To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2012-05-25
Konin: Sukcesywna dostawa pod³o¿y bakteriologicznych dla Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie
Numer og³oszenia: 173428 - 2012; data zamieszczenia: 25.05.2012
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 135886 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Koninie, ul. Staszica 16, 62-500 Konin, woj. wielkopolskie, tel. 063 2439052, faks 063 2439057.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Organ kontroli pañstwowej lub ochrony prawa, s±d lub trybuna³.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Sukcesywna dostawa pod³o¿y bakteriologicznych dla Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pod³o¿y bakteriologicznych do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie, ul. Staszica 16. 2.Zamawiaj±cy nie dopuszcza sk³adania ofert czê¶ciowych. 3.Przedmiot zamówienia obejmuje równie¿ transport zamawianych pod³o¿y na koszt Wykonawcy. 4. Dostawa przedmiotu zamówienia bêdzie siê odbywa³a w miarê bie¿±cego zapotrzebowania. 5. Pod³o¿a powinny byæ wyprodukowane zgodnie z systemem zarz±dzania jako¶ci± ISO 9001. 6. Sk³ad po¿ywek powinien byæ zgodny z przytoczonymi normami. 7. Do ka¿dej dostarczanej partii suchych po¿ywek i suplementów nale¿y do³±czyæ dokumentacjê zawieraj±c±: - nazwa producenta - nazwê po¿ywki - sk³ad po¿ywki i suplementu - numer wyprodukowanej partii - numer katalogowy - datê przydatno¶ci do u¿ycia - kartê charakterystyki - warto¶æ pH przed u¿yciem po¿ywki - czyteln± i szczegó³ow± instrukcjê przygotowania po¿ywki - informacjê o warunkach przechowywania - ¶wiadectwo kontroli jako¶ci 8. Po¿ywka bazowa i odpowiadaj±cy jej suplement musz± pochodziæ od tego samego producenta. 9. Przygotowanie po¿ywki nie mo¿e wymagaæ zastosowania sterylizacji przy u¿yciu filtrów bakteriologicznych. 10. ¦wiadectwo kontroli jako¶ci od producenta musi zawieraæ nastêpuj±ce informacje; - w³a¶ciwo¶ci fizyczne po¿ywki - wykaz szczepów wzorcowych ATCC u¿ytych do kontroli - wykaz szczepów wzorcowych u¿ytych do kontroli powinien zawieraæ wszystkie szczepy wymienione w specyfikacji technicznej PKN -CEN ISO/TS 11133- 2 - wykaz szczepów wzorcowych ATCC wymaganych do przeprowadzenia przez u¿ytkownika kontroli ujemnej( najmniej dwa szczepy) i dodatniej ( najmniej dwa szczepy) - kontrola jako¶ciowa - kontrola ilo¶ciowa wyra¿ona liczbowo w postaci procentowego odzysku bakterii z po¿ywki badanej oraz liczbowo w postaci wzrostu bakterii w jtk - data wystawienia ¶wiadectwa 11. Ka¿da partia po¿ywek gotowych musi zawieraæ nastêpuj±ce informacje: - nazwa produktu i producenta - numer serii - termin wa¿no¶ci - sk³ad - ogólna charakterystyka po¿ywki ( kolor, pH, sterylno¶æ, opakowanie) - ¶wiadectwo kontroli jako¶ci ( wykaz szczepów wzorcowych ATCC, ilo¶ciowe oznaczenie odzysku w postaci wzrostu bakterii w jtk, opis morfologii kolonii) - opis ka¿dej p³ytki ( nazwa po¿ywki, nr serii , data wa¿no¶ci, godzina rozlania po¿ywki) 12. Terminy wa¿no¶ci po¿ywek i innych preparatów diagnostycznych: - po¿ywki suche i suplementy min. 1 rok - po¿ywki gotowe na p³ytkach min. 8 tygodni - surowice lateksowe min. 1 rok Wielko¶æ zamówienia stanowi za³±cznik nr 2 do SIWZ..
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 24.95.60.00 - Peptony i substancje bia³kowe 33.69.40.00 - Czynniki diagnostyczne .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.05.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ARGENTA INVESTMENTS SP. Z O.O.
jakie przetargi wygra³a firma
ARGENTA INVESTMENTS SP. Z O.O.
- Argenta Sp.z o.o., ul. Polska 114, 60-401 Poznañ, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 48709,47 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 41733,26
Oferta z najni¿sz± cen±: 34338,67 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 41733,26
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KONINA
- "Bie¿±ce utrzymanie oznakowania poziomego dróg na terenie miasta Konina"
- "Dostawa pieczywa ¶wie¿ego , bu³ki tartej oraz wyrobów cukierniczych"
- Przygotowanie, dostawa oraz wydawanie gor±cego posi³ku dla podopiecznych Miejskiego O¶rodka Pomocy Rodzinie w Koninie
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola nr 7 "Bolek i Lolek" w Koninie w 2025 r.
wiêcej: przetargi w Koninie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów diagnostycznych i odczynników chemicznych
- "Dostawa leków, ¶rodków farmaceutycznych i materia³ów szewnych do Apteki Szpitalnej na potrzeby "Pro-Medica" w E³ku Sp. z o.o."
- Testy molekularne do pilnych badañ uk³adu oddechowego, pokarmowego i nerwowego wraz z dzier¿aw± dwóch modu³ów analizatora.
- Zakup i dostawa leków antyretrowirusowych, testów diagnostycznych oraz szczepionek.
- sprzêt kardiologiczny ma³oinwazyjny (stymulatory).
wiêcej: Peptony i substancje bia³kowe »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.