eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LubańDostawa artykułów mięsnych, przetworów mięsnych i artykułów drobiarskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-10

Lubań: Dostawa artykułów mięsnych, przetworów mięsnych i artykułów drobiarskich
Numer ogłoszenia: 148785 - 2010; data zamieszczenia: 10.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej w Lubaniu , ul. Wojska Polskiego 2, 59-800 Lubań, woj. dolnośląskie, tel. 75 725 40 52, 725 41 73, faks 75 725 47 75.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.oss.strazgraniczna.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów mięsnych, przetworów mięsnych i artykułów drobiarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: - w BLOKU NR 1 - dostawa nw. artykułów mięsnych do punktu żywienia OSS SG w Lubaniu: 1) mięso wieprzowe świeże - łopatka bez kości, bez skóry, tłuszczu, kl. I w ilości 400 kg 2) mięso wieprzowe świeże - karkówka bez kości, kl. I w ilości 300 kg 3) mięso wieprzowe świeże - schab bez kości, kl. I w ilości 250 kg 4) golonka peklowana bez kości, wieprzowa surowa, kl. I, pakowana w siatkę w ilości 100 kg 5) mięso wołowe świeże - wołowina bez kości z udźca, kl. I w ilości 70 kg 6) mięso wołowe świeże - gulasz wołowy, kl. I w ilości 200 kg 7) słonina świeża bez skóry w ilości 50 kg 8) smalec w opakowaniach o gramaturze 200g w ilości 50 kg 9) podroby wieprzowe świeże - wątroba wieprzowa w ilości 200 kg 10) boczek surowy bez kości, kl. I w ilości 150 kg - w BLOKU NR 2 - dostawa nw. przetworów mięsnych do punktu żywienia OSS SG w Lubaniu: 1) kiełbasa zwyczajna, wieprzowo-wołowa, wędzona, parzona, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobniona w ilości 300 kg 2) kiełbasa śląska, czysto wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobniona w ilości 200 kg 3) kiełbasa grillowa, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobniona w ilości 100 kg 4) parówki cienkie, śląskie, wędzone, parzone, w osłonkach sztucznych, drobnorozdrobnione, homogenizowane, nietrwałe w ilości 200 kg 5) kiełbasa szynkowa, wieprzowa, gruborozdrobniona, wysokowydajna, wędzona, parzona, w osłonkach białkowych w ilości 200 kg 6) kiełbasa krakowska sucha, wieprzowa, z dodatkiem naturalnych przypraw, suszona, w osłonkach białkowych, gruborozdrobniona w ilości 80 kg 7) kiełbasa salami, wieprzowa, parzona, wędzona, w osłonkach, średniorozdrobniona w ilości 80 kg 8) kiełbasa piwna, wieprzowa, wysokowydajna, parzona, wędzona, w osłonkach białkowych, gruborozdrobniona w ilości 200 kg 9) kiełbasa żywiecka, wieprzowa, z dodatkiem naturalnych przypraw, wędzona, parzona, podsuszana, w osłonkach białkowych, gruborozdrobniona w ilości 150 kg 10) kiełbaski surowe, czysto wieprzowe, wędzone, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobnione w ilości 150 kg 11) kiełbasa parówkowa, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonkach naturalnych, drobnorozdrobniona, homogenizowana w ilości 200 kg 12) szynka wieprzowa gotowana, wędzonka otrzymana z całej lub części szynki, bez skóry i kości, peklowana, wędzona, parzona, w osłonkach sztucznych w ilości 180 kg 13) szynka huculska, zbójnicka, wędzonka otrzymana z peklowanych mięśni szynki wieprzowej bez kości, bez skóry, barwa brązowa z odcieniami brunatnymi, w przekroju różowa w ilości 100 kg 14) boczek wędzony bez żeber (płaty) - wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego, bez żeberek, wędzona, surowa w ilości 100 kg 15) boczek faszerowany - produkt z mięsa o zachowanej strukturze tkankowej, nadziewany masą z rozdrobnionego tłuszczu i podrobów, peklowany lub solony, wędzony, parzony w ilości 70 kg 16) rolada kanapkowa - produkt blokowy, średniorozdrobniony, wyprodukowany z kilku kawałków części anatomicznych tuszy, peklowany lub solony, parzony, formowany, w osłonkach sztucznych w ilości 70 kg 17) pieczeń kujawska - pieczeń wieprzowo-wołowa, w osłonkach sztucznych, przyprawiona, formowana w ilości 100 kg 18) blok mięsny, wieprzowy, produkt blokowy, parzony, w osłonkach sztucznych w ilości 200 kg 19) krupniok z kaszą gryczaną, krwisty, parzony, nietrwały, w osłonkach naturalnych w ilości 200 kg 20) pasztet pieczony, w bloku, wieprzowy, formowany w ilości 100 kg 21) salceson niekrwisty, z mięsa i podrobów wieprzowych, parzony, nietrwały, w osłonkach naturalnych w ilości 70 kg 22) mozaika boczkowa, z boczku wieprzowego mielonego, parzona, w osłonkach sztucznych w ilości 70 kg 23) mortadela z dodatkiem papryki, wieprzowa, parzona, w osłonkach sztucznych, drobnorozdrobniona, homogenizowana, z widocznymi kawałkami papryki w ilości 100 kg 24) kiełbasa słoikowa, z mięsa wieprzowego, w otoczce z galarety, parzona, w osłonkach sztucznych, średniorozdrobniona w ilości 50 kg 25) kiełbasa biała, parzona, wieprzowa, nietrwała, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobniona w ilości 250 kg 26) konserwa mięsna, wieprzowa, typu turystyczna, tyrolska, w puszkach o gramaturze 150-200g w ilości 50 kg 27)konserwa mięsna, wieprzowa, typu turystyczna, tyrolska, w opakowaniach miękkich o gramaturze 120-150g w ilości 50 kg - w BLOKU NR 3 - dostawa nw. artykułów drobiarskich do punktu żywienia OSS SG w Lubaniu: 1) filety drobiowe z kurczaka - płaty w ilości 700 kg 2) ćwiartki tylne z kurczaka w ilości 300 kg 3) korpusy drobiowe - porcje rosołowe w ilości 350 kg 4) szynka drobiowa, kiełbasa drobiowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonkach w ilości 150 kg 5) polędwica drobiowa, kiełbasa drobiowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonkach w ilości 150 kg 6) wędzonka z indyka, wysokowydajna, gruborozdrobniona, wędzona, parzona w ilości 70 kg 7) mielonka drobiowa, średniorozdrobniona, produkt blokowy, w osłonkach sztucznych w ilości 200 kg 8) kiełbasa mortadela, drobiowa, drobnorozdrobniona, homogenizowana, parzona, w osłonkach sztucznych w ilości 150 kg 9) pasztet drobiowy z kurcząt w puszkach o pojemności 160g w ilości 50 kg 10) pasztet drobiowy z dodatkami smakowymi w puszkach miękkich o pojemności 131g w ilości 50 kg 11) pieczeń drobiowa, drobnorozdrobniona, bez osłonki, przyprawiona, formowana, pieczona w ilości 120 kg 12) żołądki drobiowe z kurczaka w ilości 150 kg 13) kurczak świeży w ilości 100 kg 14) pasztetowa drobiowa, wyrób z mięsa i podrobów drobiowych, w osłonkach sztucznych, wiankowych w ilości 120 kg 15) pieczeń ala kaczka, drobnorozdrobniona, z dodatkiem przypraw smakowych, pieczona, w workach termokurczliwych w ilości 120 kg - w BLOKU NR 4 - dostawa nw. artykułów mięsnych do punktu żywienia OSS SG w Szklarskiej Porębie: 1) mięso wieprzowe świeże - łopatka bez kości, bez skóry, tłuszczu, kl. I w ilości 60 kg 2) mięso wieprzowe świeże - karkówka bez kości, kl. I w ilości 50 kg 3) mięso wieprzowe świeże - schab bez kości, kl. I w ilości 30 kg 4) golonka peklowana bez kości, wieprzowa surowa, kl. I, pakowana w siatkę w ilości 50 kg 5) mięso wołowe świeże -wołowina bez kości z udźca, kl. I w ilości 10 kg 6) mięso wołowe świeże -gulasz wołowy, kl. I w ilości 30 kg 7) słonina świeża bez skóry w ilości 15 kg 8) smalec w opakowaniach o gramaturze 200g w ilości 15 kg 9) podroby wieprzowe świeże - wątroba wieprzowa w ilości 20 kg 10) boczek surowy, bez kości, kl. I w ilości 20 kg - w BLOKU NR 5 - dostawa nw. przetworów mięsnych do punktu żywienia OSS SG w Szklarskiej Porębie: 1) kiełbasa zwyczajna, wieprzowo-wołowa, wędzona, parzona, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobniona w ilości 20 kg 2) kiełbasa śląska, czysto wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobniona w ilości 80 kg 3) parówki cienkie, śląskie, wędzone, parzone, w osłonkach sztucznych, drobnorozdrobnione, homogenizowane, nietrwałe w ilości 20 kg 4) kiełbasa szynkowa, wieprzowa, gruborozdrobniona, wysokowydajna, wędzona, parzona, w osłonkach białkowych w ilości 40 kg 5) kiełbasa krakowska sucha, wieprzowa, z dodatkiem naturalnych przypraw, suszona, w osłonkach białkowych, gruborozdrobniona w ilości 20 kg 6) kiełbasa salami, wieprzowa, parzona, wędzona, w osłonkach, średniorozdrobniona w ilości 10 kg 7) kiełbasa piwna, wieprzowa, wysokowydajna, parzona, wędzona, w osłonkach białkowych, gruborozdrobniona w ilości 50 kg 8) kiełbasa żywiecka, wieprzowa, z dodatkiem naturalnych przypraw, wędzona, parzona, podsuszana, w osłonkach białkowych, gruborozdrobniona w ilości 40 kg 9) kiełbaski surowe, czysto wieprzowe, wędzone, w osłonkach naturalnych, średniorozdrobnione w ilości 30 kg 10) kiełbasa parówkowa, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonkach naturalnych, drobnorozdrobniona, homogenizowana w ilości 40 kg 11) szynka wieprzowa gotowana, wędzonka otrzymana z całej lub części szynki, bez skóry i kości, peklowana, wędzona, parzona, w osłonkach sztucznych w ilości 50 kg 12) szynka huculska, zbójnicka, wędzonka otrzymana z peklowanych mięśni szynki wieprzowej bez kości, bez skóry, barwa brązowa z odcieniami brunatnymi, w przekroju różowa w ilości 10 kg 13) boczek wędzony bez żeber (płaty) - wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego bez żeberek, wędzona, surowa w ilości 20 kg 14) boczek faszerowany - produkt z mięsa o zachowanej strukturze tkankowej, nadziewany masą z rozdrobnionego tłuszczu i podrobów, peklowany lub solony, wędzony, parzony w ilości 30 kg 15) rolada kanapkowa - produkt blokowy, średniorozdrobniony, wyprodukowany z kilku kawałków części anatomicznych tuszy, peklowany lub solony, parzony, formowany, w osłonkach sztucznych w ilości 20 kg 16) pieczeń kujawska - pieczeń wieprzowo-wołowa, w osłonkach sztucznych, przyprawiona, formowana w ilości 10 kg 17) kiełbasa biała, parzona, wieprzowa, nietrwała, w osłonkach naturalnych, sredniorozdrobniona w ilości 50 kg 18) blok mięsny, wieprzowy, produkt blokowy, parzony, w osłonkach sztucznych w ilości 50 kg 19) krupniok z kaszą gryczaną, krwisty, parzony, nietrwały, w osłonkach naturalnych w ilości 30 kg 20) pasztet pieczony, w bloku, wieprzowy, formowany w ilości 40 kg 21) salceson niekrwisty, z mięsa i podrobów wieprzowych, parzony, nietrwały, w osłonkach naturalnych w ilości 40 kg 22) mozaika boczkowa, z boczku wieprzowego mielonego, parzona, w osłonkach sztucznych w ilości 20 kg 23) mortadela z dodatkiem papryki, wieprzowa, parzona, w osłonkach sztucznych, drobnorozdrobniona, homogenizowana, z widocznymi kawałkami papryki w ilości 30 kg 24) kiełbasa słoikowa, z mięsa wieprzowego, w otoczce z galarety, parzona, w osłonkach sztucznych, średniorozdrobniona w ilości 10 kg - w BLOKU NR 6 - dostawa nw. artykułów drobiarskich do punktu żywienia OSS SG w Szklarskiej Porębie: 1) filety drobiowe z kurczaka - płaty w ilości 50 kg 2) ćwiartki tylne z kurczaka w ilości 100 kg 3) korpusy drobiowe - porcje rosołowe w ilości 40 kg 4) szynka drobiowa, kiełbasa drobiowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonkach w ilości 10 kg 5) polędwica drobiowa, kiełbasa drobiowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonkach w ilości 10 kg 6) wędzonka z indyka, wysokowydajna, gruborozdrobniona, wędzona, parzona w ilości 10 kg 7) mielonka drobiowa, średniorozdrobniona, produkt blokowy, w osłonkach sztucznych w ilości 40 kg 8) kiełbasa mortadela, drobiowa, drobnorozdrobniona, homogenizowana, parzona, w osłonkach sztucznych w ilości 10 kg 9) pasztet drobiowy z kurcząt w puszkach o pojemności 160g w ilości 10 kg 10) pieczeń drobiowa, drobnorozdrobniona, bez osłonki, przyprawiona, formowana, pieczona w ilości 20 kg 11) żołądki drobiowe z kurczaka w ilości 10 kg 12) kurczak świeży w ilości 20 kg 13) pasztetowa drobiowa, wyrób z mięsa i podrobów drobiowych, w osłonkach sztucznych, wiankowych w ilości 20 kg 14) pieczeń ala kaczka, drobnorozdrobniona, z dodatkiem przypraw smakowych, pieczona, w workach termokurczliwych w ilości 10 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.11.21.00 - Świeży drób 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków w niniejszym postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków w niniejszym postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków w niniejszym postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków w niniejszym postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków w niniejszym postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy o treści zgodnej z określoną wg załącznika nr 1 do SIWZ. 2. Wypełnione i podpisane formularze cenowe o treści zgodnej z określoną wg załączników nr 2,3,4,5,6,7 do SIWZ w zależności od bloku w którym składana jest oferta. 3. Pełnomocnictwo w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zgodnie z wymogiem określonym w Dziale X pkt 5.1 SIWZ. 4. Dokument potwierdzający, że oferta została podpisana przez osobę właściwie umocowaną jeżeli nie wynika to z innych dokumentów załączonych do oferty.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zmiany umowy w przypadku: a) waloryzacji cen określonych umową - może to nastąpić pod warunkiem uwzględnienia aktualnej sytuacji rynkowej, jednak nie więcej niż o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim b) urzędowej zmiany stawek podatku VAT w okresie realizacji umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.oss.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej ul. Wojska Polskiego 2, 59-800 Lubań..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2010 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej ul. Wojska Polskiego 2, 59-800 Lubań, budynek nr 8 pokój nr 107.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.