eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi JaroszowiecDostawa artyku³ów nabia³owych dla potrzeb Kuchni i Ma³ej Gastronomi Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y



Og³oszenie z dnia 2022-04-12


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawa artyku³ów nabia³owych dla potrzeb Kuchni i Ma³ej Gastronomi Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: MA£OPOLSKI SZPITAL CHORÓB P£UC I REHABILITACJI IM. EDMUNDA WOJTY£Y

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000294214

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 1A

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Jaroszowiec

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-310

1.5.4.) Województwo: ma³opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL21A - O¶wiêcimski

1.5.7.) Numer telefonu: 326428090

1.5.8.) Numer faksu: 326428100

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@wschp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wschp.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-bd629818-9fa8-11ec-80f8-1ad70aec7fa4

1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej

1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artyku³ów nabia³owych dla potrzeb Kuchni i Ma³ej Gastronomi Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-bd629818-9fa8-11ec-80f8-1ad70aec7fa4

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00118923

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-04-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00339236/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.10 Dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y w Jaroszowcuw Jaroszowcu

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00080800/03

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.I.2.224/04/22

4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak

4.3.) £±czna warto¶æ poszczególnych czê¶ci zamówienia: 516583,22 PLN

4.3.1) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 116022 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artyku³ów nabia³owych dla potrzeb kuchni szpitalnej i ma³ej gastronomii Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y w Jaroszowcu.
2) Jako¶æ przyjmowanego surowca musi odpowiadaæ normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiaj±cego .
3) Jako¶æ organoleptyczna ¿ywno¶ci, której nie mo¿na oceniæ przy przyjêciu towaru, sprawdzana jest przy produkcji. W przypadku nie spe³nienia wymagañ surowiec zostaje zwrócony do Wykonawcy.
4) Znakowanie artyku³ów spo¿ywczych w jêzyku polskim, musi zapewniæ ich pe³n± identyfikowalno¶æ.
5) W przypadku nieodpowiedniego oznakowania oraz ¶rodków spo¿ywczych po dacie minimalnej trwa³o¶ci lub przekroczonym terminie przydatno¶ci do spo¿ycia nast±pi odmowa przyjêcia.
6) Materia³ opakowaniowy i transportowy dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±.
7) Wykonawca musi funkcjonowaæ zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa ¿ywno¶ciowego i przestrzegaæ zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
8) Sposób dostawy oraz dostarczana ¿ywno¶æ musi byæ zgodna z wymaganiami prawa ¿ywno¶ciowego, miêdzy innymi:
a. Rozporz±dzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalaj±ce ogólne zasady i wymagania prawa ¿ywno¶ciowego, powo³uj±ce Europejski Urz±d ds. Bezpieczeñstwa ¯ywno¶ci oraz ustanawiaj±ce procedury w zakresie bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporz±dzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporz±dzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiaj±ce szczególne przepisy dotycz±ce higieny w odniesieniu do ¿ywno¶ci pochodzenia zwierzêcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia ( Dz. U. z dnia 27 wrze¶nia 2006 nr 171, poz. 1225 z pó¼n. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z pó¼n. zmianami),
e. Rozporz±dzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat ¿ywno¶ci,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowi±zuj±cych w zakresie nieregulowanym
w rozporz±dzeniu 853/2004.
9) Dostarczany przez Wykonawcê asortyment musi byæ I klasy jako¶ci, ¶wie¿y, sch³odzony
i oznakowany zgodnie z obowi±zuj±c± norm±.
10) Ka¿dy dostarczony asortyment powinien posiadaæ trwa³± etykietê w jêzyku polskim zawieraj±c± minimum dane w zakresie: producenta, opisu asortymentu, temperaturê przechowywania, datê przydatno¶ci do spo¿ycia.
11) Wykonawca realizowaæ bêdzie dostawy w sposób ci±g³y, 6 razy w tygodniu od poniedzia³ku do soboty, do magazynu ¿ywno¶ciowego Zamawiaj±cego, do godziny 6:00, z dostarczeniem
i wniesieniem do magazynu oraz weryfikacj± ilo¶ciow± i jako¶ciow± w obecno¶ci przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiaj±cego,
12) Uprawniony przedstawiciel Zamawiaj±cego - ka¿dorazowo faksem, za pomoc± poczty elektronicznej lub telefonicznie - zg³osi zapotrzebowanie na co najmniej 24 godziny przed wymaganym terminem dostawy.
13) Dostarczony asortyment powinien byæ zgodny z zamówieniem.
14) Dostawy nastêpowaæ bêd± transportem w³asnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn ¿ywno¶ciowy Zamawiaj±cego,
15) Na ¿±dania Zamawiaj±cego, przy ka¿dej dostawie, Wykonawca udostêpni do wgl±du Zamawiaj±cemu nastêpuj±ce dokumenty: dopuszczenie ¶rodka transportu przez PPIS do przewozu ¿ywno¶ci, aktualn± kartê zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewo¿ona jest ¿ywno¶æ, potwierdzenie zachowania ³añcucha ch³odniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
16) Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialno¶æ za braki i wady powsta³e w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytu³u wszelkie skutki prawne,
17) Wykonawca o¶wiadcza, ¿e dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jako¶ciowych i ilo¶ciowych oraz dobrej jako¶ci.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 155891 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 155891 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 155891 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SPÓ£DZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000437174

7.3.3) Ulica: ul. Ludowa 122

7.3.4) Miejscowo¶æ: Wysokie Mazowieckie

7.3.5) Kod pocztowy: 18-200

7.3.6.) Województwo: podlaskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-04-01

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 155891 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.