Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-08-01
Nadarzyn: PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA UCZNIÓW OBJĘTYCH POMOCĄ PRZEZ GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NADARZYNIE
Numer ogłoszenia: 178534 - 2008; data zamieszczenia: 01.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Nadarzyn, ul. Mszczonowska 19, 05-830 Nadarzyn, woj. mazowieckie, tel. 022 7298185, fax 022 7298175.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.nadarzyn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA UCZNIÓW OBJĘTYCH POMOCĄ PRZEZ GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NADARZYNIE.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest: 1) przygotowanie pełnych obiadów składających się z zupy, drugiego dania, surówki i kompotu lub soku, dla uczniów w nw. szkołach, a) minimum trzy razy w tygodniu drugie danie-potrawa mięsna, b) to samo danie nie może powtórzyć się w jadłospisie więcej niż trzy razy w ciągu miesiąca, c) to samo danie nie może powtórzyć się dwa lub więcej razy w tym samym tygodniu, 2) dostawa przygotowanych obiadów w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach i wydawanie w jednorazowych naczyniach, w stołówce szkolnej lub miejscu wskazanym przez dyrekcję szkoły uczniom uprawnionym do bezpłatnego wyżywienia, wytypowanych przez dyrektora szkoły,(pojemniki termoizolacyjne, termosy oraz jednorazowe naczynia muszą spełniać wymogi sanitarne określone przepisami ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz przepisami wykonawczymi do ustawy), 3) przewóz przygotowanych obiadów środkami transportu i w sposób zgodny z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. z dn.10.02.2003r.), 4) obiady wydawane będą w dniach nauki szkolnej tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem: ferii, wakacji, zielonej szkoły, przerw świątecznych oraz absencji chorobowej ucznia, 5) obiady wydawane będą w godzinach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych szkół, 6) przestrzeganie wymogów odpowiedniej wartości kalorycznej przygotowanych obiadów, 2. Przewidywana liczba uczniów objętych dożywianiem 140 : - Gimnazjum w Nadarzynie 45 osób - Szkoła Podstawowa w Nadarzynie 45 osób - Szkoła Podstawowa w Woli Krakowiańskiej 20 osób - Szkoła Podstawowa w Młochowie 20 osób - Szkoła Podstawowa w Kostowcu 10 osób 3. O nieobecności dziecka z listy Dyrektor powiadamia Wykonawcę z jednodniowym wyprzedzeniem. 4. Utrzymywanie pomieszczenia (stołówki) w odpowiednim stanie sanitarno-higienicznym oraz zawarcie umowy na wywóz nieczystości stałych (jednorazowe naczynia i sztućce, odpadki po wydanych obiadach itp.) i ponoszenie opłat z tego tytułu. 5. Przestrzeganie porządku, zasad bhp i p.poż. obowiązujących w placówkach oświatowych i prowadzenie działalności w sposób nie kolidujący z normalnym funkcjonowaniem szkół. 6. Cena jednego pełnego obiadu nie może być wyższa niż 5,53 zł brutto (w tym 7% podatku VAT).
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) zaświadczenie lub inny dokument z Sanepidu, wystawione w miesiącach kwiecień - czerwiec br. potwierdzające, że lokal, w którym przygotowywane są posiłki, spełnia wymagane prawem wymogi sanitarno-higieniczne, załączone do oferty, 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, a) Wykonawca dysponuje środkiem transportu spełniającym wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. z dn.10.02.2003r.), potwierdzone oświadczeniem zawartym w formularzu oferty, 3) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) Nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy z dnia 29.01.2004r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. Nr 223 poz.1655) i potwierdzą spełnianie warunków określonych w art. 22 ust.1 Prawa zamówień publicznych : a) oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i art.24 ustawy Prawo zamówień publicznych zawarte w formularzu oferty. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana wg formuły spełnia/nie spełnia. Nie spełnienie w/w warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, W przypadku składania oferty przez wykonawców występujących wspólnie, w/w dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. b) zaświadczenie lub inny dokument z Sanepidu, wystawione w miesiącach kwiecień - czerwiec br. potwierdzające, że lokal, w którym przygotowywane są posiłki, spełnia wymagane prawem wymogi sanitarno-higieniczne, załączone do oferty, 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, a) Wykonawca dysponuje środkiem transportu spełniającym wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. z dn.10.02.2003r.), potwierdzone oświadczeniem zawartym w formularzu oferty, 3) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) Nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy z dnia 29.01.2004r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. Nr 223 poz.1655) i potwierdzą spełnianie warunków określonych w art. 22 ust.1 Prawa zamówień publicznych : a) oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i art.24 ustawy Prawo zamówień publicznych zawarte w formularzu oferty.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.nadarzyn.eobip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NADARZYNIE, 05-830 NADARZYN, PL. KS. J. PONIATOWSKIEGO 2,.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.08.2008 godzina 14:00, miejsce: Urząd Gminy Nadarzyn, 05-830 Nadarzyn, ul. Mszczonowska 19, pokój nr 102.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Termin wykonania zamówienia - od 01.09.2008r. do 31.12.2009r.
INNE PRZETARGI NADARZYN
więcej: przetargi NADARZYN »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Starym Folwarku i Punktu Przedszkolnego w Starym Folwarku
- "Sukcesywne przygotowanie jednego posiłku dziennie (dwudaniowego obiadu) dla dzieci oddziałów szkolnych wraz dostawą od stycznia do grudnia 2025 r."
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu oraz wydaniu na naczyniach zmywalnych posiłków dla dzieci w Szkole Podstawowej im. Bolesława Krzywoustego w Kamieńcu Wrocławskim.
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Publicznego Integracyjnego Przedszkola Leśne Skrzaty w Czajkowie w 2025 roku
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Szkoły Podstawowej im. gen. J. Ziętka w Wieszowie
- Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Dobieszu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.