000-6) - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Część IV - produkty piekarnicze 1. Chleb pszenny pokrojony i zafoliowany o wadze jednostkowej 600 g. Łączna ilość dostaw 78 000 szt, (CPV 15811100-7) - chleb 2. Bułka tarta w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 120 kg, (CPV 15851000-8) - produkty mączne 3. Drożdże piekarnicze w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 100 kg, (CPV 15898000-9) - drożdże 4. Żurek w opakowaniach jednostkowych do 15 kg. Łączna ilość dostaw 1 200 kg, (CPV 15891400-4) - zupy Część V - Woda mineralna 1. Woda mineralna gazowana w opakowaniach 1,5 L. Łączna ilość dostaw 1 600 szt, (CPV 15981000-8) - wody mineralne Część VI - Przetwory z owoców i warzyw 1. Dżem wiśniowy niskosłodzony w opakowaniach jednostkowych do 400 g. Łączna ilość dostaw 600 kg, (CPV 15332294-1) - dżem wiśniowy 2. Papryka konserwowa słodka pasteryzowana w opakowaniach jednostkowych do 1 L. Łączna ilość dostaw 490 L, (CPV 15331136-9) - papryki przetworzone 3. Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 640 kg, (CPV 15331427-6) - skoncentrowany przecier pomidorowy 4. Chrzan tarty w opakowaniach jednostkowych do 200 g. Łączna ilość dostaw 350 kg, (CPV 15331110-1) - przetworzone warzywa korzeniowe 5. Groszek zielony konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 260 kg, (CPV 15331132-1) - groch przetworzony 6. Czosnek granulowany w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 45 kg, (CPV 15331000-7) - warzywa przetworzone 7. Koperek solony w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 220 kg, (CPV 15331000-7) - warzywa przetworzone.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 03.14.25.00-3, 15.22.00.00-6, 15.81.11.00-7, 15.85.10.00-8, 15.89.80.00-9, 15.89.14.00-4, 15.98.10.00-8, 15.33.22.94-1, 15.33.11.36-9, 15.33.14.27-6, 15.33.11.10-1, 15.33.11.32-1, 15.33.10.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie tego warunku na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy. Warunkiem takiej zmiany jest zaistnienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały w opakowaniach jednostkowych do 10 kg. Łączna ilość dostaw 7 200 kg (CPV 15831200-4) - cukier biały.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze świeże o gramaturze jednostkowej 53-62 g. Łączna ilość dostaw 85 200 szt, (CPV 03142500-3) - jaja.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Kostka rybna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kostka rybna z fileta (nie mielona) gat. I mrożona. Łączna ilość dostaw 1 600 kg (CPV 15220000-6) - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty piekarnicze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb pszenny pokrojony i zafoliowany o wadze jednostkowej 600 g. Łączna ilość dostaw 78 000 szt (CPV 15811100-7) - chleb 2. Bułka tarta w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 120 kg (CPV 15851000-8) - produkty mączne 3. Drożdże piekarnicze w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 100 kg (CPV 15898000-9) - drożdże 4. Żurek w opakowaniach jednostkowych do 15 kg. Łączna ilość dostaw 1 200 kg (CPV 15891400-4) - zupy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.85.10.00-8, 15.89.80.00-9, 15.89.14.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Woda mineralna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna gazowana w opakowaniach 1,5 L. Łączna ilość dostaw 1 600 szt (CPV 15981000-8) - wody mineralne.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przetwory z owoców i warzyw.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dżem wiśniowy niskosłodzony w opakowaniach jednostkowych do 400 g. Łączna ilość dostaw 600 kg (CPV 15332294-1) - dżem wiśniowy 2. Papryka konserwowa słodka pasteryzowana w opakowaniach jednostkowych do 1 L. Łączna ilość dostaw 490 L (CPV 15331136-9) - papryki przetworzone 3. Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 640 kg (CPV 15331427-6) - skoncentrowany przecier pomidorowy 4. Chrzan tarty w opakowaniach jednostkowych do 200 g. Łączna ilość dostaw 350 kg (CPV 15331110-1) - przetworzone warzywa korzeniowe 5. Groszek zielony konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 260 kg (CPV 15331132-1) - groch przetworzony 6. Czosnek granulowany w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 45 kg (CPV 15331000-7) - warzywa przetworzone 7. Koperek solony w opakowaniach jednostkowych do 1 kg. Łączna ilość dostaw 220 kg (CPV 15331000-7) - warzywa przetworzone.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.94-1, 15.33.11.36-9, 15.33.14.27-6, 15.33.11.10-1, 15.33.11.32-1, 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z NOWEGO SĄCZA
- Remont pomieszczeń w budynku Wydziału Nauk Humanistycznych Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
- Zamówienie na organizację 10 wyjazdów uczniów do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon w ramach realizacji projektu pod nazwą "Podniesienie jakości oferty szkół prowadzących kształcenie zawodowe (...)
- Zamówienie na zakup materiałów biurowych.
- BZP.271.25.2025 Prace związane ze sporządzaniem operatu szacunkowego-lokale.
- Wywóz odpadów niesegregowanych (zmieszanych) i segregowanych dla Szpitala Specjalistycznego im. J. Śniadeckiego w Nowym Sączu
- Opracowanie dokumentacji projektowej budowy chodnika w ciągu drogi powiatowej nr 1505K Ropa-Gródek-Biała Niżna w m. Biała Niżna
więcej: przetargi w Nowym Sączu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sprzedaż i dostawa mrożonych warzyw, owoców oraz ryb i przetworów rybnych
- Sukcesywne dostawy warzyw do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie.
- Dostawa wody średniozmineralizowanej gazowanej i niegazowanej w butelkach plastikowych o pojemności 0,5 litra i 1,5 litra, TP-26/25/JP
- Sukcesywne dostawy wody mineralnej
- "Dostawa artykułów spożywczych oraz jaj kurzych na potrzeby Kuchni COZL" ( COZL/DZP/AS/3412/TP- 42/25)
- Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 5 w Andrychowie
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.