eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów MazowieckiZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA GORĄCEGO POSIŁKU BENEFICJENTOM OSTATECZNYM PROJEKTU WSPARCIE w okresie od 6 lutego 2012r. do 21 września 2012r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-01-16

Tomaszów Mazowiecki: ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA GORĄCEGO POSIŁKU BENEFICJENTOM OSTATECZNYM PROJEKTU WSPARCIE w okresie od 6 lutego 2012r. do 21 września 2012r.
Numer ogłoszenia: 14745 - 2012; data zamieszczenia: 16.01.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim , ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie, tel. 044 7237353, faks 044 7233489.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA GORĄCEGO POSIŁKU BENEFICJENTOM OSTATECZNYM PROJEKTU WSPARCIE w okresie od 6 lutego 2012r. do 21 września 2012r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego jest zakup gorącego posiłku wraz z usługą wydania gorącego posiłku dla beneficjentów ostatecznych biorących udział w warsztatach, wynikających z projektu WSPARCIE, którego realizatorem jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w ramach Poddziałania 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Projekt Wsparcie jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Usługa stanowiąca przedmiot zamówienia wykonywana będzie w okresie od 6 lutego 2012r. do 21 września 2012r. w Tomaszowie Mazowieckim ul. Farbiarska 20, zgodnie z podanym niżej harmonogramem: Grupa I 06.02.2012r. - 02.03.2012r., Grupa II 15.02.2012r. - 13.03.2012r., Grupa III 05.03.2012r. - 29.03.2012r., Grupa IV 14.03.2012r. - 12.04.2012r., Grupa V 02.04.2012r. - 05.04.2012r., 11.04.2012r. - 27.04.2012r., 07.05.2012r. - 08.05.2012r., Grupa VI 16.04.2012r. - 27.04.2012r., 07.05.2012r. - 17.05.2012r., Grupa VII 09.05.2012r. - 04.06.2012r., Grupa VIII 18.05.2012r. - 14.06.2012r., Grupa IX 11.06.2012r. - 05.07.2012r., Grupa X 20.06.2012r. - 16.07.2012r, Grupa XI 09.07.2012r. - 02.08.2012r., Grupa XII 18.07.2012r. - 13.08.2012r., Grupa XIII 06.08.2012r. - 10.08.2012r., Grupa XIV 20.08.2012r. - 24.08.2012r., Grupa XV 10.09.2012r. - 14.09.2012r., Grupa XVI 17.09.2012r. - 21.09.2012r. Gorący posiłek będzie wydawany od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach od 12.00 do 12.30. Planowane jest 250 spotkań w 16 grupach po 11-18 osób w każdej, łącznie dla ok. 240 beneficjentów ostatecznych w dni robocze przez cały okres realizacji zamówienia w dwóch salach warsztatowych. Maksymalna ilość wydawanych posiłków wynosi 3730. Wykonawca zostanie powiadomiony o dokładnej ilości osób na warsztatach na 3 dni przed dostawą przedmiotu zamówienia, zaś potwierdzenie ilości gorących posiłków, którą ma dostarczyć w danym dniu wykonawca otrzyma w każdym dniu realizacji do godz. 10:00. Zamówienie będzie realizowane na terenie miasta Tomaszów Mazowiecki. Przy dostawie gorących posiłków do miejsca wskazanego przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest przestrzegać podstawowe normy sanitarne oraz BHP. Pod pojęciem gorącego posiłku należy rozumieć obiad składający się z drugiego dania: 200g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 250g gotowanej kaszy (waga po przetworzeniu), ryżu, makaronu, klusek (kopytka) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu). Zamawiający dopuszcza przygotowywanie i podawanie następujących dań obiadowych: gulasz wieprzowy, wołowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g (waga po przetworzeniu); bigos z mięsem - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu); gołąbki mięsne w sosie pomidorowym - nie mniej niż 200 g (bez sosu - waga po przetworzeniu); naleśniki - nie mniej niż dwie sztuki, łącznie nie mniej niż 300g (waga po przetworzeniu); krokiety z kapustą, mięsem, grzybami nie mniej niż 250g (waga po przetworzeniu); pierogi z kapustą i mięsem lub z kapustą i grzybami - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu). Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 200g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. oraz z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego (150 ml.), jogurtu owocowego (150 ml.) lub śmietany (150 ml.). Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Każdy z posiłków musi zawierać minimum 1000 kalorii. Posiłki muszą być wydawane jako produkty o temperaturze 60oC - 80oC - zgodnie z normami żywieniowymi. Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Kolejność poszczególnych pozycji jadłospisów określa i realizuje samodzielnie wykonawca. Jadłospis powinien być urozmaicony i uwzględniać sezonowość potraw. Posiłki mają zostać dostarczone do sal warsztatowych, podzielone na porcje, w zamykanych opakowaniach jednorazowego użytku, posiadających atest PZH, zabezpieczających przed nadmierną utratą ciepła, w sposób umożliwiający bezpośrednie podanie do spożycia wraz ze sztućcami jednorazowego użytku i serwetkami jednorazowego użytku. W przypadku niewykonania zamówienia w danym dniu zamawiający zastrzega sobie prawo złożenia zamówienia zastępczego na dany dzień i obciążenia kosztami tego zamówienia wykonawcę. Przez niewykonanie zamówienia w danym dniu rozumie się niedostarczenie przez wykonawcę gorącego posiłku w godzinach określonych w niniejszej specyfikacji.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków 15.89.42.00 - Posiłki gotowe .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 06.02.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, tj. posiadają decyzję właściwego organu zezwalającą na prowadzenie działalności gospodarczej - zbiorowe żywienie - warunek 1

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania wiedzy i doświadczenia tj. wykażą, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali co najmniej jedno zamówienie stanowiące przedmiot niniejszego zamówienia lub zamówienie o porównywalnym charakterze i rozmiarze - warunek 2.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym tj. wykonawca wykaże, że posiada odpowiedni środek transportu do przewozu posiłków - warunek 3.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. wykonawca wykaże, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia posiadają aktualne orzeczenia lekarskie dopuszczające je do pracy przy zbiorowym żywieniu - warunek 3.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia tj. przedstawią oświadczenie potwierdzające sytuację ekonomiczną i finansową zapewniającą należyte wykonanie zamówienia - warunek 4.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- decyzję właściwego organu zezwalającą na prowadzenie działalności gospodarczej - zbiorowe żywienie. - dokument potwierdzający prawo do dysponowania środkiem transportu do przewozu posiłków na czas nie krótszy niż na czas trwania zamówienia (np. umowę użyczenia, najmu lub inny dokument potwierdzający posiadanie środka transportu); - decyzję zezwalającą na transport artykułów żywnościowych wydaną przez właściwą Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną. - oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia posiadają aktualne orzeczenia lekarskie dopuszczające je do pracy przy zbiorowym żywieniu. - zaakceptowany wzór umowy z zaparafowanymi stronami; - jadłospis posiłków stanowiący integralną część oferty.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) Wszelkie istotne zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności i mogą zostać wprowadzone w formie pisemnego aneksu do umowy, zgodnie z art. 144 ustawy. 2) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy poprzez zawarcie pisemnego aneksu do umowy pod rygorem nieważności w następujących przypadkach: a) w przypadku ustawowego zwiększenia, w okresie trwania umowy (po jej podpisaniu przez strony) stawki podatku VAT - z zastrzeżeniem, że Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia zamawiającemu - stosownego oświadczenia o zmianie stawki VAT, w terminie 2 dni od urzędowego ogłoszenia nowych stawek, w takim przypadku umowne wynagrodzenie brutto zostanie skorygowane o nową stawkę podatku VAT, które będzie obowiązywało za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiła zmiana stawki podatku VAT. b) gdy z przyczyn organizacyjnych konieczna będzie zmiana danych teleadresowych określonych w umowie, c) gdy z przyczyn organizacyjnych konieczna będzie zmian poszczególnych terminów warsztatów określonych w harmonogramie zamieszczonym w pkt 2.2 SIWZ lub godzin wydawania posiłków bądź dni tygodnia, d) gdy z przyczyn organizacyjnych konieczna będzie zmiana ilości wydawanych posiłków dziennie.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mopstomaszow.nbip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Mazowiecki.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.01.2012 godzina 08:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Mazowiecki - pokój nr 16 - Sekretariat. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 25/01/2012 o godz. 08:10..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Gmina Miasto Tomaszów Mazowiecki - Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej (MOPS) w Tomaszowie Mazowieckim, który jest realizatorem projektu Wsparcie w ramach Poddziałania 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Projekt Wsparcie jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.