Ogłoszenie z dnia 2023-01-03
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00473784/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-02
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa przygotowania i wydania gorących posiłków podopiecznym CUS w Starachowicach
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 290017501
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Majówka 21A
1.5.2.) Miejscowość: Starachowice
1.5.3.) Kod pocztowy: 27-200
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@cus.starachowice.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: bipcus.starachowice.eu
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://.bipcus.starachowice.eu https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa przygotowania i wydania gorących posiłków podopiecznym CUS w Starachowicach2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8702fbd4-723b-11ed-abdb-a69c1593877c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00006051
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00019052/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.2 Usługa przygotowania i podawania posiłków
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00473784/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.26.1.27.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydanie gorących posiłków oraz zapewnienie miejsca spożycia posiłków dla podopiecznych CUS w Starachowicach.
2. Za gorący posiłek Zamawiający uznaje świeży, nieodgrzewany jeden, dwudaniowy posiłek dziennie.
3. Posiłki gorące będą wydawane w dni robocze. Na sobotę i niedzielę Wykonawca wyda posiłek w piątek. Na dni ustawowo wolne Wykonawca wyda posiłek w dniu poprzedzającym.
4. Miejsce wydawania i spożywania posiłków powinno znajdować się na terenie Miasta Starachowice.
5. Wykonawca zobowiązuje się do świadczenia usługi wydawania posiłków w godzinach 12.00-15.00 od poniedziałku do piątku.
6. W godzinach wydawania posiłków dla podopiecznych CUS, w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania posiłków dla innych klientów oraz zakaz picia alkoholu, palenia tytoniu.
7. Posiłki wydawane będą na podstawie KARTY WYDAŃ GORĄCYCH POSIŁKÓW, które Zamawiający dostarczy Wykonawcy najpóźniej na jeden dzień przed rozpoczęciem nowego miesiąca. Karty te, wraz z wykazaniem ilości odebranych posiłków będą, co miesiąc stanowiły załącznik do faktury/rachunku wystawianej przez Wykonawcę. Wykonawca przekazuje KARTY WYDAŃ GORĄCYCH POSIŁKÓW do Zamawiającego za miesiąc, którego dotyczy faktura/rachunek w terminie do 2 dnia następnego miesiąca.
8. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 02.01.2023 roku do 31.12.2023 roku wyniesie maksymalnie 29 200 posiłków (tj. około 80 posiłków dziennie).
9. Ze względu na specyficzny charakter usługi oraz w związku z niemożnością dokładnego oszacowania wielkości przedmiotu zamówienia, jak również z uwagi na obowiązujący stan zagrożenia epidemicznego na terenie RP, Zamawiający zastrzega sobie prawo jego zmniejszenia. W przypadku zmniejszenia liczby posiłków Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu. Zmniejszenie wielkości przedmiotu zamówienia Zamawiający szacuje na nie więcej niż 30 %.
10. Z uwagi na fakt, iż stan zagrożenia epidemicznego związany z SARS-CoV 2 i związane z tym wprowadzane ograniczenia w prowadzeniu działalności gastronomicznej, Zamawiający zastrzega możliwość konieczności realizacji zamówienia poprzez wydawanie posiłków w opakowaniach jednorazowych.
11. Wykonawca zapewni jednorazowe pojemniki, termoizolacyjne, zabezpieczające przed wylaniem oraz schłodzeniem, zapewniające właściwą ochronę, temperaturę oraz jakość przewożonych potraw.
12. Zamawiający wymaga aby sala do spożywania posiłków mogła pomieścić jednocześnie minimum 50 osób – podopiecznych CUS.
13. Zamawiający wymaga zapewnienia podopiecznym CUS spożywających posiłek bezpłatnego dostępu do WC oraz umywalki.
14. Zamawiający wymaga aby lokal był dostosowany dla osób niepełnosprawnych.
15. Kaloryczność posiłków musi być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności.
16. Wydawane gorące posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone, potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 7 dni.
17. Temperatura potraw musi wynosić 75 stopni dla zup i 63 stopnie dla drugich dań.
18. Posiłek powinien być przygotowany wg zasad racjonalnego żywienia i obowiązujących przepisów.
19. Osoby przygotowujące i wydające posiłki powinny posiadać odpowiednie zaświadczenia (badania sanitarno-epidemiologiczne) dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym.
20. Wykonawca odpowiada za czystość urządzeń gastronomicznych, w których przygotowywane będą posiłki, estetyczny wygląd i czystość zatrudnionego personelu, technologie przygotowywania i wydawania posiłków.
21. Zamawiający będzie obciążony tylko za faktycznie wydane klientom posiłki.
22. Zamawiający ma możliwość kontroli jakości posiłków.
23. Posiłek powinien składać się z zupy i drugiego dania z zachowaniem następujących zasad:
1) raz w tygodniu danie bezmięsne,
2) co najmniej trzy razy w tygodniu dania z mięsem lub rybą,
24. Gramatura gotowych potraw obowiązująca w chwili wydania posiłku (waga gotowego, wydanego obiadu, w tym jego poszczególnych składników), nie może być mniejsza niż:
1) zupa – minimum 400 ml
2) pieczywo – minimum 100 g
3) ziemniaki, kasza, makaron, ryż – minimum 250 g
4) sztuka mięsa – minimum 100 g, bez kości, sosu i panierki,
5) surówka – minimum 100 g
6) warzywa gotowane - minimum 150 g
7) danie mięsno-warzywne, jarskie np. pierogi itp. – minimum 250 g
25. Wykonawca zobowiązany będzie realizować zamówienie zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy.
26. Wykonawca zobowiązany jest do wydania obiadów przygotowywanych ze świeżych produktów, zakazane jest wykorzystywanie do przygotowywania obiadów całości lub części produktów składających się na obiad z dnia poprzedniego/z dni poprzednich.
27. W dniach poprzedzających Święta Wielkanocne i Święta Bożego Narodzenia Wykonawca zobowiązany będzie przygotować potrawy świąteczne.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55320000-9 - Usługi podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 247616 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 365000,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 365000,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Parafia Rzymskokatolicka pw. Św. Trójcy w Starachowicach
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6641787296
7.3.3) Ulica: Kościelna 12
7.3.4) Miejscowość: Starachowice
7.3.5) Kod pocztowy: 27-200
7.3.6.) Województwo: świętokrzyskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PARAFIA RZYM.-KAT. PW. ŚWIĘTEJ TRÓJCY
jakie przetargi wygrała firma
PARAFIA RZYM.-KAT. PW. ŚWIĘTEJ TRÓJCY
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-29
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 365000,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-31INNE PRZETARGI Z STARACHOWIC
- Remont oznakowania poziomego na drogach powiatowych Powiatu Starachowickiego.
- Przebudowa pomieszczeń na I piętrze w budynku A i C w celu dostosowania i modernizacji Szpitalnego Oddziału Ratunkowego do aktualnych wymagań i przepisów.
- Opracowanie dokumentacji projektowej dla zadania: Rozbudowa drogi powiatowej nr 1795T Lubienia - Budy Brodzkie - Młynek na odcinku od km 0+000 do km 1+685
- Wykonanie remontów bieżących nawierzchni dróg powiatowych na terenie Powiatu Starachowickiego
więcej: przetargi w Starachowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- wynajęcie sali wykładowej oraz świadczenie usługi cateringowej realizowanej w takcie warsztatów w dwóch terminach, współfinansowanej ze środków Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkolenia
- Usługi przygotowywania posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola Nr 2 w Ząbkach wraz z wynajmem pomieszczeń przeznaczonych na prowadzenie kuchni związanej z działalnością gastronomiczną
- przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla wychowanków placówek opiekuńczo wychowawczych w Poznaniu
- Zapewnienie usługi gastronomicznej (obiad) w celu organizacji spotkania partnerów projektu CE-Spaces4All w Łańcucie w dniu 8 maja 2025r. dla max. 35 osób.
- USŁUGI CATERINGOWE POLEGAJĄCE NA PRZYGOTOWANIU I DOSTARCZENIU GORĄCYCH POSIŁKÓW DWUDANIOWYCH DLA KLIENTÓW DO CZTERECH PLACÓWEK OPS W OKRESIE OD 01.04.2025 R. DO 31.03.2026 R.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.