Ogłoszenie z dnia 2025-01-13
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00622215/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-28
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego
oraz wędlin wieprzowych i drobiowych I, II, III gatunku dla Domu Pomocy Społecznej „Pod Brzozami” w Warszawie przy ul. Bohaterów 46/48
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej "Pod Brzozami"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 006377131
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Bohaterów 46/48
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 03-007
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat.dpspodbrzozami@um.warszawa.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dpspodbrzozami.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-76c73d11-3ff0-472a-955e-73445e553cf41.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowegooraz wędlin wieprzowych i drobiowych I, II, III gatunku dla Domu Pomocy Społecznej „Pod Brzozami” w Warszawie przy ul. Bohaterów 46/48
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-76c73d11-3ff0-472a-955e-73445e553cf4
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00026595
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00069471/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego oraz wędlin wieprzowych i drobiowych I,II,III gatunku dla Domu Pomocy Społecznej "Pod Brzozami" w Warszawie przy ul. Bohaterów 46/48.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00622215
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: TP/DPS/2/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 140820,48 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie publiczne dotyczy:
Sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego oraz wędlin wieprzowych i drobiowych I, II i III gatunku dla Domu Pomocy Społecznej ,,Pod Brzozami” w Warszawie przy
ul Bohaterów 46/48 zwanym dalej także jako „Zamawiający” lub „Odbiorca”.
2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia przedstawiono w załączniku do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia w odrębnym arkuszu. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
3. Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na produkty/towar w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia. Zamawiający zapewnia realizację zamówienia do 70% maksymalnego wynagrodzenia brutto, o którym mowa w § 8ust. 1 projektu umowy.
4. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany produktu/towaru wskazanego w ofercie Wykonawcy na produkt/towar o takiej samej lub wyższej jakości w przypadku, gdy na skutek okoliczności nie leżących po stronie Wykonawcy oferowany produkt/towar nie będzie dostępny na ogólnodostępnym rynku w chwili realizacji przedmiotu zamówienia, czego nie można było przewidzieć na etapie realizacji zamówienia, przy zachowaniu należytej staranności.
5. Produkty/towary będą pochodziły z bieżącej produkcji, będą wytwarzane zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), muszą być dopuszczone do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności:
a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
b) Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. 2023 r. poz. 1980) wraz z aktami wykonawczymi.
6. Produkty/towary stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta.
9. Wykonawca gwarantuje jakość produktów/towarów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły.
10. Produkty/towary dostarczone będą środkiem transportowym spełniającym wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa.
11. Termin realizacji pojedynczej dostawy nastąpi zgodnie z przesłanym przez Zamawiającego zamówieniem z wykazem produktów/towaru wraz z terminem i godziną dostawy drogą elektroniczną na adres e – mail Wykonawcy, z wyprzedzeniem minimum jednodniowym, do godziny 12.00.
12. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie do siedziby Odbiorcy, transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko, w terminach wynikających z zamówienia przy czym dostawa nastąpi w godzinach 7.00-12.00. we wtorki i czwartki dwa razy w tygodniu.
13. Rodzaj i ilość produktów/towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy drogą telefoniczną oraz mailem, określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb Zamawiającego.
14. Dokumentem potwierdzającym dokonanie dostawy jest każdorazowo protokół odbioru. Jako termin realizacji pojedynczej dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na protokole odbioru dostawy przez osobę dokonującą odbioru.
15. Wykonawca zobowiązany będzie do przekazania Odbiorcy do 7 – go dnia każdego miesiąca raportu, w którym będzie wyszczególniona nazwa Odbiorcy, nazwy produktów/towarów, wartość dostawy za dany miesiąc oraz wartość narastająca. Za miesiąc grudzień raport zostanie przekazany do dnia 28 tego miesiąca, uwzględniając szacunkową wartość dostaw, które zostaną wykonane do końca miesiąca. Raport przekazany będzie w formie ustalonej z Odbiorcą.
16. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie SANEPID-u n/w dokumenty:
a) decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalająca na przewóz produktów spożywczych;
b) aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.
20. Zamawiane produkty/towary powinny być dostarczane w opakowaniach (skrzynki, pojemniki itp.). Opakowanie powinno być dostosowane do właściwości danego produktu/towaru i odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Środki transportu powinny być czyste i bez obcych zapachów. Niedopuszczalne jest stosowanie opakowań zastępczych do produktów spożywczych. Opakowania jednostkowe oraz transportowe muszą być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi znakowania żywności, na opakowaniach jednostkowych muszą być umieszczone czytelne napisy, w języku polskim.
21. Wykonawca zobowiązuje się do umożliwienia Odbiorcy kontroli środka transportu
i pojemników (opakowań) do przewozu produktów/towarów pod kątem czystości.
22. Odbioru jakościowego produktów/towaru dokonuje Odbiorca w chwili ich dostawy.
23. W przypadku niezgodności dostarczanych produktów/towaru z wymogami jakościowymi, ilościowymi, sanitarnymi oraz opisem zawartym w Umowie, Zamawiający odmówi odbioru tych produktów oraz sporządzi protokół reklamacyjny.
24. W przypadku, gdy przy odbiorze dostawy stwierdzone zostaną braki ilościowe lub wady jakościowe dostarczonego przedmiotu zamówienia, Odbiorca jest uprawniony do zwrotu całej partii niezgodnego asortymentu na koszt i ryzyko Wykonawcy. Wykonawca dokona wymiany lub ich uzupełnienia na produkty/towary wolne od wad na swój koszt w terminie zaoferowanym w ofercie, jednakże nie dłuższym niż 3 godzin od momentu zgłoszenia reklamacji. Wszystkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca.
25. Odbiorca zastrzega sobie prawo złożenia reklamacji w sytuacji wykonania przez Wykonawcę dostawy niezgodnie z postanowieniami umowy.
26. Wykonawca poda imię i nazwisko osoby oraz określi numery telefonów kontaktowych
i adresy e-mail niezbędne dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
27. Na każde żądanie Wykonawca zobowiązany jest to przedstawienie informacji dotyczącej pochodzenia produktu/towaru.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15113000-3 - Wieprzowina
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15112000-6 - Drób
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131410-2 - Szynka
15131210-0 - Szynka wędzona
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 140820,48 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 151047,65 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 140820,48 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H.U. PUBLIMA LICHOTA&LICHOTA SP.K.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6611002540
7.3.3) Ulica: UL.KILIŃSKIEGO 49
7.3.4) Miejscowość: OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 140820,48 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-01 do 2025-12-31INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie instalacji fotowoltaicznej na dachu budynku użytkowego przy ul. Szwoleżerów 5 w Warszawie w formule "zaprojektuj i wybuduj"
- Remont lokalu mieszkalnego (pustostanu) nr 481 w budynku przy ul. Blacharskiej 1 w Warszawie w branży budowlanej, sanitarnej i elektrycznej.
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym w zakresie sortowania, przyjmowania, przemieszczania i doręczania przesyłek pocztowych, paczek oraz ich ewentualnych zwrotów
- Modernizacja systemów energetycznych - montaż systemu zarządzania budynkami (BMS) w budynkach Szpitala Grochowskiego im. dr med. Rafała Masztaka Sp. o.o. w formule "Zaprojektuj i Wybuduj"
- "Interwencyjne zbieranie, transport i utylizacja odpadów przez Wykonawcę z terenu pasa drogowego dr. woj. administrowanych przez MZDW w Warszawie z podziałem na 27 części" - nr postępowania 071/25
- Remont chodnika w ul. Robinii na odcinku od zjazdu do posesji nr 32 do ul. Michałowicza.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup mięsa, wędlin i wyrobów drobiarskich dla SP ZOZ w Kraśniku
- Dostawa mięsa i wędlin (na 12 miesięcy)
- Sukcesywny (codzienny) zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Chęcinach w roku 2025
- Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 w Chorzowie, ul. Omańkowskiej 9 - I/2025
- Dostawy mięsa i wędlin
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.