Ogłoszenie z dnia 2023-01-11
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00487513/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-09
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Koszęcinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Koszęcin
1.3.) Oddział zamawiającego: UG Koszęcin
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 151398468
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Powstańców 10
1.5.2.) Miejscowość: Koszęcin
1.5.3.) Kod pocztowy: 42-286
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski
1.5.7.) Numer telefonu: 34 3576 100
1.5.8.) Numer faksu: 34 3576 108
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: koszecin@koszecin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.koszecin.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Kierowanie podstawowymi rodzajami działalności publicznej
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Koszęcinie2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3a02b3f7-77a8-11ed-b4ea-f64d350121d2
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00024519
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-11
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00025624/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.9 Sucesywna dostawa artytułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Koszęcinie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00487513
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: GKZ.271.28.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 305000 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest - Mięso świeże: wołowe, wieprzowe i cielęce, produkty mięsne, wędliny. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej.
2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:
-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;
- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności
do spożycia określonego przez producenta;
-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,
-asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu;
-w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;
- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.
3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy
w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy.
4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.
5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.
7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00,
a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia
w wyznaczonym w zamówieniu terminie.
8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.
9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
4.5.5.) Wartość części: 60000 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są: Warzywa świeże i owoce. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej.
2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:
-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;
- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności
do spożycia określonego przez producenta;
-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,
-asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu;
-w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;
- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.
3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy
w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy.
4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.
5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.
7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00,
a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia
w wyznaczonym w zamówieniu terminie.
8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.
9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy
4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 70000 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są: Produkty mleczarskie- nabiał.Zakres zamówienia obejmuje:
1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej.
2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:
-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;
- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności
do spożycia określonego przez producenta;
-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,
-asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu;
-w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;
- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.
3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy
w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy.
4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.
5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.
7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00,
a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia
w wyznaczonym w zamówieniu terminie.
8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.
9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.5.5.) Wartość części: 50000,00 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest - Pieczywo i wyroby piekarnicze . Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej.
2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:
-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;
- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności
do spożycia określonego przez producenta;
-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,
-asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu;
-w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;
- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.
3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy
w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy.
4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.
5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.
7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00,
a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia
w wyznaczonym w zamówieniu terminie.
8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.
9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.5.) Wartość części: 35000 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są mrożonki i ryby mrożone. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej.
2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:
-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;
- dostarczane produkty będą z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;
-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,
-asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu;
-w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;
- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.
3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy
w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy.
4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.
5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.
7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00,
a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia
w wyznaczonym w zamówieniu terminie.
8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.
9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy
4.5.3.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.5.5.) Wartość części: 40000,00 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są-Artykuły ogólnospożywcze. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej.
2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:
-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;
- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności
do spożycia określonego przez producenta;
-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,
-asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu;
-w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;
- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.
3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy
w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy.
4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.
5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.
7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00,
a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia
w wyznaczonym w zamówieniu terminie.
8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.
9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 70000,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Działając na podstawie art. 255 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2022 r., poz. 1710 ze zm.), dalej Pzp, Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia klasycznego
w trybie podstawowym bez przeprowadzenia negocjacji (art. 275 pkt 1 ustawy Pzp) na zadanie pn. Sukcesywna dostawa artkułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Koszęcinie” – część I.
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzieleniu zamówienia
unieważnia się, jeżeli nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału
w postępowaniu albo żadnej oferty.
W przedmiotowym postępowaniu w wyznaczonym terminie tj. do dnia 19 grudnia 2022 r. do godz. 11:00, nie wpłynęła żadna oferta.
Mając powyższe na względzie, zachodzi przesłanka unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z ww. podstawą prawną.
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 32042,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 38649,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 32042,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: JAGOPOL Wojciech Bobrzyński
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 772-199-28-40
7.3.3) Ulica: Borowa 30
7.3.4) Miejscowość: Przedbórz
7.3.5) Kod pocztowy: 97-570
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 32042,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-31Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 27932,27 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 27932,27 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 27932,27 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: AB FROST Sp z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 827-230-41-55
7.3.3) Ulica: Spółdzielcza 3
7.3.4) Miejscowość: Brzeźno
7.3.5) Kod pocztowy: 98-275
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 27932,27 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-31Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Działając na podstawie art. 255 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2022 r., poz. 1710 ze zm.), dalej Pzp, Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia klasycznego w trybie podstawowym bez przeprowadzenia negocjacji (art. 275 pkt 1 ustawy Pzp) na zadanie pn. Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Koszęcinie” – część IV.
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzieleniu zamówienia
unieważnia się, jeżeli nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału
w postępowaniu albo żadnej oferty.
W przedmiotowym postępowaniu w wyznaczonym terminie tj. do dnia 19 grudnia 2022 r. do godz. 11:00, nie wpłynęła żadna oferta.
Mając powyższe na względzie, zachodzi przesłanka unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z ww. podstawą prawną
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 17964,99 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 17964,99 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 17964,99 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: AB FROST Sp. z o. o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 827-230-41-55
7.3.3) Ulica: Spółdzielcza 3
7.3.4) Miejscowość: Brzeźno
7.3.5) Kod pocztowy: 98-275
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 17964,99 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-31Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Działając na podstawie art. 255 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2022 r., poz. 1710 ze zm.), dalej Pzp, unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia klasycznego
w trybie podstawowym bez przeprowadzenia negocjacji (art. 275 pkt 1 ustawy Pzp) na zadanie pn. Sukcesywna dostawa artkułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Koszęcinie” – część VI.
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzieleniu zamówienia unieważnia się, jeżeli nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału
w postępowaniu albo żadnej oferty.
W przedmiotowym postępowaniu w wyznaczonym terminie tj. do dnia 19 grudnia 2022 r. do godz. 11:00, nie wpłynęła żadna oferta.
Mając powyższe na względzie, zachodzi przesłanka unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z ww. podstawą prawną
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.