To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-09-04
Płośnica: USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA
UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA
TERENIE GMINY PŁOŚNICA W OKRESIE WRZESIEŃ - GRUDZIEŃ 2013
Numer ogłoszenia: 177759 - 2013; data zamieszczenia: 04.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 304506 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Lipowa 5, 13-206 Płośnica, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 23 696 80 36, faks 23 696 86 12.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY PŁOŚNICA W OKRESIE WRZESIEŃ - GRUDZIEŃ 2013.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Część I: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a. Szkoła Podstawowa w Płośnicy - posiłki dla około 95 uczniów dostarczane do godz.1000 b. Szkoła Podstawowa w Wielkim Łęcku - posiłki dla około 45 uczniów dostarczane do godz.1030 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a. dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b. trzy dni w tygodniu drugie danie: i. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; ii. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 6. Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do akceptacji, a następnie dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. Część II: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a. Szkoła Podstawowa w Niechłoninie - posiłki dla około 20 uczniów dostarczane do godz.1100 b. Szkoła Podstawowa w Gródkach - posiłki dla około 20 uczniów dostarczane do godz.1015 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a. dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b. trzy dni w tygodniu drugie danie: i. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; ii. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 6. Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do akceptacji, a następnie dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni.. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. Część III: 1. Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem miejsca do ich spożywania bez konieczności dowozu uczniów: a) dla około 50 uczniów Gimnazjum im. Jana Pawła II w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; b) dla około 10 uczniów Zespołu Szkół w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) trzy dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; b. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca przedstawiał będzie do akceptacji Zamawiającego jadłospis na co najmniej 5 dni, a następnie: a. 1 egzemplarz wywiesi w miejscu realizowania usługi; b. 1 egzemplarz dostarczy dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia. 5. Posiłki wydawane będą w lokalu dopuszczonym decyzją państwowego inspektora sanitarnego do żywienia zbiorowego wykazanym w ofercie stanowiącej załącznik do niniejszej umowy. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. Wykonawca w miejscu wydawania i spożywania przez uczniów posiłków zapewni odpowiednią temperaturę powietrza wynoszącą minimum 18oC. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb, pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i ich odbiorem oraz wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych: w Płośnicy, Wielkim Łęcku..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.08.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
- Przedsiębiorstwo Wielobranżowe, Produkcja Handel Usługi, Tomasz Drewnowski,, ul. Wiśniowa 10, 78-400 Szczecinek, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 32323,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 26013,96
Oferta z najniższą ceną: 25087,10 / Oferta z najwyższą ceną: 26013,96
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i ich odbiorem oraz wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych: w Niechłoninie, Gródkach.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.08.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
- Przedsiębiorstwo Wielobranżowe, Produkcja Handel Usługi, Tomasz Drewnowski, ul. Wiśniowa 10, 78-400 Szczecinek, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9235,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 7432,56
Oferta z najniższą ceną: 7167,74 / Oferta z najwyższą ceną: 7432,56
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem stołówki dla uczniów Gimnazjum im. Jana Pawła II i Zespołu Szkół w Gródkach
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.08.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
USŁUGI MEDYCZNE TOMASZ DREWNOWSKI
- Przedsiębiorstwo Wielobranżowe, Produkcja Handel Usługi, Tomasz Drewnowski, ul. Wiśniowa 10, 78-400 Szczecinek, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20779,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 21279,02
Oferta z najniższą ceną: 21279,02 / Oferta z najwyższą ceną: 21279,02
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Starym Folwarku i Punktu Przedszkolnego w Starym Folwarku
- "Sukcesywne przygotowanie jednego posiłku dziennie (dwudaniowego obiadu) dla dzieci oddziałów szkolnych wraz dostawą od stycznia do grudnia 2025 r."
- Wykonywanie usług gastronomicznych dla wychowanek Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kwidzynie
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu oraz wydaniu na naczyniach zmywalnych posiłków dla dzieci w Szkole Podstawowej im. Bolesława Krzywoustego w Kamieńcu Wrocławskim.
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Publicznego Integracyjnego Przedszkola Leśne Skrzaty w Czajkowie w 2025 roku
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Szkoły Podstawowej im. gen. J. Ziętka w Wieszowie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.