Og³oszenie z dnia 2022-04-12
Powi±zane og³oszenia:
- 2022/BZP 00080800/01 - Og³oszenie z dnia 2022-03-09
- 2022/BZP 00088522/01 - Modyfikacja z dnia 2022-03-16
- 2022/BZP 00089054/01 - Modyfikacja z dnia 2022-03-17
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawa artyku³ów nabia³owych dla potrzeb Kuchni i Ma³ej Gastronomi Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: MA£OPOLSKI SZPITAL CHORÓB P£UC I REHABILITACJI IM. EDMUNDA WOJTY£Y
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000294214
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 1A
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Jaroszowiec
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-310
1.5.4.) Województwo: ma³opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL21A - O¶wiêcimski
1.5.7.) Numer telefonu: 326428090
1.5.8.) Numer faksu: 326428100
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@wschp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wschp.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-bd629818-9fa8-11ec-80f8-1ad70aec7fa41.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artyku³ów nabia³owych dla potrzeb Kuchni i Ma³ej Gastronomi Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-bd629818-9fa8-11ec-80f8-1ad70aec7fa4
2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00118923
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2022-04-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00339236/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.10 Dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y w Jaroszowcuw Jaroszowcu
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00080800/03
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.I.2.224/04/22
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.3.) £±czna warto¶æ poszczególnych czê¶ci zamówienia: 516583,22 PLN
4.3.1) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 116022 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artyku³ów nabia³owych dla potrzeb kuchni szpitalnej i ma³ej gastronomii Ma³opolskiego Szpitala Chorób P³uc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojty³y w Jaroszowcu.
2) Jako¶æ przyjmowanego surowca musi odpowiadaæ normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiaj±cego .
3) Jako¶æ organoleptyczna ¿ywno¶ci, której nie mo¿na oceniæ przy przyjêciu towaru, sprawdzana jest przy produkcji. W przypadku nie spe³nienia wymagañ surowiec zostaje zwrócony do Wykonawcy.
4) Znakowanie artyku³ów spo¿ywczych w jêzyku polskim, musi zapewniæ ich pe³n± identyfikowalno¶æ.
5) W przypadku nieodpowiedniego oznakowania oraz ¶rodków spo¿ywczych po dacie minimalnej trwa³o¶ci lub przekroczonym terminie przydatno¶ci do spo¿ycia nast±pi odmowa przyjêcia.
6) Materia³ opakowaniowy i transportowy dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±.
7) Wykonawca musi funkcjonowaæ zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa ¿ywno¶ciowego i przestrzegaæ zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
8) Sposób dostawy oraz dostarczana ¿ywno¶æ musi byæ zgodna z wymaganiami prawa ¿ywno¶ciowego, miêdzy innymi:
a. Rozporz±dzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalaj±ce ogólne zasady i wymagania prawa ¿ywno¶ciowego, powo³uj±ce Europejski Urz±d ds. Bezpieczeñstwa ¯ywno¶ci oraz ustanawiaj±ce procedury w zakresie bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporz±dzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporz±dzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiaj±ce szczególne przepisy dotycz±ce higieny w odniesieniu do ¿ywno¶ci pochodzenia zwierzêcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia ( Dz. U. z dnia 27 wrze¶nia 2006 nr 171, poz. 1225 z pó¼n. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z pó¼n. zmianami),
e. Rozporz±dzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat ¿ywno¶ci,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowi±zuj±cych w zakresie nieregulowanym
w rozporz±dzeniu 853/2004.
9) Dostarczany przez Wykonawcê asortyment musi byæ I klasy jako¶ci, ¶wie¿y, sch³odzony
i oznakowany zgodnie z obowi±zuj±c± norm±.
10) Ka¿dy dostarczony asortyment powinien posiadaæ trwa³± etykietê w jêzyku polskim zawieraj±c± minimum dane w zakresie: producenta, opisu asortymentu, temperaturê przechowywania, datê przydatno¶ci do spo¿ycia.
11) Wykonawca realizowaæ bêdzie dostawy w sposób ci±g³y, 6 razy w tygodniu od poniedzia³ku do soboty, do magazynu ¿ywno¶ciowego Zamawiaj±cego, do godziny 6:00, z dostarczeniem
i wniesieniem do magazynu oraz weryfikacj± ilo¶ciow± i jako¶ciow± w obecno¶ci przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiaj±cego,
12) Uprawniony przedstawiciel Zamawiaj±cego - ka¿dorazowo faksem, za pomoc± poczty elektronicznej lub telefonicznie - zg³osi zapotrzebowanie na co najmniej 24 godziny przed wymaganym terminem dostawy.
13) Dostarczony asortyment powinien byæ zgodny z zamówieniem.
14) Dostawy nastêpowaæ bêd± transportem w³asnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn ¿ywno¶ciowy Zamawiaj±cego,
15) Na ¿±dania Zamawiaj±cego, przy ka¿dej dostawie, Wykonawca udostêpni do wgl±du Zamawiaj±cemu nastêpuj±ce dokumenty: dopuszczenie ¶rodka transportu przez PPIS do przewozu ¿ywno¶ci, aktualn± kartê zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewo¿ona jest ¿ywno¶æ, potwierdzenie zachowania ³añcucha ch³odniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
16) Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialno¶æ za braki i wady powsta³e w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytu³u wszelkie skutki prawne,
17) Wykonawca o¶wiadcza, ¿e dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jako¶ciowych i ilo¶ciowych oraz dobrej jako¶ci.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 155891 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 155891 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 155891 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SPÓ£DZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000437174
7.3.3) Ulica: ul. Ludowa 122
7.3.4) Miejscowo¶æ: Wysokie Mazowieckie
7.3.5) Kod pocztowy: 18-200
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓ£DZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
jakie przetargi wygra³a firma
SPÓ£DZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-04-01
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 155891 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych w okresie V.2025-X.2025
- Zakup ró¿nych artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla ¦l±skiego Centrum Rehabilitacyjno - Uzdrowiskowego
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki szkolnej w Zespole Placówek O¶wiatowych w Lubieniu Kujawskim w 2025 roku z podzia³em na 4 czê¶ci.
- Sukcesywne dostawy nabia³u na potrzeby ZAZ w Czarnem
- Dostawa nabia³u
- Sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci 2025
wiêcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.