eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ko³obrzegsukcesywne dostawy miêsa wo³owego, wieprzowego oraz przetworów.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2009-06-10

Ko³obrzeg: sukcesywne dostawy miêsa wo³owego, wieprzowego oraz przetworów.
Numer og³oszenia: 186814 - 2009; data zamieszczenia: 10.06.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zak³ad Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Ko³obrzegu , ul. Portowa 22, 78-100 Ko³obrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3544620, faks 094 3544621.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: sukcesywne dostawy miêsa wo³owego, wieprzowego oraz przetworów..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy miêsa wo³owego, wieprzowego oraz przetworów przez okres jednego roku licz±c od dnia podpisania umowy, transportem wykonawcy na jego koszt.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.11.11.00 - Wo³owina 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. O udzielenia zamówienia ubiegaæ siê mog± Wykonawcy, którzy: a) s± uprawnieni do wystêpowania w obrocie gospodarczym, b) posiadaj± niezbêdne uprawnienia i zezwolenia na prowadzenie dzia³alno¶ci w zakresie bêd±cym przedmiotem zamówienia, c) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, d) dysponuj± niezbêdn± wiedz± i do¶wiadczeniem niezbêdnym do wykonania zamówienia, e) dysponuj± niezbêdnym potencja³em technicznym, w tym transportem i gwarantuj± dostawy w uzgodnionych terminach, na w³asny koszt i ryzyko, f) powiadaj± wdro¿ony system HACCP, g) produkcja lub dzia³alno¶æ Wykonawcy znajduje siê pod sta³ym nadzorem sanitarnym lub weterynaryjnym oraz kontroli jako¶ci produkcji w³a¶ciwych s³u¿b i instytucji, h) zobowi±¿± siê dostarczaæ ¶wiadectwo weterynaryjne wraz z ka¿d± dostaw±, i) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia i posiadaj± ¶rodki b±d¼ zdolno¶æ kredytow± na niezbêdnym do wykonania zamówienia poziomie, j) posiada ubezpieczenie w zakresie odpowiedzialno¶ci cywilnej z tytu³u prowadzenia dzia³alno¶ci bêd±cej przedmiotem niniejszego postêpowania o zamówienie publiczne, z rozszerzeniem na OC - produkt, k) wykonawcy, którzy dadz± gwarancjê realizacji dostawy na podstawie zamówienia wyprzedzaj±cego je o 24 godziny, a w sytuacjach wyj±tkowych nawet tego samego dnia..
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Dokumenty i o¶wiadczenia, jakie maja z³o¿yæ Wykonawcy, w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie: 1. Posiadania przez Wykonawcê uprawnieñ do wykonywania dzia³alno¶ci oraz ¿e nie jest wykluczony z postêpowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówieñ publicznych z 29 stycznia 2004 roku (potwierdzenie warunków okre¶lonych w Rozdziale V pkt. 1 lit. a-c): a) aktualny odpis z rejestru s±dowego (KRS), albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania oferty w niniejszym postêpowaniu, b) o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków przez wykonawcê, którego wzór stanowi za³±cznik nr 3 do specyfikacji, c) aktualna informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 oraz pkt. 9 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, d) aktualne za¶wiadczenie naczelnika w³a¶ciwego dla Wykonawcy urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca nie zalega z op³aceniem podatków i op³at lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonanie decyzji w tym zakresie, e) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego dla Wykonawcy Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca nie zalega z op³aceniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne lub spo³eczne lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonanie decyzji w tym zakresie, f) w przypadku gdy Wykonawca ma siedzibê poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a, c-e, sk³ada dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e: 1) nie otwarto jego likwidacji, ani nie og³oszono upad³o¶ci, 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie publiczne, 3) nie zalega z uiszczeniem podatków, op³at lub sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne lub zdrowotne, albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji odpowiedniego organu. g) decyzjê w³a¶ciwego organu lub inny równowa¿ny dokument zatwierdzaj±cy przetwórstwo miêsa wo³owego i wieprzowego przez wykonawcê lub podwykonawcê zamówienia (w przypadku gdy wykonawca zamówienia nie jest producentem). 2. Posiadania przez Wykonawcê niezbêdnej wiedzy i do¶wiadczenia, pracowników zdolnych do wykonania zamówienia oraz potencja³u technicznego (potwierdzenie warunków okre¶lonych w Rozdziale V pkt. 1 lit. d-h): h) wykaz wykonanych w ci±gu ostatnich trzech lat dostaw o podobnym zakresie i wielko¶ci, dla zamawiaj±cego prowadz±cego dzia³alno¶æ o takim samym lub zbli¿onym charakterze (domy wczasowe, hotele, sanatoria) z podaniem ich warto¶ci, dat wykonania i odbiorców oraz za³±czenia dokumentów potwierdzaj±cych nale¿yte wykonanie dostaw na druku stanowi±cym za³±cznik nr 4 do specyfikacji, przy czy Zamawiaj±cy przyjmuje, ¿e spe³ni ten warunek ten z Wykonawców, który w tym okresie realizowa³ co najmniej 3 zamówienia, i) odpis dokumentu potwierdzaj±cego wdro¿enie w firmie Wykonawcy zamówienia, systemu HACCP oraz sta³ego nadzoru weterynaryjnego lub sanitarnego, j) odpis decyzji w³a¶ciwego organu lub dokument równowa¿ny, dopuszczaj±cy ¶rodki transportu bêd±ce w dyspozycji wykonawcy do transportu ¶rodków spo¿ywczych zwierzêcego pochodzenia, k) odpis zg³oszenia dzia³alno¶ci gospodarczej w zakresie produkcji i obrotu artyku³ami rolno - spo¿ywczymi, do w³a¶ciwe organu kontroli jako¶ci handlowej, dotyczy to równie¿ podwykonawców zamówienia. 3. Potwierdzenia przez Wykonawcê, ¿e znajduje siê sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia (potwierdzenie warunków okre¶lonych w Rozdziale V pkt. 1 lit. i - j): l) o¶wiadczenie o pozostawaniu przez Wykonawcê w sytuacji finansowej i ekonomicznej umo¿liwiaj±cej wykonanie niniejszego zamówienia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 5 do niniejszej specyfikacji, m) odpis polisy ubezpieczenia Wykonawcy od odpowiedzialno¶ci cywilnej z tytu³u prowadzenia dzia³alno¶ci bêd±cej przedmiotem niniejszego postêpowania na sumê nie ni¿sz± w zakresie OC z rozszerzeniem na OC - produkt, o warto¶ci nie ni¿szej od warto¶ci zamówienia oraz o¶wiadczenie o zobowi±zaniu siê do przed³u¿enia tego ubezpieczenia na okres realizacji zamówienia wzór o¶wiadczenia stanowi za³±cznik nr 6 do niniejszej specyfikacji..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mswia-kolobrzeg.sanatoria.com.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zak³ad Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Ko³obrzegu, 78-100 Ko³obrzeg, ul. Portowa 22..

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 19.06.2009 godzina 09:00, miejsce: Zak³ad Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Ko³obrzegu, 78-100 Ko³obrzeg, ul. Portowa 22 - sekretariat.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.