Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-04-23
Poznań: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwie części. Część nr 1 Dostawa mięsa ,wędlin i drobiu. Część nr 2 Dostawa pieczywa
Numer ogłoszenia: 161442 - 2013; data zamieszczenia: 23.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Poprawczy , ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8773719 w. 205, faks 061 8773767.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.poznan.zp.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwie części. Część nr 1 Dostawa mięsa ,wędlin i drobiu. Część nr 2 Dostawa pieczywa.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych z podziałem na dwie części. Część nr 1 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu1.Karkówka wieprzowa b/k świeża kl.I-280kg 2.Schab wieprzowy b/k świeży kl.I- 150kg 3.Żeberka wieprzowe świeże- 150kg 4.Mięso wieprzowe drobne świeże kl.II- 1300kg 5.słonina świeża bez skóry mielona-150kg 6.Parówka gruba (flak naturalny)-120kg 7.parówki cienkie typu hot-dog w sztucznym flaku-150kg 8. Kiełbasa śląska-25kg 9.Kiełbasa biała parzona-20kg 10.Kiełbasa zwyczajna- 250kg 11.Kiełbasa szynkowa wieprzowa-50kg 12.Kiełbasa żywiecka-80kg 13.Metka łososiowa-70kg 14.Szynka gotowana-30kg 15.Szynka wieprzowa mielona blok-150kg 16.Szynka konserwowa-100kg 17.Boczek wędzony-15kg 18.Pieczeń rzymska -120kg 19.Kiełbasa słoikowa-100kg 20.Wątrobianka-150kg 21.Baleron-70kg 22.Kaszanka blok-120kg 23.Mortadela wieprzowa-120kg 24.golonka prasowana-80kg 25.Łopatka konserwowa-60kg 26.Szynka chlebowa-50kg 27.Rolada boczkowa-80kg 28.Salami-50kg 29.Szynka drobiowa-120kg 30.Galantyna drobiowa-120kg 31.Indyk faszerowany-120kg 32.Pasztet pieczony-120kg 33.Pasztet z drobiu(puszka z samootwieraczem ok.135g) -135kg 34.Filet z piersi kurczaka-200kg 35.Wątroba z kurczaka świeża-120kg 36.Kurczak cały świeży -900kg Część nr 2 Dostawa pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła-60kg 2.Bułka mleczna-60kg 3.Rogal maślany-80kg 4.Bułka graham-60kg 5.Bułka tarta-100kg 6.Chleb mieszany krojony foliowany-10000kg.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.34-3, 15.13.12.30-6, 15.13.14.10-2, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0, 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9, 15.81.14.00-0, 15.81.12.00-8, 15.80.00.00-6, 15.81.11.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca zobowiązany jest wykazać,że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie wykonał lub wykonuje(w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych) co najmniej jedną dostawę odpowiadającą rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (odpowiednio do części zamówienia na którą składana będzie oferta)
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenia oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenia oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik- także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poznan.zp.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Poprawczy, ul.Wagrowska 9 61-372 Poznań.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.05.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Poprawczy, ul.Wagrowska 9 61-372 Poznań- Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wędlin i drobiu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu 1. karkówka wieprzowa b/k świeża kl.I -280kg 2.schab wieprzowy b/k świeży kl.I- 150kg 3.żeberka wieprzowe świeże -150kg 4.mięso wieprzowe drobne świeże kl.II-1300kg 5.słonina świeża bez skóry mielona-150kg 6.parówka gruba(flak naturalny)-120kg 7.parówki cienkie typu hot-dog w sztucznym flaku-150kg 8.kiełbasa śląska-25kg 9.kiełbasa biała parzona-20kg 10.kiełbasa zwyczajna-250kg 11.kiełbasa szynkowa wieprzowa -50kg 12.kiełbasa żywiecka-80kg 13.metka łososiowa-70kg 14.szynka gotowana-30kg 15.szynka wieprzowa mielona blok-150kg 16.szynka konserwowa- 100kg 17.boczek wędzony-15kg 18.pieczen rzymska-120kg 19.kiełbasa słoikowa-100kg 20.watrobianka-150kg 21.baleron-70kg 22.kaszanka blok-120kg 23.mortadela wieprzowa-120kg 24.golonka prasowana-80kg 25.łopatka konserwowa-60kg 26.szynka chlebowa- 50kg 27.rolada boczkowa-80kg 28.salami-50kg 29.szynka drobiowa-120kg 30.galantyna drobiowa-120kg 31.indyk faszerowany-120kg 32.pasztet pieczony-120kg 33.pasztet z drobiu(puszka z samootwierzczem ok.135g)- 135kg 34.filet z piersi kurczaka świeży-200kg 35.wątroba z kurczaka świeża-120kg 36. kurczak cały świeży - 900kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa pieczywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 2 Dostawa pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła- 60kg 2.Bułka mleczna-60kg, 3.Rogal maslany-80kg 4.Bułka graham-60kg 5.bułka tarta-100kg 6. chleb mieszany krojony foliowany - 10000kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Dostawa samochodu terenowego typu PICK-UP , 5-cio osobowego, z napędem 4x4
- Pełnienie funkcji Inżyniera Kontraktu dla zadania: "Wykonanie robót budowlanych w formule zaprojektuj i wybuduj dla zadania: Adaptacja strefy SPA na strefę Saun -1"
- Zakup samochodu BUS 8+1
- Zakup samochodu osobowego
- Zakup samochodu osobowo-ciężarowego 2+1
- Obowiązkowe ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej podmiotu przeprowadzającego eksperyment medyczny -Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do końca roku 2025 (Przedszkole Samorządowe nr 3 w Wieliczce)
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Bursy Szkolnej nr 1 w Jeleniej Górze w 2025 r.
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Glinojecku"
- Dostawy mięsa drobiowego świeżego.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności : pieczywo, nabiał, mięso i wędliny, drób, art. spożywcze, warzywa, owoce i mrożonki na potrzeby szpitala
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.