eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PłośnicaUSŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY PŁOŚNICA W OKRESIE WRZESIEŃ - GRUDZIEŃ 2013

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-07-30

Płośnica: USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY PŁOŚNICA W OKRESIE WRZESIEŃ - GRUDZIEŃ 2013
Numer ogłoszenia: 304506 - 2013; data zamieszczenia: 30.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Lipowa 5, 13-206 Płośnica, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 23 696 80 36, faks 23 696 86 12.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY PŁOŚNICA W OKRESIE WRZESIEŃ - GRUDZIEŃ 2013.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a. Szkoła Podstawowa w Płośnicy - posiłki dla około 95 uczniów dostarczane do godz.1000 b. Szkoła Podstawowa w Wielkim Łęcku - posiłki dla około 45 uczniów dostarczane do godz.1030 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a. dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b. trzy dni w tygodniu drugie danie: i. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; ii. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 6. Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do akceptacji, a następnie dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. Część II: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a. Szkoła Podstawowa w Niechłoninie - posiłki dla około 20 uczniów dostarczane do godz.1100 b. Szkoła Podstawowa w Gródkach - posiłki dla około 20 uczniów dostarczane do godz.1015 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a. dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b. trzy dni w tygodniu drugie danie: i. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; ii. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 6. Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do akceptacji, a następnie dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni.. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. Część III: 1. Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem miejsca do ich spożywania bez konieczności dowozu uczniów: a) dla około 50 uczniów Gimnazjum im. Jana Pawła II w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; b) dla około 10 uczniów Zespołu Szkół w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) trzy dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; b. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca przedstawiał będzie do akceptacji Zamawiającego jadłospis na co najmniej 5 dni, a następnie: a. 1 egzemplarz wywiesi w miejscu realizowania usługi; b. 1 egzemplarz dostarczy dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia. 5. Posiłki wydawane będą w lokalu dopuszczonym decyzją państwowego inspektora sanitarnego do żywienia zbiorowego wykazanym w ofercie stanowiącej załącznik do niniejszej umowy. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. Wykonawca w miejscu wydawania i spożywania przez uczniów posiłków zapewni odpowiednią temperaturę powietrza wynoszącą minimum 18oC. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb, pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.09.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 6.2.2.1. Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności jeżeli: a) oświadczy, że posiada takie uprawnienia; b) posiada zezwolenie państwowego inspektora sanitarnego na prowadzenie działalności będącej przedmiotem zamówienia. Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 SIWZ złożonego przez Wykonawcę oraz na podstawie dokumentu określonego w pkt. 8.2.1 SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 6.2.2.2. Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada wiedzę i doświadczenie umożliwiające realizację zamówienia, jeżeli oświadczy, że posiada wiedzę i doświadczenie. Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 SIWZ złożonego przez Wykonawcę oraz na podstawie dokumentu określonego w pkt. 8.1.2 SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 6.2.2.3. Zamawiający uzna, że Wykonawca dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia jeżeli: a) oświadczy, że dysponuje potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, b) dysponuje przynajmniej jednym pojazdem przystosowanym do przewozu żywności i posiadającym zezwolenie państwowego inspektora sanitarnego do przewozu tej żywności dla I i II części zamówienia; c) dysponuje lokalem dopuszczonym decyzją państwowego inspektora sanitarnego do żywienia zbiorowego dla III części zamówienia. d) W przypadku, gdy Wykonawca składać będzie ofertę na całość zamówienia, zobowiązany jest wykazać się jednocześnie spełnianiem warunków określonych w pkt a, b i c. Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę: oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 oraz dokumentów określonych w pkt 8.3.1 i 8.3.2 SIWZ. a w przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na potencjale technicznym innych podmiotów również na podstawie dokumentu określonego w pkt 8.4.1 SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 6.2.2.3. Zamawiający uzna, że Wykonawca dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia jeżeli: a) oświadczy, że dysponuje potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, b) dysponuje przynajmniej jednym pojazdem przystosowanym do przewozu żywności i posiadającym zezwolenie państwowego inspektora sanitarnego do przewozu tej żywności dla I i II części zamówienia; c) dysponuje lokalem dopuszczonym decyzją państwowego inspektora sanitarnego do żywienia zbiorowego dla III części zamówienia. d) W przypadku, gdy Wykonawca składać będzie ofertę na całość zamówienia, zobowiązany jest wykazać się jednocześnie spełnianiem warunków określonych w pkt a, b i c. Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę: oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 oraz dokumentów określonych w pkt 8.3.1 i 8.3.2 SIWZ. a w przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na potencjale technicznym innych podmiotów również na podstawie dokumentu określonego w pkt 8.4.1 SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 6.2.2.4. Zamawiający uzna, że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej realizację zamówienia jeżeli oświadczy, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej realizację zamówienia; Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.plosnica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W PŁOŚNICY 13-206 Płośnica ul. Lipowa 5.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.08.2013 godzina 14:00, miejsce: GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W PŁOŚNICY 13-206 Płośnica ul. Lipowa 5 Sekretariat, pokój nr 2, I piętro., pokój nr 2, I piętro..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i ich odbiorem oraz wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych: w Płośnicy, Wielkim Łęcku..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a. Szkoła Podstawowa w Płośnicy - posiłki dla około 95 uczniów dostarczane do godz.1000 b. Szkoła Podstawowa w Wielkim Łęcku - posiłki dla około 45 uczniów dostarczane do godz.1030 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a. dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b. trzy dni w tygodniu drugie danie: i. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; ii. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 6. Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do akceptacji, a następnie dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.09.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i ich odbiorem oraz wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych: w Niechłoninie, Gródkach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a. Szkoła Podstawowa w Niechłoninie - posiłki dla około 20 uczniów dostarczane do godz.1100 b. Szkoła Podstawowa w Gródkach - posiłki dla około 20 uczniów dostarczane do godz.1015 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a. dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b. trzy dni w tygodniu drugie danie: i. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; ii. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 6. Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do akceptacji, a następnie dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni.. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.09.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem stołówki dla uczniów Publicznego Gimnazjum i Zespołu Szkół w Gródkach..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem miejsca do ich spożywania bez konieczności dowozu uczniów: a) dla około 50 uczniów Gimnazjum im. Jana Pawła II w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; b) dla około 10 uczniów Zespołu Szkół w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) trzy dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso lub ryba 100g + surówka 100 g; b. sporadycznie (nie częściej niż cztery razy w miesiącu kalendarzowym) dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca przedstawiał będzie do akceptacji Zamawiającego jadłospis na co najmniej 5 dni, a następnie: a. 1 egzemplarz wywiesi w miejscu realizowania usługi; b. 1 egzemplarz dostarczy dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia. 5. Posiłki wydawane będą w lokalu dopuszczonym decyzją państwowego inspektora sanitarnego do żywienia zbiorowego wykazanym w ofercie stanowiącej załącznik do niniejszej umowy. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. Wykonawca w miejscu wydawania i spożywania przez uczniów posiłków zapewni odpowiednią temperaturę powietrza wynoszącą minimum 18oC. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb, pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.09.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.