Og³oszenie z dnia 2025-02-07
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla Przedszkola nr 2 w Z³otowie
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: PUBLICZNE PRZEDSZKOLE NR 2 W Z£OTOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 301584235
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: 8 MARCA 18
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Z³otów
1.5.3.) Kod pocztowy: 77-400
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL411 - Pilski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: p2@przedszkola-zlotow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: p2-zlotow.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorz±du terytorialnego
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla Przedszkola nr 2 w Z³otowie
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-56b897c7-0f31-45b3-a8f2-e843a6dcc362
2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00093573
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2025-02-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2025/BZP 00086444/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.1 Dostawy artyku³ów spo¿ywczych
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-56b897c7-0f31-45b3-a8f2-e843a6dcc3623.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Komunikacja w postêpowaniu o udzielenie zamówienia odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, za po¶rednictwem Platformy e-Zamówienia która dostêpna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl zwan± dalej Platform±.
2. Uwaga! Przed przyst±pieniem do sk³adania oferty, wykonawca jest zobowi±zany zapoznaæ siê z Instrukcj± korzystania z Platformy e-Zamówienia. Instrukcja zosta³a zamieszona tak¿e bezpo¶rednio na ww. Platformie.
3. W niniejszym postêpowaniu komunikacja zamawiaj±cego z wykonawcami odbywa siê za pomoc± ¶rodków komunikacji elektronicznej. Komunikacja miêdzy zamawiaj±cym
4. a wykonawcami, w tym wszelkie o¶wiadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje przekazywane s± w formie elektronicznej za po¶rednictwem Platformy.
5. Korzystanie z Platformy jest bezp³atne.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: a) Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadaæ konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la „Regulamin Platformy e-Zamówienia”, dostêpny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/ ,oraz informacje zamieszczone w zak³adce „Centrum Pomocy”.
b) Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowi±zek sprawdzania komunikatów
c) i wiadomo¶ci bezpo¶rednio na stronie postêpowania, gdy¿ system powiadomieñ mo¿e ulec awarii lub powiadomienie mo¿e trafiæ do folderu SPAM.
d) Zamawiaj±cy, zgodnie z § 11 ust. 2 Rozporz±dzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporz±dzania i przekazywania informacji oraz wymagañ technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz ¶rodków komunikacji elektronicznej w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (DZ.U.2020.2452 z dnia 2020.12.31) zamieszcza wymagania dotycz±ce specyfikacji po³±czenia, formatu przesy³anych danych oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych za po¶rednictwem Platformy e-Zamówieniaj, tj.:
- sta³y dostêp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowo¶ci nie mniejszej ni¿ 512 kb/s,
- komputer klasy PC lub MAC o nastêpuj±cej konfiguracji: pamiêæ min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
- zainstalowana dowolna przegl±darka internetowa, TLS 1.2, najlepiej w najnowszej wersji w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0;
- w³±czona obs³uga JavaScript,
- zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obs³uguj±cy format plików .pdf,
e) Platforma e-Zamówienia dzia³a wed³ug standardu przyjêtego w komunikacji sieciowej - kodowanie UTF8,
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, ¿e:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Publiczne Przedszkole nr 2 w Z³otowie : administrator wyznaczy³ Inspektora Danych Osobowych, Inspektor: Alicja Mendyk ul. £owiecka 1 77-400 Z³otów Tel: 500 329 056 Email: am-iod@wp.pl
Pañstwa dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego znak 1/ZP/2025.
1) odbiorcami Pañstwa danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 74 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019r. – Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2023r. poz. 1605 z pó¼n.zm.), dalej „ustawa Pzp”;
2) Pañstwa dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy;
3) obowi±zek podania przez Pañstwa danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy Pzp, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
4) w odniesieniu do Pañstwa danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
5) posiadaj± Pañstwo:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych
**;
− na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
9) nie przys³uguje Pañstwu:
− w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
– na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 1/ZP/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 9
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 1- artyku³y spo¿ywcze
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
1. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.2. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 2 – drób
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
1. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.2. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 3 - jaja
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
17. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.18. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 4- miêso i wêdliny
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
1. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.2. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 5- artyku³y mro¿one
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
1. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.2. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 6- nabia³
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
1. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.2. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 7- pieczywo
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
1. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.2. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 8-ryby mro¿one
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
17. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.18. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 9- warzywa i owoce
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
1. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ nie zamówienia pe³nego asortymentu wskazanego dla danego Zadania w SWZ oraz ofercie Wykonawcy. Gwarantowana cze¶æ zamówienia obejmuje 80% ilo¶ci wskazanych w zestawieniu asortymentowym stanowi±cym za³±cznik do oferty Wykonawcy.2. Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zwiêkszenia o 20% wskazanego w za³±czniku do umowy asortymentu w cenach jednostkowych w nim wskazanych.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki dotycz±ce:1) zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.
2) uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:
Wykonawca spe³ni warunek je¿eli wyka¿e, ¿e:
posiada uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t.j. Dz. U. z 2023 poz. 1448) lub ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (tj. Dz. U. z 2023 r. poz. 872 z pó¼n. zm.) w szczególno¶ci Wykonawca musi podlegaæ sta³emu nadzorowi w³a¶ciwych w³adz.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.
4) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spe³ni warunek je¿eli wyka¿e, ¿e:
dysponuje co najmniej jednym ¶rodkiem transportu spe³niaj±cym warunki okre¶lone w rozdziale IV Za³±cznika nr II do rozporz±dzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny ¶rodków spo¿ywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1).
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem.
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: a) aktualne za¶wiadczenia o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej – zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia lub aktualna decyzja administracyjnej o wpisie do rejestru zak³adów albo o zatwierdzeniu zak³adu wydanej przez powiatowego lekarza weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego.
b) wykazu ¶rodków transportu, jakimi dysponuje Wykonawca, niezbêdnych do wykonania zamówienia, ze wskazaniem daty wydania decyzji lub kontroli dopuszczaj±cej pojazd do transportu w zakresie przedmiotu zamówienia. Wykaz musi potwierdzaæ spe³nienie warunku udzia³u w postêpowaniu w zakresie okre¶lonym w Rozdziale VII ust. 2 pkt 4 SWZ wraz z dokumentem (np. decyzja, wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci, opinia sanitarna) wydanym przez organ urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci (zgodnie z w³a¶ciwo¶ci± okre¶lon± w art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia), dotycz±cym spe³nienia odpowiednich wymagañ prawa ¿ywno¶ciowego dla ¶rodka/¶rodków transportu przystosowanego do realizacji dostaw przedmiotu zamówienia. ( Za³±cznik nr 5). – dotyczy Zadania w zakresie dostawy: drób, jaja, miêso, wêdliny, ryby, mro¿onki oraz warzywa i owoce.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo winno byæ za³±czone do oferty.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenia, o których mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ, sk³ada ka¿dy z Wykonawców. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w zakresie, w jakim ka¿dy z Wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu.
3. O¶wiadczenia i dokumenty potwierdzaj±ce brak podstaw do wykluczenia z postêpowania sk³ada ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania zmiany Wynagrodzenia na podstawie art. 439 ustawy Pzp w przypadku zmiany cen materia³ów lub kosztów zwi±zanych z realizacj± zamówienia. Zmiany wysoko¶ci Wynagrodzenia bêd± dokonywane wed³ug zasad opisanych poni¿ej:1.1. ka¿da ze Stron mo¿e ¿±daæ zmiany Wynagrodzenia (odpowiednio podwy¿szenia lub obni¿enia) w przypadku zmiany kwartalnego Wska¼nika cen towarów i us³ug konsumpcyjnych (Inflacja – rodzaj wska¼nika – A- analogiczny okres roku poprzedniego =100), og³aszanego obwieszczeniem Prezesa G³ównego Urzêdu Statystycznego („Wska¼nik GUS”)/¼ród³o GUS, www.stat.gov.pl;
1.2. zmiana kwartalnego Wska¼nika GUS uzasadnia ¿±danie zmiany Wynagrodzenia pod warunkiem, ¿e ró¿nica pomiêdzy kwartalnym Wska¼nikiem GUS obowi±zuj±cym w dniu, w którym up³ywa³ termin sk³adania ofert w postêpowaniu, w nastêpstwie którego zawarto Umowê, a ostatnio opublikowanym kwartalnym Wska¼nikiem GUS obowi±zuj±cym przez Stronê z wnioskiem o zawarcie aneksu, wynosi co najmniej 5%;
2. W przypadku przedmiotu zamówienia: warzyw i owoców ceny wskazane w formularzu ofertowym stanowi±cym za³±cznik do niniejszej umowy mog± ulec zmianie na podstawie zmiany cen towarów na gie³dzie warzyw i owoców. W przypadku wzrostu cen warzyw i owoców na gie³dzie o warto¶æ powy¿ej 5% w stosunku do ceny wskazanej w formularzu ofertowym Wykonawca zobowi±zany jest przedstawiæ Zamawiaj±cemu informacjê z gie³dy o wzro¶cie cen. Przedstawienie dowodu potwierdzaj±cego wzrost cen warzyw i owoców uprawnia Wykonawcê do podwy¿szenia wynagrodzenia do wysoko¶ci cen wskazanych w dokumencie, który zostanie z³o¿ony wraz z faktur± i dokumentem WZ. W przypadku braku za³±czenia dowodu potwierdzaj±cego zmianê cen owoców i warzyw do faktury obowi±zaæ bêd± ceny pierwotnie wskazane w formularzu ofertowym.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-02-17 12:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-02-17 12:05
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2025-03-14
INNE PRZETARGI Z Z£OTOWA
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla Przedszkola nr 1 w Z³otowie
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla Przedszkola nr 2 w Z³otowie
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla Przedszkola nr 3 w Z³otowie
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla Przedszkola nr 4 w Z³otowie
- "BIE¯¡CE UTRZYMANIE DRÓG"
- ¦WIADCZENIE US£UG ASYSTENTA OSOBISTEGO OSOBY Z NIEPE£NOSPRAWNO¦CI¡ "ASYSTENT OSOBISTY OSOBY Z NIEPE£NOSPRAWNO¦CI¡" - EDYCJA 2025 FINANSOWANEGO Z FUNDUSZU SOLIDARNO¦CIOWEGO
wiêcej: przetargi w Z³otowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- 2025_02_07 - Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych podzielona czê¶ci
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Szko³y Podstawowej nr 3 im. Zofii Kossak-Szczuckiej w Ligocie, w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa produktów ¿ywno¶ciowych na potrzeby PCAPOW w Kêdzierzynie-Ko¼lu w I pó³roczu 2025 roku
- Dostawy przetworów owocowych i warzywnych oraz przypraw
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych
- Sukcesywne dostawy pieczywa
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.