eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WałbrzychUsługa cateringowa na spotkaniach z Liderami SZPR w ramach realizacji projektu w podziale na 4 części, w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki, w podziale na 4 części

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-02-09

Wałbrzych: Usługa cateringowa na spotkaniach z Liderami SZPR w ramach realizacji projektu w podziale na 4 części, w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki, w podziale na 4 części
Numer ogłoszenia: 17163 - 2015; data zamieszczenia: 09.02.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu , ul. Rynek 6, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 74 843 42 47, faks 074 8434247.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ciz.walbrzych.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa na spotkaniach z Liderami SZPR w ramach realizacji projektu w podziale na 4 części, w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki, w podziale na 4 części.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na spotkaniach z Liderami SZPR w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego na Dolnym Śląsku II w podziale na 4 części: Cz.1 Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 10 marca 2015r. w Jeleniej Górze dla max 55 osób. Cz.2 Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 11 marca 2015r. w Legnicy dla max 60 osób. Cz.3 Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 12 marca 2015r. w Wałbrzychu dla max 61 osób. Cz.4 Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 13 marca 2015r. we Wrocławiu dla max 92 osoby. 1.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany pierwotnej liczby uczestników spotkań, jednak nie więcej niż do 10% początkowej liczby uczestników. 2.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 3.Zamawiający przewiduje zlecenie realizacji wykonania usług uzupełniających. 4.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. Zgodnie z zał. nr 6 do SIWZ tj. wzorem umowy, usługa cateringowa będzie polegać na wykonaniu 2 zadań w każdej z 4 części: Zadanie 1: poczęstunku powitalnego/bufetu kawowego przed rozpoczęciem spotkania roboczego w godz. 09.00-10.00 uzupełnianego w miarę potrzeb (catering ciągły). Na poczęstunek powinny składać się: a) kawa świeżo parzona w ekspresie, serwowana z ekspresu lub termosów -minimum 200 ml/1 osobę, b) mleczko do kawy 10% - minimum 10 gram/1 osobę, c) cukier w jednorazowych torebkach, d) herbata ekspresowa w różnych wariantach smakowych do wyboru (co najmniej 2 rodzaje) pakowana w oddzielnych torebkach parzona wrzątkiem, e) cytryna, f) ciasto domowe co najmniej dwa rodzaje (typu: orzechowiec, szarlotka, sernik) - minimum 200 gram/1 osobę, g) 2 rodzaje soków 100 % co najmniej - 200 ml/1 osobę, h) woda gazowana i niegazowana w butelkach - 0,25 l/1 osobę Sposób podania: w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklaneczek do zimnych napojów, łyżeczek i serwetek (nie dopuszcza się stosowania plastikowych sztućców i naczyń), woda gazowana i niegazowana w butelkach, soki serwowane w szklanych dzbankach. Wykonawca zobowiązany jest do udekorowania stołu m.in.: obrusy jednolitego koloru (wyklucza się obrusy jednorazowe), kompozycja dopasowana do wnętrza oraz obejmować musi, co najmniej 2 obrusy dobrane do siebie, umiejętnie upięte od strony reprezentacyjnej, zasłaniające nogi stołu, możliwość wykorzystania dekoracji z kwiatów i serwetek. Zadanie 2: Lunchu dostępnego w godz. 12.00-12.45 uzupełnianego w miarę potrzeb (catering ciągły) składającego się z: a) dwóch rodzajów sałatek typu gyros/sałatka grecka/z tuńczykiem - co najmniej 150gram/1 osobę, b) desek pieczonych mięs (trzy rodzaje mięs: schab, karczek wieprzowy, boczek gotowany/wędzony)- minimum 50 gram/1 osobę, c) desek serów typu brie, camembert, rokpol- minimum 50 gram/1 osobę, d) co najmniej dwa rodzaje chleba - minimum 15 gram/1 osobę, e) co najmniej trzech rodzajów tartinek - z co najmniej trzema składnikami każda (np. pasta jajeczna, łosoś, wędliny) w ilości co najmniej po trzy sztuki na osobę - łączna gramatura trzech tartinek winna wynieść co najmniej 150 gram/1 osobę, f) trzy rodzaje owoców - bez ograniczeń. oraz dodatkowo: a) kawa świeżo parzona w ekspresie, serwowana z ekspresu lub termosów -minimum 200 ml/1 osobę, b) mleczko do kawy 10% - minimum 10 gram/1 osobę, c) cukier w jednorazowych torebkach, d) herbata ekspresowa w różnych wariantach smakowych do wyboru (co najmniej 2 rodzaje) pakowana w oddzielnych torebkach parzona wrzątkiem, e) cytryna, f) ciasto domowe co najmniej dwa rodzaje: (orzechowiec, szarlotka, sernik) - minimum 200 g/1 osobę g) 2 rodzaje soków 100 % co najmniej - 200 ml/1 osobę h) woda gazowana i niegazowana w butelkach - 0,25 l/1 osobę Sposób podania: w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklaneczek do zimnych napojów, łyżeczek i serwetek (nie dopuszcza się stosowania plastikowych sztućców i naczyń), woda gazowana i niegazowana w butelkach, soki serwowane w szklanych dzbankach. Wykonawca zobowiązany jest do udekorowania stołu m.in.: obrusy jednolitego koloru (wyklucza się obrusy jednorazowe), kompozycja dopasowana do wnętrza oraz obejmować musi, co najmniej 2 obrusy dobrane do siebie, umiejętnie upięte od strony reprezentacyjnej, zasłaniające nogi stołu, możliwość wykorzystania dekoracji z kwiatów i serwetek..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 13.03.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie niniejszego zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tj. warunki dotyczące: posiadania wiedzy i doświadczenia - tj. Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia ich działalności jest krótszy - w tym okresie - zrealizowali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonują minimum 2 usługi cateringowe, oraz potwierdzą, że zadania te zostały wykonane należycie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Żywność ekologiczna - 10

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza ewentualną zmianę następujących postanowień umownych: Termin realizacji umowy - w przypadku zmiany terminów targi z przyczyn niezależnych od Zamawiającego - nowy termin realizacji zamówienia nie może przypadać w okresie dłuższym niż 14 dni od pierwotnego terminu realizacji umowy. W przypadku, gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy. Zmianę liczby uczestników targów określonej w rozdziale I.5 SIWZ, nie więcej niż o 10% w stosunku do pierwotnej liczby

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ciz.walbrzych.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu siedziba: Rynek 6, 58 - 300 WAŁBRZYCH.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.02.2015 godzina 12:00, miejsce: Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu siedziba: Rynek 6, 58 - 300 WAŁBRZYCH.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: W ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 10 marca 2015r. w Jeleniej Górze dla max 55 osób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 10 marca 2015r. w Jeleniej Górze w dla max 55 osób.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 10.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 11 marca 2015r. w Legnicy dla max 60 osób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 11 marca 2015r. w Legnicy dla max 60 osób.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 11.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 12 marca 2015r. w Wałbrzychu dla max 61 osób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 12 marca 2015r. w Wałbrzychu dla max 61 osób.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 12.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 13 marca 2015r. dla max 92 osób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na spotkaniu z Liderami SZPR w dniu 13 marca 2015r. dla max 92 osób.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 13.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.