Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-01-19
Biesiekierz: SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ IM. ANSELMA ALOJZEGO MŁODZIKA W PARSOWIE
z podziałem na zadania:
1. Sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno-wędliniarskich (CPV-15.10.00.00-9),
2. Sukcesywne dostawy mleka, produktów mleczarskich i tłuszczy (CPV 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3),
3. Sukcesywne dostawy produktów ogólno-spożywczych (kod CPV 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7),
4. Sukcesywne dostawy świeżych warzyw, owoców i ziemniaków (kod CPV 03.20.00.00-3)
Numer ogłoszenia: 18510 - 2012; data zamieszczenia: 19.01.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Stowarzyszenie "MÓJ DOM - MOJE MIEJSCE NA ZIEMI" , Parsowo 25, 76-039 Biesiekierz, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 3180 359, faks 94 3180 525.
- Adres strony internetowej zamawiającego: dps.parsowo.ibip.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: organizacja pozarządowa - stowarzyszenie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ IM. ANSELMA ALOJZEGO MŁODZIKA W PARSOWIE z podziałem na zadania: 1. Sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno-wędliniarskich (CPV-15.10.00.00-9), 2. Sukcesywne dostawy mleka, produktów mleczarskich i tłuszczy (CPV 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3), 3. Sukcesywne dostawy produktów ogólno-spożywczych (kod CPV 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7), 4. Sukcesywne dostawy świeżych warzyw, owoców i ziemniaków (kod CPV 03.20.00.00-3).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ IM. ANSELMA ALOJZEGO MŁODZIKA W PARSOWIE z podziałem na zadania: 1. Sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno-wędliniarskich (CPV-15.10.00.00-9), 2. Sukcesywne dostawy mleka, produktów mleczarskich i tłuszczy (CPV 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3), 3. Sukcesywne dostawy produktów ogólno-spożywczych (kod CPV 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7), 4. Sukcesywne dostawy świeżych warzyw, owoców i ziemniaków (kod CPV 03.20.00.00-3). Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych. Szczegółowy rodzaj, asortyment oraz ilości określają załączniki nr 2a, 2b, 2c i 2d do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia i załącznikach do niej.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7, 03.21.20.00-0, 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca jest zobowiązany udokumentować wykonanie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jednej dostawy odpowiadającej swoim rodzajem oraz porównywalną wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia tj. dostawa artykułów spożywczych Zadanie Nr . Wykonawca musi złożyć wykaz na/wg załącznika nr 5 do SIWZ wraz z wymaganymi załącznikami. Ocena spełniania w/w warunków zostanie dokonana w oparciu o złożone przez Wykonawcę oświadczenia i dokumenty na zasadzie spełnia / nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) formularz ofertowy, 2) zestawienie ilościowo-cenowe dla zadania nr , 3) pełnomocnictwo /jeżeli występuje/, 4) oświadczenie Wykonawcy, że wdrożył zasady i procedury, spełnia wymagania higieniczne i warunki konieczne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.parsowo.ibip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Stowarzyszenie MOJ DOM - MOJE MIEJSCE NA ZIEMI w Parsowie, Parsowo 25, 76-039 Biesiekierz.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.01.2012 godzina 13:00, miejsce: Siedzibia Stowarzyszenia MÓJ DOM - MOJE MIEJSCE NA ZIEMI w Parsowie w pokoju nr 102 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno-wędliniarskich.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy rodzaj, asortyment oraz ilości określa załącznik nr 2a do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia i załącznikach do niej.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywne dostawy mleka, produktów mleczarskich i tłuszczy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy rodzaj, asortyment oraz ilości określa załącznik nr 2b do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia i załącznikach do niej.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Sukcesywne dostawy produktów ogólno-spożywczych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy rodzaj, asortyment oraz ilości określa załącznik nr 2c do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia i załącznikach do niej.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Sukcesywne dostawy świeżych warzyw, owoców i ziemniaków.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy rodzaj, asortyment oraz ilości określa załącznik nr 2d do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia i załącznikach do niej.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.20.00-0, 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 77 w Gdańsku z podziałem na 7 części
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jedlance. ZADANIE PODZIELONE NA 9 CZĘŚCI
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Książu Wielkim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
więcej: Ziemniaki i warzywa suszone »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.