eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoronowoDostawa artykułów spożywczych



Ogłoszenie z dnia 2025-03-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Koronowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 090514097

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Paderewskiego 35

1.5.2.) Miejscowość: Koronowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 86-010

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.7.) Numer telefonu: 052 382 25 64

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dpskoronowo@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip-dpskoronowo.lo.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://platformazakupowa.pl/transakcja/1054768

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8effcdf1-df6d-43de-b796-d62baa195c83

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00131588

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-03-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00051597/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00090812

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DPS-A-07071-4/25

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 522161,08 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15131110-9 - Mięso na wędliny

4.5.5.) Wartość części: 30054,90 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112130-6 - Kurczęta

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15131500-0 - Produkty drobiowe

4.5.5.) Wartość części: 22964,74 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15131110-9 - Mięso na wędliny

15131135-0 - Wędliny drobiowe

4.5.5.) Wartość części: 95273,24 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15119600-1 - Mięso z ryb

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15234000-7 - Ryby wędzone

15241100-0 - Łosoś puszkowany

15241400-3 - Tuńczyk puszkowany

15241200-1 - Śledź przetworzony lub konserwowany

03311300-5 - Śledź

15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

4.5.5.) Wartość części: 18213,96 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15412200-1 - Tłuszcze roślinne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15831200-4 - Cukier biały

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15331132-1 - Groch przetworzony

15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15851100-9 - Makaron niegotowany

15612100-2 - Mąka pszenna

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15614100-6 - Ryż długoziarnisty

15872400-5 - Sól

4.5.5.) Wartość części: 33685,93 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15833100-7 - Desery

15871200-6 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15841000-5 - Kakao

15842200-4 - Produkty z czekolady

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15871273-8 - Majonez

15871250-1 - Musztarda

15871100-5 - Ocet i substytuty octu

24313320-0 - Wodorowęglan sodu

15851100-9 - Makaron niegotowany

15891400-4 - Zupy

24911000-3 - Żelatyny

15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż

4.5.5.) Wartość części: 26419,36 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.5.5.) Wartość części: 46947,94 PLN

Część 8

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

15332100-5 - Przetworzone owoce

15555100-4 - Lody

4.5.5.) Wartość części: 24897,19 PLN

Część 9

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15511210-8 - Mleko UHT

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15542100-0 - Ser twarogowy

15551300-8 - Jogurt

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15542300-2 - Ser feta

15544000-3 - Ser twardy

15542200-1 - Ser miękki

4.5.5.) Wartość części: 122965,57 PLN

Część 10

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 03222112-1 - Ananasy

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03222332-9 - Brzoskwinie

15331480-5 - Warzywa tymczasowo zakonserwowane

15332290-3 - Dżemy

15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane

15331132-1 - Groch przetworzony

15332140-7 - Przetworzone jabłka

15871230-5 - Ketchup

15331425-2 - Przecier pomidorowy

15331470-2 - Kukurydza słodka

15331000-7 - Warzywa przetworzone

15331423-8 - Pomidory puszkowane

15321200-6 - Sok grejpfrutowy

15321100-5 - Sok pomarańczowy

15322100-2 - Sok pomidorowy

15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

15332410-1 - Owoce suszone

15321000-4 - Soki owocowe

15321600-0 - Sok jabłkowy

15321700-1 - Mieszanki soków nieskoncentrowanych

4.5.5.) Wartość części: 27935,88 PLN

Część 11

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 03221110-0 - Warzywa korzeniowe

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03221112-4 - Marchew

03222320-2 - Jabłka, gruszki i pigwy

03222111-4 - Banany

03222220-1 - Pomarańcze

03222210-8 - Cytryny

03222240-7 - Mandarynki

03221240-0 - Pomidory

03221410-3 - Kapusta

03221270-9 - Ogórki

03221113-1 - Cebula

03221260-6 - Grzyby

03221230-7 - Papryka

15331142-4 - Kapusta przetworzona

15331000-7 - Warzywa przetworzone

03221300-9 - Warzywa liściaste

03221120-3 - Warzywa bulwiaste

03221310-2 - Sałata

03222110-7 - Owoce tropikalne

03222313-0 - Truskawki

15331500-2 - Warzywa konserwowane w occie

4.5.5.) Wartość części: 47493,77 PLN

Część 12

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 10100,00 PLN

Część 13

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych oraz mięsa i wędlin.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-13 do SWZ.
3. Przedmiot zamówienia musi być:
3.1. świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
3.2. pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-13 do SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.5.5.) Wartość części: 15208,58 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 7

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 8

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 9

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 9)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 10

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 10)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 11

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 11)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Nie rozstrzygnięto

Część 12

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 12)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Dnia 21 lutego 2025 roku dokonano czynności otwarcia ofert. W zakresie części nr 12 (Jajka) nie wpłynęła żadna oferta.
Zamawiający unieważnia postępowanie ze względu na brak złożonych ofert.

Część 13

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 13)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Dnia 21 lutego 2025 roku dokonano czynności otwarcia ofert. W zakresie części nr 13 (Ziemniaki) nie wpłynęła żadna oferta.
Zamawiający unieważnia postępowanie ze względu na brak złożonych ofert.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.