Og³oszenie z dnia 2024-01-25
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00219261/01 - Wynik z dnia 2024-02-26
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH NA POTRZEBY UKSW W WARSZAWIE
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: UNIWERSYTET KARDYNA£A STEFANA WYSZYÑSKIEGO W WARSZAWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001956
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Dewajtis 5
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 01-815
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dzp@uksw.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH NA POTRZEBY UKSW W WARSZAWIE
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-af58d314-baa8-11ee-b7da-22bd761ba7f3
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00065079
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-01-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://platformazakupowa.pl/pn/uksw3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Postêpowanie prowadzone jest w
jêzyku polskim przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej za
po¶rednictwem Platformy Zakupowej (dalej jako „Platforma” lub „Platforma Zakupowa”) dostêpnej pod
adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw
Zamawiaj±cy, okre¶la niezbêdne wymagania sprzêtowo - aplikacyjne umo¿liwiaj±ce pracê na platforma
zakupowa.pl, tj.:
a. sta³y dostêp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowo¶ci nie mniejszej ni¿ 512 kb/s,
b. komputer klasy PC lub MAC o nastêpuj±cej konfiguracji: pamiêæ min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2
GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux,
lub ich nowsze wersje,
c. zainstalowana dowolna przegl±darka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja
10.0,
d. w³±czona obs³uga JavaScript,
e. zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obs³uguj±cy format plików .pdf.
Zamawiaj±cy informuje, ¿e instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotycz±ce w szczególno¶ci
logowania, sk³adania wniosków o wyja¶nienie tre¶ci SWZ, sk³adania ofert oraz innych czynno¶ci
podejmowanych w niniejszym postêpowaniu przy u¿yciu platforma zakupowa.pl znajduj± siê w
zak³adce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem:
https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DZP.371.03.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych na terenie i w obiektach zamawiaj±cego, w tym mieszcz±cych siê przy:
1.1 ul. Dewajtis 5,
1.2 ul. Wóycickiego 1/3,
1.3 ul. Marii Konopnickiej 1, 05-092 £omianki
oraz innych miejscach wskazanych przez zamawiaj±cego zgodnie z bie¿±cymi zamówieniami, podczas organizowanych przez UKSW w Warszawie ró¿nych form dzia³alno¶ci kulturalnej, spotkañ okoliczno¶ciowych, imprez (w tym imprez plenerowych), konferencji/seminariów, sympozjów, koncertów, wizyt go¶ci oraz innych zaistnia³ych okoliczno¶ci np. akcji ratowniczych, jednak nie w wiêkszej odleg³o¶ci ni¿ 30 km od granic m. st. Warszawy.
2. Przez kompleksow± obs³ugê cateringow± wydarzeñ zamawiaj±cy rozumie przygotowanie potraw wraz z ich dostaw±, zapewnienie obs³ugi kelnerskiej i serwisu, odpowiedniej zastawy sto³owej i szk³a w zale¿no¶ci od rodzaju wydarzenia oraz rangi go¶ci, jak równie¿ posprz±tanie po realizacji us³ugi ³±cznie z usuwaniem/wywozem na w³asny koszt odpadów pokonsumpcyjnych i odpadów produkcyjnych.
3. Przedmiotowa us³uga obejmuje przygotowanie, dostawê oraz podanie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu cateringu oraz podanie, na który sk³adaæ siê bêd± wybrane pozycje wyszczególnione w Formularzu Cenowym - Za³±czniku do Formularza Ofertowego.
4. Za³±cznik do Formularza Ofertowego – Formularz Cenowy zawiera m. in. gramaturê podanych pozycji. Gramatura okre¶la wagê podstawowego sk³adnika dañ poszczególnych pozycji w zakresie przystawek, dodatków do dañ g³ównych. Gramaturê wagi dodatku do podstawowego sk³adnika dañ okre¶la Wykonawca, jednak okre¶lona gramatura wagi nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 25 g.
5. Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e:
5.1. ilo¶ci wskazane w Za³±czniku do Formularza Ofertowego – Formularzu Cenowym s± ilo¶ciami szacunkowymi, s³u¿±cymi do skalkulowania ceny oferty, porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Wykonawcy, z którym Zamawiaj±cy podpisze umowê, nie przys³uguje roszczenie o realizacjê us³ugi w wielko¶ciach podanych w Formularzu cenowym, ³±czna warto¶æ zamówieñ nie przekroczy kwoty brutto, jak± zamawiaj±cy przeznaczy³ na realizacjê przedmiotu zamówienia, tj. 389 000,00 z³.
5.2. przekroczenie warto¶ci brutto podanych w pozycjach wskazanych w Formularzu Cenowym przez Zamawiaj±cego jako „nie wy¿sze ni¿” oraz podanie w rubryce "RAZEM" ³±cznej warto¶ci brutto wy¿szej ni¿ 300 000,00 skutkowaæ bêdzie odrzuceniem oferty zgodnie z dyspozycj± art. 226 ust 1 pkt 5) ustawy Pzp.
6. Szczegó³owo przedmiot zamówienia okre¶lono w Za³±czniku Nr 5 do SWZ- Opis przedmiotu zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-02-28
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
jako¶æ, w tym do parametry techniczne, w³a¶ciwo¶ci estetyczne i funkcjonalne takie jak dostêpno¶æ dla osób niepe³nosprawnych lub uwzglêdnianie potrzeb u¿ytkowników4.3.5.) Nazwa kryterium: 2) Ocena jako¶ci potraw
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
1. Zamawiaj±cy okre¶la poni¿sze warunki udzia³u w postêpowaniu dotycz±ce:1) zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
2) uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:
Wykonawca musi posiadaæ:
Zatwierdzenie zak³adu i wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej, pozwalaj±cy na prowadzenie dzia³alno¶ci w zakresie us³ug cateringowych;
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
4) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
Wykonawca musi wykazaæ, ¿e w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert (a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy -
w tym okresie) wykona³ lub wykonuje co najmniej dwie us³ugi polegaj±ce na sukcesywnym ¶wiadczeniu us³ug cateringowych ka¿da o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 300 000,00 z³ (s³ownie z³otych: trzysta 00/100) wykonywanych przez okres co najmniej 12 miesiêcy ka¿da, o charakterze
i z³o¿ono¶ci podobnej do przedmiotu zamówienia lub trzy jednorazowe us³ugi cateringowe ka¿da o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 10.000,00 z³ (s³ownie z³otych: dziesiêæ tysiêcy 00/100).
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu:
1. Zatwierdzenie zak³adu i wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej, pozwalaj±cy na prowadzenie dzia³alno¶ci w zakresie us³ug cateringowych,
2. wykaz us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych, czy te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawione w okresie ostatnich 3 miesiêcy. (Za³±cznik nr 7 do SWZ).
Zamawiaj±cy wezwie wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie, nie krótszym ni¿ 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych ¶rodków dowodowych, w zakresie wskazanym w ust. 1. i 2. aktualnych na dzieñ ich z³o¿enia.
5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:
1. W celu potwierdzenia zgodno¶ci oferowanych us³ug z wymaganiami, cechami i kryteriami okre¶lonymi w opisie kryteriów oceny ofert okre¶lonymi przez zamawiaj±cego w Rozdziale XXVII SWZ, wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ wraz z ofert± przedmiotowe ¶rodki dowodowe w postaci próbki.2. .Próbka sk³ada siê z potraw:
2.1. Rosó³ tradycyjny z makaronem (porcja dla ka¿dego z piêciu cz³onków komisji ok. 200 ml.)
2.2. Schab karkowy z grzybami le¶nymi (porcja dla ka¿dego z piêciu cz³onków
ok. 200 gr.)
2.3. Kopytka (porcja dla ka¿dego z piêciu cz³onków ok. 100 gr.)
2.4. Brownie – (porcja dla ka¿dego z piêciu cz³onków ok. 75 g.)
3. Wykonawca przygotuje próbki przedstawionych dañ z za³o¿eniem, i¿ podana gramatura wskazanych przez zamawiaj±cego potraw musi zostaæ przygotowana dla piêciu cz³onków komisji oceniaj±cej.
4. Próbki potraw nale¿y z³o¿yæ w terminie sk³adania ofert tj. 6 lutego 2024 r.
o godzinie 12:30.a nastêpnie zaprezentowaæ je celem degustacji (brak mo¿liwo¶ci podgrzania, sch³odzenia itp. próbki na miejscu) w siedzibie zamawiaj±cego w sto³ówce Grand Coffee na poziomie „-1” w Nowym Gmachu. Zamawiaj±cy zapewni wykonawcom mo¿liwo¶æ zaparkowania auta
w wyznaczonym miejscu (do³±czamy zdjêcie miejsca parkingowego).
5. Wykonawca bêdzie mia³ maksymalnie 30 minut na przygotowanie prezentacji próbki potraw. Ka¿dy z wykonawców bêdzie mia³ do swojej dyspozycji stó³,
na którym bêdzie móg³ przedstawiæ próbkê potraw. Wykonawca przedstawi próbkê na zastawie w³asnej. Zastawa u¿yta do prezentacji próbki potraw nie mo¿e sugerowaæ nazwy wykonawcy.
6. Wykonawcom przed wej¶ciem na salê zostan± wrêczone koperty z numerami, które bêd± oznacza³y numery prezentacji próbki. Ka¿dy z wykonawców w³o¿y
do koperty kartkê/wizytówkê ze swoj± nazw± i adresem (w celu pó¼niejszej identyfikacji), nastêpnie j± zaklei i pozostawi na stole ze swoj± próbk± potraw.
7. Numeracja próbki jest niezale¿na od numeracji ofert. Przyporz±dkowanie numerów nie bêdzie znane Komisji w momencie dokonywania oceny próbki potraw.
8. Komisja przyst±pi do degustacji próbek potraw po otwarciu ofert. Koperty zawieraj±ce nazwy Wykonawców zostan± otwarte po dokonaniu oceny wszystkich próbek potraw.
9. Koperty zawieraj±ce nazwy wykonawców zostan± otwarte po dokonaniu oceny wszystkich próbek potraw.
10. Wykonawcy bêd± mogli odebraæ zastawê, ewentualnie inne przedmioty wykorzystane do przedstawienia próbki, po zakoñczeniu pracy Komisji w dniu degustacji próbki ok. godz.14:30.
11. Z uwagi na fakt, ¿e próbka sk³adana do postêpowania podlega ocenie w ramach kryterium oceny ofert Ocena jako¶ci potraw (J), nie ma mo¿liwo¶ci uzupe³nienia próbki. Niez³o¿enie próbki przez wykonawcê spowoduje odrzucenie oferty wykonawcy na podstawie przes³anek okre¶lonych w art. 226 ust. 5 Pzp
12. Próbka potraw zostanie przez zamawiaj±cego sfotografowania w celach dokumentacyjnych.
13. Zamawiaj±cy nie przewiduje zwrotu kosztów przygotowania próbki.
14. Potrawy przygotowane przez wykonawcê w ramach realizacji umowy, nie mog± odbiegaæ od jako¶ci próbki zaprezentowanej przez wykonawcê w ramach kryterium oceny ofert.
15. Zamawiaj±cy nie przewiduje mo¿liwo¶ci uzupe³niania przedmiotowych ¶rodków dowodowych
5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. Przepisy dotycz±ce wykonawcy stosuje siê odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia.2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika
do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3. Je¿eli zosta³a wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy reguluj±cej wspó³pracê tych wykonawców.
4. Zamawiaj±cy nie zastrzega obowi±zku osobistego wykonania przez poszczególnych wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia kluczowych zadañ dotycz±cych zamówieñ na us³ugi.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w szczególno¶ci w sytuacjach:1) zmiany w przepisach prawa lub wyk³adni jego przepisów,
2) zaj¶cia okoliczno¶ci (zdarzeñ), na które Strony nie mia³y wp³ywu, a dotyczy³y dzia³ania lub zaniechania:
a) osób trzecich,
b) organów administracji publicznej,
c) zdarzeñ rynkowych,
d) w przypadku gdy wska¼nik wzrostu inflacji (GUS) za 2023 przekroczy 10%,
w stosunku do okoliczno¶ci towarzysz±cych zawarciu umowy,
a wp³ywaj±cych obiektywnie, bezpo¶rednio lub po¶rednio w sposób dalece utrudniaj±cy lub czyni±cy niemo¿liwym spe³nienie ¶wiadczeñ Stron umowy, w sposób okre¶lony pierwotnie w umowie,
3) zmiany terminu obowi±zywania umowy – w przypadku niewykorzystania kwoty brutto, któr± Zamawiaj±cy przeznaczy³ na sfinansowanie zamówienia w okresie wskazanym w § 2 umowy.
4) zmiany warto¶ci umowy w przypadku zwiêkszenia b±d¼ zmniejszenia stawek podatku od towarów i us³ug, dotycz±cych przedmiotu zamówienia, w wyniku zmiany ustawy z dnia 11 marca 2004 roku o podatku od towarów i us³ug (tj. Dz. U. 2023, poz. 1570 ze zm.), które wejd± w ¿ycie po dniu zawarcia umowy,
a przed wykonaniem przez Wykonawcê obowi±zku, po wykonaniu którego Wykonawca jest uprawniony do uzyskania wynagrodzenia. Wynagrodzenie Wykonawcy mo¿e ulec odpowiedniemu zwiêkszeniu b±d¼ zmniejszeniu, je¿eli w wyniku zastosowania zmienionych stawek podatku od towarów i us³ug ulega zmianie kwota nale¿nego podatku oraz wynagrodzenie Wykonawcy uwzglêdniaj±ce podatek od towarów i us³ug. Zmiana warto¶ci umowy
w zakresie dotycz±cym wynagrodzenia Wykonawcy bêdzie dokonana w ten sposób, ¿e nale¿ne Wykonawcy wynagrodzenie za wykonanie umowy bêdzie obliczone z uwzglêdnieniem stawki VAT obowi±zuj±cej w dniu wystawienia faktury VAT,
5) okre¶lonych w art. 439 ustawy Pzp, tj. zmiany wysoko¶ci wynagrodzenia nale¿nego Wykonawcy, nie wcze¶niej ni¿ po up³ywie 6 miesiêcy od dnia zawarcia umowy, na podstawie wska¼nika wzrostu cen og³oszonego
w komunikacie Prezesa G³ównego Urzêdu Statystycznego, wed³ug stanu na dzieñ z³o¿enia wniosku o tak± zmianê. Zamawiaj±cy dopuszcza zmianê wysoko¶ci wynagrodzenia Wykonawcy, okre¶lonego w § 5 ust.1 umowy, maksymalnie o 30%.
6) okre¶lonych w art.455 ustawy Pzp.
2. Wprowadzenie zmian postanowieñ umowy wymaga:
1) zgodnej woli stron,
2) zachowania pisemnej formy pod rygorem niewa¿no¶ci
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-02-06 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-02-06 12:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2024-03-06
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa instrumentów muzycznych dla Pañstwowej Szko³y Muzycznej I stopnia nr 4 im. Karola Kurpiñskiego w Warszawie
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby sto³ówki Szko³y Podstawowej nr 312 im. Ewy Szelburg - Zarembiny.
- Dostawa i monta¿ rolet do kwater internatowych w budynku przy ulicy Bohaterów Wrze¶nia 83 w Sieradzu
- Dostawa opa³u (koksu, wêgla i drewna opa³owego) do Miêdzynarodowego Centrum Rehabilitacji Instytutu Fizjologii i Patologii S³uchu w £ebie.
- Zakup wsparcia technicznego do serwerów i macierzy Fujitsu, stanowi±cych kluczow± infrastrukturê serwerow± IFPS, na której oparte s± m.in. serwery domenowe, serwery pocztowe, system medyczny (....)
- Sprz±tanie terenu zewnêtrznego oraz sta³a pielêgnacja obszarów zielonych w parku przy Centrum Sztuki Wspó³czesnej - Zamek Ujazdowski w okresie 12 miesiêcy.
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Us³ugi przygotowania i wydania gor±cych posi³ków podopiecznym Centrum Us³ug Spo³ecznych w Starachowicach"
- us³ugi ¿ywienia
- Sukcesywne ¶wiadczenie us³ug cateringowych wraz z obs³ug± kelnersk± na potrzeby Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
- Obs³uga cateringowa podczas Seminarium Zak³adu Kartografii PW
- Us³uga w zakresie ca³odziennego ¿ywienia pacjentów Lubuskiego Centrum Ortopedii im. dr. Lecha Wierusza w ¦wiebodzinie Spó³ka z o.o.
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Naczelnego S±du Administracyjnego
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.