Ogłoszenie z dnia 2025-01-08
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00604174/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-20
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000715319
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Dworcowa 11
1.5.2.) Miejscowość: Rypin
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-500
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zs2rypin@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs2rypin.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/transakcja/10186181.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c4b95d97-23e6-4e51-9069-1fa5b53f0d7b
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00014084
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00067325/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00604174
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZS2.272.2.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 371579,50 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1a do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1a do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1a do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4a do SWZ – Część 1.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15131130-5 - Wędliny
15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.5.5.) Wartość części: 84540,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1b do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1b do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1b do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4b do SWZ – Część 2.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15110000-2 - Mięso
4.5.5.) Wartość części: 40100,00 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1c do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1c do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1c do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4c do SWZ – Część 3.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 86061,00 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1d do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1d do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1d do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4d do SWZ – Część 4.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.5.5.) Wartość części: 32500,00 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1e do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1e do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1e do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4e do SWZ – Część 5.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.5.) Wartość części: 28701,00 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1f do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1f do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1f do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4f do SWZ – Część 6.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.5.5.) Wartość części: 53013,50 PLN
Część 7
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mrożonek zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1g do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1g do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1g do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4g do SWZ – Część 7.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.5.) Wartość części: 21581,00 PLN
Część 8
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1h do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1h do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4)Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1h do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4h do SWZ – Część 8.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.5.5.) Wartość części: 15908,00 PLN
Część 9
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1i do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1i do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1i do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4i do SWZ – Część 9.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.5.) Wartość części: 2850,00 PLN
Część 10
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1j do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1j do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1j do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4j do SWZ – Część 10.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.5.5.) Wartość części: 6325,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 70904,35 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 72276,75 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 70904,35 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FIRMA HANDLOWA KRECIK PIOTR WIŚNIEWSKI
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 910928835
7.3.4) Miejscowość: Rypin
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA HANDLOWA KRECIK PIOTR WIŚNIEWSKI
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA HANDLOWA KRECIK PIOTR WIŚNIEWSKI
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 70904,35 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 30363,90 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 32245,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 30363,90 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Marek Bieżuński FHU „Olmar” M.M. Bieżuńscy
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 008084054
7.3.4) Miejscowość: Rypin
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
MAREK BIEŻUŃSKI FHU "OLMAR" M.M. BIEŻUŃSCY
jakie przetargi wygrała firma
MAREK BIEŻUŃSKI FHU "OLMAR" M.M. BIEŻUŃSCY
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 30363,90 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 69251,70 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 84744,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 69251,70 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MAGER Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 341545474
7.3.4) Miejscowość: Toruń
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
MAGER SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygrała firma
MAGER SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 69251,70 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 7 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
W przedmiotowym postępowaniu w dniu 6 grudnia 2024 roku Zamawiający dokonał wyboru oferty najkorzystniejszej złożonej przez Adama Tylickiego prowadzącego gospodarstwo rolne pod nazwą Gospodarstwo Rolne Adam Tylicki mające siedzibę w miejscowości Kuczbork Wieś. Pismem z dnia 16 grudnia 2024 roku Zamawiający wezwał Wykonawcę do zawarcia umowy. W odpowiedzi Wykonawca pismem z dnia 31 grudnia 2024 roku oświadczył, iż odstępuje od zawarcia umowy. Wobec powyższego zgodnie z art. 255 pkt 7 ustawy Pzp Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli Wykonawca nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy lub uchylił się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, z uwzględnieniem art. 263.
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 22446,02 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 27193,31 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 22446,02 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FIRMA HANDLOWA KRECIK PIOTR WIŚNIEWSKI
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 910928835
7.3.4) Miejscowość: Rypin
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 22446,02 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 36394,47 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 36394,47 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 36394,47 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: ABER Sp. z o.o. Odział w Bydgoszczy
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 510708610
7.3.4) Miejscowość: Bydgoszcz
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA HANDLOWA KRECIK PIOTR WIŚNIEWSKI
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA HANDLOWA KRECIK PIOTR WIŚNIEWSKI
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 36394,47 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27Część 7
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 16338,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 19769,40 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 16338,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 7)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Unifreeze Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 870508779
7.3.4) Miejscowość: Miesiączkowo
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 7)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 16338,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27Część 8
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 8)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 13297,20 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 15078,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 13297,20 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 8)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: „TRANS-MER” Spółka Jawna A. i S. Kaczmarek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 471733367
7.3.4) Miejscowość: Glinnik
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 8)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 13297,20 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27Część 9
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 9)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
W przedmiotowym postępowaniu do upływu terminu składania ofert tj. do dnia 29 listopada 2024 roku do godziny 11:00 nie wpłynęła żadna oferta.
Wobec powyższego zgodnie z art. 255 pkt 1 ustawy Pzp Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej oferty.
Część 10
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 10)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 10)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 5197,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 6756,75 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 5197,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 10)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Milena Zakierska FIRMA HANDLOWA "RADMIL"
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 340362369
7.3.4) Miejscowość: Zakrocz
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"TRANS-MER" SPÓŁKA JAWNA A. I S. KACZMAREK
jakie przetargi wygrała firma
"TRANS-MER" SPÓŁKA JAWNA A. I S. KACZMAREK
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 10)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 5197,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-06-27INNE PRZETARGI Z RYPINA
- Remont cząstkowy nawierzchni bitumicznych emulsją i grysami na drogach powiatowych w ilości do 11.000 m2
- Przebudowa ul. Żytniej
- Rozbudowa stołówki wraz z przebudową budynku dydaktycznego przy Zespole Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie ze zmianą sposobu użytkowania na internat
więcej: przetargi w Rypinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych (dżemy i koncentraty) dla jednostek penitencjarnych podległych Okręgowemu Inspektoratowi Służby Więziennej w Koszalinie
- Dostawa artykułów spożywczych do szkół Gminy Gniezno _1
- Dostawa warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Nowogardzie, oraz filii przy ul. Piłsudskiego 9, Nowogard
- Sukcesywne dostawy warzyw, jabłek, ziemniaków oraz kiszonek.
- Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.