eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łęczyca"Doposażenie pracowni zajęć praktycznych CKZiU" w ramach projektu pn.: "Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców"



Ogłoszenie z dnia 2025-03-01


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Doposażenie pracowni zajęć praktycznych CKZiU” w ramach projektu pn.: „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO IM. ZDZISŁAWA PASZKIEWICZA W ŁĘCZYCY

1.3.) Oddział zamawiającego: CKZ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 100566603

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Ozorkowskie Przedmieście 2

1.5.2.) Miejscowość: Łęczyca

1.5.3.) Kod pocztowy: 99-100

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL715 - Skierniewicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ckzleczyca.projekt@onet.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: ckpl.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-aad4bcc8-093f-41e8-8b1c-566e1d868f09

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Doposażenie pracowni zajęć praktycznych CKZiU” w ramach projektu pn.: „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-aad4bcc8-093f-41e8-8b1c-566e1d868f09

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00126728

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-03-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00554140/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 „Dostawa wyposażenia gastronomicznego” w ramach projektu pn.: „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców”

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

Zamówienie realizowane jest w ramach Projekt „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców” współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Województwa Łódzkiego 2021-2027, Nr umowy: FELD.08.08-IZ.00-0056/23-00.

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00598583

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CKZŁ.271.56/23.7.2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 444670,70 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

3.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa nowego, niepowystawowego doposażenia pracowni gastronomicznych CKZiU w Łęczycy w ramach projektu pn.: „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców”.
3.2. Zamówienie realizowane jest w ramach Projektu pn.: „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Województwa Łódzkiego 2021-2027, Nr umowy: FELD.08.08-IZ.00-0056/23-00.
3.3. W ramach przedmiotu zamówienia przewiduje się dostawę, rozmieszczenie, instalację – montaż, szkolenia i uruchomienie profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego, w tym:
3.3.1 Część Nr 1: pieca konwekcyjnego parowego, podrzewaczy, dyspenserów do doków, witryn chłodzących, granitora, naświetlacza do jaj, urządzenia do waty cukrowej, maszyny do popcornu, blendera, krajalnicy do ziemniaków, maszynki do makaronu, kuchni indukcyjnej, schładzarki szokowej, sokowirówki, pistoletu do baniek dymu, wyciskarki, kruszarki, pogrzewacza do czekolady, stacji barmańskie, garnków, patelni, zastawy stołowej, wyposażenia gastronomicznego drobnego – tac antypoślizgowych, koszyczków na sztućce, sit, praski do ziemniaków, otwieraczy do puszek, bemarów, szkła gastronomicznego, tłuczków, desek, przyborników barmańskich, moździerzy, sit barmańskich i drobnego wyposażenia barmańskiego, ekspresu do kawy, nalewaka do piwa, pater, zabudowy barowej, namiotu handlowego, parasola, stołów cateringowych, pokrowcy, itp. ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik Nr 8. – 8.1. do SWZ.
Zamawiający wymaga przeprowadzenia szkoleń dwudniowych opisanych w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – każde szkolenie w wymiarze 16 h, w tym 8 h każdego dnia szkoleniowego (1 godzina = 45 minut), dla personelu Zamawiającego. Zamawiający udostępni pracownię gastronomiczną w celu przeprowadzenia szkolenia. Surowce i materiały niezbędne do przeprowadzenia danego szkolenia zapewnia Wykonawca.
3.3.2 Część Nr 2: pralko suszarki, szafy parowej, odkurzacza wodnego, myjki okiennej w ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik Nr 8. – 8.2. do SWZ.
3.4. Dostarczony sprzęt, urządzenia muszą spełniać następujące warunki:
a) posiadać deklaracje CE,
b) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania, w języku polskim, - o ile są wymagane
c) posiadać okres gwarancji nie krótszy niż 24 miesiące, z zastrzeżeniem innego określonego dla poszczególnych produktów w załączniku Nr 8 do SWZ dla danej części zamówienia – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, z zastrzeżeniem Zamawiającego,
d) oferowane urządzenia w dniu składania ofert nie mogą być przeznaczone przez producenta do wycofania z produkcji lub sprzedaży.
3.5. Wszystkie dostarczone urządzenia muszą być fabrycznie nowe, pochodzić z legalnego źródła, być objęte pakietem usług gwarancyjnych zawartych w cenie urządzenia i świadczonych przez sieć serwisową producenta. Dostarczone wyposażenie/sprzęt musi być nowe i niepowystawowe, bez obciążeń prawami osób trzecich. Wykonawca składając przedmiotowe środki dowodowe zobowiązany jest - dla wszystkich oferowanych urządzeń, sprzętu, wyposażenia, podać informacje o nazwie producenta, nazwie modelu / numeru katalogowego producenta – wymaga się złożenia karty katalogowej oraz poglądowej fotografii – wg. wskazań w pkt. 7.5. podpkt. 7.5.1.1.
3.6. Zamawiający zastrzega, obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę prac związanych
z rozmieszczeniem, montażem, instalacją przedmiotu zamówienia zgodnie z art. 121 pkt 2) Ustawy pzp oraz sprawdzenie poprawności działania w obecności pracowników wyznaczonych przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest dla każdej części zamówienia do przeszkolenia personelu Zamawiającego(około 10 osób + / - 3 osoby) z obsługi dostarczonego sprzętu – szkolenie min. 8 godzin lekcyjnych (1 godzina lekcyjna - 45 minut), w siedzibie Zamawiającego, w tym wydanie zaświadczeń o przeszkoleniu, każdej przeszkolonej osobie, z wyłączeniem szkolenia w zakresie sprzętu, który objęty jest szkoleniem dwudniowym (16h).
3.7. Kod CPV:
Część Nr 1: 39.31.40.00-6 – Przemysłowy sprzęt kuchenny, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 42.21.41.00-0 – piece kuchenne, 39141000-2 – Meble i wyposażenie kuchni, 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39221110-1 - Naczynia, 51.11.00.00-6 - usługi instalowania sprzętu elektrycznego
Część Nr 2: 39700000-9: Sprzęt gospodarstwa domowego, 51.11.00.00-6 - usługi instalowania sprzętu elektrycznego.

5.1. Wykonawca zobowiązany jest wykonać zamówienie w terminie: do 60 dni od dnia podpisania umowy o zamówienie publiczne. Wykonawca może skrócić termin wykonania zamówienia maksymalnie o 15 dni.
Skrócenie terminu wykonania zamówienia stanowi jedno z kryterium oceny oferty. Skrócenie terminu wykonania zamówienia określa Wykonawca w dniach - w formularzu ofertowym – załącznik nr 1 do SWZ, wpisując o ile dni skraca termin realizacji zamówienia w stosunku do terminu maksymalnego.
5.2. Zamawiający wymaga udzielenia minimum 24 miesięcznego okresu gwarancji na przedmiot zamówienia, z zastrzeżeniem innego terminu wskazanego w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 39314000-6 - Przemysłowy sprzęt kuchenny

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

39312000-2 - Urządzenia do przygotowania żywności

42214100-0 - Piece kuchenne

39141000-2 - Meble i wyposażenie kuchni

39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe

39221110-1 - Naczynia

4.5.5.) Wartość części: 416116,23 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

3.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa nowego, niepowystawowego doposażenia pracowni gastronomicznych CKZiU w Łęczycy w ramach projektu pn.: „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców”.
3.2. Zamówienie realizowane jest w ramach Projektu pn.: „Kształcimy wykwalifikowanych zawodowców” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Województwa Łódzkiego 2021-2027, Nr umowy: FELD.08.08-IZ.00-0056/23-00.
3.3. W ramach przedmiotu zamówienia przewiduje się dostawę, rozmieszczenie, instalację – montaż, szkolenia i uruchomienie profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego, w tym:
3.3.1 Część Nr 1: pieca konwekcyjnego parowego, podrzewaczy, dyspenserów do doków, witryn chłodzących, granitora, naświetlacza do jaj, urządzenia do waty cukrowej, maszyny do popcornu, blendera, krajalnicy do ziemniaków, maszynki do makaronu, kuchni indukcyjnej, schładzarki szokowej, sokowirówki, pistoletu do baniek dymu, wyciskarki, kruszarki, pogrzewacza do czekolady, stacji barmańskie, garnków, patelni, zastawy stołowej, wyposażenia gastronomicznego drobnego – tac antypoślizgowych, koszyczków na sztućce, sit, praski do ziemniaków, otwieraczy do puszek, bemarów, szkła gastronomicznego, tłuczków, desek, przyborników barmańskich, moździerzy, sit barmańskich i drobnego wyposażenia barmańskiego, ekspresu do kawy, nalewaka do piwa, pater, zabudowy barowej, namiotu handlowego, parasola, stołów cateringowych, pokrowcy, itp. ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik Nr 8. – 8.1. do SWZ.
Zamawiający wymaga przeprowadzenia szkoleń dwudniowych opisanych w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – każde szkolenie w wymiarze 16 h, w tym 8 h każdego dnia szkoleniowego (1 godzina = 45 minut), dla personelu Zamawiającego. Zamawiający udostępni pracownię gastronomiczną w celu przeprowadzenia szkolenia. Surowce i materiały niezbędne do przeprowadzenia danego szkolenia zapewnia Wykonawca.
3.3.2 Część Nr 2: pralko suszarki, szafy parowej, odkurzacza wodnego, myjki okiennej w ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik Nr 8. – 8.2. do SWZ.
3.4. Dostarczony sprzęt, urządzenia muszą spełniać następujące warunki:
a) posiadać deklaracje CE,
b) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania, w języku polskim, - o ile są wymagane
c) posiadać okres gwarancji nie krótszy niż 24 miesiące, z zastrzeżeniem innego określonego dla poszczególnych produktów w załączniku Nr 8 do SWZ dla danej części zamówienia – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, z zastrzeżeniem Zamawiającego,
d) oferowane urządzenia w dniu składania ofert nie mogą być przeznaczone przez producenta do wycofania z produkcji lub sprzedaży.
3.5. Wszystkie dostarczone urządzenia muszą być fabrycznie nowe, pochodzić z legalnego źródła, być objęte pakietem usług gwarancyjnych zawartych w cenie urządzenia i świadczonych przez sieć serwisową producenta. Dostarczone wyposażenie/sprzęt musi być nowe i niepowystawowe, bez obciążeń prawami osób trzecich. Wykonawca składając przedmiotowe środki dowodowe zobowiązany jest - dla wszystkich oferowanych urządzeń, sprzętu, wyposażenia, podać informacje o nazwie producenta, nazwie modelu / numeru katalogowego producenta – wymaga się złożenia karty katalogowej oraz poglądowej fotografii – wg. wskazań w pkt. 7.5. podpkt. 7.5.1.1.
3.6. Zamawiający zastrzega, obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę prac związanych
z rozmieszczeniem, montażem, instalacją przedmiotu zamówienia zgodnie z art. 121 pkt 2) Ustawy pzp oraz sprawdzenie poprawności działania w obecności pracowników wyznaczonych przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest dla każdej części zamówienia do przeszkolenia personelu Zamawiającego(około 10 osób + / - 3 osoby) z obsługi dostarczonego sprzętu – szkolenie min. 8 godzin lekcyjnych (1 godzina lekcyjna - 45 minut), w siedzibie Zamawiającego, w tym wydanie zaświadczeń o przeszkoleniu, każdej przeszkolonej osobie, z wyłączeniem szkolenia w zakresie sprzętu, który objęty jest szkoleniem dwudniowym (16h).
3.7. Kod CPV:
Część Nr 1: 39.31.40.00-6 – Przemysłowy sprzęt kuchenny, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 42.21.41.00-0 – piece kuchenne, 39141000-2 – Meble i wyposażenie kuchni, 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39221110-1 - Naczynia, 51.11.00.00-6 - usługi instalowania sprzętu elektrycznego.
Część Nr 2: 39700000-9: Sprzęt gospodarstwa domowego, 51.11.00.00-6 - usługi instalowania sprzętu elektrycznego.

5.1. Wykonawca zobowiązany jest wykonać zamówienie w terminie: do 60 dni od dnia podpisania umowy o zamówienie publiczne. Wykonawca może skrócić termin wykonania zamówienia maksymalnie o 15 dni.
Skrócenie terminu wykonania zamówienia stanowi jedno z kryterium oceny oferty. Skrócenie terminu wykonania zamówienia określa Wykonawca w dniach - w formularzu ofertowym – załącznik nr 1 do SWZ, wpisując o ile dni skraca termin realizacji zamówienia w stosunku do terminu maksymalnego.
5.2. Zamawiający wymaga udzielenia minimum 24 miesięcznego okresu gwarancji na przedmiot zamówienia, z zastrzeżeniem innego terminu wskazanego w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

51110000-6 - Usługi instalowania sprzętu elektrycznego

4.5.5.) Wartość części: 28554,47 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 511535,93 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 511535,93 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 511535,93 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Invest Horeca Bistro Mariusz Gajdos, ul. Zawiszy Czarnego 24, 33-300 Nowy Sącz, Województwo: małopolskie, NIP: 7342947479, REGON: 121080689

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7342947479

7.3.3) Ulica: ul. Zawiszy Czarnego 24

7.3.4) Miejscowość: Nowy Sącz

7.3.5) Kod pocztowy: 33-300

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-23

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 511535,93 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 45 dni

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 35100,74 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 36692 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 35100,74 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Invest Horeca Bistro Mariusz Gajdos, ul. Zawiszy Czarnego 24, 33-300 Nowy Sącz, Województwo: małopolskie, NIP: 7342947479, REGON: 121080689

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7342947479

7.3.3) Ulica: ul. Zawiszy Czarnego 24

7.3.4) Miejscowość: Nowy Sącz

7.3.5) Kod pocztowy: 33-300

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-06

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 35100,74 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 45 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.