To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-01-27
Kartuzy: Wytwarzanie, dostawa i wydawanie osobom uprawnionym dwudaniowego posiłku wraz z napojem w Szkole Podstawowej nr 1 im. św. Kazimierza w Kartuzach
Numer ogłoszenia: 17055 - 2014; data zamieszczenia: 27.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 275149 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. św. Kazimierza w Kartuzach, ul. 3 Maja 14, 83-300 Kartuzy, woj. pomorskie, tel. 58 6811301, faks 58 6811301.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wytwarzanie, dostawa i wydawanie osobom uprawnionym dwudaniowego posiłku wraz z napojem w Szkole Podstawowej nr 1 im. św. Kazimierza w Kartuzach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie osobom uprawnionym obiadów w Szkole Podstawowej Nr 1 im. św. Kazimierza w Kartuzach. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w dni nauki szkolnej, tj. przez 176 dni. 2. Przedmiot zamówienia dotyczy dożywiania uczniów oraz pozostałych uprawnionych na podstawie ustawy o pomocy społecznej oraz ustawy o ustanowieniu programu wieloletniego - Pomoc państwa w zakresie dożywiania w okresie od 02 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. 3. Szacowana liczba dzieci - osób dożywianych: 120. 4. Podana ilość dzieci - osób dożywianych jest ilością prognozowaną. Z uwagi na charakter zamówienia, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany bieżących potrzeb w trakcie realizacji umowy (podyktowanych warunkami niezależnymi od Zamawiającego). W związku z powyższym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu przedmiotu zamówienia maksymalnie o +30 %, -30% wielkości zamówienia podstawowego przy zachowaniu ceny jednostkowej za jeden obiad. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 5. Liczba zamówionych obiadów zostanie przekazana zamawiającemu telefonicznie każdego dnia do godz. 9.00. 6. W przypadku wystąpienia okoliczności określonych w ust. 4 powodujących pomniejszenie całkowitego wynagrodzenia, Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie w stosunku do Zamawiającego, w tym żądanie realizacji umowy do wysokości 100 % ceny umowy. 7.Wykonanie tego zadania obejmuje: 1) Przygotowanie obiadów dwudaniowych wraz z napojem, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z własnych produktów posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym wg menu, wykazanego w załączniku nr 5 do SIWZ. 2)Ewentualna zmiana menu wskazanego w załączniku nr 5 do SIWZ może nastąpić wyłącznie za pisemną zgodą Zamawiającego. Propozycję zmiany w/w menu Wykonawca składa pisemnie w siedzibie Zamawiającego w terminie co najmniej na 14 dni przed planowanym terminem przygotowanie posiłków wg proponowanego menu. Proponowana zmiana menu nie wpływa na wysokość ceny jednostkowej za jeden obiad. Zamawiający w terminie 7 dni od daty doręczenia przez Wykonawcę do siedziby Zamawiającego w/w dokumentu odnosi się pisemnie do zaproponowanych zmian (akceptuje proponowaną zmianę menu lub nie wyraża na nią zgody). 3)Dostarczane obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom: a)zawartość energii powinna wynosić około 1000 kcal; b)udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30 %; c)białko stanowić ma ok.10-15 % posiłku; d)zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika - przeciętna porcja zupy - od 350 do 400 g; e)drugie danie powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego- mięso, ryby, drób - porcja 100 g, produktów bogatych w węglowodany złożone - np. ziemniaki, kasza - porcja 200g lub danie typu łazanki, kluski, pierogi, naleśniki lub inne - porcja 300 g; f)sosy muszą stanowić min.50 g; g)dodatek warzywny - surówki lub jarzyny gotowane - porcja 100g; h)napój - w ilości 200 ml (kompot, sok owocowy). 4)Kryteria dodatkowe. a)dostarczanie ciepłych posiłków (minimum 65 0C ) w atestowanych termosach do stołówki szkolnej, b)dowóz obiadów do placówki własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną, c)zapewnienie własnych przypraw, serwetek oraz koszy na odpady, d)dostarczanie posiłków w dni zajęć lekcyjnych w szkole, w godzinach: od godziny 11.00 do godziny 14.00 zgodnie z planem lekcji (lub w innych wskazanych w uzgodnieniach z dyrektorem szkoły), e)odbieranie każdego dnia niewykorzystanych składników obiadu (pozostała zupa i składniki drugiego dania) do godz. 15.00 f)zobowiązanie wykonawcy do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie żywienia a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm.). 8. Sprawdzanie spełnienia w/w kryteriów opisanych w ppkt 3) i 4) będzie dokonywał przedstawiciel Zamawiającego wskazany w umowie lub wybrany w sposób losowy w trakcie trwania umowy. Trzykrotne nie spełnienie przez Wykonawcę któregokolwiek z w/w kryteriów skutkować będzie odstąpieniem przez Zamawiającego od umowy z winy Wykonawcy..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- TESS POLSKA Sp. z o.o. ul.Bohaterów Warszawy 2 75-211 Koszalin, ul.Bohaterów Warszawy 2, 75-211 Koszalin, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 84480,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 69907,20
Oferta z najniższą ceną: 69907,20 / Oferta z najwyższą ceną: 74764,80
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KARTUZ
- Utrzymanie zieleni przydrożnej w ciągu dróg powiatowych będących w zarządzie Zarządu Dróg Powiatowych w Kartuzach poprzez koszenie traw.
- Remont łazienek w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 w Kartuzach
- Wykonanie remontu nawierzchni bitumicznej drogi powiatowej nr 1418G w miejscowości Kolonia.
- Sukcesywna dostawa produktów leczniczych na potrzeby Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Kartuzach
- Organizacja pobytu letniego dla maksymalnie 50 dzieci z rodzin zastępczych zawodowych oraz z rodzinnych domów dziecka w 2025 roku.
- Sukcesywna dostawa implantów do zabiegów ortopedycznych na potrzeby Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Kartuzach
więcej: przetargi w Kartuzach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2025/2026.
- Przygotowywanie w placówkach Zamawiającego i wydawanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych oraz oddziałów przedszkolnych na terenie gminy Białe Błota w roku szkolnym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.