To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-06-29
Jastrzębie-Zdrój: Dostawy pieczywa, nabiału i tłuszczów oraz mrożonek (ryb, warzyw i drobiu), DZP/38-382-18/10
Numer ogłoszenia: 170255 - 2010; data zamieszczenia: 29.06.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 102993 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Jastrzębiu Zdroju, al. Jana Pawła II 7, 44-335 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 47 84 200, faks 32 47 84 506.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy pieczywa, nabiału i tłuszczów oraz mrożonek (ryb, warzyw i drobiu), DZP/38-382-18/10.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa, nabiału i tłuszczów oraz mrożonek (ryb, warzyw i drobiu). Czynności objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 ze zm.) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy loco magazyn Żywności Zamawiającego w odpowiednich opakowaniach (zamknięte i nieuszkodzone), transportem spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne. Wymagania dla Pakietu Nr 1- Pieczywo a) Dostawy pieczywa od poniedziałku do soboty do godz. 6.00 rano do magazynu żywności; b) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, dokonywana będzie telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00; c) Możliwość dodatkowej dostawy pieczywa w danym dniu w przypadku dużych zmian w ilości stanu pacjentów; d) Wykonawca rozpatrzy na swój koszt reklamację pieczywa w dniu dostarczenia towaru. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym; e) Pieczywo (chleb, chleb razowy, bułka paryska) mają być krojone; f) Dostarczany towar musi być świeży i dobrej jakości z określoną datą do spożycia; g) Opis wymaganego towaru: - Chleb podłużny krojony na kromki jednakowej grubości; - Pieczywo dobrze wypieczone, skórka pieczywa powiązana z miękiszem; - Miękisz elastyczny nie może się kruszyć; - Zapach i smak swoisty dla danego rodzaju pieczywa. h) Cechy dyskwalifikujące pieczywo: - Pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie; - Pieczywo zabrudzone, spalone; - Miękisz lepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli; - Smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; - Zapach stęchły lub inny obcy. Wymagania dla Pakietów: Nr 2- Nabiał i tłuszcze I, Nr 3- Nabiał i tłuszcze II, Nr 4: Mleko w proszku: a) Dostawy towaru od poniedziałku do piątku do godz.6.00 rano do magazynu żywnościowego; b) Dostawy mleka i przetworów mlecznych samochodem chłodnią spełniającym odpowiednie warunki do transportu; c) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, dokonywana będzie telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00; d) Dostarczany towar musi być świeży i dobrej jakości; e) Możliwość zwrotu całej dostawy w przypadku zwarzenia się mleka; f) Przetwory mleczne muszą być dostarczane zgodnie z Rozporządzeniem Komisji EWG Nr 1898/97 w sprawie ochrony oznaczeń stosowanych w obrocie mlekiem i przetworami mlecznymi; g) W rozumieniu niniejszego rozporządzenia przetwory mleczne oznaczają produkty uzyskiwane wyłącznie z mleka, przez co należy rozumieć, że można do nich dodać substancje konieczne do ich wytworzenia, pod warunkiem, że substancje nie są używane do zastąpienia, w całości lub częściowo, jakichkolwiek naturalnych składników mleka; h) Wykonawca zobowiązany jest udzielić gwarancji (terminu przydatności do spożycia) licząc od daty dostawy: - na masło, margarynę, jogurty, śmietanę, twaróg, sery, mleko w proszku - min. 10-dniowej; - na mleko w płynie - min. 3-dniowej. i) Wykonawca zobowiązany jest do rozpatrzenia na swój koszt reklamacji mleka w dniu dostarczenia towaru, natomiast pozostałych artykułów (masła, margaryny, jogurtów, śmietany, twarogu, serów, mleka w proszku) w ciągu 24 godzin od dnia jej otrzymania. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym. j) Opis wymaganego towaru: - Mleko 2% luz - świeże, słodkie o naturalnym zapachu; - Jogurt naturalny i owocowy - kubek PCV 125g zaw. tłuszczu 2%; skrzep jednolity, zwarty. Barwa odpowiednia do zastosowanego dodatku. Smak i zapach orzeźwiający, lekko kwaśny; - Masło - zaw. tłuszczu 82%, barwa jednolita, konsystencja zwarta, smarowna, smak i zapach świeży, bez oznak zjełczenia. Opakowanie jednostkowe 200g kostka; - Śmietana 30% - słodka, smak i zapach świeży; - Twaróg półtłusty - barwa biała, zapach świeży, konsystencja zwarta; - Ser topiony- opakowanie jednostkowe kostka 100g, wyprodukowany przy użyciu topników z serów naturalnych bez dodatków smakowych, konsystencja smarowna, barwa jednolita; - Ser żółty- barwa żółta, kremowa, konsystencja stała, twarda, umożliwiająca łatwe krojenie, zapach świeży; - Mleko w proszku - zaw. tłuszczu 26% opakowanie jednostkowe torebka 400g lub 500g, konsystencja sypka, bez grudek, zapach swoisty; - Margaryna PALMA- kostka 250g, zaw. tłuszczu min.80%, barwa jednolita, konsystencja zwarta, bez oznak zjełczenia. k) Cechy dyskwalifikujące: - Zapach świadczący o rozpoczętym procesie jełczenia tłuszczu; - Kwaśny i zepsuty twaróg; - Uszkodzone i zabrudzone opakowania. Wymagania dla Pakietów: Nr 5- Ryba mrożona, Nr 7- Warzywa mrożone: a) Dostawy towaru 1 raz w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 13.00 do magazyny żywności; b) Dostawy ryb mrożonych i warzyw mrożonych samochodem spełniającym odpowiednie warunki do transportu żywności mrożonej; c) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem. d) Wykonawca zobowiązany jest do rozpatrzenia na swój koszt reklamacji w ciągu 24 godzin od dnia ich otrzymania. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym. e) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar z odpowiednim terminem ważności, nie krótszym niż 1 miesiąc od daty dostawy. f) Dostarczany towar musi być świeży i dobrej jakości; g) Opis wymaganego towaru: - Ryby mrożone - filet mrożony bez glazury (shatterpack), barwa jasna, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożenia; - Warzywa mrożone- barwa odpowiednia, zapach swoisty, bez oznak rozmrożenia h) Cechy dyskwalifikujące: - Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; - Zapach świadczący o procesach psucia się. Wymagania dla Pakietu Nr 6- Drób mrożony: a) Dostawy drobiu 1 raz w tygodniu w godz. od 7.00 do 13.00 do magazynu żywnościowego; b) Dostawy drobiu samochodem chłodnią spełniającym odpowiednie warunki do transportu; c) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem. d) Wykonawca zobowiązany jest do rozpatrzenia na swój koszt reklamacji w ciągu 24 godzin od dnia ich otrzymania. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym. e) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar z odpowiednim terminem ważności, nie krótszym niż 1 miesiąc od daty dostawy. f) Opis wymaganego towaru: - Kurczaki mrożone bez podrobów; - Udka z kurczaka mrożone- ćwiartka tylna; - Mięso powinno być prawidłowo wykrwawione i ocieknięte; - Skóra jędrna bez przebarwień i resztek upierzenia; - Kurczak mrożony w opakowaniu jednostkowym; - Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku. g) Cechy dyskwalifikujące: - Zapach świadczący o procesach rozkładu towaru przez drobnoustroje; - Zapach zjełczałego tłuszczu; - Widoczne cechy rozmrożenia produktu..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.11.20.00 - Drób 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.43.11.00 - Margaryna 15.51.10.00 - Mleko 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.20.00 - Śmietana 15.53.00.00 - Masło 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.54.40.00 - Ser twardy 15.55.13.00 - Jogurt 15.81.10.00 - Pieczywo 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Pakiet 1: Pieczywo
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Grażyna Lipianin PIEKARNIA LIPIANIN G.W. LIPIANIN
jakie przetargi wygrała firma
Grażyna Lipianin PIEKARNIA LIPIANIN G.W. LIPIANIN
- PIEKARNIA LIPIANIN Witold Lipianin, Przylesie 32, 49-351 Przylesie, kraj/woj. opolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 104515,40 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 61397,87
Oferta z najniższą ceną: 61397,87 / Oferta z najwyższą ceną: 89973,10
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Pakiet 2: Nabiał i tłuszcze I
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- POLMARKUS Sp. z o.o., ul. Wyszyńskiego 62, 44-120 Pyskowice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 127021,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 139658,65
Oferta z najniższą ceną: 115602,50 / Oferta z najwyższą ceną: 142116,67
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Pakiet 3: Nabiał i tłuszcze II
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- MILKO Hurtowe Centrum Nabiału mgr inż. Włodzimierz Natkaniec, ul. Dulęby 5, 40-833 Katowice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19156,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 19564,95
Oferta z najniższą ceną: 12642,05 / Oferta z najwyższą ceną: 19564,95
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: Pakiet 4: Mleko w proszku
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- POLMARKUS Sp. z o.o., ul. Wyszyńskiego 62, 44-120 Pyskowice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 23895,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 22470,00
Oferta z najniższą ceną: 22470,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24075,00
Waluta: PLN.
Część NR: 5
Nazwa: Pakiet 5: Ryba mrożona
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁADY PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ AMBI MAREK KARKUT
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁADY PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ AMBI MAREK KARKUT
- Zakłady Produkcji Spożywczej AMBI M. Karkut i Wspólnicy Sp. j., ul. Składowa 11, 41-902 Bytom, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6772,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 5356,00
Oferta z najniższą ceną: 5356,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5356,00
Waluta: PLN.
Część NR: 6
Nazwa: Pakiet 6: Drób mrożony
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Przetwórstwa Drobiu MARICA Spółka Jawna J.M.E.K. Wróbel, ul. Straconki 20, 43-300 Bielsko Biała, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 60614,50 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 57149,55
Oferta z najniższą ceną: 57149,55 / Oferta z najwyższą ceną: 57149,55
Waluta: PLN.
Część NR: 7
Nazwa: Pakiet 7: Warzywa mrożone
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁADY PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ AMBI MAREK KARKUT
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁADY PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ AMBI MAREK KARKUT
- Zakłady Produkcji Spożywczej AMBI M. Karkut i Wspólnicy Sp. j., ul. Składowa 11, 41-902 Bytom, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6821,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 5093,20
Oferta z najniższą ceną: 5093,20 / Oferta z najwyższą ceną: 5146,70
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z JASTRZĘBIA ZDROJU
- Sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu, podrobów oraz wędlin do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
- Wymiana opraw na LED w Jastrzębiu-Zdroju - CZĘŚĆ V.
- Wymiana opraw na LED w Jastrzębiu - Zdroju - CZĘŚĆ I
- Wymiana opraw na LED w Jastrzębiu - Zdroju - CZĘŚĆ II
- "Wymiana opraw na LED w Jastrzębiu - Zdroju - CZĘŚĆ III"
- Wymiana opraw na LED w Jastrzębiu-Zdroju - CZĘŚĆ IV
więcej: przetargi w Jastrzębiu Zdroju »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
więcej: Drób »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.