eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awekDostawy pieczywa dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we W³oc³awku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2009-10-30

W³oc³awek: Dostawy pieczywa dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we W³oc³awku
Numer og³oszenia: 192763 - 2009; data zamieszczenia: 30.10.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim O¶rodku Pomocy Rodzinie we W³oc³awku , ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 054 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.jadlodajniawloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy pieczywa dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we W³oc³awku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy ni¿ej wymienionego asortymentu dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: a) Chleb pszenno- ¿ytni, ¶wie¿y, krojony, w opakowaniu foliowym od 500g do 600g, minimalna ilo¶æ kromek w bochenku 22 szt., jednostka miary kilogram, ilo¶æ 9.000 kg, b) Bu³ka pszenna, ¶wie¿a, 50g, jednostka miary sztuka, ilo¶æ 2.500 szt., c) Bu³ka tarta, pszenna, w opakowaniu od 0,50kg do 5kg, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1.300 kg, d) Bu³ka pszenna, ¶wie¿a, 90g, jednostka miary sztuka, ilo¶æ 2.300 szt. Jako¶æ wymienionego asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 2. Wykonawca zapewnia transport PIECZYWA do siedziby zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu. 3. Transport PIECZYWA musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 4. Miejscem dostaw jest Jad³odajnia przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 5. Ilo¶æ PIECZYWA, o których mowa w pkt 1 mo¿e ulec zmianie ilo¶ciowo o minus 10%. 6. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 7. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego sze¶æ razy w tygodniu (od poniedzia³ku do soboty) ka¿dorazowo do godz. 7:30 8. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.11.00 - Chleb 15.81.14.00 - Bu³eczki .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy: 1.posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 2.posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3.znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 4.nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia. Ocenê spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu przeprowadzi komisja przetargowa po otwarciu ofert, zgodnie z formu³± (spe³nia-nie spe³nia), w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach zamieszczonych w ofercie.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: O¶wiadczenie Wykonawcy o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Wykonawcy wystêpuj±cy wspólnie sk³adaj± takie o¶wiadczenia, ka¿dy osobno. 2. Odpis z w³a¶ciwego rejestru albo za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji gospodarczej wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu do sk³adania ofert, w celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania dzia³alno¶ci objêtej zamówieniem. Wykonawcy wystêpuj±cy wspólnie sk³adaj± odpowiedni dokument, ka¿dy osobno. 3. Wykaz wykonanych (minimum jednej), a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczêcia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, odpowiadaj±cych swoim rodzajem i warto¶ci± dostawom stanowi±cym przedmiot zamówienia. (Przez odpowiedni± warto¶æ rozumie siê dostawy o warto¶ci co najmniej 50% ceny brutto oferty sk³adanej w niniejszym postêpowaniu). 4. Dokumenty potwierdzaj±ce, ¿e dostawy, o których mowa w pkt 3 zosta³y wykonane nale¿ycie (referencje). 5. Wykaz samochodów dostawczych (minimum jeden), jakimi dysponuje lub bêdzie dysponowa³ wykonawca do realizacji zamówienia. (Je¿eli wykonawca wskaza³ w wykazie wy³±cznie samochody, którymi bêdzie dysponowa³, zobowi±zany jest przedstawiæ pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do ich udostêpnienia.) 6. W przypadku wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, do oferty musi byæ za³±czony dokument ustanawiaj±cy pe³nomocnika wykonawców wystêpuj±cych wspólnie do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przyjmuje siê, ¿e pe³nomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pe³nomocnictwo do po¶wiadczenia za zgodno¶æ z orygina³em wszystkich kopii. 7. Je¶li wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2 sk³ada dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, potwierdzaj±ce, ¿e nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci. Dokumenty te powinny byæ wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. Je¿eli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê dokumentów, o których mowa w niniejszym punkcie, zastêpuje siê je dokumentem zawieraj±cym o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania. 8. Dokumenty mog± byæ przedstawione w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonych na ka¿dej ze stron za zgodno¶æ z orygina³em przez wykonawcê (przez wykonawcê nale¿y rozumieæ osobê uprawnion± do reprezentowania wykonawcy na zewn±trz, b±d¼ pe³nomocnika).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek BIURO I piêtro.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 12.11.2009 godzina 15:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek BIURO I piêtro.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.