Ogłoszenie z dnia 2025-02-12
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania - powtórzone
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SPECJALISTYCZNY PSYCHIATRYCZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ IM.PROF.ANTONIEGO KĘPIŃSKIEGO W JAROSŁAWIU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000296638
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Tadeusza Kościuszki 18
1.5.2.) Miejscowość: Jarosław
1.5.3.) Kod pocztowy: 37-500
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL822 - Przemyski
1.5.7.) Numer telefonu: 166214611
1.5.8.) Numer faksu: 166212445
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@spzozjaroslaw.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://spzozjaroslaw.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania - powtórzone
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f56ee5bb-5d97-4bb9-9bfc-aa3d77b73a76
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00101426
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-02-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00029829/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.14 Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania - powtórzone
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie ani logowania do
Systemu.
Oferty, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 Ustawy Pzp, podmiotowe środki dowodowe, w tym oświadczenie, o którym
mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp oraz zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 ustawy
Pzp, zwane dalej „zobowiązaniem podmiotu udostępniającego zasoby”, przedmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwo,
dokumenty, o których mowa w art. 94 ust. 2 ustawy Pzp, sporządza się w formie elektronicznej lub postaci elektronicznej, w
formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r.
o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1557 z późn. zm.).
https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 18. Zgodnie z art. 67 ustawy Pzp,
Zamawiający podaje wymagania techniczne związane z korzystaniem z Platformy:
a) Oprogramowanie zewnętrzne (dostawcy podpisu kwalifikowanego)
• Mozilla Firefox wer. 65 i późniejsze, Google Chrome wer. 66 i późniejsze lub Opera wer. 58 i późniejsze, Microsoft Edge wer. 18 i
późniejsze, Internet Explorer 11
• Lista zalecanych przeglądarek internetowych: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera. Zalecane jest używanie najnowszych wersji
przeglądarek
• system operacyjny Windows 7 i późniejsze
b) Oprogramowanie wbudowane w SmartPZP
• zainstalowane środowisko Java w wersji min. 1.8 (jre)
• w przypadku przeglądarek Opera, Chrome i Firefox należy doinstalować dodatek do przeglądarki Szafir SDK Web
• oprogramowanie SzafirHost w systemie operacyjnym.
Ofertę, wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczenie, o którym mowa
w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, pełnomocnictwo, o którym mowa w rozdziale XIV pkt 10 SWZ (o ile dotyczy), a w przypadku
Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego – pełnomocnictwo do podpisania umowy w sprawie
zamówienia publicznego, a także oświadczenie, o którym mowa w rozdziale X pkt 4 SWZ składa się pod rygorem nieważności w
formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, za pośrednictwem
bezpłatnej Platformy Zakupowej pod adresem https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): : Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L z 2016 r. nr 119, str. 1 ze zm.), dalej „RODO”, informuję, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Specjalistyczny Psychiatryczny Zespół Opieki Zdrowotnej im. prof. Antoniego
Kępińskiego w Jarosławiu, 37-500, ul. Kościuszki 18
• kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych w SP ZOZ Jarosławiu: telefon: 16 6240656; e e-mail:
daniel.panek@mpls.com.pl; iod@spzozjaroslaw,pl
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego „Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania”
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w
oparciu o art. 18 oraz art. 74 Ustawa z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r., poz. 1320);
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas
trwania umowy;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym
określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje
niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
Ogłoszenie nr 2025/BZP 00084413/01 z dnia 2025-02-03
2025-02-03 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
Posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
Nie przysługuje Pani/Panu:
• w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu
przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych.
** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu
oraz jego załączników.
*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia
korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy
interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP-3502/12/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 15
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 1 – Cebula.
cała, ścisła, jędrna, czysta, wystarczająco sucha bez uszkodzeń objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, kształt kulisty, lekko
spłaszczony lub wydłużony, skóra ciemno-żółta, miąższ biało kremowy, masa ok.120g
cebula zielona - bez plam, zanieczyszczeń obcych ( części traw, chwastów), liście żywo-zielone, czyste
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221113-1 - Cebula
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto: 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pkt
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 2 – Czosnek - główki kompletne, średniej wielkości, nieprzerośnięty, jędrny, krajowy
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto: 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 3 – Buraki, marchew
burak ćwikłowy: średni lub duży, zdrowy, czysty, średnica korzenia
7-9cm, soczyste, słabo widoczne pierścienie, ciemno – czerwony,
marchew: niezdrewniała, prosta, kształtna ( bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień) średnia lub duża, umyta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono-pomarańczowa, obcinana, niepopękana, bez uszkodzeń,
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221111-7 - Burak ćwikłowy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 4 – Pietruszka, pietruszka zielona
pietruszka korzeń - średnia lub duża, świeża, obcinana, korzenie ( bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), zdrowe umyte,
bez uszkodzeń, miąższ jędrny kremowy, aromatyczny, waga korzenia min. 150g, wielkość korzenia 15-20cm, średnica 3-4
Ogłoszenie nr 2025/BZP 00084413/01 z dnia 2025-02-03
2025-02-03 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
cm.
pietruszka zielona nać (pęcz. 100g)- bez plam, pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych
zanieczyszczeń obcych (części traw i chwastów) czysta, o gładkich liściach zielonych,
pietruszka zielona (z korzeniem pęcz.250g) - bez plam i pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych
zanieczyszczeń obcych ( części traw i chwastów) czysta,
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 5 – Seler, por
por - bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi oraz przyciętymi końcówkami liści i korzeni,
biała lub zielonkawobiała część pora powinna stanowić, co najmniej jedną trzecią całkowitej długości lub połowę części
osłoniętej, długość łodygi 20-30cm,
seler korzeniowy- kształtne, twarde, jędrne, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czyste, bez stłuczeń i
ordzawienia skórki, zdrowe, bez oznak wyrastania pędu kwiatostanowego, barwa skórki korzenia szaro-biała, miąższ ścisły
o zapachu selerowo-jabłkowym, miąższ kremowo- biały, waga korzenia (okres letni) min.250g, (okres zimowy) masa 300-
400g
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 6 – Kapusta kiszona z marchewką - krajanka kapusty jędrna i twarda z dodatkiem startej marchewki, dobrej,
jakości, o barwie białej, bez śladów pleśni, bez posmaku goryczki, bez dodatku octu
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221410-3 - Kapusta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 7 – Ogórki kiszone - solony z umiarem, twardy bez śladów pleśni, wielkość od 6 do 10cm.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221270-9 - Ogórki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 8 – Kapusta
kapusta biała młoda - świeża, zdrowa, jędrna, nieuszkodzona, główki średniej wielkości czyste, bez szkodników
kapusta biała - główka twarda o jasno zielonym kolorze o bardzo dobrej strukturze wewnętrznej (okres zimowy) waga główki
2-4kg, kapusta głowiasta biała, liście w główce ściśle ułożone
ogórki gruntowe - świeży, twardy, średniej wielkości, bez uszkodzeń, odznaczać się mają bardzo dobrą zdrowotnością,
kształtne, skórka delikatna, intensywnie zielone, niedopuszczalny smak gorzki
papryka czerwona - świeża, zdrowa, jędrna, nieuszkodzona, główki średniej wielkości w wadze 200 – 400g, bez szkodników
papryka zielona – żółta - świeża, zdrowa, jędrna, nieuszkodzona, główki średniej wielkości w wadze 200 – 400g, bez
szkodników
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221410-3 - Kapusta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 9 – Kapusta czerwona
główka średniej wielkości, bardzo zwarta, liście fioletowo- zielone, świeża, zdrowa, jędrna, nieuszkodzona,
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221410-3 - Kapusta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 10 – Kapusta włoska
główki średniej wielkości, bardzo zwarta, waga główki 1,1 do 1,6 kg, główka kulista okryta dużymi, zielonymi i
pomarszczonymi liśćmi.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221410-3 - Kapusta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 11 – Warzywa szklarniowe
cytryny - zdrowe, bez plam ( bez objawów gnicia i pleśni)
banany - zdrowe , bez plam brązowych ( bez objawów, gnicia i pleśni)
mandarynki- zdrowe, bez plam ( bez objawów gnicia i pleśni)
ogórki szklarniowe - świeże, twarde, średniej wielkości, bez uszkodzeń, azotany i azotyny bez przekroczenia obowiązującej
normy.
papryka szklarniowa czerwona - świeża, zdrowa, jędrna, nieuszkodzona, bez szkodników
pomidor szklarniowy - czyste, czerwone, w przekroju bez białych przebarwień, świeży, dojrzały, zdrowy, twardy, średniej
wielkości
Mix sałat op.140g - świeża, nieuszkodzona, bez oznak gnicia
Sałata lodowa ( masa główki ok.500g)- świeża, średnia wielkość, nieuszkodzona, bez oznak gnicia
kapusta pekińska z chłodni - świeża, średnia wielkość, nieuszkodzona, bez posmaku goryczki
4.2.6.) Główny kod CPV: 03222210-8 - Cytryny
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221230-7 - Papryka
03221270-9 - Ogórki
03221240-0 - Pomidory
03222111-4 - Banany
03222240-7 - Mandarynki
03221310-2 - Sałata
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 12- pieczarki
wygląd - zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), czyste ( dopuszcza się obecność śladowych ilości podłoża na trzonie
pieczarek), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgotności
zewnętrznej, z zamkniętym lub lekko otwartym kapeluszem i odciętą dolną częścią trzonu, dopuszczalne są nieznaczne
wady kształtu, zabarwienia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221260-6 - Grzyby
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 13
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 13 – Pomidory gruntowe
pomidor gruntowy kl. I - świeży, dojrzały, zdrowy, twardy, średniej wielkości
pomidor gruntowy kl. II - świeży, dojrzały zdrowy, twardy, bez uszkodzeń i pleśni
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221240-0 - Pomidory
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 14
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 14 – Pozostałe warzywa
botwina pęcz - bez plam, pożółkłych i zaschniętych części, bez zanieczyszczeń obcych (części traw, chwastów), czysta,
świeża
cukinia - owoc o kształcie cylindrycznym, skórka gładka z połyskiem, dł. owoc. 20-30cm o masie 0,5kg - 1,5kg, zdrowa, bez
uszkodzeń mechanicznych
dynia konsumpcyjna - świeża, zdrowa, czysta, bez uszkodzeń mechanicznych
fasola szparagowa świeża, zdrowa, nie łykowata
jarmuż - liście bez plam, pożółkłych i zaschniętych części, czyste, wolne od chorób i owadów.
sałata zielona - świeża, liście czyste, bez posmaku goryczki, nieuszkodzone
rzodkiewka pęcz- świeża, zdrowa, bez posmaku goryczki, pęczki rzodkiewki średniej wielkości
szczypiorek pęcz - bez plam, pożółkłych i zaschniętych części, bez pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń obcych
( części traw, chwastów), liście żywo-zielone, smaczne i aromatyczne
koper zielony - liście świeże, czyste, zielone bez pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń
kalarepa- jędrna, zielona, nie zdrewniała i bez uszkodzeń
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 15
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 15 – Ziemniaki
ziemniaki -średnie, konsumpcyjne, o barwie żółtej, świeże, czyste, zdrowe, niezazielone, jednolite odmianowo
ziemniaki młode -średnie lub duże, jednolitej odmiany, konsumpcyjne, bulwy okrągło-owalne, miąższ żółty,
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w pkt
2.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium:
Cena brutto 100%
Punkty za kryterium będą obliczane wg wzoru:
dla kryterium – cena brutto
P cn=((C min)/(C n))x 100 pkt
gdzie: 1% = 1 pkt
( P cn ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy
( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert
( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie
Oferta najkorzystniejsza to oferta z najwyższą oceną na podstawie otrzymanych punktów w kryterium: cena.
Wszystkie obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
Jeżeli zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty , do złożenia w
terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen
wyższych niż zaoferowali w pierwotnie złożonych ofertach.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w tym kryterium wynosi 100 pk
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający wezwie
Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia
w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień ich
złożenia.
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia, Zamawiający będzie żądał poniższych środków dowodowych:
1) informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji
o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej
złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji lub oświadczenia o prowadzeniu działalności
wytwórczej w rolnictwie, ogrodnictwie lub warzywnictwie, która nie podlega pod przepisy ustawy z dnia 6 marca 2018 r. prawo
przedsiębiorców;
2) oświadczenia Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, w
zakresie podstaw wykluczenia z postępowania, o których mowa w:
a) art. 108 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp,
b) art. 108 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, dotyczących orzeczenia zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne tytułem środka
zapobiegawczego,
c) art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, dotyczących zawarcia z innymi wykonawcami porozumienia mającego na celu zakłócenie
konkurencji,
d) art. 108 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp,
e) art. 109 ust. 1 pkt 8-10 ustawy Pzp
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Zgodnie z art. 58 ustawy Pzp Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia(w formie konsorcjum) pod warunkiem, że ustanowią oni pełnomocnika, określając zgodnie
z art. 58 ust. 2 zakres jego uprawnień wobec Zamawiającego.
W przypadku, o którym mowa w art. 117 ust. 2 i 3, Wykonawcy wspólnie ubiegający się
o udzielenie zamówienia dołączają odpowiednio do wniosku/oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane,
dostawy lub usługi wykonają poszczególni Wykonawcy zgodnie z treścią załącznika nr 5 (jeżeli dotyczy).
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
16. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia określonego w § 1 ust. 4 Umowy wnastępujących przypadkach:
a) w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego;
b) w przypadku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej,
ustalonych na podstawie ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę;
c) w przypadku zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu, lub wysokości
stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub ubezpieczenie zdrowotne;
d) zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia; jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty
wykonania zamówienia przez Wykonawcę (konieczność przedstawienia kalkulacji przez Wykonawcę).
1. Strony ustalają, że dopuszczalna jest zmiana terminu realizacji dostaw:
− jeżeli uzasadnione to będzie okolicznościami leżącymi po stronie Zamawiającego,
w szczególności sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi;
− jeżeli uzasadnione to będzie okolicznościami, które nie były możliwe do przewidzenia w chwili zawarcia Umowy, za którą
żadna ze Stron nie ponosi odpowiedzialności.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-02-21 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-02-21 10:05
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI Z JAROSŁAWIA
- Dostawa ręczników papierowych, worków foliowych, środków czystości oraz artykułów gospodarczych.
- "Wykonanie dostawy samochodu osobowego z napędem typu hybrid"
- "Dozór i fizyczna ochrona obiektu Starostwa Powiatowego w Jarosławiu przy ul. Jana Pawła II 17 oraz mienia znajdującego się na terenie chronionego obiektu w 2025 - 2026 r."
- Montaż doświetlenia przejścia dla pieszych w ciągu ul. Zamkowej, Budowa oświetlenia ulicznego na ul. Garbarze - II etap, ul. Długosza + boczna, Budowa oświetlenia ul. Fredry + Miłosza (4 części)
- Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania - powtórzone
- Dostawa jednorazowego sprzętu medycznego na potrzeby PANS w Jarosławiu
więcej: przetargi w Jarosławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy warzyw, ziemniaków jadalnych, owoców cytrusowych
- Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania - powtórzone
- Dostawa artykułów żywnościowych do kuchni w Pilchowicach Zespołu Szkół im. Świętej Jadwigi Śląskiej we Wleniu
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Bajka w Międzyborzu w 2025 r.
- Dostawy ziemniaków, warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Pleszewie w roku 2025/1
- Zakup i dostawa warzyw i owoców
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.