Ogłoszenie z dnia 2025-01-17
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Na sukcesywne dostawy produktów spożywczych o długim terminie przydatności
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 670997773
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Jędrzeja Śniadeckiego 2
1.5.2.) Miejscowość: Lipsko
1.5.3.) Kod pocztowy: 27-300
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.5.7.) Numer telefonu: 483783512
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@szpitallipsko.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://szpitallipsko.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Na sukcesywne dostawy produktów spożywczych o długim terminie przydatności
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e2e8253c-6426-47a7-9c78-25c5d007e5a6
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00042409
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00022724/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych suchych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e2e8253c-6426-47a7-9c78-25c5d007e5a63.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Komunikacja (włącznie ze składaniem ofert w postępowaniu/ lub ofert
ostatecznych), pomiędzy Zamawiającym a wykonawcami, zgodnie z wyborem Zamawiającego, odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną, tj. przy użyciu Platformy e-Zamówienia: https://ezamowienia.gov.pl.
2. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres
email: przetargi@szpitallipsko.pl (nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu).
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej: https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
5. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
6. Dokumenty elektroniczne (Wykaz poszczególnych dokumentów i oświadczeń składanych w postępowaniu oraz ich forma, sposób sporządzania i przekazywania zostały określone przez Zamawiającego w rozdz. XI i XVI SWZ), o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci
elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram
Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
7. Informacje, oświadczenia lub dokumenty ( Wykaz poszczególnych dokumentów i oświadczeń składanych w postępowaniu oraz ich forma, sposób sporządzania i przekazywania zostały określone przez Zamawiającego w rozdz. XI i XVI SWZ ), inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a. w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
8. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa".
9. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
10. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
11. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
12. W pozostałym zakresie obowiązują zapisy rozdziału VIII i XI SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej 27-300 Lipsko ul. J. Śniadeckiego 2;
inspektorem ochrony danych osobowych w Samodzielnym Publicznym Zespole Zakładów Opieki Zdrowotnej jest Pan Mateusz Kaproń, kontakt: adres e-mail: iod@szpitallipsko.pl ,
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego „NA SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH O DŁUGIM TERMINIE PRZYDATNOŚCI” sprawy 26.ZP.3.2025 prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
2. Jednocześnie Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 26.ZP.3.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitala w Lipsku. Oferowane towary muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia i muszą posiadać na opakowaniu widoczną datę przydatności do spożycia i skład produktu - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz zakres dostaw określono w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik numer 2 do SWZ).
2. Określone ilości są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb zamawiającego z tym zastrzeżeniem że minimalna ilość zamówionego asortymentu to 40 %.
3. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie na koszt i ryzyko Wykonawcy do magazynu żywnościowego Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej, średnio 2 razy w miesiącu w godz. od 7.00 do 10.00 (od poniedziałku do piątku) wg złożonego zamówienia telefonicznego lub droga email.
4. Szczegółowy zakres zamówienia:
1 Bazylia suszona (op. 8g) szt 220
2 Biszkopty podłużne (op.180g ) szt 220
3 Budyń bez cukru (op. 50 - 80g ) kg 10
4 Curry przyprawa (op. 20g ) szt 270
5 Cukier biały (op.1kg) kg 800
6 Cukier wanilinowy (op. 32g) szt 210
7 Chrupki kukurydziane zwykłe(op.230g- 250g) szt 500
8 Chrupki kukurydziane z kaszą jaglaną ( op.50g) szt 1000
9 Chrzan tarty (op. 280-300g) kg 60
10 Cynamon (op. 20g) szt 30
11 Dżem wiśniowy (op. 1000 - 1500 g słoik lub pojemnik plastikowy twardy) kg 100
12 Dżem porzeczkowy (op. 1000 - 1500 g słoik lub pojemnik plastikowy twardy) kg 150
13 Dżem mini w saszetkach (op. 25g ) szt 5000
14 Ćwikła z chrzanem (op. 280g) szt 220
15 "Fasola biała sucha - piękny Jaś
(op. 400 - 500g)" kg 120
16 Groch łuskany połówki (op. 400 - 500g) kg 50
17 Groszek konserwowy (op. puszka 400g ) szt 500
18 Herbata liściasta sypana (op.80 - 100g) kg 10
19 Herbata granulowana sypana (op. 80 -100g) kg 70
20 Herbatniki mini (op.14 -20g) szt 6000
21 Herbatniki petitki (op. 100g - 400g) kg 100
22 Kakao naturalne (op. 80g) szt 100
23 Kakao rozpuszczalne z witaminami i składnikiami mineralnymi o obniżonej zawartości tłuszczu ( 20%) zapas -op.300 g kg 12
24 Kasza gryczana (op. 400 - 1000 g) kg 800
25 Kasza manna (op.1 kg) kg 600
26 Kasza jęczmienna (op. 500 - 1000 g) kg 1200
27 Kawa zbożowa rozpuszczalna klasyczna zawartość zbóż 78% (op. 150 g) szt 50
28 Ketchup łagodny bez konserwantów i substancji wzmacniajacych smak (op. 450 - 500g) kg 80
29 Kisiel bez cukru (op.30 -100g) kg 40
30 Kisiel błyskawiczny (op. 30g ) szt 200
31 Kleik ryżowy (op.160 - 180g ) kg 15
32 Koncentrat barszczu czerownego L 30
33 Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu min. 28%. (op. 800-1000g) kg 400
34 Kukurydza konserwowa(op. 400g puszka) szt 400
35 Kwasek cytrynowy (op. 20 - 100 g) kg 8
36 Lubczyk (op. 8-10g ) szt 700
37 Liście laurowe (op.100 - 200g) kg 6
38 Majeranek (op 100 - 200g) kg 6
39 Majonez sałatkowy o łagodnym smaku na bazie oleju rzepakowego i gęstej kremowej konsystencji (op. 750 g) np. Frubex kg 200
40 Makaron łazanki bezjajaeczny (op.1kg ) np. małopolski kg 70
41 Makaron nitki bezjajeczny (op.1kg ) np. małopolski kg 360
42 Makaron świderki bezjajeczny (op.1kg ) np. małopolski kg 1500
43 Makaron muszelki bezjajeczny (op.1kg ) np. małopolski kg 350
44 Makaron zacierki (op.250 - 500g) kg 50
45 Makaron orkiszowy (op.500g) szt 100
46 Margaryna miękka w kubku (op.450 -1000g) kg 850
47 Marmolada wieloowocowa twarda (400 - 1000 g słoik lub pojemnik plastikowy sztywny ) kg 150
48 Mąka pszenna nie tortowa ( typ 500-550) op.1kg kg 1200
49 Mąka pszenna typ 390 op. 1 kg kg 60
50 Mąka ziemniaczana (op.0,5 - 1 kg ) kg 10
51 Mleko w proszku kl. l 400-500g kg 60
52 "Musztarda, op. butelka plastikowa sztywna
(op.250-500 g )" kg 70
53 Mus owocowy w saszetkach ( op 120-150g) kg 600
54 Oregano (op. 8-10g) szt 130
55 Ogórki konserwowe (op. 0,7-1 kg) kg 400
56 Olej rzepakowy (op.1L) L 300
57 Oliwa z oliwek ( op. 1L) L 90
58 Papryka mielona (op. 20g) szt 100
59 Paprykarz szczeciński (op.330g) kg 100
60 "Pasztet mazowiecki konserwa sterylizowana podrobowa wieprzowo - wołowy min. 25% (op. 460g - szkło)
" szt 800
61 Pasztet drobiowy bez konserwantów w foremce (op. 100g ) szt 1700
62 Pieprz naturalny (op.100 - 1000g) kg 21
63 Pieprz ziołowy (op.100 - 1000g) kg 30
64 Płatki jęczmienne (op. 400-500g) kg 200
65 Płatki owsiane (op.400-500g) kg 200
66 Płatki kukurydziane bez oleju palmowego, cukru i glutenu (op. 250-1000g) np.. Nestle kg 80
67 Podpłomyki bez dodatku cukrów(op.100g) szt 480
68 Powidła śliwkowe (op. 250 g - 1500 g słoik lub pojemnik plastikowy sztywny ) kg 200
69 Krakersy małe (op.90g) szt 3000
70 Przyprawa gyros (op.20g) szt 200
71 Ryż biały (op.1kg w torebkach papierowych) kg 2500
72 Serek topiony bloczek (op. 100g) szt 500
73 Chrupki kukurydziane kręcone (op. 25g) szt 1500
74 Sok jabłkowy, czarna porzeczka (op. karton 1L) L 30
75 Miód mini w saszetkach (op. 25g) szt 3000
76 Sok pomidorowy (op.330 ml - szkło) szt 2000
77 Soczek owocowy ( op.330 ml. szkło) szt 2000
78 Sól spożywcza (op.1kg) kg 800
79 Suchary delikatesowe z cukrem (op.230g) kg 12
80 Suchary delikatesowe bez cukru(op. 225 g) kg 10
81 Syrop pasteryzowany bez konserwantów i syropu glukozowo-fruktozowego w butelce szklanej L 140
82 Szproty w pomidorach (op.170g) szt 250
83 Ziele angielskie (op. 20g-1000g) kg 7
84 Zioła prowansalskie(op.8 g) szt 200
85 Wafle ryżowe naturalne (op.130g) szt 350
86 Woda mineralna niegazowanz (op.1,5 l ) szt 400
87 Lubisie petitki (op. 30g) szt 500
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
15331425-2 - Przecier pomidorowy
15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega sobie, że przy realizacji zamówienia w zakresie dostaw produktów spożywczych o długim terminie przydatności będzie miał prawo skorzystać z prawa opcji, które przejawia się tym, że Zamawiający może zwiększyć o 20% realizację zamówienia w stosunku do podstawowego zakresu zamówienia określonego w formularzu asortymentowo - cenowym, z tym zastrzeżeniem, że Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie w stosunku do Zamawiającego w przypadku, gdy Zamawiający z prawa opcji nie skorzysta. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w przypadku, gdy wykorzysta przedmiot umowy w zakresie określonym w formularzu asortymentowo - cenowym i nie upłynął jeszcze termin obowiązywania umowy, o którym mowa w §12 ust. 1 wzoru umowy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocenie i porównaniu poddane zostaną oferty niepodlegające odrzuceniu. Zamawiający dokona oceny ofert w zakresie kryteriów, o których mowa w rozdziale XVIII SWZ. Oferta, która przedstawi najkorzystniejszą cenę zostanie uznana za najkorzystniejszą, pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z
ilością uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona wykonawcy, który uzyska najwyższą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:- został objęty nadzorem przez organy urzędowej kontroli w postaci Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Sanitarnej.
- posiada dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP w postaci: certyfikatu HACCP wystawionego przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrożeniem systemu HACCP lub innego dokumentu potwierdzającego stawiane wymagania.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Decyzja lub zaświadczenie wydane przez Państwowa Inspekcję Weterynaryjną lub Sanitarną potwierdzające objęcie nadzorem przez organy urzędowej kontroli.
2) Dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP w postaci:
a. certyfikatu HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą
lub
b. zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej
lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru
nad wdrożeniem systemu HACCP lub
c. innego dokumentu potwierdzającego powyższe wymagania ( np. protokół kontrolny potwierdzający spełnienie oczekiwanych wymagań ).
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. Dotyczy pozycji 39, 40, 41, 42, 43 i 66 formularza asortymentowo - cenowego. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego w stosunku do produktu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający oczekuje złożenia wraz z ofertą dokładnych opisów oferowanych towarów, prospektów, fotografii, ulotek lub katalogów producenta, potwierdzające spełnienie oczekiwań stawianych przez Zamawiającego - w języku polskim lub tłumaczone na język polski.5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
1. Dotyczy pozycji 39, 40, 41, 42, 43 i 66 formularza asortymentowo - cenowego. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego w stosunku do produktu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający oczekuje złożenia wraz z ofertą dokładnych opisów oferowanych towarów, prospektów, fotografii, ulotek lub katalogów producenta, potwierdzające spełnienie oczekiwań stawianych przez Zamawiającego - w języku polskim lub tłumaczone na język polski.5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Do oferty jako jej część należy dołączyć:1.1. Formularz oferty udostępniony na Platformie e-Zamówienia jako załącznik nr 1 do SWZ.
1.2. Formularz asortymentowo – cenowy - zgodny z wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ
1.3. Pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik;
1.4.Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
1.5. Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie składa każdy z Wykonawców oddzielnie.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty.2. Pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty i powinno ono zawierać w szczególności wskazanie:
1) postępowania o udzielenie zamówienie publicznego, którego dotyczy;
2) wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia;
3) ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
3. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, dokument ”Oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu”, o którym mowa w pkt. XI 11.5 SWZ, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia z postępowania
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane/dostawy/usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
5. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Określone ilości są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych po-trzeb zamawiającego z tym zastrzeżeniem że minimalna ilość zamówionego asortymentu to 40 %.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym i ilościowym, które to ograniczenie nie uznaje się za odstąpienie od umowy – nawet częściowe.
3. Na podstawie art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych Strony przewidują możliwość aneksowania umowy w następujących przypadkach:
1) Obniżenia ceny jednostkowej przedmiotu zamówienia w wyniku obniżenia cen przez producenta.
2) Zmiany asortymentu na asortyment o takich samych lub lepszych parametrach w przypadku zmian rynkowych, których przewidzieć nie można było w chwili składania ofert, pod warunkiem, że cena jednostkowa nie ulegnie zmianie
3) W przypadku niezrealizowania całości umowy na wniosek Wykonawcy i za zgodą Zamawiającego lub na wniosek Zamawiającego dopuszcza się przedłużenie terminu realizacji umowy do czasu wykorzystania ilości i wartości brutto przedmiotu umowy przy uwzględnieniu § 1 ust. 2.
4. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia określonego w § 3 ust. 1 Umowy – gdy została ona zawarta na okres dłuższy niż 6 miesięcy – w przypadku zmiany:
1) stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego,
2) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
3) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub ubezpieczenie zdrowotne,
4) zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 1342 oraz z 2022 r. poz. 1079),
- jeśli zmiany określone w ust. 1 pkt. 1 – 4 będą miały wpływ na koszty wykonania Umowy przez Wykonawcę.
5) zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia,
- poziom zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia uprawniający Strony Umowy do żądania zmiany wynagrodzenia ustala się na 15 % w stosunku do poziomu cen tych samych materiałów lub kosztów z dnia składania ofert. Początkowy termin ustalenia zmiany wynagrodzenia ustala się na dzień zaistnienia przesłanki w postaci wzrostu wynagrodzenia ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia o 15 %.
5.Szczegółowy zakres klauzuli waloryzacyjnej znajduje się § 10 wzoru umowy
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-01-27 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Elektronicznie poprzez Platformę EZamowienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-01-27 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-02-25
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
3. Zamawiający wykluczy z postępowania Wykonawcę w przypadkach, o których mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego ( Dz. U. poz. 835 ). Dotyczy to:1) wykonawcy oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3;
2) wykonawcy oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 i 655) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3;
3) wykonawcy oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2021 r. poz. 217, 2105 i 2106) jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3.
INNE PRZETARGI LIPSKO
- Na sukcesywne dostawy produktów spożywczych o długim terminie przydatności
- Na sukcesywną sprzedaż artykułów spożywczych w postaci owoców i warzyw
- Opracowanie kompletnej dokumentacji projektowo - kosztorysowej budowy Miejsko - Gminnego Żłobka w Lipsku
- Na sukcesywne dostawy węgla kamiennego w ilości 900 ton w sortymencie Miał II A typ 31.2
więcej: przetargi LIPSKO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych - 6 części
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych dl a Przedszkole nr 32 w Koninie w 2025 r.
- Dostawa żywności do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie.
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora PetÖfi w Ostródzie
- Sukcesywne dostawy art. spożywczych dla jednostek Politechniki Warszawskiej
- Na sukcesywne dostawy produktów spożywczych o długim terminie przydatności
więcej: Soki owocowe i warzywne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.