eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KatowiceDostawy żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-08-29

Katowice: Dostawy żywności
Numer ogłoszenia: 152243 - 2007; data zamieszczenia: 29.08.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital im. Ludwika Rydygiera, ul. Markiefki 87, 40-211 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 2597511, fax 032 2597511.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy żywności.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy żywności: mięsa i wędlin, artykuły sypkie, drób, ryba, mrozonki, jajka

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 6.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia moga ubiegać się wykonawcy, którzy: a. posiadają uprawnienia do wykonywania okreslonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d. nie podelgają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Termin płatności za przedmiot zamówienia wynosi 30 dni po wystawieniu faktury VAT i dosraczeniu jej do siedziby Zamawiającego. Oferowany przedmiot zamówienia musi posiadać ważne zezwolenie dopuszczenia do obrotu (świadectwo rejestracji) na rynku polskim oraz spełniać wymogi określone przez Ministerstwo Rolnictwa. Wykonawca musi zagwarantować stałość cen przez okres obowiązywania umowy. Sposób oceny spełnienia warunków Zamawiający dokona na podstawie złożonych przez Wykonawcę oświadczeń oraz dokumentów potwierdzających treść tych oświadczeń. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawcy zostanie dokonana według formuły spełnia- nie spełnia. Nie spełnienie chociaż jednego warunku skutkowac będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktulany odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpsiu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, za aktualny dokuemtn przyjmuje się dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Wypełniony, podpisany i opieczętowany przez osobę/y uprawnioną/e do reprezentowania Wykoanwcy Formularz Oferty Przetargowej. 3. Wypełnione, podpisanie i opieczętowane przez osobę/y uprawnioną/e do reprezentowania Wykoanwcy Specyfikacje asortymentowo- cenowe. 4. Decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącej dopuszczenia zakładu do prowadzenia produkcji i obortu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia ( w przypadku jeżeli Wykoanwca zakupu oferowany towar od producenta to także dokument wystawiony dla producenta- dot. załącznika nr 2.1 i 2.4).

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rydygier.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital im. Ludwika Rydygiera Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia ul. Markiefki 87 40-211 Katowice.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.09.2007 godzina 10:00, miejsce: Szpital im. Ludwika Rydygiera Sekretariat Dyrektora ul. Markiefki 87 40-211 Katowice.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieso i wędliny: boczek wędzony, parówka cielęca, szynka krakowska, szynka oławska drobiowa, pasztetowa wędzona, kości św. karczek, lopatka bez kości, pieczeń extra, pieczen zwykła II, rostbef, kaszanka, smalec, shcab z kością, slonina, kiełbasa czosnkowa, kiełbasa głogowska, mortadela, polędwica drobiowa królewska, kielbasa szynkowa, salceson zorokowy, żeberka, kości wędzone schab, winerki, watroba wieprzowa, kiełbasa drobiowa senatorska, kiełbasa kminkowa, kiełbasa śląska, mielonka wieprzowa, ogony wędzone, krakowska pieczona, kurczak korpus, szynka gotowana extra, parówka gruba..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły sypkie.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier, kasza manna, kasza jęczmienna, kasza gruczana, makaron, maka pszenna, mąka ziemniaczana, ryż,sól, herbata granulowana zwykła, kwasek cytrynowy, liść laurowy, majeranek, papryka slodka, pieprz naturalny, przyprawa do zup Magii, ziele angielskie, dżem niskoslodzony, chrzan na kwasku, groszek konserwowy, musztarda, ocet, olej uniwersalny, przecier pomidorowy 30%, kawa zbożowa, cynamon, płatki owsiane, przyprawa Kucharek, kminke, cukier waniliowy, żelatyna, ogórek konserwowy, kisiel żółty, kawa mielona , mleko w proszu, kawa rozpuszczalna, zagęszczone mleko nieslodzone do kawy, herbata typu lipton, Telsen, papryka czerwona konserwowa, budyń waniliowy, koperek solony konserwowy, kukurydza konserwowa..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jajka.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jajka I klasy.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Drób.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży I klasy, filet z indyka świeży, udka z kurczaka, porcja rosołowa kurczak, żołądki z kurczaka, pasztet drobiowy z kurczaka, konserwa turystyczna mięsna..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.22.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryba.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z mintaja mrożony, tunczyk w oleju w puszcze sałatkowy.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: mrożonki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szpinak, marchew, mieszanka kompotowa, bukiet jarzyn, brukselka, marchew z groszkiem, fasola szparagowa.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.