Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-01-30
Choczewo: Dostawy wędlin, wyrobów wędliniarskich oraz mięsa wieprzowego i wołowego
Numer ogłoszenia: 13318 - 2009; data zamieszczenia: 30.01.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Zwartowie , Zwartowo 25, 84-210 Choczewo, woj. pomorskie, tel. 0-58 677 63 51, faks 0-58 677 63 52.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zwartowo.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wędlin, wyrobów wędliniarskich oraz mięsa wieprzowego i wołowego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa szacunkowych ilości, w okresie obowiązywania umowy, transportem Wykonawcy, następujących artykułów: I część - wędliny (kod CPV 15131130-5): - baleron wieprzowy gotowany - w ilości 30 kg - parówki typu berlinki - w ilości 50 kg - boczek wędzony - w ilości 270 kg - kabanosy wieprzowe - w ilości 100 kg - kiełbasa biała parzona - w ilości 370 kg - kiełbasa krakowska parzona - w ilości 200 kg - ogonówka wędzona - w ilości 220 kg - parówka - serdelka - w ilości 300 kg - parówka cielęca - w ilości 120 kg - polędwica wędzona - w ilości 70 kg - szynka gotowana - w ilości 300 kg - kiełbasa szynkowa - w ilości 150 kg - kiełbasa zwyczajna extra - w ilości 850 kg - kiełbasa żywiecka - w ilości 150 kg II część - wyroby wędliniarskie (kod CPV 15131120-2): - kaszanka jęczmienna - w ilości 250 kg - kiełbasa śląska - w ilości 50 kg - lanszmit - w ilości 180 kg - mortadela - w ilości 200 kg - metka - w ilości 120 kg - pasztetowa - w ilości 170 kg - kiełbasa salami - w ilości 50 kg - salceson czarny podrobowy - w ilości 120 kg - salceson ozorkowy - w ilości 50 kg - szynka prasowana - konserwowa - w ilości 220 kg III część - mięso wieprzowe i wołowe (kod CPV 15111100-0, 15111300-3): - boczek wieprzowy - w ilości 40 kg - flaki wołowe krojone - w ilości 130 kg - golonka wieprzowa - w ilości 200 kg - karkówka wieprzowa z kością - w ilości 650 kg - ozorki wieprzowe - w ilości 20 kg - polędwiczki wieprzowe - w ilości 80 kg - prosiak (do 20 kg) - w ilości 2 szt. - schab wieprzowy z kością - w ilości 1000 kg - szynka wieprzowa z kością - 1000 kg ( bez skóry) - słonina wieprzowa - w ilości 60 kg - wołowina bez kości - klasa I (extra) - w ilości 300 kg ( zrazówka) - wołowina z kością - rostbef - w ilości 50 kg - łopatka wieprzowa z kością - 500 kg ( bez skóry) - mięso mielone wołowo-wieprzowe skład: 50% wołowiny i 50% wieprzowiny - w ilości 400 kg - żeberka wieprzowe klasy I - w ilości 100 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne: o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004r. oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 cytowanej ustawy, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy posiadający niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia Z ubiegania o zamówienie publiczne wyklucza się wykonawców, którzy: - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 PZP, - wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, chyba że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, - złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, - nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 PZP, - wykonawców, którzy nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: formularz ofertowy i oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz akceptacje warunków umowy zawartych w załączonych wzorach umów (zał. Nr 1, 2 i 3) decyzja organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi zgodnie z ustawą z dnia 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z póżn. zm.) i ustawą z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225) - kopia decyzji potwierdzona (za zgodność z oryginałem).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zwartowo.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Zwartowie,
Zwartowo 25, 84-210 Choczewo,
fax: 058/6776352.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.02.2009 godzina 08:45, miejsce: Recepcja Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Zwartowie.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin, wyrobów wędliniarskich oraz drobiu do SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego "Bristol" MSWiA w Kudowie-Zdroju
- Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawy mięsa i przetworów mięsnych (sprawa nr 1/ZP/WTiZ/25)
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Ruskich Piaskach
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.