Ogłoszenie z dnia 2025-03-25
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00163696/01 - Modyfikacja z dnia 2025-03-26
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług hotelarskich (nocleg ze śniadaniem, obiad, kolacja, przerwy kawowe, sale szkoleniowe wraz z obsługą techniczną) na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSiP
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Przy Rondzie 5
1.5.2.) Miejscowość: Kraków
1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków
1.5.7.) Numer telefonu: 12 617 96 95
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.kssip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług hotelarskich (nocleg ze śniadaniem, obiad, kolacja, przerwy kawowe, sale szkoleniowe wraz z obsługą techniczną) na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSiP
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8ce8ff74-a773-4b04-9b72-4cca2260e96a
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00161326
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-03-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://e-propublico.pl/Zamawiajacy/AktualneOgloszenia?zamawiajacyId=d02d3ad5-085f-43bf-b39c-b8dd2427afd53.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://e-propublico.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W niniejszym postępowaniu komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za pośrednictwem
Platformy on-line działającej pod adresem https://e-propublico.pl. Korzystanie z Platformy przez Wykonawcę jest bezpłatne.
Szczegółowe informacje zawiera rozdział 8 SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna dla Wykonawcy znajduje się w Rozdziale 19 SWZ i w załączniku 1 do SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.6.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 409239,56 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak
4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:
Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I Gdańsk
1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich (nocleg ze śniadaniem, obiad, kolacja, przerwa kawowa, sala szkoleniowa wraz z obsługą techniczną) na potrzeby organizacji przez Krajową Szkołę Sądownictwa i Prokuratury szkoleń realizowanych w Gdańsku.
2.Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w załączniku nr 2 do SWZ (OPZ).
3,Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią załącznik nr 3 do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 128152,76 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe
55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert i ich waga:cena oferty – 60,00 pkt, odległość od dworca PKP – 30,00 pkt, aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade – 10,00 pkt .
Ocena ofert w powyższych kryteriach dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (zał. nr 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia odpowiedniej rubryki dane nie podlegają uzupełnieniu w ramach kryterium oceny ofert.
1)cena oferty: Punkty w kryterium cena oferty zostaną przyznane wg wzoru:
cena oferty = (C min/C n) x 60,00 pkt; gdzie:C min – cena oferty niepodlegającej odrzuceniu z najniższą ceną,C n – cena oferty ocenianej,
2)odległość od dworca PKP
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
za zaoferowanie obiektu w odległości do 6 km włącznie od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w zał. nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta otrzyma odpowiednio:
-do 2 km włącznie – 30,00 pkt,
-do 4 km włącznie – 20,00 pkt,
-do 5 km włącznie – 10,00 pkt,
-powyżej 5 km do 6 km włącznie – 0,00 pkt.
W przypadku zaoferowania obiektu w odległości powyżej 6 km od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w załączniku nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta zostanie odrzucona.
Odległość obiektu od dworca PKP wskazanego w Opisie przedmiotu zamówienia (w załącznik nr 2 do SWZ) będzie mierzona na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo – najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
Jeżeli Wykonawca zaoferuje różne obiekty w ramach części na poszczególne terminy Zamawiający przyjmie średnią arytmetyczną z punktów przyznanych za odległość obiektu od dworca PKP w poszczególnych terminach realizacji zamówienia i ta wartość będzie stanowiła liczbę punktów przyznaną w danej części w ramach kryterium „odległość od dworca PKP”.
3)aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
a)w przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny Wykonawca otrzyma 10,00 punktów
b)w przypadku braku deklaracji zastosowania kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny lub nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki Wykonawca otrzyma 0,00 punktów.
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez Wykonawcę wykorzystywanie podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas realizacji usługi kawa spełniała wymogi i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Szczegóły zawarte w SWZ.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy
4.3.5.) Nazwa kryterium: aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: odległość od dworca PKP
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak
4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II Katowice
1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich (nocleg ze śniadaniem, obiad, kolacja, przerwa kawowa, sala szkoleniowa wraz z obsługą techniczną) na potrzeby organizacji przez Krajową Szkołę Sądownictwa i Prokuratury szkoleń realizowanych w Katowicach.
2.Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w załączniku nr 2 do SWZ (OPZ).
3,Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią załącznik nr 3 do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 94382,80 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe
55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert i ich waga:cena oferty – 60,00 pkt, odległość od dworca PKP – 30,00 pkt, aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade – 10,00 pkt .
Ocena ofert w powyższych kryteriach dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (zał. nr 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia odpowiedniej rubryki dane nie podlegają uzupełnieniu w ramach kryterium oceny ofert.
1)cena oferty: Punkty w kryterium cena oferty zostaną przyznane wg wzoru:
cena oferty = (C min/C n) x 60,00 pkt; gdzie:C min – cena oferty niepodlegającej odrzuceniu z najniższą ceną,C n – cena oferty ocenianej,
2)odległość od dworca PKP
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
za zaoferowanie obiektu w odległości do 6 km włącznie od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w zał. nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta otrzyma odpowiednio:
-do 2 km włącznie – 30,00 pkt,
-do 4 km włącznie – 20,00 pkt,
-do 5 km włącznie – 10,00 pkt,
-powyżej 5 km do 6 km włącznie – 0,00 pkt.
W przypadku zaoferowania obiektu w odległości powyżej 6 km od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w załączniku nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta zostanie odrzucona.
Odległość obiektu od dworca PKP wskazanego w Opisie przedmiotu zamówienia (w załącznik nr 2 do SWZ) będzie mierzona na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo – najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
Jeżeli Wykonawca zaoferuje różne obiekty w ramach części na poszczególne terminy Zamawiający przyjmie średnią arytmetyczną z punktów przyznanych za odległość obiektu od dworca PKP w poszczególnych terminach realizacji zamówienia i ta wartość będzie stanowiła liczbę punktów przyznaną w danej części w ramach kryterium „odległość od dworca PKP”.
3)aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
a)w przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny Wykonawca otrzyma 10,00 punktów
b)w przypadku braku deklaracji zastosowania kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny lub nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki Wykonawca otrzyma 0,00 punktów.
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez Wykonawcę wykorzystywanie podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas realizacji usługi kawa spełniała wymogi i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Szczegóły zawarte w SWZ.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy
4.3.5.) Nazwa kryterium: aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: odległość od dworca PKP
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak
4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III Lublin
1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich (nocleg ze śniadaniem, obiad, kolacja, przerwa kawowa, sala szkoleniowa wraz z obsługą techniczną) na potrzeby organizacji przez Krajową Szkołę Sądownictwa i Prokuratury szkoleń realizowanych w Lublinie.
2.Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w załączniku nr 2 do SWZ (OPZ).
3,Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią załącznik nr 3 do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 60214,48 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe
55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert i ich waga:cena oferty – 60,00 pkt, odległość od dworca PKP – 30,00 pkt, aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade – 10,00 pkt .
Ocena ofert w powyższych kryteriach dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (zał. nr 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia odpowiedniej rubryki dane nie podlegają uzupełnieniu w ramach kryterium oceny ofert.
1)cena oferty: Punkty w kryterium cena oferty zostaną przyznane wg wzoru:
cena oferty = (C min/C n) x 60,00 pkt; gdzie:C min – cena oferty niepodlegającej odrzuceniu z najniższą ceną,C n – cena oferty ocenianej,
2)odległość od dworca PKP
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
za zaoferowanie obiektu w odległości do 4 km włącznie od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w zał. nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta otrzyma odpowiednio:
-do 1 km włącznie – 30,00 pkt,
-do 2 km włącznie – 20,00 pkt,
-do 3 km włącznie – 10,00 pkt,
-powyżej 3 km do 4 km włącznie – 0,00 pkt.
W przypadku zaoferowania obiektu w odległości powyżej 4 km od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w załączniku nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta zostanie odrzucona.
Odległość obiektu od dworca PKP wskazanego w Opisie przedmiotu zamówienia (w załącznik nr 2 do SWZ) będzie mierzona na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo – najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
Jeżeli Wykonawca zaoferuje różne obiekty w ramach części na poszczególne terminy Zamawiający przyjmie średnią arytmetyczną z punktów przyznanych za odległość obiektu od dworca PKP w poszczególnych terminach realizacji zamówienia i ta wartość będzie stanowiła liczbę punktów przyznaną w danej części w ramach kryterium „odległość od dworca PKP”.
3)aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
a)w przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny Wykonawca otrzyma 10,00 punktów
b)w przypadku braku deklaracji zastosowania kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny lub nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki Wykonawca otrzyma 0,00 punktów.
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez Wykonawcę wykorzystywanie podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas realizacji usługi kawa spełniała wymogi i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Szczegóły zawarte w SWZ.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy
4.3.5.) Nazwa kryterium: aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: odległość od dworca PKP
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak
4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IV Warszawa
1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich (nocleg ze śniadaniem, obiad, kolacja, przerwa kawowa, sala szkoleniowa wraz z obsługą techniczną) na potrzeby organizacji przez Krajową Szkołę Sądownictwa i Prokuratury szkoleń realizowanych w Warszawie.
2.Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w załączniku nr 2 do SWZ (OPZ).
3,Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią załącznik nr 3 do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 126489,52 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe
55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert i ich waga:cena oferty – 60,00 pkt, odległość od dworca PKP – 30,00 pkt, aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade – 10,00 pkt .
Ocena ofert w powyższych kryteriach dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (zał. nr 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia odpowiedniej rubryki dane nie podlegają uzupełnieniu w ramach kryterium oceny ofert.
1)cena oferty: Punkty w kryterium cena oferty zostaną przyznane wg wzoru:
cena oferty = (C min/C n) x 60,00 pkt; gdzie:C min – cena oferty niepodlegającej odrzuceniu z najniższą ceną,C n – cena oferty ocenianej,
2)odległość od dworca PKP
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
za zaoferowanie obiektu w odległości do 8 km włącznie od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w zał. nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta otrzyma odpowiednio:
-do 5 km włącznie – 30,00 pkt,
-do 6 km włącznie – 20,00 pkt,
-do 7 km włącznie – 10,00 pkt,
-powyżej 7 km do 8 km włącznie – 0,00 pkt.
W przypadku zaoferowania obiektu w odległości powyżej 8 km od dworca PKP wskazanego w OPZ dla każdej części (w załączniku nr 2 do SWZ; odpowiednio do danej części) oferta zostanie odrzucona.
Odległość obiektu od dworca PKP wskazanego w Opisie przedmiotu zamówienia (w załącznik nr 2 do SWZ) będzie mierzona na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo – najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
Jeżeli Wykonawca zaoferuje różne obiekty w ramach części na poszczególne terminy Zamawiający przyjmie średnią arytmetyczną z punktów przyznanych za odległość obiektu od dworca PKP w poszczególnych terminach realizacji zamówienia i ta wartość będzie stanowiła liczbę punktów przyznaną w danej części w ramach kryterium „odległość od dworca PKP”.
3)aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
Punkty w ramach tego kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
a)w przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny Wykonawca otrzyma 10,00 punktów
b)w przypadku braku deklaracji zastosowania kawy wykorzystywanej podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny lub nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki Wykonawca otrzyma 0,00 punktów.
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez Wykonawcę wykorzystywanie podczas realizacji usługi (śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe), kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas realizacji usługi kawa spełniała wymogi i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Szczegóły zawarte w SWZ.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy
4.3.5.) Nazwa kryterium: aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: odległość od dworca PKP
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak
4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Przedmiotowe środki dowodowe o których mowa w rozdziale 3 ust. 7 SWZ (jeżeli dotyczy).5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) wypełniony i podpisany przez osobę uprawnioną „Formularz oferty” – wg Załącznika nr 1 do SWZ;2) oświadczenia i dokumenty, o których mowa w Rozdziale 7 ust. 2 i 3 SWZ:
a) oświadczenie, wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu;
b) dokumenty rejestrowe / pełnomocnictwo;
c) zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa, o którym mowa w rozdz. 11 ust. 8 (jeżeli dotyczy);
d) przedmiotowe środki dowodowe o których mowa w rozdziale 3 ust. 7 SWZ (jeżeli dotyczy).
3) informacje o których mowa w Rozdziale 13 ust. 11 SWZ (jeśli dotyczy).
Szczegóły zawarte w SWZ
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.2.W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, składa każdy z każdy spośród Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia Wykonawcy.
Szczegóły zawarte w SWZ.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia publicznego zawarte są w załączniku nr 3 do SWZ.2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w przypadkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy (załączniki nr 3 do SWZ).
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty społeczne
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety społecznej
w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-04-02 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Drogą elektroniczną za pośrednictwem: https://e-propublico.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-04-02 10:05
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-05-01
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
1. Zamawiający wykluczy z postępowania Wykonawcę wobec którego zachodzą przesłanki określone w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy z dnia 13.04.2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j. Dz.U z 2024 r. poz. 507; dalej jako: "ustawa sankcyjna"),2. Wykluczenie Wykonawcy następuje na okres trwania okoliczności określonych w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy sankcyjnej.
3. Zamówienie będzie realizowane od dnia podpisania Umowy do dnia 31.12.2025 r. Szczegółowe terminy realizacji zamówienia dla poszczególnych części zostały wskazane w Opisie przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 do SWZ).
4. Zamawiający zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego z Wykonawcą, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, w terminach określonych w art. art. 308 ust. 2 lub 3 ustawy Pzp.
5. Wykonawca będzie zobowiązany do podpisania umowy w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego.
6. Wybrany w drodze niniejszego postępowania Wykonawca winien przed podpisaniem umowy złożyć Zamawiającemu:
1) informacje niezbędne do wypełnienia treści umowy na wezwanie Zamawiającego;
2) polisę lub inny dokument ubezpieczenia, potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę min. 100 000,00 zł (sto tysięcy 00/100 złotych), wraz z dowodem zapłacenia wymaganej składki bądź raty składki ubezpieczeniowej, stosownie do zapisów projektowanych postanowień umowy - załącznik nr 3 do SWZ;
3) pełnomocnictwo, chyba że dokumentach postępowania znajdują się dokumenty lub pełnomocnictwa upoważaniające osoby lub osobę do podpisania umowy w sprawie udzielenia zamówienia publicznego w imieniu Wykonawcy lub w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego;
4) ewentualny wykaz podwykonawców.
7. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy o realizację zamówienia, są zobowiązani przedstawić Zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
8. Niedopełnienie ww. formalności, nieprzedłożenie ww. dokumentów przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, przed podpisaniem umowy, rozumiane będzie przez Zamawiającego, jako uchylanie się przez Wykonawcę od zawarcia Umowy oraz będzie potraktowane przez Zamawiającego jako niemożność zawarcia umowy
w sprawie zamówienia publicznego z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
9.Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy: kawa Fairtrade” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załączniki nr 3 do SWZ).
Szczegóły zawarte w SWZ.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Budowa/przebudowa chodników w wybranych lokalizacjach na terenie Miasta Krakowa ul. Kantorowicka od ul. Gustawa Morcinka do skrzyżowania z ul. Zakole (mostku na potoku).
- (DFP.271.62.2025.KSK) Dostawa produktów leczniczych.
- Opracowanie dokumentacji projektowej dla zadania pn. "Budowa chodnika przy ul. Księcia Józefa po stronie północnej na odcinku od przystanku autobusowego pn. "Benedyktowicza" do posesji nr 111a
- DOSTARCZANIE POLYVIDONUM IODINATUM
- Zakup firewalli z oprogramowaniem oraz gwarancją i wsparciem realizowanego w ramach Funduszy Europejskich w ramach Projektu grantowego Cyberbezpieczny Samorząd
- Zakup i dostawa lodówki 1szt. dla Laboratorium Kosmicznej Inżynierii Biomedycznej CTK - DE-dzp.272-162/25
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja kilkudniowych wyjazdów edukacyjnych w roku 2025 dla uczestników projektu pn. "Nauka poprzez doświadczanie i eksperymentowanie."
- Usługi hotelarskie i gastronomiczne wraz z wynajęciem sal konferencyjnych na potrzeby organizacji konferencji Zimowa Szkoła Niezawodności dla Wydziału Transportu Politechniki Warszawskiej
- Kompleksowa organizacja szkolenia "Nowoczesne narzędzia rekrutacji" dla pracowników urzędów pracy realizujących zadania EURES
- SZP/242-058/2025 Usługa organizacji 44. Międzynarodowej Konferencji Fizyki Teoretycznej pt. "Correlations and Coherence at Different Scales" w dniach 7-12 września 2025 r.
- Świadczenie usług hotelowych
- Usługi hotelarskie, restauracyjne oraz konferencyjne dla uczestników szkolenia organizowanego przez Sąd Okręgowy w Koszalinie
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.