Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-06-05
Koszalin: Zamówienie publiczne 2/ż/2009 dotyczące dostaw mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 181326 - 2009; data zamieszczenia: 05.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3475200, faks 094 3410042.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie publiczne 2/ż/2009 dotyczące dostaw mięsa i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i wyrobów mięsnych, które wg Wspólnego Słownika Zamówień należą do grupy15100000-9 oraz 15412100-0. Artykuły spożywcze objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych: PN-65/A-82000; PN-A-82007:1996 wraz ze zmianą PN-A-82007/A1:1998; PN-A-82022; PN-76/A-85700; PN - 88/A-85804; PN-A-86523; PN-A-86525; PN-A-86526:1995 wraz ze zmianą; PN-A-86527 oraz PN-92/A-86521,PN-A-86524. Kiszka ziemniaczana jest wyrobem we flaku jadalnym. Kiełbasa w nojaxie - jest to parówka cienka we flaku niejadalnym. Wędliny oraz mięso winny mieć termin przydatności nie krótszy niż 5 dni (przechowywane w warunkach chłodniczych),a wyroby podrobowe winny mieć termin przydatności nie krótszy niż 48h licząc od dnia zrealizowania dostawy. Wszystkie artykuły mają mieć barwę swoistą dla danego wyrobu, osłonki nie mogą odchodzić od farszu, niedopuszczalna jest barwa szarozielona oraz zawilgocenie osłonki. Dowóz dostaw gwarantuje wykonawca własnym środkiem transportu, który posiada stosowne decyzje administracyjne wydane przez urzędowe organy kontroli żywności, w terminie podanym przez zamawiającego. Wykonawca odpowiada za stan techniczny i jakościowy dostarczanych produktów do magazynów żywnościowych znajdujących się na terenie zakładu zamawiającego. Każdy dostarczany produkt musi posiadać oznakowanie zgodnie z zapisami rozdziału 11 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). Wykonawca dostarcza przy każdej dostawie Handlowy Dokument Identyfikacyjny oraz na każde żądanie zamawiającego atestaty jakości (lub certyfikaty jakości, jeżeli takie posiada). W uzasadnionych przypadkach zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, na koszt dostawcy badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. W przypadku, gdy wykonawca nie jest producentem środków spożywczych ujętych w grupie asortymentowej zobowiązany jest do dołączenia do oferty listy wszystkich podwykonawców, od których będzie pozyskiwał środki spożywcze i wszystkich podwykonawców, za pomocą których będzie realizowany przedmiot zamówienia. Wykonawca jest zobowiązany zaznaczyć w ofercie części zamówienia, których wykonanie będzie powierzone podwykonawcy. Lp. Nazwa artykułu Ilość kg Kwota wadium w zł 1 blok drobiowy 1000kg wadium 119,80zł 2 blok z indyka 1000 kg wadium 150,20zł 3 blok szwajcarski 1000 kg wadium 102,80zł 4 boczek mielony 1000 kg wadium 93,20zł 5 flaki wołowe 500 kg wadium 56,50zł 6 indyk mrożony 3000 kg wadium 516,60zł 7 karkówka z/k 1300 kg wadium 204,10zł 8 kaszanka 700 kg wadium 28,28zł 9 kiełbasa biała parzona 900 kg wadium 95,76zł 10kiełbasa biwakowa 900 kg wadium 81,18zł 11kiełbasa jarmarczna 900 kg wadium 85,68zł 12kieł. krakowska parzona drobiowa 200 kg wadium 32,24zł 13kiełbasa kanapkowa 800 kg wadium 73,44zł 14kiełbasa lunch-meat 1000 kg wadium 101,40zł 15kiełbasa mortadela 1000 kg wadium 79,00zł 16kiełbasa ogniskowa 1000 kg wadium 92,40zł 17kiełbasa parówkowa drobiowa 800 kg wadium 67,36zł 18kiełbasa pasztetowa 800 kg wadium 31,68zł 19kiełbasa popularna drobiowa 200 kg wadium 22,72zł 20kiełbasa popularna 1000 kg wadium 94,20zł 21kiełbasa studencka 700 kg wadium 65,94zł 22kiełbasa swojska 900 kg wadium 96,84zł 23kiełbasa szynkowa wieprzowa 200 kg wadium 35,60zł 24kiełbasa szynkowa drobiowa 200 kg wadium 34,92zł 25kiełbasa śląska 200 kg wadium 24,48zł 26kiełbasa śniadaniowa 800 kg wadium 74,08zł 27kiełbasa w nojaxie 1000 kg wadium 82,00zł 28kiełbasa zwyczajna drobiowa 1000 kg wadium 95,80zł 29kiszka ziemniaczana 1100 kg wadium 119,68zł 30kurczak mrożony 3000 kg wadium 333,00zł 31łopatka wieprzowa 2000 kg wadium 226,00zł 32metka 600 kg wadium 48,96zł 33mielonka tyrolska 700 kg wadium 71,54zł 34nerki wieprzowe 700 kg wadium 23,38zł 35pasztet pieczony 800 kg wadium 71,04zł 36pieczeń delikatesowa 1000 kg wadium 88,40zł 37podgardle wędzone 900 kg wadium 66,24zł 38Polędwica z indyka 200 kg wadium 33,44zł 39salceson czarny 400 kg wadium 22,40zł 40salceson włoski 500 kg wadium 31,10zł 41serca drobiowe 800 kg wadium 65,76zł 42smalec wieprzowy 800 kg wadium 31,84zł 43serdelki drobiowe 900 kg wadium 74,34zł 44szynka mozaika drobiowa 200 kg wadium 30,80zł 45szynka mielona drobiowa 600 kg wadium 66,72zł 46szynka gotowana 200 kg wadium 38,56zł 47szynka tyrolska 200 kg wadium 23,32zł 48wątroba wieprzowa 900 kg wadium 38,70zł 49wołowina kl.II 2000 kg wadium 298,80zł 50żołądki drobiowe 800 kg wadium 91,20zł.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 50.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: dla całości zamówienia 4 533,42zł. Kwoty wadium dla poszczególnych części zamówienia podano w pkt. 3 specyfikacji istotnych warunków zamówienia.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki art. 22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004r.(tekst jednolity Dz.U.z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008r. Nr 171, poz. 1058) i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawa Zamówień Publicznych, oraz którzy zaoferują dostawy artykułów objętych niniejszym postępowaniem, odpowiadające wymaganiom określonym przez zamawiającego. 2) Wykonawca winien spełniać wymagania działu IV ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). 3) Wykonawca powinien dysponować środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych utrzymującym parametry dotyczące temperatury przechowywania produktów (chłodnia i/lub mroźnia) posiadającym zaświadczenie dopuszczające pojazd do przewozu żywności wystawione przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub inny organ do tego uprawniony (np.: Powiatowego Lekarza Weterynarii). 4) Wykonawca powinien dysponować personelem przeszklonym i posiadającym zaświadczenie o uzyskaniu kwalifikacji w zakresie podstawowych zagadnień higieny wymaganych od osób biorących udział w produkcji lub obrocie środkami spożywczymi. Spełnianie warunków udziału w postępowaniu zostanie przez Zamawiającego ocenione poprzez zbadanie treści oświadczeń i dokumentów przedłożonych przez wykonawców..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia lub dokumenty dostarczane przez oferentów w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1- aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert zgodnie z § 1 ustęp 1 punkt 2 Rozp. Prezesa Rady Ministrów z dnia 19.05.2006r. Dz. U. Nr 87 poz.605). 2- Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia; wykaz musi zawierać następujące dane: status własności pojazdu (własny/dzierżawiony), markę pojazdu, rok produkcji pojazdu, nr rejestracyjny pojazdu, wraz z decyzjami administracyjnymi organów urzędowej kontroli żywności, że środki te spełniają wymagania sanitarne do przewozu żywności. 3- Kopię, wydanego przez akredytowany podmiot, certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcę oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). 4- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art.44 ustawy-załącznik nr 2 Dokumenty (prócz oświadczeń) mogą być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez wykonawcę za zgodność z oryginałem..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Koszalinie ul. Strefowa 17.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2009 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Koszalinie ul. Strefowa 17.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z KOSZALINA
- Świadczenie usług pocztowych na rzecz Powiatowego Urzędu Pracy w Koszalinie w 2025 r.
- Świadczenie usług całodobowej ochrony fizycznej dla Domu Pomocy Społecznej "Zielony Taras" w Koszalinie
- Zakup samochodów osobowych na potrzeby prokuratur okręgu koszalińskiego
- Ochrona fizyczna i elektroniczna osób i mienia w budynkach będących siedzibami Prokuratur Rejonowych okręgu koszalińskiego
- "Dostawa kart podarunkowych na potrzeby pracowników Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej Spółki z o.o. w Koszalinie przy ulicy Komunalnej 5 ".
- Sprzęt medyczny jednorazowego użytku dla potrzeb Urologii
więcej: przetargi w Koszalinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa produktów do Internatu Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach na 2025 rok
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie"
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Powiat Strzyżowski - Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy we Frysztaku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.